Quantcast
Channel: WaarMaarRaar.nl - RSS-feed van alle WMR blogs
Browsing All 18691 Browse Latest View Live
Mark channel Not-Safe-For-Work? cancel confirm NSFW Votes: (0 votes)
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel.
0

Dag 58, 1 augustus 2012

0
0
Op een hoerentijd vertrokken (pardon my French). Half één s ochtends de loods aan boord. We hadden een bemanningswissel gehad, er waren een kudde (3 stuks) nieuwe matrozen aan boord gekomen, en natuurlijk had één van die drie de eerste stuurwacht. Oké, mijnheer matroos, welke schepen heb je hiervoor gehad? De oudjes? niks mis mee, maar deze beestjes sturen anders. Er hangt namelijk een Beckerroer onder, die veel efficiënter dan een conventioneel vleugelroer waarmee de oudjes uitgerust zijn. Dus kon ik de boot naar buiten sturen na een dagje van voor 7 uur 's ochtends tot na middernacht. Wordt je hard van.
De tweede stuurman mocht dus tot zes uur staan, zodat ik in ieder geval nog van twee tot zes een tukje kon bouwen. Onder die omstandigheden heb je maar weinig last van slapeloosheid. Hoewel, als je te lang doorstaat ben je zo doorgedraaid dat je eerst een half uurtje of nog langer tot rust moet komen voordat je inderdaad in slaap kunt komen.
Mijn wacht van 6 tot 8 was bij de passage van Marketskallen. Een nauw stukje waar alle verkeer komende uit de Botnische Golf en Botnische Zee samen komt. Het kan er vrij druk zijn, en het gaatje is maar twee mijl breed. Iedereen heeft haast dus het is nog wel eens dringen geblazen, waarbij degene met de sterkste zenuwen wint. Ik had dit keer twee meeliggers die wat langzamer waren (wij hadden óók haast) dus bij de achterste een beetje voordringen, die gelukkig een beetje plaats maakte. De voorste bleef keurig het stuurboordswalletje houden, zodat ik, tegen alle regels van goede zeemanschap in, via bakboord bij hem voorbij kon steken. Er waren geen tegenliggers, dus het ging. Verder pikte ik op die manier de binnenbocht, zodat ik hem nog sneller voorbij was.
Op de middagwacht van 1600 tot 2000 de passage van Bornholm en 's avonds waren we alweer op het Kieler kanaal. Dat begon dus alweer met wachten. We zouden direct naar binnen kunnen. Lig je voor de sluis: o ja, d'r moeten ook nog schepen uit. Niet dat dit lang duurt, maar het irriteert. En och, een half uurtje ben je gauw kwijt. Direct na de sluis konden we bij de eerste Weiche alweer een half uurtje pas op de plaats maken, dus we waren nog geen uur in het kanaal, en we hadden alweer een uur vertraging. Dat schoot op.
Gelukkig ging de rest van het kanaal vlotter.

Wakey wakey

0
0
Zet je geluid maar lekker hard, het is een filmpje dat erg zacht is opgenomen.Bij ons in de Jordaan

Top 5 van: 04-08-2012

URL probleemnieuwsmededeling

0
0


Vergeet ik nog mijn excusses aan te bieden voor het ongemak....

Bij deze dus!

