Quantcast
Channel: WaarMaarRaar.nl - RSS-feed van alle WMR blogs
Browsing All 18691 Browse Latest View Live
Mark channel Not-Safe-For-Work? cancel confirm NSFW Votes: (0 votes)
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel.
0

Top 5 van: 26-04-2013

Met hoogwerker schaap van het dak af

Genezende engel:

0
0
Genezende engel:

Drie vrienden zitten in een bootje op het meer te vissen. Plotseling komt er uit de hemel een engel en deze landt in het bootje. De 3 zijn sprakeloos, tot de eerste zegt: "Hemelse engel, ik heb al 20 jaar een enorme pijn in mijn rug van de reuma. Zou u me niet kunnen helpen?" "Maar natuurlijk" zegt de engel, en hij raakt de rug van de man aan. Deze voelt opluchting voor het eerst sinds 20 jaar. "Hemelse engel," zegt de tweede man, aangemoedigd, "ik heb al sinds mijn geboorte verschrikkelijk slechte ogen en kan heel slecht lezen en autorijden. Kun je me helpen?" Zonder een woord pakt de engel 's mans bril en gooit deze in het meer. Op het moment dat de bril het water raakt, kan de tweede vriend opeens goed zien. Dan draait de engel zich naar de derde vriend. Maar deze maakt een afwerend gebaar: "Raak me niet aan... Ik zit net in de WAO!"

Lieve middaggroeten van Opa

Oranje lazarus

Hond in blik

Als een bloemetje niet genoeg is

Dag 19, 27 april 2013

0
0
's Ochtends in de aanloop naar Bilbao. Over de nacht bilge-alarm gehad op ruim 2 stuurboord midden. We slingeren wat op een achterop komende deining, lenzend schip noemen ze dat. De lading uit Hamina, 7 kistjes met filterelementen, was nat geladen, en het water slingert er nu uit. Dat loopt naar het dichtstbijzijnde putje, de bilge (biels op z'n Nederlands). In die bilge zit een vlottertje dat aangeeft als 't ie vol zit. Ik had op m'n daagse ronde door het ruim al gezien dat er water uit de Hamina-lading kwam en vervolgens de machinist gewaarschuwd dat hij een alarmpje kon verwachten. Bilge-alarmen komen wel vaker, gewoonlijk door condens of iets dergelijks, maar kunnen heel serieus zijn als er plotseling een ballasttank is gaan lekken of zoiets. Het is dus zaak als er zo'n alarm afgaat dat direct te onderzoeken. Als je het verwacht dan is er minder brand bij. Het is dus beter voor de gemoedsrust van de betrokken personen om dat soort dingen even door te geven.
Vanochtend weer wezen kijken, dat hoort bij de daagse routine met dit soort ladingen. De boel was nog steeds zeiknat, daarom toch maar even een paar ventilatiekleppen opengezet en een ventilator gestart. Niet dus. Wat heb ik nou weer aan m'n fiets hangen? Toevallig kwam de tutor (leraar) langslopen. De goede man is gepensioneerd machinist en doet eventjes dienst als tweede omdat deze in Antwerpen met een kapot vingertje naar huis is gegaan. Ik heb hem dus gelijk in de kuif gepakt: kan de fannetjes niet aan de praat krijgen. Even samen bij de schakelkast aan het filosoferen geweest. Laten we maar eens alle klepjes openzetten, misschien zit het hem daarin. Zo'n ventilator is een behoorlijk dikke elektromotor met een aantal fanbladen eraan vast. Als die z'n lucht onvoldoende kwijt kan, is het mogelijk dat hij op overbelasting tript.
Nu loopt de ventilatie via schachten, van dek tot in het onderruim. Aan dek wordt dat afgesloten met "waterdichte" stalen luiken, in het ruim met deuren. Al met al zijn we met twee man een half uur doende geweest als die luikjes te openen. Toen maar weer eens proberen. Hé, toch twee aan de praat, van de vier. Die andere twee staan dus nu op de lijst voor reparatie, in de hoop dat het niets meer is dan een interne sluiting of een los draadje. Als een hele fan vervangen moet worden kunnen we onze lol op.
Dus tegen elven hadden we eindelijk iets draaiende wat op ruimventilatie leek. Dat hoort eigenlijk met één druk op de knop te regelen zijn. Helaas is dat maar zelden het geval.
Iets voor twaalven op het loodsstation. We zouden gelijk naar binnen, met het vriendelijke verzoek om het na twaalven te maken. Als we voor twaalven aan zouden komen zou dat een hele dag in het havengeld schelen.
"Kom maar door" zei de loods. Het was een beetje knobbelig buiten, dus de loods kwam binnen de pieren aan boord. Vooral in Spanje zijn de loodsen er heel erg sterkt in. Tegen de tijd dat de eerste tros vastzit komt de loods aan boord om z'n pampiertje af te tekenen, en bij vertrek gaat hij met de laatste tros van boord. Beetje overdreven, maar niet veel.
Twee sleepbootjes adviseerde de loods met deze wind. Oké, kapitein kent de haven niet zo goed, en de kade al helemaal niet. En daarvoor heb je tenslotte een loods. Halverwege de haven met een slakkegangetje richting kaai, en de sleepboten maar meevaren. Met een trossenbootje de eerste tros naar de wal, met de boegschroef de kop bijdraaien. Voorspring aan de wal, en het kontje bijdraaien met roer aan boord. En de sleepboten maar meevaren. Met wat vijven en zessen tegen de wind in die boot vastgeknoopt. Natuurlijk hadden ze speciaal voor ons een kade uitgezocht die 20 meter korter dan het schip was. Fatsoenlijk afmeren? Ho maar. Mooi zo, zegt de loods. Laat de sleepboten maar losgooien. Losgooien? Hebben ze dan al wat gedaan dan??? Op die manier kan ik ook wel sleepboot kapitein spelen.
Toen de agent, de stuwadoor en de douane. Drie uur klaar. Konden we eindelijk eten gaan. Gelukkig hadden de tweede stuurman en de matrozen al om half twaalf gegeten. Die konden verder de kranen, ruimen en het hijsgerei klaarmaken.
Genoeg gekankerd. We liggen vast en maandag beginnen ze pas. Zeven uur opstaan, beetje klaarmaken en wachten op de dingen die komen gaan. voorlopig hebben we de zondag vrij. Tenzij ze met andere plannen komen. Maar dat verwacht ik niet.

