Quantcast
Channel: WaarMaarRaar.nl - RSS-feed van alle WMR blogs
Browsing All 18691 Browse Latest View Live
Mark channel Not-Safe-For-Work? cancel confirm NSFW Votes: (0 votes)
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel.
0

jongenspraat

0
0
Ik loop dus mijn postwijkje en loop langs 2 jochies die aan het voetballen zijn.
Ik vermoed dat ze even oud zijn.
Hoor ik die ene zeggen, ja maar ik ben ouder dan jou want ik was eerder geboren.
Zegt die andere: maar ik ben op mijn verjaardag geboren.
_O-_O-
Ik kon niet helpen dat ik in de lach schoot:D

Naar de kapper

0
0
Naar de kapper
Een man en een kleine jongen kwamen samen een kapperszaak binnen. Nadat de man de volledige behandeling had ondergaan -scheren, wassen, manicuren, knippen enz.- zette hij de jongen in de stoel. "Ik ga een groene stropdas kopen om tijdens de optocht te dragen. Ik ben zo terug."
Toen het haar van de jongen was geknipt en de man nog steeds niet terug was, zei de kapper: "Het lijkt erop dat je vader je vergeten is."
"Dat was mijn vader niet", zei de jongen, "hij liep gewoon met me mee, nam mijn hand en zei: "Kom op jongen, vandaag gaan we gratis naar de kapper!"

Broodjes met verhaaltjes

0
0
Een blinde man vraagt bij de bakker drie broodjes met sesamzaadjes. Dit gebeurt zo enkele dagen na elkaar.
Dan zegt de dame achter de toonbank op een dag: "Sorry meneer, maar ze zijn al allemaal op." De man zucht: "Wat jammer, er stonden altijd van die leuke verhaaltjes op."

Lieve avondwensen van opa

Prive - Verboden te vissen:

0
0
Prive - Verboden te vissen:


Agent tegen een gearresteerde visser:

"Heeft u nou werkelijk niet dat bord gezien met

'Prive - Verboden te vissen' erop?"

Visser: "Sorry agent, maar...

... ik lees nooit andermans prive-berichten."


Truste tot morgen

0
0


een overwegend zonnige dag weer ten einde
een leuke dag met eerst de grote markt en daarna aan de ijssel op een terras gezeten.
vanmiddag bezig geweest met een klein feestelijk programma, voor de opening van de dierenweide..
de stallen en drinkplaatsen zijn klaar en dan komen alle dieren op 1 juni....
dan hebben de ezels, pony en schapen meer vriendjes
later hierover meer..
Het lichaam vraagt dringend om rust dus...........
rondje
hapje
sapje
dvdtje
FIJNE NACHT
BLIJF BLIJ|
DENK AAN ONS
Dag 33, 11 mei 2013

0
0
De dag van de barbeknoei. Voor de verandering had de kapitein besloten de barbecue in de middag te houden. Voordeel daarbij is dat het op het luik gehouden kan worden, zonder het uitzicht vanaf de brug te verstoren door het licht. Op het luik is meer ruimte en minder herrie van de hoofdmotor. Bovendien is het zwembad dichterbij.
Kokkie had nog een speenvarkentje liggen, dat precies in de oven pastte, en de beide koks waren al twee dagen in de weer met de voorbereidingen. De barbecue zelf schoonmaken en de tafels en bankjes repareren was de taak van de bootsman. zeil spannen tegen het zonnetje. Zonsdeclinatie is 18 noord, breedte is 9 zuid, topsafstand is 27 graden. Vergelijkbaar met hoogzomer op 40 graden noord: Sardinië, Madrid en Porto. Best warm, hoewel we uiteraard een zeeklimaat hebben.
Leerling heeft nu de smaak van het sterren schieten te pakken. De technieken moeten nog een ietsje gehoond worden. Honen in de zin van aanscherpen, niet afkraken natuurlijk. Bij het laatste azimut had hij bijvoorbeeld niet door dat we inmiddels op zuiderbreedte zaten en dat daarmee het teken draait. Hij paste de formule dus verkeerd toe. Ik heb hem alleen niet verteld dat mij vanochtend hetzelfde overkwam. Hij verkeert daarmee nog steeds in de veronderstelling dat ik een soortement zesde zintuig heb op het gebied van de fouten die hij maakt. Niet dus. Ik heb ze alleen iets sneller door. En dat noemen ze ervaring.
Zo'n beetje als de headology van Granny Weatherwax in de boeken van Terry Pratchett. Als je weet hoe het zit is het doodsimpel, als je het niet weet magie.
Ik begin eindelijk een beetje bij te raken met m'n einde maand. Die van April dan. De formuliertjes worden in Vitoria weggestuurd, dus ik ben zat op tijd, maar liever heb ik het toch wat eerder ingeleverd. Ik had alleen een beetje pech met de software. De boel zakte in elkaar en ik moest opnieuw installeren. En toen was ik alle ingevoerde gegevens kwijt en kon opnieuw beginnen. Lang leve de moderne technologie.
Leerling mag rustig verdergaan met z'n sterretjes. Die staan er over honderd jaar nog net zo. En dat moeten we van al die hoog-geavanceerde satelliet-technologie nog maar afwachten. De statistiek zit op dat gebied tegen de technologie. Eens in de vijftig jaar, of sneller, wordt de hele bups weer helemaal opnieuw uitgevonden.
Dat is begonnen met radiopeilen, eind 1800. In die tijd een ware revolutie op het gebied van navigatie. Daarna kwamen de hyperbolische systemen, zoals Decca, Loran en Omega. Radiopeilen in inmiddels helemaal uit de vaart genomen, samen met Decca en Omega. Loran bestaat nog maar is op sterven na dood. Autoriteiten die niet precies weten wat één en ander inhoud proberen met hangen en wurgen Loran C (de derde versie dus) aan de praat te houden als alternatief voor GPS, voor het geval dat de satellieten op hun gat gaan. Dat wordt dan de vierde versie, eLoran. Overigens is het beslist niet ondenkbaar dat GPS gestoord kan worden, en het is heel terecht dat er over terrestische alternatieven wordt nagedacht. Maar om daar Loran voor te nemen is op z'n best wishful thinking. Decca is stukken beter, maar heeft een kleinere dracht. Daardoor zijn er meer grondstations nodig, en is daarmee duurder. Veiligheid is een onbetaalbaar goed. Totdat de rekening komt.
Na de hyperbolische systemen kwam de satelliet navigatie met de Navstar, die op zijn beurt vervangen is door de GPS. Ben benieuwd wat daarna komt. Galileo zal het niet wezen, want dat is alleen maar GPS in een ander jasje.
Kapitein loopt als een ijsbeer met wintertenen in de rondte. We krijgen vier havens in Brazilië, en elk van die havens wil z'n eigen inklaring hebben. Liefst in elektronisch format. Helaas is dat paperless office zodanig geïmplementeerd dat de makkelijkst manier is alle formuliertjes af te drukken, met de hand in te vullen, als PDF'je in te scannen en dan te versturen in de hoop dat ze aan de andere kant dat handschrift kunnen lezen. En dat ongeveer dertig keer. Per haven.
En dan vragen ze mij af en toe of ik geen kapitein wil worden. Ik ga wel met de jongens luikjes gooien in de haven en zo af en toe een stuwadoor uitschelden. Daar voel ik me veel plezieriger bij.