Dag 59, 2 augustus 2012

0
0
's Ochtend vroeg weer uitslapen tot zes uur, want we waren om twee uur vrij van de sluis van Brunsbüttel. De loods pakte hem als vlot op de automaat, dus handsturen hoefde niet zo lang. Met een Beckerroertje gaat dat makkelijker dan met een gewone.
Een Beckerroer is de op één na laatste ontwikkeling van het roer. Het roer is begonnen als een simpele plank achter een vaartuig, hetzij als stuurriem of als plaatroer. De ouwe Egyptenaren en Vikingen gebruikten een stuurriem. De Oostinjevaarders in de 16e eeuw hadden een plaatroer. Op de wat kleinere vaartuigen, zoals Gieterse punters en ook binnenvaartschepen kom je ze ook tegen. De wat nieuwere roeren hebben enigszins de vorm van een vliegtuigvleugel. Rond en dik aan de voorkant en dun uitlopend aan de achterkant.
Zowel een plaatroer als een vleugelroer kunnen worden uitgevoerd als een aangehangen roer, een balansroer en als semibalansroer. Bij een aangehangen roer zitten de scharnieren (vaak vingerlingen genoemd) aan de voorzijde. Om zo'n roer te draaien werk je altijd tegen de stroom in en moet je dus veel kracht zetten. Bij achteruit varen (deinzen) wil zo'n roer juist heel graag omklappen. Oplossing hiervoor is het balansroer. Daar zit de roerpin ongeveer in het midden, meestal een klein beetje naar voren om te zorgen dat bij vooruit varen het roer normaal recht achter het schip blijft hangen. Er is dan weinig kracht nodig om het roer te laten draaien, want de krachten op het roer voor en achter het draaipunt houden elkaar zowat in evenwicht. Bij de meeste schepen wordt het roer aan de onderzijde gesteund, waardoor er minder torsiekrachten in de hennegatskoker optreden. Die ondersteuning heet de hak of hiel van het schip.
De hennegatskoker (vraag me niet waar de naam vandaan komt) is de buis waar de roerpen doorheen loopt. Daarboven is het roer opgehangen. De vertikale krachten worden dus niet door de hiel gedragen. Bovendien zijn de vleugelroeren hol, waardoor ze een heel behoorlijke opdrijvende kracht hebben. De fundatie van het roer kan daardoor beduidend lichter uitgevoerd worden.
Als er geen hiel is heet een balansroer een spaderoer. Qua vorm lijkt het er inderdaad wel wat op.
Een tussenvorm is een semibalansroer. Daarbij zit het draaipunt van het bovengedeelte aan de voorzijde, en het onderste deel steekt een stukje naar voren. Het is dus half een aangehangen, en half een balansroer. De reden dat deze roeren worden toegepast (op zeeschepen zijn ze heel gebruikelijk) is de vorm van het onderwaterschip. De kont van een schip moet breed en diep zijn om ruimte te maken voor de machine. Hoe korter de schroefas, hoe goedkoper. Om toch nog een beetje stroomlijn over te houden wordt de romp onder de schroefas, en halverwege het roer) snel dunner. Hierdoor komt plaats voor het balans gedeelte van het semibalansroer. De bovenste helft is dikker, maar moet ook dun uitlopen wegens de stroomlijn. Om die ruimte te creëren wordt de bovenste helft als aangehangen roer uitgevoerd.
Een Beckerroer, waarmee het hele verhaal begon, is weer een bijzondere vorm. Hierbij zit aan de achterzijde een beweegbare flap. Als het hele roer 10° draait, dan draait die flap 10° extra. Hierdoor gaat zo'n roer nog meer op een vliegtuigvleugel lijken. Door die extra flap wordt het stuurvermogen verveelvoudigd. Technisch gesproken wordt meer van de voorwaartse beweging omgezet in een draaiende, het sturen. Het schip remt dan ook meer af bij een stuurbeweging. In de praktijk kan dit effect zo sterk worden dat de voorwaartse beweging haast nul is en alle kracht in het draaien gaat zitten. Deze schepen kunnen dan met behulp van de boegschroef zowat dwarsuit varen. Erg handig als je in een klein gaatje moet inparkeren.
Nadeel is dat je op volle zee voorzichtig moet zijn met roer geven, anders ligt zo het hele schip op één oor.
Een Beckerroer is uiteraard een stuk duurder, maar de voordelen zijn heel groot. Je hebt, om de financiële jongens te paaien, bijvoorbeeld minder gauw een sleepboot nodig.
Het laatste op roeren gebied, voor zo ver ik weet, zijn de azipods. Die worden steeds meer gebruikt op passagiersschepen en de ofshore. Daar is manoeuvreren nog belangrijker. Een azipod is een schroef met straalbuis die onder het schip wordt gehangen. Het hele gevaarte kan om z'n as draaien, en als je een stuk of wat van die dingen onder het vlak hebt hangen, dan draait het schip als een keutel in de pispot.

avatar

0
0
YES JIPPIE YES eindelijk een ava

hier het bewijs

Quote:

bouwboy
Stamgast
WMRindex: 500
OTindex: 788
Wnplts: uden
B S


alleen ik mag niet in het ava menu

mijn tijdelijke ava is

0
0


het is toch maar deze geworden

zondagggg

0
0
Net naar de film Fright Night (remake) gekeken met mijn mannetje, ik moet zeggen, de oude heeft een meer romantisch karakter naar mij idee.
We zijn samen weg van vampierenfilms, zoals Underworld, Blade, Dracula enz.

Ik vind de songs uit Fright Night 2 (met Regina)

En die van Annie Lennox uit Dracula ook erg mooi!

Door heel het huis hier ook terug te vinden, we sparen namelijk draken, zwaarden, vleermuizen en ander fantasy spul.
De kids die hier komen, vinden het geweldig (wijzelf ook).

