Quantcast
Channel: WaarMaarRaar.nl - RSS-feed van alle WMR blogs
Browsing All 18691 Browse Latest View Live
Mark channel Not-Safe-For-Work? cancel confirm NSFW Votes: (0 votes)
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel.
0

Top 5 van: 11-10-2012

Bouwertje met SamuiAxe

0
0
1 heb je zin in dit interview?

Och, ik zie dat je dezelfde vragen gebruikt, dus hoe moeilijk kan het zijn?

2 waar woon je? En hoe ben je daar gekomen??

Ik woon op een klein eilandje in de Golf van Siam, genaamd Koh Samui. Dit eiland behoort tot het Koninkrijk Thailand. Ik ben hier in 2007 naartoe verhuisd omdat ik genoeg had van de bekrompenheid in Nederland.

3 met wie zou je op een onbewoond eiland willen zitten?

Met mijn vier honden LOL

4 leukste moment afgelopen jaar?

Mijn twee beste vrienden uit Nederland zijn pasgeleden een weekje overgekomen, We hebben een fantastische week gehad!

5 hoe kom je aan je wmr naam?

Ik ben een biker, je weet wel, stoere kale kop en een hele hoop tatoeages Mijn bijnaam in de Bikerswereld was Axe, gezien ik op Samui woon leek SamuiAxe me wel een aardige nickname voor WMR.

6 favo vakantieland?

Groenland! Daar heb ik ooit een echte meerdaagse hondensleetocht gedaan, samen met een Eskimo!

7 Wmr heeft vele dingen, zoals artikelen, blogs, forum. Wat vind jij het leukst op wmr?


Ik hou het meeste van de artikelen, maar ben ook een fan van @Emmo's Blogs die hij schrijft terwijl hij overal naartoe vaart met zijn groot vrachtschip. Heel interessant en leuk geschreven.

8 favoriete website?

http//www.kat.ph Dat is een site waar je via Torrenting muziek en films kunt downloaden. Is voor mij fijn omdat je hier op het eiland niet echt goede kwaliteit films en muziek kunt kopen.

9 wil je nog iets zeggen tegen de wmr'ers?

Niet veel, enkel een groet aan de mensen die in mijn vriendengroepje staan en die ik ook als vrienden beschouw!


Dag 130, 12 oktober 2012

0
0
Dat één velletje papier zo duur kan zijn. Kort voor twaalven kwam de agent voorbij met de clearance. We mochten weg. Of de grote baas van de rederij is langs geweest met een eind hout, of de havenmeester kan op vakantie. Hoe het ook zij, we varen weer. Blij toe. De enige die wat minder tevreden was, was de bootsman. Die was net halverwege de jib van kraan drie. Hij mocht dus afbreken, want de kapitein wilde geen seconde langer dan nodig blijven liggen. We hoefden geen loods te nemen. Dus spijker eruit (het anker wordt nog weleens spijker genoemd) en gaan met die banaan.
De boeienroute naar buiten gevolgd. Bij het naar binnen gaan hadden we gezien dat niet alle boeien goed gekarteerd waren. Die hadden we dus op de juiste plek in de kaart ingetekend. Op die manier weet je hoe je weer naar buiten kan komen. Op een rivier als deze moet je er maar op vertrouwen dat de boeien aan de vaargeul worden aangepast. Dat moet je op de Weser ook, maar daar heb je er meer vertrouwen in. Maar als je ingaand gevaren hebt, dan moet uitgaand via dezelfde route ook lukken. Zo niet, eh, even Apeldoorn bellen?
Buitenop is het lekker rustig. Slingeren zoals op de route naar Owendo doen we (nog) niet. Volgens de klimatologische gegevens en volgens het weerbericht hebben we overigens wind en deining voornamelijk van voren, dus dat wordt stampen in plaats van slingeren.
Inmiddels zijn we we de evenaar ook over. Het wordt nu zaak de derde stuurman en de leerlingen er van te overtuigen dat dit een serieuze geschiedenis is, en dat Neptunus niet erg gecharmeerd is van brutale en illegale overstekers.
Ondertussen mag ik wel eens aan mijn aflossing gaan denken. Dat doe ik toch wel, maar er moeten toch een aantal dingen vierkant zijn voor een gemakkelijke overdracht. Gisteren kwam de rederij met de naam van m'n beoogde aflosser. Gelijk gekeken in de "vrienden en vijanden" lijst. De rederij heeft een nieuwsblaadje dat ongeveer maandelijks uitkomt. Als bladvulling staan hier de schepen met de aangemonsterde bemanningsleden vermeld. De normale termijn is vier maanden varen met 2 à 3 maanden verlof, dus het blaadje van vier maanden terug bekeken, en ja hoor, dezelfde persoon staat als stuurman op een zusterschip.
Ik weet dus gelijk dat hij al een tijdje bij de rederij zit, en dat hij ervaring heeft op het type schip. Dat maakt mijn overdracht direct al een stukje simpeler. Oké, het is nog drie weken varen, maar toch.
Leerling had een vraag over brandblussers. Dus zo'n apparaat van het schot getrokken, open geschroefd en laten zien hoe zo'n apparaat er van binnen uitziet. Er gaat niets boven aanschouwelijk onderwijs. Dat opentrekken werkt met een schuimblusser en met een poederblusser. Met een CO2 blusser is zoiets niet aan te bevelen. Overigens, sommige poederblussers staan ook op druk. daar moet je dat ook niet doen. Die blussertjes herken je aan de manometer. Dat soort simpele dingen schijnt tegenwoordig niet meer bij de opleiding te horen. De hemel mag weten wat de bedoeling is als er brand uitbreekt en je moet à la minute je blussertjes gaan bijvullen. We hebben de voorgeschreven reserves aan boord. Maar als je niet weet wat je daar mee moet aanvangen?
Aansluitend uiteraard strikvragen gesteld over hoe vaak moeten die dingen gecontroleerd worden, waaruit bestaat die controle en volgens welke wet is dit voorgeschreven. Moet allemaal bekend zijn. Alle regels moet je kunnen terugvinden, want wetgevers hebben nog wel eens de mode om zonder enige (duidelijke) aankondiging van alles te veranderen. Publicatie in bijvoorbeeld de staatscourant is in mijn optiek niet een duidelijke aankondiging. Ik ken maar weinig mensen die een abonnement hebben op dat ding. Bovendien, de officiële aankondigingen munten ook niet uit in duidelijkheid.
Al dat soort regeltjes staan in de SOLAS wetgeving. Dus mag leerling de wetboeken erbij pakken en laten zien hoe de wetgeving aangaande draagbare blussystemen eruit ziet. Ook dat wordt ternauwernood op school onderwezen, terwijl dat toch vrij belangrijk is. Als één of andere geschifte inspecteur z'n eigen regeltjes aan het uitvinden is, en dat komt voor, moet je hem wel met de echte wetboeken om de oren kunnen slaan.
Het leven van een leerling gaat gewoonlijk over rozen. Maar daar zitten soms verrekte scherpe doorns aan.

