Quantcast
Channel: WaarMaarRaar.nl - RSS-feed van alle WMR blogs
Browsing All 18691 Browse Latest View Live
Mark channel Not-Safe-For-Work? cancel confirm NSFW Votes: (0 votes)
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel.
0

mamsie op bezoek

0
0
Zo vanmorgen om 7.30 mijn bed uit. Doe ik normaal nooit als ik de avond ervoor tot 23.00 uur gewerkt hebt. Maar vanmiddag kreeg ik bezoek dus vanmorgen sporten en de tuin aan het begin van de middag even doen. Het weekend staat voor de deur dus moet de tuin netjes. En natuurlijk ik krijg bezoek en moet een goeie indruk maken. Toch? Ik had net de tuin gemaaid en moest de randjes nog knippen en daar stopte de grote rode auto met Mamsie en Papsie erin. De randjes doe ik dus morgen wel. Heb de spullen snel aan de kant gezet (ruim ik later wel op) en een paar stoelen met kussens uit het tuinhuisje en eentje voor mij van boven gehaald. Toen hebben we gezellig een paar uurtjes buiten zitten kletsen. Over hun rondreis, vakanties in het verleden, glas in lood, kinderen, een klein beetje Griekenland en EU en over drabbelkoeken enz enz. Over leuke dingen Franeker hoefde ik niet zo veel meer te vertellen want ze hadden al een boekje met informatie. Wat ze niet wisten was dat er vanavond toevallig ook zomeravondmarkt was. Ook heb ik ze nog even verteld dat het planatarium café van binnen erg mooi is. Toen ze weer weg waren schoot me te binnen dat ik het mooie leerbehang in het oude stadshuis was vergeten. Maar gelukkig kwam ik ze vanavond op de markt weer tegen en heb ik het toen nog maar even verteld. En nou maar hopen dat het oude stadshuis morgen open is. En dat ze misschien nog wel meer leuke plekjes in Franeker zien dan ik. Ik woon er tenslotte en zie over veel dingen gewoon heen. Mamsie en Papsie bedankt voor de gezelligheid.

Dag 25, 29 juni 2012

0
0
Vandaag noodstuur oefening gedaan. Aan boord van dit schip is daar weinig aan te oefenen. Als de hele boel uitvalt kun je toch niets meer. De boel is zo groot dat er van handbediening geen sprake kan zijn, en ook batterijen zijn geen optie. Wat wel getest kan worden zijn de verschillende invoermethodes, oftewel de telemotoren. Vanaf de brug gaat er een seintje naar de stuurmachine, dat 'ie roer moet geven, en hoeveel.
Dat seintje kan worden gegeven door de automatische piloot, het stuurwiel (niet zo'n grote als in de film), een grote draaiknop (eigenlijk hetzelfde als het stuurwiel maar een andere vorm, wordt in vaktaal FU, of FollowUp genoemd) en twee drukknoppen (eentje voor roer naar bakboord en eentje voor roer naar stuurboord; de NFU: Non Follow Up). Als ééntje uitvalt kun je met één van de andere drie verder. Als de hele bubs boven uitvalt (brandje op de brug, of plaatselijke wateroverlast of zo), dan zijn er nog een vijfde en zesde systeem in de stuurmachinekamer. Één bestuurt de bakboordspomp en één de stuurboordspomp. Die twee zijn elkaars reserve, redundantie heet dat met een moeilijk woord.
Die pompen drijven de stuurmachine aan. De stuurmachinekamer is een ruimte boven het roer en gescheiden van de machinekamer met een brandvertragend schot klasse A60 (wil zeggen dat een brand met een bepaalde temperatuur er 60 minuten voor nodig heeft om erdoor te komen), de hoogste klasse. In de stuurmachine kamer staat het stuurgerei, bestaande uit een hydraulische stuurmachine, twee pompen voor de aandrijving ervan en de nodige electrische rommel voor de besturing. Wat we oefenen met zo'n noodstuuroefening is het overschakelen van brugbediening naar lokale bediening (vanuit de stuurmachinekamer) en iedereen krijgt een beurt om met die lokale bediening te sturen. De stand van het roer zie je door een wijzertje (100% mechanisch) op de roerkoning, die een stukje uit de stuurmachine omhoog steekt, en de koers zie je op een dochter (repeater) van het gyrokompas. Best lastig, omdat je er eigenlijk verkeerd voorstaat. De beste manier is door één persoon het kompas en de roerstand te laten aflezen, en deze verteld dan de roerganger (niet de stuurman, die staat om een hoekje te lachen) wat hij moet sturen. Het uitvogelen van dat soort procedures, en het vertrouwd ermee maken van de bemanning is het belangrijkste onderdeel van zo'n oefening. Verder weten we op die manier dat alle bijbehorende knopjes en de noodtelefoon naar de brug nog steeds werken.
Zondagochtend komen we aan in Palm Beach. De kapitein heeft met een beetje verbaal slaan en schoppen van de rederij gedaan gekregen dat we indien nodig tot maandagochtend mogen blijven liggen. De kapitein beslist, ook in het echt, maar de rederij betaald de rekeningen, dus die wordt graag op de hoogte gehouden. En in diplomatiek opzicht is het verstandiger om die jongens het idee te geven dat ze ook nog iets te vertellen hebben. Normaal gesproken gooien we jachtjes en het bijbehorende oudijzer (stutten, craddles etc.) er met gemak in een half dagje af, maar omdat de Coast Guard op visite komt wordt het allemaal wat drukker.
Ikzelf sta op om kwart voor vier 's ochtends, en ga door tot het klaar is. Bootsman, matrozen, derde stuurman en kapitein (in volgorde van belangrijkheid) komen er tussen zes en zeven bij, en doen hetzelfde. Tweede stuurman heeft van 00:00 tot 0400 wacht gelopen en komt er normaal tegen achten bij en gaat óók door. Zonder Coast Guard ben je tegen vieren 's middags klaar en kun je gewoon vertrekken. Maar als die jongens lastig zijn kan dat vertraging opleveren en dat kan het maar zo 10 uur 's avonds worden voor je klaar bent. En dan beginnen de meeste mensen toch een beetje op hun tandvlees te lopen. Als het niet per sé nodig is kun je dan beter de nacht over blijven liggen en de volgende ochtend, en dan met verse tegenzin vertrekken. Het hangt er dus helemaal vanaf hoe lang dat bezoekje van de Coast Guard gaat duren. De rederij heeft geen echte haast, want na Houston (de laatste loshaven) is er nog geen nieuwe reis bekend.

