Quantcast
Channel: WaarMaarRaar.nl - RSS-feed van alle WMR blogs
Browsing All 18691 Browse Latest View Live
Mark channel Not-Safe-For-Work? cancel confirm NSFW Votes: (0 votes)
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel.
0

fotos maken

0
0
ik ga de hond lang uitlaten en foto's maken

einde school jaar

0
0
het einde van het school jaar, een opluchting voor elke student. vandaag is mijn eerste vakantie dag en maandag hoef ik alleen nog een rapport op te halen. natuurlijk, moet ik alle spullen van school nog opruimen door de schoonmaak drang van mijn moeder. ik ben er mee begonnen maar dankzij een hypo van 3.3 door mijn diabetes moet ik even staken.

als ik zo kijk op het afgelopen schooljaar, ben ik toch bang dat over gaan naar het volgende jaar er niet in zit. ik hoop het natuurlijk wel maar dat is allemaal afwachten.

natuurlijk weet ik helemaal niet hoe laat ik op school moet zijn om mijn rapport op te halen dus heb maar een mailtje gestuurd om alsnog een tijd te kunnen ontvangen.

deze zomervakantie lijkt me daarnaast ook niet echt leuk te worden. het weer zit nu al niet mee en nederland kennende blijft het ook zo. ik heb daarnaast geen zomer liefde, de vrienden die ik heb, wonen een uur of langer reizen bij me vandaan en logeren is niet echt mijn ding.

de laatste hoop die ik nog heb, is dat ik snel een brief krijg van mijn nieuwe psygoloog voor een eerste gesprek. ik ben schijnbaar een spoedgeval als ik mijn laatste moet geloven dus verwacht dat het zo'n twee tot drie weken gaat duren. tja, officieel depressief zijn is niet echt iets wat ik op mijn to do lijst had staan maar als het dan toch moet. en nee, het is niet dat ik er een einde aan ga maken of zo. ik snap het echt wel als mensen die stap nemen. sommige zijn echt zo de grond in gestampt door hun mede mens dat ze geen andere uitweg meer zien. ik zeg niet dat het goed is, ik zeg niet dat het ook echt de enige uit weg is. maar als het lijks dat de hele wereld tegen je keert en je het gevoel hebt dat je niemand kunt vertrouwen. dan snap ik dat iemand geen hulp wil of durft te zoeken.

door die woorden werd ik op school nog voor gek en egoïstisch verklaard. ik vond het zelf goed, dat ik me in mijn mede mens kon verplaatsen. ik snap dat ze kunnen denken dat mensen die zelfmoord plegen egoïstisch lijken, ze laten hun familie en vrienden achter met pijn en verdriet. maar als je het alleen uit de ogen van de na bestaande bekijkt, dan heb je niet het volle beeld in zicht.

laatst ontmoete ik een jongen, hij was bevriend met iemand die voor de trein belande na een festival. het was druk en honderde verhalen gaan nog steeds rond. hij was er bij. ze waren aan het klieren en hij viel van het perron af, waardoor hij voor de aan komende trein belande. mijn zusje was buiten het station toen het gebeurde. zij heeft gezien hoe ze de bodybags weg droegen. ze kende de jongen niet, maar zien hoe ze de stoffelijke resten van de jongen weg droegen, deed haar wel wat. het leven is niet altijd rozen geur en manenschijn. en voor sommige, is dat ene diepte punt moeilijk te over winnen. dus waarom drukken we elkaar nog verder naar beneden? waarom moet je jaren gillen om hulp, voor dat die ene hand je toe rijkt en je uit de pit trekt. als de rest gewoon toe kijkt en de grond verder naar beneden laat zakken. en als die hand niet sterk genoeg is? wat gebeurt er dan? is het dan klaar?

zall het dan toch ? ....

0
0
zal het dan toch vanavond gebeuren ?*Ik persoonlijk zal in een deuk liggen*

Fijn weekend allen *boink*

Storm!

0
0
Jippie, we hangen weer eens aan de stormlijnen van de voortent anders wordt ie weggeblazen! Het is hier in den Helder bar en boos, regen, wind, en lekker weer is anders.
Maar hier naast me staat een koekenpan waarin een tortilla staat te sudderen dat ruikt zoooo lekker en de fles wijn staat ook al voor het grijpen. Wie doet je wat!

