Quantcast
Channel: WaarMaarRaar.nl - RSS-feed van alle WMR blogs
Viewing all 18691 articles
Browse latest View live

Even bijkomen


Opa in het zonnetje

Goedemorgen Vrijdag

0
0


Goedemorgen,
Na een redelijke nacht en een fijne nachtelijke ronde, wacht ons een nieuwe dag..
Straks eerst bij de schapen kijken en verders naar vierakker, daar is een caravan verkoop bedrijf die hebben een oude Veluwse caravan binnen gekregen, als inruil en die mogen wij gratis hebben, hij zou nog mooi geschikt zijn, voor eetzaal op de boerencamping voor als het regent.
Dan ook gelijk weer melk, kaas en boter halen..
en verder nog wat kippen voer bij de kippenfarm bedelen.
straks de dames pluimveekip verzorgen
vierpootjes hebben
en ik?
KOFFIE




FIJNE DAG
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONS



Sommige mensen zouden dood gaan van verdriet wanneer men hun hun ongeluk afnam.

Top 5 van: 25-04-2013

Maxima

0
0
Maxima hoopt dat het gauw dinsdag wordt, want dan mag eindelijk de Vorst er overheen:)

Wijze uitspraak?:

0
0
Wijze uitspraak?:........................................
.
.
Een wijze goeroe zei eens:
.
.
Als iemand een steen naar je gooit,
.
gooi dan een bloem terug...
.
.
... Maar is dat dan zonder of met bloempot?