smaakjes

0
0
Een stel is wat dingen aan het uitproberen wat betreft sex. Zo komen ze ook aan bij de condooms. "goh", zegt de vrouw zullen we smaakjescondooms proberen. "Ja'", is goed zegt de man. "Maar dan doen we het licht uit en dan moet jij raden welke smaak ik om heb".

Afijn, zo gezegd zo gedaan.
"HAM-KAAS" roept de vrouw.
"Nee", zegt de man, da's niet eerlijk".
"Je moet wel even wachten tot ik wat om heb

Vakantieeeeeeee!!!!!!!!!!

0
0
Eindelijk heb er zo lang op gewacht. Ben helemaal gesloopt. Even goed bijtanken en dan weer knallen tot de volgende vakantie. In deze vakantie ga ik lekker uitslapen (behalve morgen dan heb ik introductie cursus voor de Hoogvliet waar ik nu werk heb )ik ga waarschijnlijk stevig door werken aan mijn verhaal waarmee ik mee ga doen aan een wedstrijd en natuurlijk hoop ik te winnen XD Het verhaal gaat een soort fantasie thriller (ga mijn best doen op het thriller stuk) Dus mensen met tips hoe ik thriller moet schrijven of met karakters kan ik goed gebruiken. Heb tot nu toe de hoofd persoon en zijn zwaard. Hoofdpersoon is een speciaal soort magiër namelijk een bloed magiër en ik heb een bij figuur een dat is een Elf Elyza (geen achternaam nog) die wordt verbannen uit haar bos en komt dan mijn hoofdkarakter tegen die opzoek is zijn troon terug te krijgen (na een inval van vijandige vampieren en bloed magiërs is zijn vader vermoorden zijn troon afgepakt) Maar ik heb nog een paar karakters nodig om het allemaal wat leuker te maken. Want 50 duizend woorden om voor 3 personen is veel XD. Ik hoor graag ideeën en tips en ik wens jullie allemaal een fijne vakantie toe