Omdat Meneer Balou en ik 2 jaar geleden getrouwd zijn, hebben we "ons" kenmerk samen laten tatoeëren het huisteken van de Dragonetti's.
Yep, bietje vreemd zijn we wel haha, maar ach, die moeten er ook zijn he!Voor straks allemaal lekker slapen en geen enge dromen whahahaha.

Top 5 van: 05-08-2012

Wakker worden met de Blues Brothers

voor de liefhebbers

Vakantieblog incl Fotos!

0
0
Zo, dus, ik was met Broertje op vakantie naar de Ardennen. Wel 1 hele week
In een tentje, op een camping. We hebben we heel wat gedaan zo in dat ene weekje!
(Ik had alleen m'n kleine cameraatje mee, dus de kwaliteit is niet altijd even best, maar goed)

Dag 1) aankomst, beetje gewandeld, verder niks


Dag 2) Bezoekje aan kasteelruïne La Roche-en-Ardenne en bezoek aan een wildpark waar je de herten en everzwijnen gewoon kon aaien!
Dag 3) Vandaag gaan we boogschieten en buksschieten (met een handpistool en een sniper). Boogschieten heb ik niet zoveel talent voor Ik schoot alle pijlen heel mooi óm de ballon heen die je lek moest schieten Daarna nog een wandeling gemaakt in de omgeving en per ongeluk een stadje bezocht: de TomTom leidde ons namelijk in plaats van naar een supermarkt in de buurt naar een toeristisch plaatsje een heel stuk verderop (waar gelukkig ook een supermarkt was).
's Avonds haalde Broertje z'n gitaar te voorschijn en dat vinden mensen blijkbaar leuk, want we kregen gelijk wat publiek die ook gezellig meezongen.
Dag 4)In de ochtend zijn we wezen tokkelen, abseilen en trapeze-springen. Als eerste de trapeze-sprong. Dat was wel eng. Eerst een 15 meter hoge paal/boom in klimmen, daar dan op gaan staan en naar de trapeze springen. Het klimmen is geen probleem, het springen ook niet, maar het gaan staan op zo'n hoogte op zo'n klein oppervlak, brr! Gelukkig zit je wel vast, maar daar moet je wel vertrouwen in hebben Heb het uiteindelijk wel gedaan, maar het kostte een minuutje om moed te verzamelen
In de middag zijn we naar high ropes gegaan. Dat is een steengroeve waar een aantal meter boven de grond allerlei touwbruggen en dergelijke zijn opgehangen waar je dan overheen kunt klauteren (gelukkig zit je daar ook vast )


Dag 5) 25 kilometer mountainbiken. Dat hadden we wat verkeerd ingeschat. We kunnen heus wel 25 km fietsen, maar niet berg op, berg af! (ik niet in ieder geval) en zeker niet met maar 1 half liter flesje water voor 2 personen terwijl het heel warm is Dus dat hebben we bijna niet overleefd maar het was wel heel gaaf (door de modder fietsen in een prachtige omgeving), maar ik was ook wel blij dat het voorbij was
Broertje speelt nog steeds elke avond gitaar en ons publiekje is nu uitgegroeid tot meer dan 50 man! Erg leuk. Vroeg in de avond veel kleine kinderen en later de jongeren en volwassenen die hard meezingen, supergezellig!


Dag 6) quadracen! Alleen waren we er (communicatiefoutje) 4 uur te vroeg dus zijn we maar in de omgeving gaan rijden tot we een kasteel tegen kwamen. Hier kregen we een privé rondleiding en het was ook een biermuseum, dus Broertje heeft nog het één en ander geproefd Daarna dus quadrijden, dat was heel gaaf. Zo'n ding gaat nog best hard en als je dan door diepe plassen rijdt, zit je letterlijk van top tot teen onder de modder! Eerst mocht je 2 keer een aantal rondjes op het parcour rijden en daarna gingen we de bossen in; steile heuveltjes op en af, door diepe plassen, scherpe bochten, over boomstammen, heel tof!Dag 7)Laatste echte vakantiedag: op deze dag zijn we wezen kayakken, hebben we nog gewandeld en Broertje was gevraagd om de live avond te verzorgen, dus hij heeft met z'n gitaar zo'n 100-150 kinderen vermaakt Erg leuk Vooral toen al die kleine kindjes heel haard "I'm sexy and I know it" aan het zingen waren
Dag 8 ) Weer naar huis Er zijn heel wat mensen langs onze tent gekomen met de opmerking: oooh, gaan jullie naar huis! Wat jammer, het was zo gezellig met jullie muziek! En we moesten ook nog langs een aantal caravans om officieel afscheid te gaan nemen, dus dat was erg leuk

account maken op youtube

0
0
Hallo

Ik probeerde net een youtube account aan te maken, omdat ik (als ik mooie filmpjes kan maken) graag hier op mijn blog filmpjes wil laten zien van planeten. Maar ik probeerde net via Google een account aan te maken, en nu krijg ik een bericht dat ik te jong ben Ik zie er misschien nog wel jong uit, maar ik ben 15 En nu probeerde ik het opnieuw, maar als ik nog maar probeer op het kopje 'account maken' te klikken komt er alweer te staan dat ik te jong ben..
Iemand een tip?

