Quantcast
Channel: WaarMaarRaar.nl - RSS-feed van alle WMR blogs
Browsing All 18691 Browse Latest View Live
Mark channel Not-Safe-For-Work? cancel confirm NSFW Votes: (0 votes)
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel.
0

edit Welterusten/Goedemorgen

Opa verklaart iedereen voor gek

Goedemorgen woensdag

0
0Goedemorgen, na een zeer goede edoch korte nacht en een mooie ronde, huppelen we een dag in met voor de een regen en voor de ander zon..
Straks even naar het ziekenhuis, voor een rontgen foto van de rechterarm en zij
De vierpootjes gaan mee in de caravan en na de foto, gaan we even naar 4akker, voor de bekende verse melk en boerenkaas.
Verders zien we wel waar het schip strand...
Straks de kippen
vierpootjes hebben
en ik??
KOFFIEFIJNE DAG
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONS

Een oordeel is een schot, dat vaak de schutter treft en niet het doel.

Politie te water

Top 5 van: 28-05-2013

Omabep haar driewieler

Heit

0
0
Hé hé eindelijk woont mijn vader nu in Franeker. Dat heeft een paar jaar geduurd maar begin april heeft ie dan toch de knop door gehakt. Ik mocht de boel gaan regelen want zelf was hij daartoe niet in staat. (Beginnende dementie) Hij dacht dat het nog wel even kon duren voor er plek was. Ik wist dat waar ik hem wilde hebben dat daar plek was. Binnen 3 weken was ie verhuisd. Eerst natuurlijk wat ontheemd. Maar nu gaat het wat beter. Hij kent de omgeving van vroeger(hebben altijd hier in de omgeving gewoond) dus dat helpt ook mee. Ook kwam er de eerste dag al iemand kijken of het echt mij vader was. Die had voor het raam staan kijken toen de verhuisauto kwam en meende hem te herkennen. Gelijk de eerste oude kennis al weer wat was hij blij. Ondertussen heeft al meer oude bekenden ontmoet. Nu kom ik er ook achter dat hij al jaren bijna geen warm eten kreeg. Dat was te veel werk en bovendien wanneer hij in de winkel staat is hij vergeten wat ie zou halen en komt ie weer thuis met melk brood en vleeswaren. Vanaf eind april ben ik maar begonnen om voor hem te koken. Aardappelen kan ie slecht tegen dus is het rijst, macaroni of spaghetti. Ik hoop dat hij nu ook weer wat meer energie krijgt. Gelukkig kan ik nu meerdere keren per week langs gaan om te kijken wat hij nodig heeft en eventueel boodschappen gaan halen. Zo groot is Franeker niet. Eergisteren is hij gevallen tijdens zijn wandelingetje. Een barstje in zijn neus en wat blauwe plekken en een zere nek. Het barstje in zijn neus is geplakt door iemand van de dokterswacht. Jammer genoeg kwam er ook een drup op een van zijn oogleden en dat zat gisteren dicht geplakt. Dat moet weken om weer los te komen dus heb ik gisteren maar wat wattenschijfjes gebracht zodat de verzorging die zo nu en dan kan vervangen. Het contact met de verzorging daar is goed daar ben ik wel blij mee.

Inner Healing Methode

0
0
Inner Healing gedaan in Herwen, bij Stichting Transformatie/Lichtplek, en ik moet, nee, ik mág zeggen dat het *mij* in ieder geval ontzettend geholpen heeft. In eerste instantie leren kennen als een soort "super-reiki", later zelf ook mee leren omgaan na cursus "Werken vanuit je eigen Licht".

Klinkt heel zweverig, is het misschien ook, maar het werkt wél ;)


Hier dus FB bericht over Inner Healing.Inner Healing Methode

Het doel van onze methode is om mensen terug te brengen naar een staat van ontvankelijkheid, (zelfacceptatie, zelfliefde) en vrijheid.

Ieder mens, of hij het zich bewust is of niet, heeft last van angsten.
Om onszelf te beschermen bouwen wij allen een muur, we dragen een masker, of we voeren zeg maar een toneelstukje op,wat ons helpt om onszelf te wapenen tegen dat wat pijn doet of angst geeft.
Als we bang zijn om veroordeeld te worden bijvoorbeeld, doen we nét of we niet te kwetsen zijn, of nét alsof het oordeel ons niet raakt, of dat we het niet horen, of we gaan terug oordelen en gebruiken een aanval als onze verdediging.