Leve de vakantie!

Oer deugelijke Blo(k)g!

Dag 18, 22 juni 2012

0
0
Weer mooi weer. Voor zonsopkomst stonden Venus en Jupiter dicht bij elkaar boven de westelijk horizon. Melkweg duidelijk te zien en de Grote Beer laag in het noorden.
Gisteren en vandaag de matrozen de ballasttanks ingejaagd. Volgens rederijvoorschrift moeten alle ballasttanks elke 36 maanden geïnspecteerd en gerepareerd worden. Ballasttanks worden regelmatig gevuld met zout water om de stabiliteit en diepgang voldoende te houden als het schip niet geladen (= in ballast) is. Wij vervoeren vrij veel speciale ladingen, zoals nu onze windmolentjes, en dat wordt vaak vastgelast. Dat lassen beschadigt de verf in de tanks, waardoor die gaan roesten. Die roest moet worden weggehaald en de plekken moeten opnieuw worden geschilderd. Normaal gebeurt dat als het schip in dok gaat, elke 2 à 2½ jaar, maar de baas is erachter gekomen dat een Filipijnse matroos goedkoper is dan een classificeerder. Het is donker, vies, warm en benauwd in zo'n tank, dus het gebeurd liefst zo min mogelijk, maar dit keer kunnen we er niet onderuit. Het dek staat vol met jachtjes en containers, dus kunnen we daar niet aan de gang, en de rest is de vorige reis met jachtjes al gebeurd. Het inspecteren doe ik en het echte werk de matrozen. Eerst openleggen, extra ventilatie optuigen en kijken of er voldoende zuurstof is. Ballasttanks vallen onder het reglement "besloten ruimten". Dan voorzichtig naar beneden met koplampje, zuurstofmeter en fototoestel. De rederij wil wel heel graag weten wat of de toestand is van de tank. Als overal voldoende zuurstof is, dan mogen de jongens erin met zaklamp, bikhamertje en stekers. Liever geen 220 volt voor elektrisch gereedschap want het is flink vochtig beneden. Verlichting komt voornamelijk van een speciale 42 volt trafo. Volgens de deskundigen ga je daarvan minder dood van dan van een optater van de 220. Als de jongens klaar zijn ga ik weer kijken of het allemaal in orde is (weer met fototoestel, anders geloven ze me niet). Het duurt drie dagen voor een tank klaar is, voornamelijk omdat we de (2 componenten) verf ruim de tijd geven om uit te harden, en ik wil er drie lagen op hebben. Twee zou genoeg moeten zijn, maar een laagje meer kost weinig en geeft toch betere bescherming. Bovendien, als de jongens per ongeluk een plekje vergeten, dan zitten er toch nog twee lagen op.
We hebben nu opdracht om, ijs en weder dienende, op 1 juli aan te komen in Palm Beach. Dus varen we ietsje langzamer. Als alles goed gaat zijn we dan de vierde in Houston, de volgende haven, en klaar om de vijfde te lossen. Ten slotte kun je het de stuwadoor niet aandoen om op onafhankelijksdag te werken. Waarschijnlijk is het overwerk duurder.

Cyanide amp; Happiness

we will rock you

sudocreme

0
0
xsl sudocreme werken voor je handen??