Groetjes!!!
Flexmen

judy

0
0
vandaag is judy jarig ze wordt 21 vandaag omdat ik uitgedaagd werd de eerste te zijn die haar op wmr feliciteert, maar anderen mij op haar pp voor waren doe ik het ook nog maar even via blog dus bij deze van harte gefeliciteerd lieffie

knuffel,

een lief knuffelspookje

Top 5 van: 12-10-2012

Ben ik weer

0
0
Hè Hè, daar ben ik weer eens. Voor wie dacht dat ik WMR vaarwel had gezegd of dat er iets aan de hand was. Nee niet echt. Maar mijn zoon kreeg ineens bericht dat ie een ander appartement kon krijgen. En dus zijn we aan het klussen gegaan. Ondertussen woont hij daar. Maar alles is nog lang niet klaar. Dat duurt nog wel een poosje want dat moet nu gebeuren op de dagen dat ik vrij ben. Ik ben week lang elke dag van 9.00 tot 19.00 uur daar bezig geweest. 1 week 's morgens mijn werk en daarna direct naar Leeuwarden, op de fiets en klussen tot 19.30u. Dan weer terug fietsen naar huis. Eerlijk gezegd ben ik ook een paar keer met de fiets op de trein gestapt omdat ik te moe was om nog een uur naar huis te fietsen. De dag van de verhuizing zat ik al om 6.10u op de fiets. en was tegen 21.00u pas thuis. Dat ging een beetje te gek. De volgende dag werken . Ook nog een dubbele dienst. Ik ben 's middags maar even gaan slapen 3 uurtjes maar liefst. Maar anders had ik de avonddienst niet kunnen doen. Vanaf nu ga ik dus alleen maar meer op mijn vrije dagen en ga ik op de bus van 18.20 of om 18.30 op de fiets terug. Mijn zoon woont nu in een flat op 7 hoog met een prachtig uitzicht. In een multieculturele wijk en flat. Vinden mijn zoon en ik wel erg leuk. Alleen moest ik eerst even wennen dat je ineens veel mensen met een niet Nederlandse achtergrond tegen komt. Hier in Franeker woon ik zelf ook in een wijk waar veel mensen met een niet Nederlandse afkomst wonen. Maar niet zoveel dan in de nieuwe wijk waar mijn zoon nu woont. Maar ik heb daar veel heen en weer gelopen naar de winkels en zo, dus daar ben ik nu aan gewend. Mijn zoon heeft nu in elk geval 3 keer zoveel ruimte dan hij had. Hij heeft 9 jaar op 32 vierkante meter gewoond en de muren kwamen de laatste tijd wel heel erg op hem af. Goede kans dat het in de toekomst nu ook beter met hem gaat.

Hotel in KSA

0
0
Hallo allemaal,
Weer eens een blogje uit het Midden-Oosten.
Vandaag en morgen ben ik in Riyadh, in het Four Seasons hotel (zie foto). Het is hier geen weekend want in KSA (Kingdom of Saudi Arabia) valt dat op donderdag en vrijdag. In Dubai op vrijdag en zaterdag, en in Europa uiteraard op zaterdag en zondag. Het is af en toe dus lastig om de juiste persoon aan de telefoon te krijgen.
Maar goed, ik ben hier als spreker op een congres. Ik mag op het Green Building Forum een woordje doen om LED verlichting te stimuleren en te vertellen wat de huidige stand van zaken is met deze technologie. Wel leuk en ook een beetje spannend, want er komt redelijk wat belangrijk publiek. Doel is natuurlijk om er uiteindelijk ook wat handel aan over te houden, dus hopelijk vinden ze het interessant.
Hier in Riyadh is nog niet zoveel hoogbouw als in Dubai, dus het hotel steekt redelijk hoog boven de stad uit. Ik slaap op de 38e verdieping dus het uitzicht is wel ok, alleen de stad is verder niet zo mooi.

Restauratie

0
0
Heb een boek laten repareren wat al zo'n 60-70 jaar oud is en niet altijd zorgvuldig bewaard werd (vochtige zolder enzo).
Prachtig resultaat:

links voor, rechts na restauratie:


En ben van de week naar Marike Jager geweest, was érg leuk Mooie stem, leuke experimentele instrumenten, kortom, leuke avond

(ook bekend van de wereld draait door)

Muziek

de 1000 gleuventocht

0
0
Vandaag had ik 3 postwijken,
Dan zit je al op meer dan 1000 brieven bussen, want overal moet je ook folders in douwen.
Wat grappig is, bv Belgen , die nog een normaal postapparaat hebben, zoals onze vroegere ptt, met echt postbode's, die snappen echt niets van ons systeem.
Helaas hebben wij onze post verkwanseld en is het geworden tot een kwalitatief minder systeem.Dat ligt niet aan de serieuze lopers, maar ze komen continu mensen tekort en trekken iedereen aan.
Ook mensen die het liever niet doen of zelfs post dumpen.
Vooruitgang is geen verbetering.

A Dudaacute;s

Geniaal spel.