In feite zijn we bezig om onszelf te beschermen tegen situaties in het nu die ons doen herinneren aan situaties uit het verleden. Dit verleden kan bewust in het geheugen aanwezig zijn, maar is dat veelal niet. Ieder mens draagt de collectieve herinneringen van al zijn levens, het hoofd kent deze veelal niet en weet dan ook vaak niet wat de herkomst is van een angst of pijn...

Binnen onze Inner Healing methode maken we contact met datgene wat in jezelf niet in balans is.
Hiermee bedoelen we je onverwerkte angsten en je onverwerkte pijnen.
Daarnaast maken we verbinding met het vreugdevolle en liefdevolle deel in jezelf en ontdoen deze van blokkades.

In tegenstelling tot waar het hoofd je voor wenst te beschermen, hoef je daarvoor de herinneringen niet opnieuw te beleven, veelal gebeurt dit zo snel dat het hoofd niet eens door heeft wat er is gebeurd..
Als er voor de verwerking wél iets gevoeld of gezien dient te worden, dan zal je daar iets van mee maken, meestal is dit binnen een minuut weer voorbij, bij uitzondering duurt het soms iets langer.

Als team van helpers maken wij verbinding op zielsniveau, ons licht met jouw licht, we steunen jou in de stappen die je zelf wenst te nemen.

In tegenstelling tot wat de psychologie zegt is ons streven niet op zoek te gaan naar Freud en Jung's stelling dat alles terug te leiden is naar sexualiteit, maar gaan we op zoek naar de grote leegte in jezelf, voor ons de bron van alle angst en muren die mensen kennen.
De grote leegte, zoals wij het noemen is de pijn van het afgescheiden zijn van de bron/God en is het ultieme eenzame gevoel wat in ons allen aanwezig is.
Het eerste wat een pasgeboren kind mist op het moment dat het geboren is, is de onvoorwaardelijkheid in liefde, hier al wordt de pijn van afwijzing geraakt en ontstaat de basis van de latere muur.

Ons hele leven zijn we bezig met het vermijden van het gevoel van eenzaamheid, omdat zij ons er aan herinnert dat we diep van binnen eigenlijk vreselijk alleen zijn..
Ieder mens is bang om afgewezen te worden en gedraagt zich daarom op een bepaalde manier, afhankelijk van de situatie. Dit kan zijn dat men zich of onverschillig, of als een slachtoffer, of stil of altijd vrolijk, meegaand, als grapjas, of hard en meedogenloos, arrogant, cynisch of sarcastisch gedraagt om dit gevoel van eenzaamheid maar te vermijden..

Samen met jou gaan we daarom op zoek naar alle muren, angsten en pijn die te maken hebben met jouw leegte en zullen we deze zo veel mogelijk samen met jou transformeren.

Ons middel en tevens onze kracht is onze onvoorwaardelijke liefde en het licht van onze ziel, die in eenheid met elkaar jouw leegte aanraakt en heelt.

In liefde,

Joost (l)

Sorry te laat Fijne middag

yes_my_dear haar trouwautos

God ziet alles

Een atheist en een beer

0
0
Een atheist en een beer
Een atheïst loopt door het bos en bewondert alle dingen die de "oerknal" voortgebracht heeft. "Wat een prachtige bomen! Stromende rivieren! Schitterende dieren!", denkt hij bij zichzelf. Op het moment dat hij langs de rivier loopt, hoort hij wat geritsel in de bosjes achter hem. Als hij zich omdraait, ziet hij een enorme grizzly die op hem af rent. De atheïst rent er als een gek vandoor. Als hij over zijn schouder kijkt, ziet hij dat de beer dichterbij komt. Hij probeert nog harder te rennen, hij is zo bang dat er tranen in zijn ogen komen. Hij kijkt nog een keer over zijn schouder en hij ziet dat de beer nu nog dichterbij is. Zijn hart gaat als een gek tekeer wanneer hij nog harder probeert te rennen, maar dan struikelt hij en valt op de grond. Hij rolt om om overeind te krabbelen. Tot zijn schrik ziet hij de beer boven hem staan met een uitgestrekte poot om hem dood te slaan. Op dat moment schreeuwt de atheïst: "Mijn God!"
Precies op dat moment, staat de tijd stil... De beer beweegt niet meer; het bos is totaal stil; en zelfs de rivier stopt te stromen. De man ziet een helder licht en hoort een stem uit de hemel die zegt: "Al die jaren heb je mijn bestaan ontkend; zelfs mijn schepping heb je afgedaan als een kosmisch ongelukje, en nu denk je dat ik je uit deze benarde situatie ga redden? Kan ik er vanuit gaan dat je je bekeert?"
De atheïst, trots als altijd, kijkt in het licht en zegt: "Het zou nogal hypocriet zijn om na al die jaren mezelf opeens te bekeren, maar kun je de beer niet tot christen bekeren?"
"Wat jij wil," antwoordt de stem.
Dan verdwijnt het felle licht weer, de rivier begint weer te stromen, de geluiden uit het bos gaan weer door en de beer doet zijn poot weer omlaag. Dan vouwt de beer zijn handen samen... buigt zijn kop en zegt: "Heer, ik dank u voor dit eten, dat ik zometeen ga nuttigen."

