Quantcast
Channel: WaarMaarRaar.nl - RSS-feed van alle WMR blogs
Browsing All 18691 Browse Latest View Live
Mark channel Not-Safe-For-Work? cancel confirm NSFW Votes: (0 votes)
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel.
0

EK Finale special

Cyanide amp; Happiness

Mini voetbal editie

Tour de France Special

Wonderen!

0
0
Friesland, wonderland, vakantieland. Heerlijk land.

We staan hier op de camping van Franeker, op loopafstand van het centrum waar zoveel te zien is en we vielen hier vrijdag gelijk met ons neus inde boter want er was een avondmarkt, zooo leuk en gezellig!

Franeker heeft ons allerhartelijkst verwelkomd, gelijk nadat we de caravan neergezet hadden zijn we op bezoek gegaan bij Trudie waar we gezellig hebben zitten kwebbelen bij een glas eigengemaakte druivensap en die is lekker!!!!!!!!

Dat was daar knoertgezellig en toen we ’s avonds over de avondmarkt liepen, wie zagen we daar toen ook weer???? Juist ja! Trudie!. Leuke verrassing!!!

Ik had vroeger altijd gedacht dat Friesland een vakantieland was voor watersporters en niet voor mensen uit de polder, zoals wij. Dat bleek toch wel een denkfout van formaat want er is hier zo vreselijk veel te zien en te doen.

Ik verbaas me ook iedere keer weer als we tussen de weilanden door rijden, op de gekste plaatsen zie je plotseling een of meerdere masten van bootjes, dan blijkt er plotseling ergens een vaart(je) te lopen dat helemaal niet te zien is vanaf de weg en in die vaart daar vaart dan wat. Of een hefbruggetje zomaar in het gras, er is hier echt alles mogelijk. Je komt hier ogen te kort.

Boodschappen doen we hier bij de Poiesz, dat moet je uitspreken als Poeszzz maar daar is niet iedereen helemaal van overtuigd. Haha

We hebben vreselijk gelachen met Positivily en Stormzoeker, wat een lieve en gezellige vrienden hebben we daarin gevonden.

De geplande minimeet in Koudum is dus uitermate gezellig uit de hand gelopen en we hebben hele leuke dagen gehad met deze twee lieverds. Posje heeft ons veel van de streek laten zien wat we anders nooit gezien zouden hebben. En ze heeft me Beerenburg leren drinken.

En we hebben de slappe lach gehad, die erger werd toen ik Posje begon te filmen. Dat was trouwens nog vóór de Beerenburg, dus daarna kon het alleen maar erger worden. Het is maar goed dat ik geen filmpjes kan plaatsen, hahaha

Onhandigheid heeft af en toe zijn voordelen!

special bouwertje met SJAAK

0
0
1 heb je zin in dit interview?
Uiteraard. Ik zag er al naar uit. Ben ook trouwe lezer van je blog.

2 hoe kom je aan je wmr naam?
Ik heet zo. Echt waar.

3 met wie zou je op een onbewoond eiland willen zitten?
Met mijn lieve vrouw Karin. We kunnen samen meer dan ieder voor zich.

4 favo vakantieland?
Frankrijk. We gaan ieder jaar naar een weer nieuw stukje van het land. Zo zijn we al heel wat jaartjes bezig het land te ontdekken.

5 leukste moment ooit?
Mooiste momenten waren toch wel (heel cliché, ik weet het) de geboorte van onze kinderen. Leukste zou ik zo 1, 2, 3 niet weten.

6 hoe is het om moderator te zijn?
Het geeft voldoening om de artikeltjes te keuren en in de wachtrij te zetten en waar nodig de leden van dienst te kunnen zijn. Vroeger moesten er heel vaak reacties gecorrigeerd of verwijderd worden, maar we hebben momenteel voornamelijk uiterst correcte en vooral gezellige WMR-leden.

7 favo website?
Lijkt me duidelijk: WMR natuurlijk.