Top 5 van: 29-06-2012

Tour de France Special

Positivily

0
0
Hey positivily wil je in. Het bouwertje volgende week?

Zaterdag blo(k)g

achtertuin.

0
0
Ik zit nu lekker in mijn achtertuin maar heb net wat regendruppers gezien.
Maar dat geeft niet ik zit onder een zonnenscherm en ik blijf lekker zitten.

Not a singel f*ck was given at this point.

Hoe ik me voel?

dat doet me ineens......

0
0
Bij het artikel met dat condoom wat in het blik werd gevonden, kwam er ineens weer een leuk verhaal opborrelen
Ik werkt vroeger bij C&A.
Dat was toen nog een heel streng bedrijf.
Bijvoorbeeld de bedrijfsleider en de chefs , hadden een eigen tafel in de koffiekamer , met hun eigen koekjes trommel.
En ze hadden ook een eigen toilet.
Dus als iemand soms promoveerde dan ging de grap dat hij nou ook eindelijk een sleutel van het toilet had gekregen.
Maar 1 van de verkoopsters had op een middag zin in een hemaworst.
Zij stiekem de deur uit en die worst gehaald entoen op de bont afdeling(toen verkochten ze nog bont) die worst opeten.
Tot ze ineens tot haar grote schrik de bedrijfsleider met een Brennikmeyer de afdeling op zag komen.
En ze kwamen haar richting op.
Zij snel kauwen en zat met nog een stuk worst in haar handen.
Die heeft ze toen maar even in een zak van een bontjas gedaan.
En natuurlijk bleven die gasten dan vlakbij haar in de buurt staan
Haar andere collega's zagen dat van een afstand allemaal en durfden niet te kijken.
Je staat ook voor schut als de grot baas jou met een stuk worst ziet.
Toen ze eindelijk dan weer weggingen , pieste ze bijna van de zenuwen en opluchting en vooral pret bijna in haar broek.
En ze wou die worst pakken en weggooien.
Maar geen worst te vinden
Ze hebben ongeveer alle jaszakken daar in de buurt gecontroleerd maar die worst is nooit meer tevoorschijn gekomen.

Ervaring.

0
0
Oké ik ben weer een ervaring rijker XD. De bruine draad is de fase draad en die moet je NOOIT aanraken XD. We zijn bezig met mijn kamer en ook de stroom. Stroom was er af. Dat weet ik zeker en mijn vader ook. Blijkbaar heeft iemand heel slim de knop weer om gezet... Lolz stond net onder stroom XD voelt echt zo ontzettend vaag. XD ik vergeet nu nooit meer dat bruin de fase draad is XD.

Ik gaat weer door. Laters.
Flex

Tour de France uitslag

verkeerde dienst

0
0
Goh ben ik blij dat ik net op mijn werk nog even het rooster nakijk. Was ik toch bijna morgenochtend niet op mijn werk verschenen. Ik heb thuis op de kalender staan dat ik een avondienst heb maar het blijkt een ochtenddienst te zijn. En ik ben nog wel geslaagd voor de alzheimertest van Opa Zot. Zou die test wel betrouwbaar zijn.

Cyanide amp; Happiness

Metal

Vakantieperikelen

Aardappels Griekse stijl en Julius Ceasar salade

0
0
Recept nummer 76, 77 en 78 in 2012.
In totaal 595 recepten aanwezig waarvan 520 met foto.

Ontopic:

Hartelijk welkom in het mobiele restaurant de Voogelvlucht

Vandaag heeft de WMR-kok een paar heerlijke originele gerechten bereid.Aardappels Griekse Stijl met Kip

Een licht pittige ovenschotel met aardappels, champignons, gele paprika, kip en tomaat.

