Quantcast
Channel: WaarMaarRaar.nl - RSS-feed van alle WMR blogs
Browsing All 18691 Browse Latest View Live
Mark channel Not-Safe-For-Work? cancel confirm NSFW Votes: (0 votes)
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel.
0

...

0
0
Alle muziek van muse downloaden om dat ene liedje te vinden wat je goed vond.

Ja ik vond er maar 1 goed de rest wat minder. :P

Dag 73, 20 juni 2013

0
0
Eens een dag zonder oefeningen. We zitten halverwege de Kaapverdische en de Canarische eilanden. De Portugese Noord gaat doorstaan en we beginnen een beetje te buizen. De boeg is zodanig geconstrueerd dat er maar weinig water over het neusje komt, veel "flare" noemen ze dar. Containerschepen hebben dat ook om de deklast te beschermen. Het water wordt dan zoveel mogelijk zijdelings weggeworpen. De losse druppeltjes waaien dan wel weer binnenboord.
Het was van te voren al door het weerbericht aangegeven, de bootsman wist twee dagen geleden al dat het vandaag dekwassen zou zijn. Elke keer komt er nog wat rommel van de lading uit hoekjes en gaatjes zetten, en het het is toch wel prettig dat dit weer van dek is. Het zijn geen hoeveelheden, maar het stinkt wel.
Voor de rest bezig geweest met de bestellingen. Zoals altijd moeten alle afmetingen, maten en gewichten worden opgegeven, anders slagen ze er elke keer weer in om precies het verkeerde te leveren. Een term bijvoorbeeld als "vuilniszakken, groot" is veel te vaag. Dat moet zijn: "vuilniszakken, Komo, zwart, plastic, 40 liter, rol per 20 stuks". Het is maar een weet, maar om alles na te sloffen ben toch even bezig. Als je het al tachtig keer gedaan hebt gaat het wel een stuk sneller, dat wel. Maar ook dan heb je bijzondere zaken waar je toch wat preciezer wilt zijn.
Ondertussen hebben we meegekregen dat we in Gibraltar gaan bunkeren. Wij geven normaal aan wat we nodig hebben en de rederij geeft door hoeveel het precies gaat worden en waar. Normaal is dat een soortement meerkeuzevraag, hoeveel heb je nodig om, in dit geval bijvoorbeeld, vanaf de loshaven (nog steeds niet bekend), Gibraltar, Ouessant en Skagen te halen. Gibraltar en Skagen zijn normale bunkerstops, Ouessant is belangrijk voor het overgaan van hoogzwavelige brandstof naar laagzwavelige. Bovendien is daar in de buurt de bunkerhaven Falmouth. Hoewel we daar niet vaak naar toe gaan. Die schijnt wat duurder te zijn.
Uiteindelijk is het wel de bedoeling dat we in Noordwest Europa terecht komen, maar ze zijn nog druk doende om een ladinkje vanuit de Middellandse Zee op te pikken naar het noorden toe om de bunkers te kunnen betalen. Dat is het eerste verdiend.
Maar voorlopig weten we nog niet eens waar de huidige lading eruit gaat, laat staan hoe lang het gaat duren. Het is dus lastig plannen. In ieder geval laten we wel voor een aantal mogelijke havens kaarten aan boord komen in Gibraltar. De bestelde kaarten zijn in Argentinië niet geleverd, die moeten dan maar in Gibraltar aan boord komen.
We maken nu weer trouw onze 6 uurs waarnemingen. Dat gaat niet meer naar het KNMI toe, maar naar Australië. Die hadden er nog wel behoefte aan. Voor de leerlingen is het een mooie training in het beoordelen van het weer. Soms kom je wel eigenaardige opvattingen tegen. Zo had ik er een paar dagen terug eentje die vond dat de golfwaarneming wel lastig was. Klopt, je moet even wachten op het juiste golfje en dan gaan tellen. Een paar keer doen en dan middelen, dan zit je wel aardig in de richting. Nee, zei meneer de leerling, dat kan ik makkelijker uit de computer halen, daar staat het ook in.... Klopt helemaal, maar dat is de prognose van het weersinstituut waar wij ons weerbericht vandaan halen. Die jongens krijgen op die manier dan hun eigen prognose als waarneming weer terug. Is niet helemaal de bedoeling. Een "Self fulfilling prophesy" heet zoiets op z'n Engels geloof ik.

