Quantcast
Channel: WaarMaarRaar.nl - RSS-feed van alle WMR blogs
Browsing All 18691 Browse Latest View Live
Mark channel Not-Safe-For-Work? cancel confirm NSFW Votes: (0 votes)
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel.
0

Truste tot morgen

0
0


De eerste zomerse dag, zit er weer op..
Een dag met wat drup, zon en wolken...
Vanmorgen naar de slof in vorden geweest en weer een mooi diner voor de vrijwilligers versierd voor weer 10 euro per couvert.
mooi
vanmiddag genoten van de vele mensen, die hun hondje uitlieten en in de rustschuur, een kopje verszetkoffie dronken, dat brengt geld op
we gaan rustig aan doen en op weg naar een rustig en gezellig weekend
FIJNE NACHT
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONSso it begins....

Welterusten/Goedemorgen

Maak er wat moois van

Opa en de conceptie

edit Goedemorgen Zaterdag

0
0


Goedemorgen, op deze zaterdagse zaterdag
De nacht redelijk en een rondje met veel lol.
We gaan ons weer opmaken voor de wekelijkse plattewagen rit, op weg naar de markt...
Voor de rest van de dag, laat ik het geheel afhangen, van het zomerse weer
ik zou zeggen, blijf mij volgen......
straks de kippen
vierpootjes hebben
en ik??
KOFFIEFIJNE DAG
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONS

Hoe meer een mens zichzelf onderzoekt,
hoe meer kracht hij in zichzelf vindt.

Top 5 van: 21-06-2013

Alzheimer test

0
0
Zoek de C hieronder. Je mag NIET de cursor erbij gebruiken.

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOCOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Dag 74, 20 juni 2013

0
0
Vannacht zijn we bij de Kanaries. We varen tussen Fuerteventura en Gran Canaria door. Als alles normaal loopt zijn we maandag op Gibraltar. De snelheid valt zwaar tegen, het zal dan wel 's avonds laat worden en als we echt pech hebben wordt het dinsdag vroeg. Stroom en wind op de kop, dat houdt tegen. We wisten dat van te voren, maar het is een beetje meer dan we verwachtten.
Ik had de matrozen al aan dek gestuurd om te bikken en te schilderen, maar er was net even teveel buiswater. Dan maar ergens anders, waar de druppeltjes niet komen. Dat was in de achterkuil, de ruimte tussen het luikhoofd en de opbouw. De boel was net kaal, en toen moest de deerde machinist zo nodig de noodbrandbluspomp testen. Dat hoort bij de zaterdagse werkzaamheden op vrijdag. Zo hier en daar lekt er een afsluitertje, ik weet dan ook niet of de jongens het droog gehouden hebben. De derde zet normaal overboord afsluiters in de ankerkluizen open, maar er komt hoe dan ook wel druk op het systeem. Dat is de bedoeling, anders is het geen goede test. Het is anders wel fijner als dat na vijven of anders morgen kan gebeuren. De derde is echter een Filipijn, en die moeten hun schema vasthouden anders raken ze in de war. Niet elke Filipijn is natuurlijk een blind paard, maar het percentage ligt wel wat hoger dan bij Europeanen of Russen.
Leerling is bezig met zijn taak over de beladingscomputer. Dat is een gewone computer waar speciale software op draait. Het is gewoon Windows spul, ik heb het ook op m'n laptoppie staan. Het is een algemeen stabiliteitsprogramma, dat specifiek is uitgerust met de hydrostatische gegevens van het schip. De programmeur is alleen een eigenwijze drol die de boel net even anders heeft ingericht dan de Microsoft conventies voorschrijven. Dus die handige shortcuts die je normaal gebruikt werken net even anders dan je gewend bent. Je moet echt wennen, maar dan is het best een goed programma.
Het werkt niet via de hydrostatische tabellen zoals we met het handje gebruiken, maar via de Bonjean krommes ofte wel de krommen van spantoppervlaktes. Die krommen zijn door ene mijnheer Bonjean ontwikkeld vandaar dat ze zo ook wel heten. Zal wel een Fransoos geweest zijn.
De stabiliteit van een schip is een functie van de vorm van de waterlijn. Daarvan is het volume één gedeelte, het andere gedeelte is het oppervlak van de waterlijn. Zaag een schip door ter hoogte van de waterlijn, dat vlak is heel belangrijk voorde stabiliteit. Beide waardes zijn via de Bonjean krommes te berekenen. Voor een computer is een wiskundige beschrijving van de vorm van het onderwaterschip natuurlijk het mooiste, helaas heeft een schip geen geometrische vorm. Er kan zelfs geen wiskundige benadering worden gemaakt.
Om wel een werkbaar model te krijgen gebruik je die krommes. In wezen zijn het niets anders dan plakjes schip, die op vaste afstanden liggen. Uit de breedte ter hoogte van de waterlijn kan het oppervlak van de waterlijn gefigelierd worden. uit de krommes zelf haal je de vorm van het onderwaterschip. Dat gaat via de zogeheten regel van Simpson. Daarmee is het oppervlak onder een willekeurige kromme te berekenen. Net als dat je met een integraal doet op een wiskundige kromme. Je neemt de hoogte boven de kromme op een vast aantal punten, je laat de formule er op los en voilà. Hoe meer punten, ordinaten volgens mijnheer Simpson, hoe nauwkeuriger. Je kunt indien nodig ook halve of kwarts ordinaten gebruiken, dan moet de formule een ietsje aangepast worden.
Het programma werkt op die manier met de echte waterlijn van het schip onder alle omstandigheden. De gewone hydrostatische tabellen gaan alleen uit van een intact schip zolang de kim niet uit het water komt, of het dek niet onder water. Dan veranderd de waterlijn enorm, met desastreuze gevolgen voor de stabiliteit. Als je dat ook in tabellen zou willen vangen moet je een half ruim reserveren voor alle boekwerken. Dat is een beetje onpraktisch.
Voor normale doeleinden zijn die hydrostatische tabellen best bruikbaar, het gebruik van de Bonjeans is alleen veel veelzijdiger en, als het goed gebeurd, ook nauwkeuriger. Er zit alleen een gigantische hoeveelheid rekenwerk aan vast, en dat is alleen praktisch met een computer.
Vroeger op school hebben ze me alleen verteld hoe het werkt, en nooit laten uitrekenen. Anders was ik waarschijnlijk nu nog bezig geweest.