8 heb je een leuke anekdote die je als moderator hebt meegemaakt?
Eigenlijk gebeurt er vaak genoeg iets waar ik om kan grinniken, maar ik zou echt niet iets specifieks weten te noemen.

9 wil je nog iets zeggen tegen de wmr'ers?
Dank je wel voor al 6 en een half jaar plezier.

avatar

0
0
wat wil ik graag een ava maar het duurt zolang tot de 500. zit nu op 315 maar wat duurt dat lang

Dag 27, 1 juli 2012

0
0
Dat was Palm Beach. De Coast Guard hield zich rustig met een bezoekje van goed een uur, waar we o, wonder, zoals beloofd, maar weinig last van hadden. Alleen, net toen het eerste jacht in de takels hing kwam het verzoek om eventjes twee brandslangen op te tuigen, één op de brug en één op het voorschip (standaard procedure voor een test). Dan ben je wel weer even twee mannetjes kwijt gedurende de test. Even goed gekankerd over de het lul-ijzer (walky talky), voor het geval ze meeluisteren. Gelukkig hadden we ook een handvol stuwadoors, die wonder boven wonder goed meewerkten, dus mankracht hadden we zat. Meestal wordt in Amerika een kudde uit de bomen gejaagd, de staart eraf gehakt en een stempeltje op het voorhoofd "stuwadoor". Dat krijg je dan aan boord. In dit geval viel het mee. De meeste van die jongens had ik al eerder gezien en ze deden goed hun best. Twee loadmasters van Zevenster erbij om de schuld te geven als er iets misgaat, en wie doet je wat.
De eerste vijf hadden we voor half één te water, en toen wilde van twee de motor niet starten. Toen zijn we maar gaan eten. Een uur weer aan dek. De twee weigeraars waren inmiddels weg, en toen hebben we de laatste in het water geschopt. Alle stutjes, craddles, houtblokken en andere dingen die voor zo'n jachttransport nodig hebt aan de wal gebracht zodat ze de volgende keer op een ander schip gebruikt kunnen worden. Dat duurde tot half vier. Vier uur de loods en daar gingen we weer. Van 0800 tot 1600, acht hele uren in de haven. En aan de wal maar: "In elk stadje een ander schatje" en "Je ziet nog eens wat van de wereld".
In ieder geval zijn we onderweg naar Houston. Met een beetje goede wil zijn we de vierde bijtijds binnen. Er ligt nog een stapel oudijzer aan dek dat nog opgeborgen moet worden (2 × 90 tons trombone spreaders, 8 × 75 tons grommers, 8 × 20 tons stalen hijsstroppen, 2 × 15 tons belts en 2 × 35 tons belts. Allemaal onderdeel van de vaste uitrusting van het schip. We hebben nog meer, en het moet allemaal weer netjes worden opgeborgen voor de volgende keer. Zijn we een halve dag mee zoet. Het is allemaal vrij looiïg, dus je kunt het alleen maar met de kraan verslepen. Uiteraard, als we het nodig hebben, duurt het weer een halve dag voor de boel weer voor gaats is. Anders vervelen we ons toch maar.

Laatste EK Special!

Top 5 van: 01-07-2012

Blog te koop?

Cyanide and Happiness

het bouwertje met cootje 68

0
0
1 heb je zin in dit interview?
Jazekers!

2 hoe kom je aan je wmr naam?
Ik wilde eigenlijk gewoon Cootje heten, maar die naam was al bezet. Dus geboortejaar erachter et voila! Cootje68 was geboren...

3 met wie zou je op een onbewoond eiland willen zitten?
Met mijn gezinnetje (klef he?)