Dag 17, 25 april 2013

0
0
Straat Dover. Kort voor de Noord Hinder op wacht, samen met leerling, om vier uur 's ochtends. 't Is rustig op straat. Hier en daar een bootje en wat loslopende visserlui, maar daarmee heb je het wel gehad. Zeker crisis, meestal is het drukker. Leerling moet zich nog wat beter concentreren op het wachtlopen zelf, en heeft moeite met de procedures met het radioverkeer. Sommige dingen doet hij overdreven, en soms gebruikt hij teveel spreektaal. Goede radiocommunicatie is een taal op zich. De basis uiteraard is Engels, maar er zijn een aantal dingen die een beetje eigenaardig zijn. Er is een heel boekje met de correcte procedures. Het leuke is dat de niet-Engelstaligen daarin beter zijn dan de engelstaligen. Wel verklaarbaar natuurlijk. Als Engels je moedertaal is, dan is het toch wat lastiger om daarin een andere manier van spreken aan te leren. Voor de begrijpelijkheid over en weer is het echter wel beter. Iedereen die wel eens in een buitenlandse taal een telefoongesprek heeft gevoerd kan daarover meepraten. Verder is gewoonlijk de geluidskwaliteit via de radio minder dan via de telefoon. De kans op misverstanden is dan ook levensgroot. De procedures die we in de radiocommunicatie gebruiken zijn er dan ook op gebaseerd om die zoveel mogelijk te vermijden. Alleen als ik pas thuis ben zit ik nog zo in die manier van spreken dat ik het thuis dan ook gebruik. Vaak is het aan de andere kant eventjes stil, en komt de vraag: wablief??
Oproepen, voor het eerst contact leggen is twee of drie keer het gewenste station noemen, en dan je eigen naam. Bijvoorbeeld: Jobourg Trafic, Jobourg Trafic, de Diamantgracht Papa Bravo Lima Quebec. Jobourg Trafic is het station, wij zijn Diamantgracht, de scheepsnaam, en PBLQ de internationale roepnaam. Die wordt nog wel eens gebruikt met moeilijk uitspreekbare scheepsnamen. Vraag een Chinees maar eens om "Looiersgracht" uit te spreken.
Het woordje "de" is hetzelfde als "van". Het komt uit het Frans. Frankrijk heeft een hele tijd voorgelopen op het gebied van radiocommunicatie (Marconi en meer), daarom hebben veel officiële radiotermen een Franse achtergrond. Zo komt bijvoorbeeld Mayday van het Franse "m' aider". Ik hoop dat ik het goed schrijf. Mijn Frans is niet zo geweldig.
Na de eerste oproep komt het andere station met Hetzelfde, maar dan omgekeerd: PBLQ de Jobourg Trafic, go ahead. Of iets anders als de oproep dat duidelijk maakt.
Een vraag begint met Please advice, of met Question. Het doorgeven van een positie is: Position latitude five zero degrees one two minutes north longitude zero zero two degrees five two minutes west. Alles voluit gesproken. Altijd voorafgegaan met de bedoeling waarvan de terminologie precies beschreven is. Zo blijft één en ander voor iedereen verstaanbaar. Je moet er alleen heel erg aan wennen. Ben je er eenmaal aan gewend dan gaat het zowat automatisch.
Zoals gezegd hebben we daar boekjes voor. Eens in de zoveel tijd probeert deze of gene weer eens het wiel opnieuw uit te vinden en krijg je een compleet nieuwe versie, waarvan eigenlijk alleen de omslag en de titel veranderd zijn. Soms zijn in een vlaag van verstandsverbijstering zelfs de voorbeelden gemoderniseerd. Maar de basis is al meer dan dertig jaar, zolang ik vaar, en waarschijnlijk daarvoor ook al, hetzelfde.
Het is alleen opvallend hoezeer sommige instituten, die zichzelf graag als modern en vooruitstrevend afficheren, behoudend zijn, terwijl traditioneel behoudende instituten de modernere technologieën snel adopteren.
Uiteraard doel ik hier op de oude controverse tussen wal en schip. Heel vaak blijven op zee procedures en handelingen heel lang dezelfde, om, als er iets nieuws en beters gevonden is, razendsnel te veranderen. Procedures aan de wal echter blijven, tenminste dat is mijn indruk, voor een eeuwigheid dezelfde. Zoals een loods in het Suezkanaal mij eens vertelde, het is gemakkelijker om een piramide te vershiften dan om een regel te veranderen.
Vanaf de IMO (International Maritime Organisation, zeg maar de maritieme wetgever van de verenigde naties) is bepaald dat alle schepen, een paar klasses uitgezonderd, voorzien moeten zijn van een AIS, Automated Identification System, een zender/ontvanger die te vergelijken is met de transponder van vliegtuigen. Het apparaat zend constant volgens een time-sharing procedure gegevens van het schip in de rondte. Er is heel lang een knokpartij aan de gang geweest wat dat allemaal moest zijn, maar uiteindelijk is dat beslist. De primaire bedoeling was, en is nog steeds, dat wal-autoriteiten deze gegevens kunnen uitlezen waardoor schepen gemakkelijk en snel geïdentificeerd kunnen worden. Gek genoeg werkt dat als een duvel, in tegenstelling tot sommige andere oprispingen van de IMO. Alleen hebben een heleboel wal-autoriteiten tijdens die knokpartij al hun eigen plan getrokken, wat in hield dat je je zowat overal moet melden. Alleen in het Engels kanaal zijn er al vier verschillende: Ouessant, Jobourg, Gris Nez en Dover. Ondanks het feit dat je vrijwel constant onder radarbewaking vaart, de scheepsgegevens à la minute via de AIS beschikbaar zijn en op de radar uitgelezen kunnen worden (die mogelijkheid hebben wij ook, dus zo'n mirakel is het niet) moeten we ons bij elk van deze melden als we hun zone binnenvaren. Doen we dat niet dan krijgt de stuurman van de wacht, en waarschijnlijk de rederij ook, een boete. Betekent dus dat ze precies weten wie er wanneer in overtreding is. Ik vraag mij dan ook af wat de reden van die meldprocedure is. Het meest zinnige antwoord wat ik desgevraagd gekregen heb is verwoord door die Egyptische loods in het Suezkanaal. Het staat nu eenmaal in de regels en de eerstkomende vijfhonderd jaar zitten we er aan vast. Of het nou zin heeft of niet.