Bereidingstijd: ongeveer 1 uur en 15 minuten.
Aantal personen: 2.

De Ceasar salade is uit het menu gehaald en een heerlijke salade is ervoor in de plek gekomen.Julius Ceasar salade

Als Julius Ceasar nu zou leven, wat voor soort salade zou hij dan willen vroeg ik mezelf af.
Daarom verzon ik deze salade die voortreffelijk smaakt.
Met elke hap proeft u een breed scala aan afzonderlijke smaken.

Bereidingstijd: 15 minuten.
Aantal personen: 2 - 4.

Bij deze salade hoort natuurlijk ook een dressing.Een heerlijke dressing voor salades waar kaas in is verwerkt.

Bereidingstijd: 10 minuten.
Hoeveelheid: ongeveer 0,25 liter.
Techniek: mengen.

Wij hopen dat het u gesmaakt heeft.

Wij hopen u ook de volgende keer hier weer te mogen ontmoeten.

Ik wens u een prettige avond toe en tot ziens.


Dag 26, 30 juni 2012

0
0
Het is weer weekend! Twee dagen lang absoluut niets doen! Hoewel, morgen om zeven uur bij de loods, boot vastknopen, jachtjes lossen, knokken met de Coast Guard, etc. Op zee is dat simpeler. Elke dag is zowat hetzelfde, omdat we een 24 uurs dienst draaien. De enigen die wat van het weekend merken zijn de matrozen en de poetsers in de machinekamer. Volgens Filipijns contract doen ze 8 uur door de week, 4 uur op zaterdag en zondag vrij. Het enige wat doorloopt is de wacht.
In de haven passen we ons aan de bootwerkers aan, en draait de gangwaywacht 24 uur. Normaal 2 man 6 op 6 af, en als er maar één mannetje hoeft te zijn, dan verdelen die twee dat in shifts van 3 uur elk. Ik houd normaal aan dat er tijdens laden of lossen altijd twee man beschikbaar zijn, één aan de gangway en één als assistent van de stuurman van de wacht. Wordt er niet gewerkt dan hangt het af van de haven. Veel tijverschil of veel stroom op de rivier, dan toch maar een mannetje erbij, anders kan één man het wel af. De tweede en derde stuurman lopen samen ook 6 op 6 af, afhankelijk van de werktijden van de stuwadoor. Ik zelf blijf beschikbaar als invaller, praat met stuwadoor, surveyors of autoriteiten in verband met de lading en ben beschikbaar als het nodig is. Kapitein doet de andere autoriteiten: douane, immigratie, gezondheidsdienst, havenmeester, etc. In sommige havens is het niet ongebruikelijk dat er meer autoriteiten komen dan er bemanningsleden aan boord zijn. In Nigeria kwam eens de plaatselijke brandweer en zelfs de padvinderij langs als havenautoriteit (Doel uiteraard: "presents&quot.
De kok blijft ook in bedrijf, want het eten gaat ook door.
Dus weekenden? Op zee merk ik het aan de bootsman. Die komt elke dag om zeven uur boven om te bespreken wat er voor de komende dag op programma staat. Als hij niet komt weet ik dat het zondag is.
Sommige koks overigens hebben een weekmenu. Dat is makkelijk met bestellen. Als je weet wat er per week gegeten wordt, dan is het voor een maand vier keer zo veel. Overigens zijn er koks die niet zo ver kunnen doordenken. Een kapitein vertelde me eens dat hij aan kokkie vroeg een lijstje klaar te maken voor de lange reis, Europa naar Australië. Ben je toch een goede maand mee onderweg, plus reserve, zeg voor twee maanden voer meenemen. Niet ongebruikelijk, zo'n verzoek. Kok fronst de wenkbrauwen en taait af. Volgende dag weerom met z'n lijstje voeding 2 maanden voor 14 man: "Some vegetables, some meat". Daar zit je dan als kapitein. Vent eraf schoppen gaat ook niet, want op zich is dat geen gewichtige reden voor ontslag. Dan moet er meer aan de hand zijn.
Voordeel van zo'n weekmenu is natuurlijk dat je weet welke dag het is: Boontjes? Dan is het dinsdag. Één zo'n kok had moeite met kalenders. Wanneer mag ik nou naar huis? Wel, je bent halverwege je contract, dus je hebt nog ongeveer 4½ maand te gaan (Filipijnen staan op een 9 of 10 maanden contract). Maar hoe lang is dat nou? Nog 14 kippen, dan mag je naar huis!

Top 5 van: 30-06-2012

Late ochtend editie

middag iedereen

0
0
middaag iedereen. dalijk broertje wegbrengen naar SsK Stichting spelend kamperen. (of als grap Stichting StrafKamp.

vraagje/help: internet?

0
0
M'n internet is de laatste paar dagen raar. Elke 3 minuten (ongeveer) sluit internet spontaan af. Ik heb wel nog gewoon verbinding, ik kan internet direct weer opstarten, maar tis wel irritant.
Ik gebruik chrome.
Iemand een idee hoe het komt of beter nog; wat ik er aan kan doen?
Browsing All 18691 Browse Latest View Live