Quantcast
Channel: WaarMaarRaar.nl - RSS-feed van alle WMR blogs
Browsing All 18691 Browse Latest View Live
Mark channel Not-Safe-For-Work? cancel confirm NSFW Votes: (0 votes)
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel.
0

Truste tot morgen

0
0


Een leuke zonnige dag, doorspekt met wat wolkjes voorbij.
vanmorgen, naar de markt geweest en we hebben gelijk in 4akker melk gehaald..
vanmiddag was het gezellig drukkig op de dierenweide en de kinderen druk bezig met de dierverzorging
het lichaam heeft het redelijk uitgehouden, maar nu zijn de lichamelijke protesten zeer heftig, ik stop er mee en ga nog rustig wat op mijn miniterras zitten.
FIJNE AVOND
SLAAP WEL
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONS


Auw auw auw!

0
0
2 blaren! D:
Maar ik heb wel mooi orgel gedraaid. ;D

Video komt later!

Dag 75, 22 juni 2013

0
0
Voorbij de kanariepietjes. Het schip is niet vooruit te branden. Tien knopen en soms nog minder. Stroom, wind, deining, alles zit tegen. Gibraltar moet dan ook een dagje langer wachten. Dinsdag vroeg in de ochtend zal het worden. En als het zo blijft dan zal het nog niet eens zo vroeg worden.
Voor de bemanning is dat niet zo erg. Haventje aanlopen, bunkeren en storen doen we liefst gedurende de gewone werkenstijd. Dat is voor iedereen het makkelijkst. En of dat voor de lading en dergelijke veel uitmaakt, ik waag het te betwijfelen. Natuurlijk, een schip heeft een bepaalde daghuur. Als je over een bepaalde reis een dag langer doet, dan is de verdienste per dag navenant minder. Maar dat zijn berekeningen waar ik me gelukkig niet druk over hoef te maken.
Waar ik me wel druk over hoor te maken dat is de lading. Nou ja, die ligt er nog steeds net zo in als ze geladen is, en dat zal wel zo blijven ook tot we in de loshaven zijn. Met zo'n bulkladinkje is het bij laden even aanpoten en op einde lossing is het soms ook even spannend, maar zo tussendoor heb je er geen omkijken naar. Stomvervelend eigenlijk, hoewel je wel weer tijd over houd voor andere zaken. Maar dat zijn dan weer dingen die zijn blijven liggen omdat je er bij een vorige gelegenheid geen zin in had. En gewoonlijk is dat niet verbeterd.
We zijn wel weer begonnen met de vlamdovende roosters voor de ventilatiekleppen. Die dingen waren bij de nieuwbouw van zuiver PBS (pisbakkenstaal) vervaardigt, en begonnen na twee jaar in de zeelucht door te rotten. De rederij heeft toen een stel, een stuk of tachtig) van RVS op maat laten maken met het vriendelijke verzoek om ze er bij gelegenheid even in te schroeven.
Uiteraard zijn die dingen niet gemerkt, dus je moet eerst de maat opnemen, dan in het stapeltje zoeken welke er het meest op lijkt. Dan het rooster naar de schacht brengen om te kijken of het inderdaad klopt en de schroefgaten af te tekenen. Vervolgens gaatjes boren, het oude rooster wegslopen en de nieuwe ervoor schroeven. Één van de leerlingen heeft zich erover ontfermd. Hij doet er één per dag. Dat wordt dus een schip rond in tachtig dagen.
Daarnaast hebben we nog zo'n projectje. In de coaming, de rand rondom het luikhoofd, zitten loze ruimten, die afgedicht zijn met een mangat. Op de werf zijn ze vergeten die dingen aan de binnenkant te schilderen. Hoewel ze zo goed als luchtdicht afgesloten zijn roesten ze toch door, net als de wielkasten van een auto. Ze moeten dus opengemaakt en aan de binnenzijde gebikt en geschilderd worden. Mooi klusje voor de kleinste Filipijn. Flink vouwen, dan past hij er net in. Met een beetje geluk heeft hij dan ook de ruimte om een bikhamer vast te houden. Ermee zwaaien wordt wat lastiger.
In dok doen ze dat met een gritstraalmachine in een paar tellen, schilderen idem dito. Maar ja, dat moet betaald worden en die Filipijn zit toch maar aan boord uit z'n neus te vreten. Die is al betaald.
Eerst maar eens het dek en de luiken afmaken. Misschien hebben we dan tijd voor die coaming. Maar ik heb zo'n idee dat we tegen die tijd alweer met de lossing bezig zijn. En dan is het met alleman schoonmaken en laadklaar maken voor de volgende lading. Wat dat dan ook mag worden.
Ach, zo zit je wel eens in je hutje te filosoferen. Af en toe eventjes nadenken over alles wat er nog te gebeuren staat en wat je bij voorkeur aan je opvolger overlaat. Vaak zijn dat klussen die jij ook weer van je voorganger geërfd hebt, om de doodeenvoudige reden dat niemand er zin in heeft en iedereen wel een goede reden heeft om wat anders te doen.
Als je dan ineens met een kudde volk zit en een ruim waar je niet in kunt komen, tja, dan moet je wel. Gelukkig zijn de leerlingen nog jong en enthousiast. Laat dat vooral zo blijven. Lang zal dat niet duren, leert de ervaring.