Worteltjestaart

0
0
Er was eens een konijn en die ging naar de bakker en vroeg: "Heb jij worteltjestaart?"
De bakker zei: "Helaas niet."
De volgende dag kwam het konijn weer bij de bakker en vroeg weer of hij worteltjestaart had. De bakker zei weer: "Néé".
Toen dacht de bakker: ik ga worteltjestaart bakken.
De volgende dag kwam het konijn weer bij de bakker en vroeg: "Heb je worteltjestaart?"
De bakker zei: "Ja, nu wel."
Het konijn zei: "Vies, hé?"

eet smakelijk veel plezier

Humor als toetje

0
0
Twee apen zitten in de dierentuin, zegt de ene aap tegen de andere: "Zielig hè, al die mensen achter de tralies."

Je loopt in het bos. Je merkt na een tijdje dat er allemaal eekhoorntjes achter je aan komen. Enig idee waarom? Ze hebben nog nooit zo'n grote eikel gezien.

Twee ijsberen zijn samen in de woestijn, zegt de ene tegen de andere: "Het heeft hier erg gesneeuwd; want ze hebben veel zand moeten strooien."

Een giraf komt terug in de dierentuin.
”Wat kijk je chagrijnig?” vraagt de bewaker.
”Vind je 't gek?" zegt de giraf: “ik kom net bij de kapper vandaan. Alleen m'n nek uitscheren: 1.500 euro!"

Zoon: "Papa, bent u bang voor leeuwen?"
Vader: "Nee, jongen."
Zoon: "En voor tijgers?"
Vader: "Ook niet."
Zoon: "En voor wurgslangen?"
Vader: "Helemaal niet!"
Zoon: "Dan bent u dus alleen bang voor mama!"

Twee slakken lopen op straat en ze gaan naar het strand. Een slak ziet een naaktslak liggen en zegt tegen de andere: "Kom we gaan weg, het is hier een naaktstrand."

Top Gear Live

0
0
*Gilt*
AAAH! ^^ :D
Ik ben naar Top Gear Live geweest, zonet in de Ziggo Dome. :D
Details komen later.  ;)

Naaktstrand

Truste tot morgen

0
0


Een mooie en goede dag voorbij..
Vanmorgen de caravan naar de camping gebracht, en vanmiddag hebben we de pakketjes, voor de kinderen gemaakt
En met zijn allen plus zeven vierpooters, naar de viskraam geweest
Ik hou het hierbij
FIJNE NACHT
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONS
Japanners..

Weltrusten/goedemorgen

Opa zit lekker in zijn vel

Goedemorgen Zondag

0
0


Goedemorgen lieve allemaal
De zondagse dag is weer daar, na een zeer goede korte nachtrust en een spookronde met verrassing.
hier in het kleine bos zie je ze haast nooit, maar we kwamen nu een ree tegen
Wat gaan we deze zondag doen????????
HELEMAAL NIKS
behalve lekkere happies en maaltijden maken
Het lichaam moet goed rusten, morgen nog wat kleine dingen regelen en dinsdag is het gewoon een drukke dag
Straks de kippies
vierpootjes hebben
en ik??
KOFFIEFIJNE DAG
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONSKansen zijn vaak dingen die je de eerste keer niet hebt opgemerkt.

Top 5 van: 27-04-2013

Advies van sportleraar:

0
0
Advies van sportleraar:


Een oudere man, pas gepensioneerd, is aan het fitnessen
in een sportstudio en ziet een mooie vrouw,
die ook aan het sporten is.
Als de fitnesstrainer langskomt vraagt hij hem:
"Aan welk apparaat zou ik nou de grootste indruk maken
op deze mooie vrouw?"
De trainer bekijkt hem van top tot teen en zegt dan:
"Ik zou de geldautomaat op de hoek maar eens proberen."
Browsing All 18691 Browse Latest View Live