0
0
Ik speel echt zo'n geniaal spel. Althans met geniale mensen. Mijn dorp wordt overgenomen. Dat weet ik en dat heeft die gast verteld. Nu zijn we de toekomst van mijn dorp in zijn handen aan het bekijken XD Ik mag die gozer. Hij heeft me ook in een andere wereld in zijn stam uitgenodigd XD. Zo moet je met elkaar omgaan. Zelf in spelletjes XD

Memory

0
0
--------------------------------------

You are
You are all Ill ever need
You're my everything

I wanna thank you; not giving up on me
I wanna thank you for believing what could be
'cause you mean so very much to me
I wanna thank you for never letting go
I wanna thank you for waiting in the car
I don't think you realise, how could you know?

You are everything to me
Ohh you are
You are all Ill ever need
Youre my everything

I wanna tell you whats filled me at this time
I wanna tell you you're always on my mind
From the moment that I wake to lasting all night
I wanna show you this love is deep inside
I wanna show you, you see it in my eyes
Have you sensed the change in me? Do you realise?

You are everything to me
Ohh you are
You are all Ill ever need
Youre my everything

You are
You are all Ill ever need
Youre my everything

Dag 131, 13 oktober 2012

0
0
We lopen al weer lekker te knikkebollen. Stampen dus. Een lange, nog vrij lage deining uit het zuiden. Zo lang we er niet dwars op komen te liggen gaat het prima. De verwachting is wel dat met twee dagen de temperatuur in elkaar stuitert. We komen zo langzamerhand in de Zuid Atlantische Circulatie terecht, het gebied waar andere zeestromen het voor het zeggen hebben dan de meer bekende Golfstroom.
Wij krijgen allereerst te maken met de Benguela stroom. Die loopt van Kaap de Goede Hoop langs de Namibische kust naar het noorden. Tussen Walvisbaai en Cape Frio (bij de noordgrens van Namibi&euml buigt het grootste gedeelte af naar het westen. Een klein gedeelte blijft om de noord gaan langs Angola, Congo en buigt dan ten zuiden van Sao Tome ook naar het westen. Deze brede westgaande stroom is de Atlantische Zuid Equatoriaal stroom. Bij Brazilië gaat een deel weer om de zuid tot bij de Rio de la Plata (Uruguay, Argentini&euml, een ander deel steekt de evenaar over en gaat boven Zuid Amerika langs en vormt daar de Guyana stroom. Deze mengt zich met de Noord Equatoriaal stroom, vormt samen daar mee de Carib stroom en wordt zo onderdeel van de Noor Atlantische Circulatie. Samen is dit weer een onderdeel van wat wel de Great Conveyor Belt wordt genoemd, een wereldwijd systeem van zeestromen, dat heel erg populair bij klimaat wetenschappers.
Wij zitten nu in het noordelijke gedeelte van de Benguela tussen Cabo Frio en Sao Tome. Cabo Frio (koude kaap) heeft z'n naam niet voor niets. De Benguela is een koude stroming die water van de zuidelijke oceaan naar de equator transporteert. De hele zuidwest kust van Afrika heeft hiermee te maken. Cabo Frio ligt op 19° zuid, en is daarmee vergelijkbaar met de Kaapverdische eilanden, ietsje ten noorden van Dakar. In de Caribische Zee, aan de andere kant van de Atlantische Oceaan, dezelfde breedte ongeveer als Jamaica en St Maarten.
De zeewater temperatuur in deze tijd van het jaar is vanaf Cabo Frio naar het zuiden toe ongeveer 16°C, veel kouder dan op vergelijkbare noorderbreedte. Er is dus een gigantisch afkoelend effect langs de hele kust, veel meer dan op de Noord Afrikaanse kust door de Canarische Stroom op noorderbreedte.
Dat is te merken ook. De luchttemperatuur volgt normaal de zeewatertemperatuur, dus met een dagje of twee zal het fors kouder worden. Op zuiderbreedte begint het nu zomer te worden, dus mettertijd zal het wat warmer worden, maar nooit veel. Degenen die nu zeggen dat het in Zuid Afrika en Namibië best warm kan worden hebben helemaal gelijk. Binnenslands. Aan de kust met een zeewindje erbij is het er best frisjes. Voor ons wordt in het gebied rond Cabo Frio mist voorspeld. Warme lucht + koud water = mist.

Top 5 van: 13-10-2012

Muziek 2.0

0
0
Ik heb besloten dat ik elke dag (of vaker) hier muziek zal neerzetten, waarbij ik zo veel mogelijk verschillende genres zal gebruiken, zodat er voor iedereen wat wils zal zijn

Top 5 van: 14-10-2012

Muziek 3.0

0
0
For All Those Sleeping - Run Away

Browsing All 18691 Browse Latest View Live