Lieve avondwensen van opa wat eet jij??

In iedere vrouw

Sorry Truste tot morgen

0
0Een mooie, fijne dag voorbij
Vanmorgen naar de X fotograaf geweest voor foto's van de rechterzijde, morgen naar de weledelgeleerde specialist, voor de uitslag.
verders naar 4akker geweest en vanmiddag naar het berkel terras geweest, heerlijk in de zon gezeten aan het water..
Maar weer teveel van mijn stoffelijk omhulsel gevergd
het gaat niet meer
ik verdwijn voor vandaag
FIJNE NACHT
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONSFelicitaties

0
0
Dank voor de felicitaties die ik kreeg voor mijn Jubileum en mijn verjaardag.
Ik doe het via dit blog, misschien komt het knullig over, maar ik bereik dan toch een ieder die een mail stuurde :)

Dag 51, 29 mei 2013

0
0
Min of meer in tegenstelling tot de weersverwachting was het weer vandaag rustig. We zijn daarom maar driftig aan het pontonnen gooien geweest. De pontons rusten op stutten, die achterover een uitsparing in de tank in kunnen kantelen. Die dingen noemen we "paardekoppen" of "willies". Een wat ouder patent voor die dingen, die niet konden kantelen, leken van opzij wel wat op een paardenkop. Waar de term "Willy" vandaan komt weet ik niet.
Dat kantelen is voor mij nieuw patent op deze schepen, dat tot nu toe flitsend werkt. Van beneden af kun je ze met een lange stok bedienen, ze zitten wel op zes en een halve meter hoogte.
Ze kunnen worden afgedekt met een stalen plaat. Die valt over vier nokjes zodat die netjes blijft zitten. Helaas zijn die nokjes vrij fragiel. Als er per ongeluk een dikke kraanhaak tegenaan komt breken ze zo af. Ééntje is niet zo erg, maar als er twee afgebroken zijn wil de plaat spontaan eruit vallen.
Op die plaatsen hebben we karton geplakt. Een oude bierdoos was een mooie maat en dikte. Dat was dus van te voren bierdozen sparen. Uiteraard vergezeld van de opmerking: Als de dozen voor het schip zijn, dan moeten we, op kosten van de rederij uiteraard, natuurlijk zorgen dat er zoveel mogelijk lege dozen zijn.
Gelukkig hadden we er niet zoveel nodig. Bij de laatste dokbeurt waren die dingen gerepareerd, dus er waren niet zoveel afgebroken.
We hebben ook de bilge-alarmen getest. Routineklus voor elke belading. Tot mijn grote verrassing waren er maar liefst 3 die het niet deden, Samen met de alarmen van de ruimingangen zijn er het er in totaal 24. Normaal heb je nooit last met die dingen. Volgens de machinist zat het hem in alle drie gevallen in de afdichting van de elektrische verbinding. Die lekte, waardoor er water in kwam. We hebben de boel dus niet voor niets getest.
Voor één van de leerlingen was dat weer stof voor weer een stel handtekeningen. De leerlingen houden een soortement boek bij waarin een fors aantal opdrachten staan. Zijn die opdrachten naar tevredenheid van de scheepsleiding afgerond, dan krijgen ze in dat boek een handtekening. Één van die opdrachten is controle en reparatie van het bilge-systeem. Precies dus wat we deden en hij zat er dan ook met de neus bovenop.
Dezelfde leerling had bij leeglossing Montevideo zijn verslag "belading" afgemaakt, waarin ook een flink aantal opdrachten naar voren kwamen. Ik ben dus bijna een uur bezig geweest met handtekeningen zetten. Natuurlijk blijft het niet bij handtekeningen zetten. je praat ook over de zin en onzin van de verschillende opdrachten, wat er verder bij komt kijken, en zo meer.