Welterusten/Goedemorgen

Hoera!! het is zomer!?!?!

Opa en de culturele achtergronden

Goedemorgen Vrijdag

0
0


Goedemorgen, na een goede nacht, met 2 uur slaap en een fijne ronde, knallen we de dag weer in, op weg naar het weekend
vandaag in ieder geval nog even op de bedeltour bij de slof, (eetcafe), voor een maaltijd, voor 70 personen, na de vakantie, als dank voor de vrijwilligers/sters en dat moet zo goedkoop mogelijk uiteraard
verders zien we wel waar het schip strand..
straks de dames eiverzorging
vierpootjes hebben
en ik??
KOFFIEFIJNE DAG
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONS

Alles houdt verband met elkaar

Heb jij ook zo een hond

Top 5 van: 20-06-2013

Een boer op vakantie

0
0
Knecht belt boer:


Een boer gaat aleen op vakantie en zegt tegen zijn knecht: "Alleen als er iets bijzonders gebeurt, mag je me bellen." Na een week belt de knecht. Boer: "Wat is er Knecht?" "De steel van de schop is gebroken." Boer: "Hoe kan dat knecht?" "Het is gebeurd toen ik de hond aan het begraven was." Boer: "Hoe komt die hond dood?" Knecht: "Door de brandende schuur." Boer: "Hoe komt die schuur in brand?" Knecht: "Door de vonken van het brandende huis." Boer: "Oh, maar daar was mijn vrouw toen toch niet?" Knecht: "Nee hoor, die was gelukkig met de buurman op vakantie!"

edit Is je moeder thuis??

0
0
Er word aan de deur gebeld, Jantje doet de deur open.
Een man staat voor de deur en vraagt: "is je vader thuis"
Jantje zegt: "nee, hij is overreden door een tractor"
de man vraagt: "is je moeder thuis?"
"nee, zij is overreden door een tractor"
de man vraagt: "is je zus thuis?"
"nee, ook zij is overreden door een tractor"
De man vraagt: "wat doe jij eigelijk?"
Jantje zegt: "tractor rijden"

Fijne middag van Opa

Het is er weer tijd voor

Goede vertaling

Examen vraag

0
0
Tijdens het examen:
Professor: Mijnheer Peeters, vertel mij eens, wat is bedrog?
Student: Bedrog, professor, dat is als u mij laat zakken.
Professor: Leg dat eens uit!
Student: Wel, volgens de wet maakt zich diegene strafbaar en schuldig aan bedrog, die de onwetendheid van een ander gebruikt om hem schade te berokkenen.

Van harte gefeliciteerd

Buurvrouw

0
0
De buurvrouw was hier en was een soort van in paniek
Ze heeft namelijk ...cellulitus.
Ik zei al, ja wie wil je nu met een sinaasappelhuid.
Misschien een groenteboer, maar waar vind je nu nog een vrijgezelle groenteboer:)

Sloopbedrijf Rutte

Fijne avond wensen van Opa

Raadsel.......................

0
0

Een auto van 1150 Kg rijdt met een snelheid van 72 km/u.
Het wegdek is droog en heeft een temperatuur van 21 graden celclius.
De auto heeft een vermogen van 110 pk en de banden hebben een druk van 1.5 bar.
Nu neemt de auto een bocht van 20 graden naar links.
Welk wiel is onder deze omstandigheden het minst onderhevig aan slijtage?
oplossing hieronder

Het reservewiel

Ben jij ook een ezel??.

0
0
Ben jij ook een ezel??.......................
.
Indien u 's morgens met de kippen opstaat, overdag werkt als een paard en 's avonds zo moe bent als een hond zou u wel eens een ezel kunnen zijn.
Browsing All 18691 Browse Latest View Live