4 favo vakantieland?
Namibië

5 leukste moment ooit?
minimeets met diverse leden

6 Weet je dat je gemist wordt op wmr, ik hoorde dat je je dagen slijt op facebook.
Gemist? Ikke? Goh, nee dat wist ik niet
Nah, heb een paar nogal roerige jaren gehad en ben nu nog herstellende van een operatie aan de pols. Sfeer is ook wat anders als voorheen omdat er veel nieuwe leden zijn. Is als ouwe rot soms even wennen... Op Facebook ben ik idd wel te vinden, nu ook steeds minder omdat ik straks geen tijd meer heb.

7 je bent nu een semi bekende Nederlander, bekend van tv, hoe ervaarde je dat?
Het was heel apart om herkend te worden op straat en in de winkels. Ook al was het vroeger niet allemaal zo mooi, ik ben blij dat ik dit gedaan heb. Heeft voor mij veel gedaan

8 Ik las dat je een fantastische zoon hebt, Turbo teun, hoe gaat het daarmee?
Met ons Turbooke gaat het super! We hebben inmiddels te horen gekregen dat hij weer over gaat. Nu dus naar een nieuwe klas en dit jaar met een meester! Verder zit hij goed in z'n velletje en kijkt ie uit naar het zomerkamp van de scouting volgende week

9wil je nog iets zeggen tegen de wmr'ers?
I'll be back!

Alweer een etape voorbij!

Rustig...

0
0
Jee
'T is rustig
Laatste post in 't café: DD om 16:3x
Laatste post in de Drinkplaats: DD op 1-06 om 21 5x

Wat is dit jongens

Internet doet het nie

0
0
En dat is lastig

Crimineel goeie Blo(k)g!

Top 5 van: 02-07-2012

biddie fotos!

0
0
Hallo,

Zoals beloofd zijn hier de foto's van mijn bidsprinkhanen, ze zijn wel een beetje oud, want op de foto's zijn ze net niet volwassen, en nu zijn er 3 van de 4 volwassen
Het zijn 2 vormen van dezelfde soort, 3 zijn er groen, en 1 was bruin en wordt steeds groener(die is vandaag volwassen geworden en weer bruin geworden )
Groene:

Bruine:

T-rex van de insectenwereld:

sluipend:

Vanonderen:

Het oor tussen de poten(bidsprinkhanen hebben maar 1 oor)
Aan de zijkanten zitten vleugelknopjes, daaruit komen bij de volgende vervelling de vleugels:

Mag het echt niet?XD

Drabbelkoeken

0
0
Drabbelkoeken.
Al twee jaar geleden was ik daarnaar op zoek. Ik wist van het bestaan van deze dingen en ook dat het iets Fries was. Maar nu heb ik ze gevonden, dankzij de aanwijzingen van Posje, die me precies wist te vertellen waar ik moest wezen. Namelijk in een soort openluchtmuseum in een plaatsje met de schitterende naam Allingawier. Als ik het tenminste goed geschreven heb.

Daar zijn we dus naartoe gereden en hebben het leuke museum bekeken. En ja, daar was ook een bakkerij waar een mevrouw die dingen zat te bakken. Het rook er heerlijk en het was er ook heel leuk om te zien.
Eindelijk zag ik hoe drabbelkoeken er uitzien. Namelijk als een goudbruin gebakken pannensponsje. Proeven mochten we ook en het was erg lekker. Dus gelijk twee zakjes gekocht.

En buiten op een bankje in het zonnetje was het dus aanvallen. De mussen wisten er ook van, want die kwamen gelijk met velen uit het niets tevoorschijn en ach, zeg nou eens nee tegen die schatjes. Maar ik ben blij dat ik er niet teveel van heb gekocht want die dingen zijn wel moddervet van de roomboter. Maar lekkerrrr!

Nu moet ik nog op jacht naar zwerfkeien want we zijn inmiddels in Drente beland. Ik weet van Iedi dat ze in Ruinen verkocht worden maar naam en adres van de bakker heb ik thuis laten liggen. Slim he!

Jaja, we hebben een heerlijke vakantie, dat is wel duidelijk
Browsing All 18691 Browse Latest View Live