Welterusten/Goedemorgen

Illegaaltje op haringjacht

Opa en de herkenning

Goedemorgen Zondag

0
0


Goedemorgen,
Na een slechte nacht en geen rondje, gaan we de dag weer in
het lichaam, heeft zich niet hersteld, dus rust dag
ik hou het hier ook bij, schrijven gaat nog moeilijk
Jolink de kippen
vierpootjes hebben
en ik??
KOFFIEFIJNE DAG
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONS


Het leven geeft de gelegenheid parels te verzamelen en steentjes weg te werpen, of steentjes te verzamelen en parels weg te gooien.

Top 5 van: 22-06-2013

Fijne middag van Opa

Blij, blij, blij!!!

0
0
Nou, ik ben wél blij hoor, en Papsie ook.
De vakantie was heel erg leuk, alleen zaten we met de verplichting dat we iedere zaterdag naar huis moesten voor familiebezoek. Dat was de vorige week ook zo en dat geeft toch een merkwaardige knik in de vakantie.
De eerste keer waren we in Drunen, dat was toen zaterdag naar huis even lekker onder de eigen douche (O wat is dat toch heerlijk,) even wasgoed lozen, op bezoek en dan weer naar de camping.
Dat zou afgelopen zaterdag ook weer zo gaan alleen waren we toen iets verder van huis.
Maarrr.... gelukkig hadden we Wifi op die camping daar en we bekeken het weerbericht.
Eerlijk gezegd, dat viel niet mee.

En de gedachte om weer terug te gaan naar een verregend grasveld en in een klamme voortent te zitten schuilen voor de regen werd steeds minder aantrekkelijk.

Dus hebben we vrijdag na het ontbijt besloten om gelijk de boel op te breken en gewoon lekker naar huis te gaan.
Het was op dat moment even droog dus de voortent was niet zo heel erg nat en binnen een mum van tijd was alles opgeborgen en aangehaakt, en daar gingen we weer.

En ik kan zeggen... we hebben daar geen spijt van. Het weer blijft nog dagenlang huilen met de pet op en thuis is het dan wel érg prettig.

En als ik de caravan weer schoon heb en het wordt lekker weer, nou, dan gaan we toch fijn weer op stap!
We willen naar het Loo en nog veel meer dingen daar in de buurt, dus ik zit al wat campings uit te zoeken, niet te ver van huis voor de zaterdagen die nu eenmaal verplicht zijn.

Dus laat het mooie weer maar weer komen hoor!:D

Je zou het haast geloven

de WMR slogan

Ik overleef het wel

3 mannen op een terras

0
0
3 mannen op een terras:
.
.
Een Arabier, een Duitser en een Nederlander zitten op een terrasje.
.
Komt er een blonde schoonheid voorbij, met alles erop en eraan.
.
'Bij Allah!' zegt de Arabier.
.
'Bei Gott!' hijgt de Duitser.
.
'Bij mij?' glimlacht de Nederlander..