Weltrusten/goedemorgen

Opa heeft iets om over na te denken

Moederdag

Goedemorgen Zondag

0
0Goedemorgen, vanuit een zonnig Warnsveld
Alle moeders een fijne moedertjesdag en de pappa's veel sterkte, met het gereed maken van het ontbijt, daarna wel de keuken schoonmaken..
straks een mooie tocht naar Gorssel en verders lekker rustig aan
Straks de kippies
vierpootjes hebben
en ik??
KOFFIEFIJNE DAG
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONS

Vertrouwen komt te voet en vertrekt te paard.

In gedachten

0
0
Ik dacht gelijk aan 2fast deze ochtend.
Lijkt me toch een moeilijke dag voor hem.
Ik vraag me heel erg af hoe het met hem gaat...

Kristel blijft heel veel in mijn gedachten.
Ik vind het echt een groot gemis.

Daniel *)*)*)*)

Katholiek?

0
0
Katholiek?

Een meisje is sinds vijf jaar niet meer naar huis gekomen.
Ze heeft haar voet nog niet op de drempel gezet
of haar vader begint hard te schreeuwen.

"Waar ben je al die tijd gebleven ?
Je hebt ons niet geschreven, zelfs geen postkaartje
ons nooit gebeld..."

Het meisje begint te wenen...
"Papa, ik ben nu een prostituee"
"Wat???maak dat je wegkomt, zondares.
Meisje van lichte zeden.

Je bent een schande voor deze katholieke familie...
Ik verloochen u!"

"Zoals je wilt papa,
ik kwam enkel maar deze nertsmantel voor mama brengen
en een spaarboekje met 5000 euro, de eigendomsakte van
een villa die ik voor jullie kocht, met 10 slaapkamers en 10
badkamers, een zwembad en een uitnodiging om de feestdagen
op mijn yacht door te brengen."

Papa vraagt terug
"Wat zegde je weer, wat was je geworden?"
Het meisje begint terug te wenen...
"prostituee, papa"

"Oh, God nu heb je me even laten schrikken...
Ik had verstaan PROTESTANTSE...

Moederdag..

0
0
Ik moest opeens denken aan een grapje dat ik zeer lang geleden gelezen had. Volgens mij had ik het nog niet eerder opgeschreven maar ik kan me vergissen.
Hier komt ie dan (nogmaals):

Een ouder, kinderloos echtpaar dat elkaar nogal eens zat te treiteren, daarvan bracht de man op Moederdag een prachtige taart mee voor zijn vrouw met daarop met chocolade lettertjes geschreven:
Niet gebaard,
toch taart.


De vrouw liet niet merken dat ze hier toch wel pissig over was en sloeg daarom terug op Vaderdag met een nog grotere taart met het opschrift:
Niks gepresteerd,
toch geëerd.

Tja....:P

Top 5 van: 11-05-2013

Merkwaardige pijnen

0
0
Merkwaardige pijnen
Een jonge vrouw komt bij haar dokter met klachten over pijn.
"Waar doet het zeer?" vraagt de dokter.
"Het doet overal zeer, u moet me helpen", antwoordt de vrouw.
"Wat bedoelt u met overal?" vraagt de dokter, "wees eens een beetje specifieker."
De vrouw wijst met haar wijsvinger naar haar rechterknie en gilt: "Auw, dat doet zeer." Daarna raakt ze haar linkerwang aan en gilt: "Ahh! Dat doet ook zeer." Daarna raakt ze haar rechter elleboog aan, "Oooh, zelfs DAT doet pijn", huilt ze.
De dokter controleert haar gedurende een tijdje bedachtzaam en vertelt haar daarna de diagnose, "U hebt een gebroken vinger."

Lieve middag wensen van opa

Voor alle lieve moeders

Oranje Boven v2.0

0
0


(1:50) Rrrreference. :P

voor Beereekhoorn

Browsing All 18691 Browse Latest View Live