zwanen redder

0
0
Ik denk dat er morgen of overmorgen wel een berichtje op WMR komt. De NS heeft een man geschorst die een gewonde zwaan van het spoor haalde. Natuurlijk ging hij daarmee tegen de regels in maar wat had de man dan moeten doen? Dat beest plat rijden? Of de treinen laten wachten tot de zwaan was opgeknapt en zelf weer weg kon komen? Dat had lang geduurd.
Ik heb een steunkaartje voor de man naar de NS gestuurd. Met een bedankje voor het redden van de zwaan. Ik hoop dat er een heleboel kaartjes volgen. Wanneer er iemand van jullie is die mee wil doen. De man heet Rens Kamminga. Het adres van de NS is postbus 2025 3800HA in Utrecht

in den beginne

0
0
Toen blaadje en ik elkaar leerde kennen, wisten we van elkaar niet, dat we gek op draken en vampiers waren.

We leerde elkaar kennen via de pc, blaadje had daar een eigen box, een vriendin van me kwam daar geregeld en had al zo vaak gevraagd, kom er gezellig bij.
Na een paar weken tegenwerpingen maken in de trant van, joh, wat heb ik daar te zoeken en heb je echt nix anders te doen, ben ik overstag gegaan voor één keer zei ik haar nadrukkelijk!

Ik kreeg na afloop een mailtje van hem, met een draakje erin, hu dacht ik, ook al?
Ik vroeg hem er naar en ja, hij was dus gek op draken, of dat ik dat toch niet gek vond??
Ja hééééél gek zei ik whahahaha.
Daar kwam hij later wel achter wat ik daarmee bedoelde!

Oudste was in de tussentijd gaan samenwonen en nam gelukkig haar verzameling Bon jovi cd's mee, hehe, dáár was ik vanaf (van de cd's he jongens, mijn dochter zag ik minder graag vertrekken).
En na paar maanden kwam blaadje hier wonen, niet alleen met draakjes, maar ook zijn cd collectie kwam mee (je raad het al he!!)

Na ruim 8 jaar samenwonen en vele draken verder hebben we besloten te trouwen.
We wilden geen groot feest, maar lekker klein en gezellig en thuis en helemaal zoals wij het wilden.
Mijn dochters en schoonzoon waren de getuigen!

We zijn in Gothic stijl getrouwd, veel fluweel, kant en Victoriaanse sieraden.
De cd collectie van blaadje is inmiddels verdwenen achterin een kast en er is een nieuwe voor in de plaats gekomen Lacuna Coil, Kamelot, Delain, Nightwish enz.
De mijne is gelijk gebleven, veel trance maar ook alles van Enigma en Jean Michel Jarre.

In de plaats waar we wonen hebben ze meer met koeien en varkens, maar als iemand geld over heeft en er geen raad mee weet........een kasteeltje past ook wel bij ons.

Top 5 van: 06-08-2012

Ahhh!

gisteren, vandaag, morgen...

0
0
"you're too concered with wat is, was, or will be..

yesterday is history
tomorrow is a mystery
but today is a gift..
that's why it's called "present".


Kung Fu..
"

castlefest 2012

0
0
afgelopen weekend voor de 2e keer naar castlefest geweest ik ga er geen lang verhaal van maken, maar het was weer erg leuk, met verhalen, muziek, mooie kostuums en natuurlijk de vele kraampjes om langs te lopen natuurlijk heb ik ook foto's gemaakt volgend jaar ga ik zeker weer:

Kijk is wie terug is... Iemand die je niet mist!

0
0
Haha kijk is wie terug is.. Iemand die je niet zou missen.. Nee geen idee! Maar ben weer terug. Lekker deze site in de gaate houden. Lachen, huilen, gieren, brullen, boos worden, vechten. Nee! Gewoon genieten. Ben momenteel bezig met een nieuwe website als project.. Vandaar dat ik er weinig ben! Sorry people...
Browsing All 18691 Browse Latest View Live