Liefe avondwensen, ga je ook BBQen??

Dames stop met photoshoppen

Helpblog

0
0
Hallo wmr vrienden,

Het is al een tijd geleden dat ik heb geblogt, maar nu heb ik jullie hulp nodig. Ik heb een vriend die wilt stoppen met roken en hij vroeg mij om hulp. Mijn vraag is of jullie ook nog advies hebben. Vroeger toen ik er nog niet eens was, stonden er glaasjes met sigaretten op tafel als er een feestje was. Wisten ze toen niet dat roken slecht was? Oudere mensen zijn dus niet altijd slimmer:P
Bij voorbaat dank :D

Raadsel.......................

0
0
Een jongen was op een kermis en ging naar een kraam waar een man zei tegen de jongen: "Als ik jouw exacte gewicht op dit stuk papier kan schrijven dan moet je mij 50 euro geven, maar als het me niet lukt zal ik je 50 euro betalen." De jongen keek om zich heen en zag geen weegschaal, zodat hij denkt .Ik moet alleen maar zeggen dat ik meer of minder weeg. Aan het einde betaalt de jongen toch 50 euro aan de man . Hoe heeft de man de weddenschap kunnen winnen?
.
Oplossing hieronder

De man deed precies wat hij zei en hij schreef "uw exacte gewicht 'op het papier."

Bloody sunday

printerfrustratie

0
0
Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik een baan heb waarbij ik thuis kan werken.

De afgelopen tijd moest ik echter op locatie zijn, dus de werkpc is zeker een maand niet aan geweest. Deze week had ik echter weer wat werk om thuis te doen. Maar juist omdat het dus alweer een tijd geleden was dat die pc aan was geweest, moest er eerst een hoop ge-update worden. Leuk, maar als je vanalles open moet hebben, en dat moet bewerken en opslaan..... dan duurt het allemaal wel erg lang. En als je geen geduld hebt..... beetje frustrerend.

Dan maar op mijn eigen laptop werken.
Dat ging tenminste lekker snel.

De problemen kwamen echter weer eens achteraf. De werkpc heeft nog XP, en mijn laptop windows 8. Dat wat opgeslagen moest worden, werd dus opgeslagen in een formaat wat niet ondersteund wordt door XP.... grmbl.

Beetje googlen en de oplossing was snel gevonden. Gewoon de bestanden online omzetten naar pdf. Voordeeltje was dat ik van 29 bestanden er 2 van heb kunnen maken.

En dan de grootste frustratie. Ik was er al een beetje bang voor, ik moest de boel ook nog eens uitprinten. Printer heeft altijd kuren, nu dus ook.

Eerst proberen de bestanden meteen te printen.

Dat was te simpel gedacht, daar had hij geen zin in. na een uurtje nog steeds niets geprint. Dan maar de printopdracht annuleren.
Hele diepe zucht, daar heeft hij altijd zoveel moeite mee, dat je de computer maar beter opnieuw op kunt starten, anders sta je na een week nog te wachten.

Dus eerst pc opnieuw opstarten, en dan het bestand openen. Bestand openen duurt even (oude pc) en dan via ctrl+p proberen (wat ik eigenlijk altijd doe. Was mijn dag kennelijk niet, na weer een uur nog steeds niets geprint dus ook dit werkte niet. Dus weer annuleren, opnieuw opstarten, en weer bestand openen....

Nu maar via het printicoontje proberen te printen. Kreeg nu een statusbalkje te zien, zag welke pagina verwerkt werd, maar geen teken van activiteit van de printer.
Hoeft nog niets te betekenen, maar een beetje moedeloos ga ik gewoon weer wat anders doen(net zoals de andere keren). Na ongeveer een uurtje weer gaan kijken, en verrek, hij is bezig met printen. Nu was hij nog maar net bezig, want zo heel veel had hij nog niet gedaan, maar hij was bezig.
Nadat hij met het eerste bestand klaar was, heb ik bestand 2 kunnen doen. Dat heb ik maar meteen gedaan via het printicoontje.

En uiteindelijk is het dus gelukt.
Maar zo ben je dus wel een halve dag bezig.
Browsing All 18691 Browse Latest View Live