Quantcast
Channel: WaarMaarRaar.nl - RSS-feed van alle WMR blogs
People Here Also Viewed:
Viewing all 18691 articles
Browse latest View live

Voogeltje


Stranger I Remain

Previous Voogeltje
0
0

Jamie Christopherson

Fijne avond van opa wat eet jij??

Werken bij defensie??

Mag ik mij even voorstellen

0
0
Er zit een man in het vliegtuig die terugkeert van zijn vakantie. Naast hem komt een beeldschone vrouw te zitten, die serieus in een dik pak papier zit te lezen. De man durft niet goed contact te leggen, maar besluit zich geïnteresseerd te tonen. Hij vraagt: "Is het interessant, wat u zit te lezen?" "Jaha," zegt de vrouw zwoel, "dit is het verslag van een symposium van nymfomanen waar ik geweest ben." "Oh," zegt de man, "en is er nog wat bijzonders uitgekomen?" "Jazeker," zegt de vrouw, "het blijkt dat Indianen en Joden de beste minnaars zijn." "Wat toevallig," zegt de man, "mag ik me even voorstellen? Mijn naam is Winnetou Cohen.

Truste tot morgen

Next vroom
0
0


Een mooie dag weer verwezen naar de geschiedenis
Was een wat drukke dag vandaag, dit in verband met ons tuinfeest over 4 weken.
verders wat rondjes met de vierpootjes en vissie gehaald.
Ik stop met computeren, maar blijf nog lekker een tijdje op mijn mini terras zitten
FIJNE NACHT
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONS
vroom

0
0
Naar aanleiding van het blog van ledi,de beelden van de nieuwe kerk, zei iemand op mijn mail: je zou er vroom van worden.
Ik zei, als jij vroom wordt dan zal ik je zegenen. Even mijn kruis pakken:)

Dag 32, 10 mei 2013

Previous vroom
0
0
Het is alweer vrijdag, de kapitein is alweer langs geweest met de slopchest list, of te wel de opname lijst. De kapitein heeft een voorraad van zaken die het leven korter doch aangenamer maken, zoals drank en sigaretten, maar ook nootjes, tandpasta en meer van dat grut. Eens in de week smijt hij een papiertje in de messroom waarop je een bestelling kan invullen. Tegen kostprijs kun je dan later bier, whiskey, tabak et cetera afhalen bij het store'tje. De voorraad is van de rederij, maar de kapitein beslist wat de voorraad is. Vroeger, nog niet eens zo lang geleden, kocht de kapitein dat soort dingen op eigen rekening in. Dat systeem heeft letterlijk honderden jaren gewerkt. In de zeventiende eeuw was bijvoorbeeld de kapitein verantwoordelijk voor de inkoop van de voeding. Gewoonlijk was het de vrouw van de kapitein die dan met de leveranciers onderhandelde over prijs en kwaliteit van de vreterij van een paar honderd man voor meerdere maanden.
Dat is min of meer tot begin negentienhonderd zo gebleven. Onder andere onder invloed van de vakbond is de kosten afdeling naar de rederij gegaan. De verantwoordelijkheid voor wat geleverd wordt blijft bij de kapitein. Die krijgt een lijst van scheepshandelaars die bij voorkeur mogen leveren. Onderhandelingen over de prijs worden dan door de rederij gevoerd. Dat is dan meestal in de vorm van het bedingen van een korting.
Uiteraard kennen die handelaars dat systeem, drukken zeg tien procent bij de prijs op en geven vervolgens tien procent korting. Net als de supermarkten in Nederland.
Overblijfsel van dat systeem is de slopchest. Bij mijn huidige rederij is dat een paar jaar terug veranderd, maar het zou me niets verwonderen dat bij een aantal kleinere rederijen nog steeds zo gaat.
De reden dat dit veranderde was de houding van de walautoriteiten. In een aantal landen wordt zo'n kast met drank en sigaretten als een welkome aanvulling op het magere salaris gezien en komt een complete roversbende aan boord om, inclusief plunjebaal, het havengeld in natura te innen. Dat het havengeld ook al door de rederij betaald wordt is op zo'n moment van geen belang.
Omdat dit de privé voorraad van de kapitein betrof (ten behoeve van de bemanning) kreeg deze hiervoor een vergoeding van de rederij. Als de kapitein weigert om aan de gerechtvaardigde eisen van de autoriteiten te voldoen wordt het schip niet ingeklaard of loopt anderszins een onverklaarbare vertraging op. Omdat dit meer kost dan een paar honderd dollar aan drank en sigaretten gaf de rederij daarvoor een vergoeding, afhankelijk van land en haven.
In sommige landen loopt dat de laatste 20 jaar zodanig de spuigaten uit, er wordt tegenwoordig verf, gasolie, medicijnen, lading, etenswaar en meer geëist door de dames en heren ambtenaren, naast een steeds groter wordende hoeveelheid drank en sigaretten, dat de kapiteins er geen zin meer in hadden om dit uit hun eigen portemonnee te betalen.
Eerlijkheid gebied me trouwens te zeggen dat het systeem van eigendom van de kapitein ook zijn nadelen had voor de bemanning. Er werd nog weleens ietsje meer gerekend dan inkoopsprijs, wegens het risico van breuk. Sommige kapiteins konden prima leven van dat verschil. Tenslotte heeft de bemanning geen zicht op de inkoopsprijs.
Tegenwoordig doet de kapitein de administratie en de rederij betaalt de rekening. Gescheiden zakken maakt het risico op misbruik kleiner.
Trouwens, dankzij de vlotte rekenkunde van de dames en heren scheepshandelaars betalen we, belastingvrij, vaak fors meer voor een kist bier dan bij de Albert Heijn. Vanwege de forse accijns zijn sterke drank en tabak weer een stuk goedkoper. De prijzen variëren per haven, omdat nog steeds kostprijs gerekend wordt. Sommige andere rederijen kennen een vaste prijs, die dan, als het goed is, gemiddeld wordt over de inkoopsprijzen van de verschillende schepen.