Eet geen appels meer!

0
0
Eet geen appels meer!
Want...

Appels = vitaminen,
vitaminen = kracht,
kracht = macht,
macht = geld,
geld = vrouwen,
vrouwen = sexs,
sexs = aids,
aids = dood

Eet geen appels meer!
Want van appels ga je dood!!

Fijne middag van Opa

Croma zuipen

Koning Willem dankt Nederland

WW-uitkering

0
0
WW-uitkering


Op een dag kwam een jongeman klagen dat hij zijn
WW-uitkering nog altijd niet had ontvangen.

Mijn vriendin was niet in staat het probleem meteen
op te lossen en zei tegen hem dat hij een nieuwe
afspraak moest maken voor maandagochtend.

'Maar dat kan niet,' mopperde hij.
'Dat krijg ik nooit geregeld op mijn werk.

Negative attitude..

0
0

Ingame name = Pessimist
Maar goed daar niet over.

Hier het nieuwste liedje van mercenary!

Berlusconie en zijn escort

Fijne avondwensen van Opa wat eet jij??

Genaaid worden

0
0
Twee dames van 80 jaar (Bep en Truus), zitten sinds hun aankoop van een 2de hands auto elke ochtend tussen 11.00 en 13.00 uur in dat autootje. Op zichzelf niets bijzonders, maar zij starten de auto nooit en rijden er helemaal niet mee.

Na twee maanden vond de overbuurman het welletjes en wilde er het fijne weten van dat bizarre ritueel.

De stoute schoenen aangetrokken en op Bep en Truus afgestapt toen zij weer in hun autootje zaten.

"Goedemorgen Bep en Truus, hoe gaat het met jullie? En uhh..., vertellen jullie eens wat jullie nu elke dag in deze auto doen zonder weg te rijden."

Met wat rode koontjes en verhoogd stemmetje antwoordde Truus: "Nou ja, het zit zo: Wij hebben heel vaak gehoord, dat als je een 2de hands auto koopt dat je genaaid wordt. Nou en daar wachten we nu op!"

testje

0
0


wel eerlijk zijn(6)

Secret of Life

0
0
Secret of Life

Een jogger merkte een oude vrouw op, zittend op haar stoepje.
Hij ging naar haar toe en zei ' Het valt mij op dat je er zo gelukkig uitziet !'

"Wat is je geheim ?"
"Ik rook 10 sigaren per dag", zei ze. "Voordat ik naar bed ga, rook ik een goeie grote joint.
Daarnaast drink ik elke week een grote fles Jack Daniels en eet ik alleen junk food.
In de weekends pak ik pillen, neuk ik, en verder doe ik geen extra lichaamsoefeningen".
"Dat is echt verbazend ! Hoe oud bent u ?"

"Vierentwintig", antwoordde ze..
Browsing All 18691 Browse Latest View Live