Stier met zin


Fijne middag van Lieve Opa

Leef jong - Blijf jong

Vrolijke Vrijdags variatie

0
0


In het intervieuw met het aanstaande koningspaar liet Willem-Alexander zich ontvallen dat hij ongeveer 8 ton brutto per jaar dacht te gaan verdienen. Nu vraag je je af waar gaat dit geld zoal aan op. Niet aan kleding in ieder geval. Op 30 april zal Willem zich hullen in een oude mantel (het per slot van rekening crisis) die ookal gedragen is door Willem 1,2 en 3, door overgrootje Wilhelmina, oma Juliana en moeder Beatrix. Het schijnt een unisex modelletje uit 1813 te zijn.....

koning Willem2


Koning Willem 3

Ook zijn vrouw Maxima gooit het geld niet over de balk qua kleding. Eens gedrage kleding wordt meermaals gedragen en ook kleren die uit reclycling vervaardigd zijn draagt zij vol verve.

Zie hier Maxima in postpak.
Dus waar ze het dan aan uitgeven??????



Raadsel......................................

0
0
Zes mensen vliegen mee met een zweefvliegtuig.
Na drie en half uur vliegen krijgt het vliegtuig moterpech en het stort neer op de grens van België en Nederland.

Waar komt de motor terecht?
In België of Nederland?
Oplossing hieronder

Een zweefvliegtuig heeft geen motor

Hier heb ik lang op gewacht

Met excuses fijne avond

Truste tot morgen

0
0


Ook de laatste vrijdag zonder Koning is voorbij..
Vanmorgen naar Vierakker geweest en inderdaad we hebben een veluwse maat caravan gekregen.
Morgen met de trekker halen we hem op en brengen hem vast naar de boerencamping.
verders nog even naar vorden geweest, t-shirts opgehaald voor dinsdag, alle kinderen krijgen er een, plus voor iedereen een toetertje, muts en zakkie snoep, inderdaad, oranje snoep_O-_O-
Dat wordt dinsdag een groot feest..
Ik stop ermee, het lichaam vraagt rust.
het is nog vroeg maar ik kan niks meer,
ga nog lekker op mijn miniterras zitten
morgen weer een dag
tot morgen
FIJNE AVOND
SLAAP WEL
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONS





Dag 18, 26 april 2013

0
0
Vanochtend Ouessant gerond en dobberen nu in de Golf van Biskaje richting Bilbao. Naar verwachting zaterdag rond de middag aankomst. Voor ons van belang uiteraard is of we ten anker gaan en maandagochtend vroeg naar binnen, of dat we gelijk naar binnen gaan en de zondag over liggen. Gelijk naar binnen is een ietsje duurder. Waaraan dat ligt weet ik niet. Extra havengeld of beloodsing over het weekeind. Iets in die geest moet het zijn. De kapitein zei al: als we met z'n allen lappen kunnen we het zelf betalen. Maar of een boekhouder op een kantoor in Amsterdam zich daarvan iets aantrekt? Centen zijn centen en alleen als iets op papier staat dan telt het. We zullen wel zien. Het leuke is natuurlijk is dat als we onverhoopt door het weer of door de deining ankerop moeten is alle winst alweer weg. Maar zo kun je natuurlijk wel blijven redeneren. Bilbao is Baskenland, en hoewel de ergste bommengooierij over is naar het schijnt, kan er maar zo een terreurdreiging ontstaan waardoor we, op kosten van de rederij uiteraard, van de kant moeten. Ook dat is een risico.
Maar voorlopig hebben we het mooiste weer van de wereld, en daarvan moeten we genieten zolang als het duurt. Hopelijk minimaal 3½ maand, want dan kan ik weer naar huis. "Delven wij waar wij staan, want waar wij staan, daar is Klondyke". Dat heb ik niet van mezelf hoor.
De traditionele mist van het Engels kanaal hebben we nu achter ons gelaten. Met de moderne apparatuur heb je van de mist tegenwoordig oneindig veel minder last dan vroeger. Tegenwoordig komt het er op neer dat je gewoon doordendert, en alleen als er iets volgens de radar wat al te dichtbij komt je echte maatregelen gaat treffen, zoals gebruik van de misthoorn en vaart minderen. Zelf de wetgever heeft zich aan de moderne techniek aangepast. Vroeger stond er in het reglement dat je met beperkt zicht (in alle opzichten een buitengewoon vage definitie) een matige vaart (ook een buitengewoon vage definitie) moest houden. Tegenwoordig heet het dat je in alle omstandigheden (beduidend minder vaag) een passende vaart (weer een buitengewoon vage definitie) moet houden. Echter voor de wetgever is het prijsschieten, want op het moment dat je brokken maakt is zonneklaar gebleken dat je vaart niet passend is geweest. Dus als je geen brokken maakt, mag alles. Maar dat is uiteraard overal zo.
Voor de toeter geldt uiteraard hetzelfde. In de praktijk maak je er maar zelden gebruik van, eigenlijk alleen in beperkt vaarwater waar je klein grut kunt tegenkomen. Groot grut zie je eerder en makkelijker op de radar, dus daar kun je omheen varen zonder dat je op gehoorsafstand komt. Het kleine grut dat zo stom is om zonder radarreflector tijdens mist toch het wijde water op te gaan, die kunnen maar beter uit de weg blijven. Toeteren in de mist doe je alleen maar voor de vorm, om niet te hoeven liegen als er een onderzoek komt. Geen hond gaat tegenwoordig voor op de bak staan (ver van de hoofdmotor die hoe dan ook een pokkenherrie maakt) om te luisteren of er iets aan komt. In de ongeveer vijfentwintig jaar dat ik nu vaar heb ik dat zegge en schrijve één keer gedaan.
Dat was in de haven van Triëst. We kwamen 's avonds laat aan en we moesten ten anker komen omdat we in het donker niet naar onze, onverlichte, kade mochten. In de loop van de nacht kwam een strontdikke mist opzetten, vijftig meter zicht of daaromtrent. Toch kwam de loods aan boord, want het was overdag. Dat je door de mist honderd keer minder zag dan met goed zicht 's nachts was onbelangrijk. Dag is dag en nacht is nacht. Zo staat het in het reglement. Tenslotte zijn dat soort reglementen voor de veiligheid ingesteld, en als je er van afwijkt zou het een mooie pan worden.
Wij dus naar binnen, en toen zei de kapitein tegen me: stuur, ga toch maar even naar voren toe, radiootje mee, wie weet hoor je wat. Dus zijn we toen inderdaad half op gehoor en half op radar (als er teveel sterke echo's om je heen zitten, zoals je in een haven kunt verwachten, dan barst dat ding van de dubbele echo's, trails en wat dies meer zij) door de haven van Triëst geschuffeld. En dat ging echt zo: "Kap, ik hoor sirenes aan bakboord" "Mooi zo, dat moeten de straddlecarriers van de containerpier zijn, zo'n 200 meter aan bakboord". "Kap, ik hoor auto's rijden, recht vooruit" "Dan zijn we bijna aan het einde, dan moeten we hier linksaf". Het eerste wat ik zag (de kapitein nog niet, die stond 60 meter achter me) was het vuurtorentje op de hoek van de kade waar we wezen moesten. Dat ding waar ze een nieuw lampje in hadden moeten draaien voordat we in donker naar binnen hadden gemogen.
Het was wel spannend.

Weltrusten/goedemorgen

Loempia dipsaus

0
0
606 recepten online, waarvan 538 met foto. 8)

Ontopic:

Hartelijk welkom in het mobiele restaurant de Voogelvlucht *)*)

Vandaag weer eens wat anders, een dipsaus voor bij de Vietnamese loempia's of miniloempia's.
Het is een dipsaus die fris en lichtzoet smaakt.



Loempia dipsaus

Bereidingstijd: 3 minuten.
Aantal personen: 3 à 4.

Wij hopen dat het u smaakt! :)

Wij wensen u een prettige dag verder en tot de volgende keer *)*)*):w



Opa en respect of hoon

Goedemorgen Weekend

0
0



Goedemorgen, na een goede nacht en ronde, gaan we vrolijk de dag in.
Eerst de caravan naar de camping brengen en dan naar vorden.
Verders vanmiddag de pakketjes voor de kinderen klaarmaken samen met de jolinks en hobbyboertjes.
straks de kippies
vierpootjes hebben
en ik??
KOFFIE



FIJNE DAG
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONS

Wanneer je verliest,
verlies dan niet de les.
Viewing all 18691 articles
Browse latest View live