Weltrusten/goedemorgen

Opa en de emotie

Fijn weekend

Goedemorgen Zaterdag

0
0


Goedemorgen lieve WMRers
Na weer een redelijke nacht, plus een grote ronde in 2 spookbossen, gaan we weer genieten van de dag.
straks naar de markt
en vanmiddag naar 4akker, voor de verse melk en boter.
verders gewoon heerlijk van de dag genieten
straks de kippies
vierpootjes hebben
en ik??
KOFFIEFIJNE DAG
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONS

Verwachtingen zijn het zaad van teleurstellingen.

Rep En Geroerd

0
0
Door mij:P

Ik heel onschuldig tegen stora verteld dat ik vermoedde dat balou een man was

kom ik thuis van lekker weg met de boot merk ik dat wmr op zijn kop stond door een uitspraak van mij:D

ik heb me een partij gelachen niet normaal.
en TimeforplanB maakte het plaatje compleet door stora in de maling te nemen.
een woord GEWELDIG.

Top 5 van: 10-05-2013

Gezichtsmasker

0
0

Gezichtsmasker

Een niet meer zo'n jonge vrouw tegen haar man:
"Vind je ook niet dat ik er door dat komkommermasker veel beter uitzie?"
"Nou en of," is het antwoord, "daarom snap ik ook niet waarom je het verwijderd hebt!"

Italia jaja....

0
0
Net het verhaal gelezen van die Engelsman die zo afgezet werd door de ijscoman.

Geen prijslijst kennelijk, ja dan kan het dus behoorlijk misgaan. Maar ook mét prijslijst kan je als toerist de boot ingaan.:ja

Jaren geleden was ik met mijn dochter in Venetië. Prachtige stad, heerlijk om er rond te lopen en te kijken, ooit wil ik er weer naartoe.
Je loopt je er echt de blaren van, soms letterlijk en daarvan krijg je dan echt honger. Gelukkig zagen we langs het Canal Grande, vlakbij één van die brede bruggen een soort pizzeria waar kleine pizza's in de etalage lagen om mee te nemen.
Nou, dat zagen we helemaal zitten, daar zo een pizza laten afbakken en dan op de brede trap van de brug dat lekker op zitten eten met een schitterend uitzicht op de koop toe.

Dus wij zijn daar binnengegaan, onze gekozen pizza aangewezen en gelijk betaald. Zo ging dat daar, we kregen een bonnetje en moesten in een andere rij gaan staan om te wachten tot de pizza uit de oven kwam en ingewisseld werd tegen het bonnetje.

En ja hoor, daar kwamen onze pizza's, netjes verpakt in twee papieren servetjes en wij ermee naar buiten.
Op de brugtreden gezeten begonnen we te eten maar wat een teleurstelling...in plaats van een lekkere krokante pizza bleek het ding een beetje opgewarmd te zijn in de magnetron. Taai, bleek, eigenlijk nauwelijks eetbaar. Gewoon rotzoooi en daar was de prijs toch beslist niet naar.

Ook hier was geen sprake van protest, dat lukt niet in een vreemde taal in een volle winkel.

Kon ik thuis tegen Papsie vertellen dat ik genaaid was door een wildvreemde Italiaan.

Wat wél erg lekker was, eten bij de plaatselijke MacDonalds die een heel gezellig terrasje had in een leuk straatje. Heerlijke gekruide patatachtige dingen hadden ze daar, die ben ik verder nooit meer ergens tegengekomen. En met een heerlijke salade erbij. Veel goedkoper en stukken beter dan die pizza.:P

Ja, soms valt het mee, soms valt het tegen he!

Lieve middag wensen van opa

7 jaar lid

0
0
Gaat hard zo ö
Alweer 7 jaar lid, en nog steeds kijk ik hier iedere dag :D Ik reageer niet meer zoveel, maar ik lees in ieder geval alle artikelen nog. Bedankt iedereen die het zo tof heeft gemaakt de afgelopen 7 jaar! (beer)

Door crisis minder echtscheidingen

Previous 7 jaar lid

Moordgrieten

Viewing all 18691 articles
Browse latest View live