En toen was het tijd voor project kompaskleedje. Het begint op te schieten. Bovendien, en dat is écht goed nieuws, toonde één van de leerlingen belangstelling. Ze kunnen ook een aantal handtekeningen verdienen op het gebied van schiemannen. Dat is het omgaan met touwwerk, draden en zeildoek. Dus met een beetje goede wil krijg ik hem zo ver dat hij dat tweede kleedje doet. In mijn vak draait het tenslotte om leiding geven en delegeren, toch?
Ondertussen heeft de agent antwoord gegeven op de vraag hoeveel de afvoer van ons huisvuil kost. Dat zit dus in dezelfde orde van grootte als Brazilië: ongeveer US$ 2200,00 voor vier kubieke meter. Zestien kliko's, daar hebben we aan boord ook een setje van voor de opslag, al met al. Omgerekend goed €100 voor een volle kliko.
We gaan dus binnenkort de incinerator maar weer eens aanslingeren om het aantal kuubjes te verminderen. Met deze prijzen laat je het dus wel uit je bolle kop om afval aan te bieden. Voor de ambtenaren die belast zijn met de controle is dit dus zeer effectief. Er wordt steeds minder afval aangeboden. Prachtig toch?
Jazeker, op die manier leren wij creatief boekhouden. De hoeveelheid afval wordt echt niet minder, want dat hebben wij ternauwernood in de hand. Dat afval komt dus ergens anders terecht. Heel effectief dus. Maar, om een kapitein hier bij de rederij te citeren: "Als de pampiertjens maar kloppen".
Trouwens, de vlaggetjes die gisteren in de windbui weggewapperd waren hebben we weer terug. Van één was het lijntje was gebroken, de rederijvlag boven was toen op het schavotje neergestort, en de Nederlandse achterop hing achter de spiegel te pierewaaien. Daarvan had het boutje van de D-sluiting zichzelf losgeworsteld. Blokje naar beneden, samen met vlaggenlijn en vlag. Nieuwe D-sluiting en klaar. Alleen de de vlag van Uruguay ligt nog aan vellen. Daar moet toch echt een nieuwe voor komen.
Een andere schade die we nog niet gemerkt hadden was het meteokastje. Het is aan boord geen standaard uitrusting, maar hier hebben we een houten meteokast. Daarin zit een thermometer en de sensor van een draadloze thermometer annex hygrometer. Daarmee kunnen we de binnen- en buitentemperatuur aflezen, alsmede de luchtvochtigheid binnen en buiten. Is wel praktisch.
Normaal heb je aan bakboord en stuurboord een gewone thermometer hangen, zodanig dat je hem van binnen uit kunt aflezen. Tenslotte willen we niet te vaak de deur opendoen want dat is slecht voor de apparatuur, ahem. Je zit dus elk keer in het donker te turen met een zaklampje waar de batterij van op halfzeven staat om dat pokkeding door de ruit heen af te lezen. Doet me soms een beetje aan Bert Haanstra denken: Spiegelingen.

Welterusten/Goedemorgen

Opa en de vechtscheidingen

Goedemorgen Donderdag

0
0Goedemorgen,
Een goede, maar traditiegetrouw korte nachtrust en een mooie spookronde, gaan we kijken wat de dag ons brengt
Straks weer even naar het ziekenhuis voor de uitslag van gisteren.
en dan gelijk door naar die markt met 7 viskramen..
verders niets op het programma, ook morgen weinig en dat in verband met zaterdag, dan wordt het een drukke dag......
straks de eitjes ontstelen bij de dames kip..
vierpootjes hebben het ontbijt al op
en opa??
KOFFIEFIJNE DAG
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONS


Geniet van de kleine dingen. Misschien kijk je op een dag terug en ontdek je dat dat de grote dingen waren.
Browsing All 18691 Browse Latest View Live