Dag 24, 28 juni 2012

0
0
Debbie is opgedonderd. Ze is veranderd in een gewoon lage druk systeem, nog steeds een beetje stormachtig maar niets speciaals. We zullen nog wel wat deining krijgen, begint nu al overigens, maar dat loopt er vanzelf uit. Dat is altijd met de deining van een TC (tropische cycloon). Het zijn weerkundig kleine systemen, ze komen snel, maar ze gaan ook snel.
Op zee maak je verschil tussen zeegang en deining. Zeegang wordt veroorzaakt door de wind. Wind waait over het zeeoppervlak en veroorzaakt wervelingen waardoor golven ontstaan. Als het windje er genoeg van heeft en ophoud met waaien, dan blijven die golven bestaan. Vanaf dat moment heet het deining. Als je een deining waarneemt dan weet je dat het vanuit die richting gewaaid heeft. Afhankelijk van hoogte, periode en golflengte (die dingen zijn overigens van elkaar afhankelijk) dan heb je een indicatie waar, wanneer (een deining kan dagen oud zijn) en hoe hard het gewaaid heeft. Tot vorig jaar maakten we op zee elke zes uur een weerrapport (OBS voor Observatie) voor het KNMI. De deining was daarvan een onderdeel, samen met wind, bewolking, luchtdruk, neerslag en nog een paar. Daarmee waren we als "Selected Ship" een "Maritime Weather Station". Vorig jaar is dat systeem veranderd, en zijn ze begonnen met automatische stations te plaatsen. Omdat het KNMI poen tekort kwam werden/worden maar een beperkt aantal schepen met zo'n ding uitgerust en is dit schip buiten de pot gevallen.
Vanochtend hadden we oefening "schip verlaten". Dat duurt normaal gesproken maar een half uurtje, maar de aankondiging wordt door de meeste leden van de bemanning met gezucht en gekreun ontvangen. Dit soort dingen wordt overbodig geacht, en iedereen heeft wel iets véél belangrijkers te doen. Dat is elke maand hetzelfde, dus niets bijzonders. Het houden van dit soort oefeningen hoort bij de verplichtingen van de kapitein, en als zijn vertegenwoordiger moet ik iedereen net zolang voor z'n ballen schoppen tot ze met een blijmoedig gezicht participeren. Die moeilijke woorden komen niet van mezelf, die haal ik uit de Schepenwet en Uitvoeringsbesluiten, waarin dit soort dingen beschreven staan.
Morgen staat een noodstuur oefening op het programma. Dat moet tenminste 48 uur voor aankomst in een Amerikaanse haven plaatsvinden. We moeten dus niet alleen voldoen aan de Nederlandse wet, maar ook aan de plaatselijke wetten van het land waar we op dat moment zijn, verder moeten we voldoen aan de Internationale wetten, die beschreven staan in een aantal verdragen van de Verenigde Naties.(SOLAS, MARPOL, ISPP en nog een stuk of wat van die dingen). Soms wordt je er horendol van, vooral als ze met elkaar in tegenspraak zijn. Bovendien worden we heel regelmatig gecontroleerd door de scheepvaartinspectie, Lloyds (het zogeheten classificatiebureau) en Port State Control. Vooral die jongens van Port State moeten soms voor verschillende instanties keuren en willen nog weleens de weg kwijt raken tussen de verschillende wetten, reglementen en aanbevelingen, die ook nog eens per zes maanden veranderen. En dan krijg je bijvoorbeeld eisen opgelegd waar je helemaal niet aan hoeft te voldoen. Dat moeten wij dan weer merken en zo'n vent zeggen dat 'ie het bij het verkeerde eind heeft. De meeste zijn dan wel zo sportief om de boel zonder gemekker in orde te maken. D'r zijn er echter ook bij die zich hevig in hun kruis getast voelen, en dan extra gaan controleren. En als je maar lang genoeg zoekt, dan is er altijd wel een lampje doorgebrand, of een prullenbak met ongescheiden afval of zoiets. En dan hebben ze tóch hun gelijk gehaald. En wij hebben weer een slechte aantekening (deficiency).
Ik wordt oud. Ik kanker teveel, merk ik.

EK Special halve finale

Top 5 van: 28-06-2012

Schete leuke Blo(k)g vandaag!

Moeder zet pestfilmpje online om pesters te pakken

0
0
Zag net dit bericht op RTL Nieuws staan. Ben zelf vroeger ook veel gepest, nog erger dan dit, en dat heeft wel diepe wonden geslagen.
Goed dat zo'n moeder dit doet, dat de sociale media een keer positief gebruikt kunnen worden. Arm kind, ik hoop dat ze het goed en snel kan leren verwerken!
En wat betreft die pesters: :R:R:R:R tot de macht googolplex! denken zeker dat ze 'stoer' zijn!

Kayleigh haar laatste schooldag !

Op 26/06/2012 was Kayleigh het slachtoffer van pesterijen terwijl ze op haar bus zat te wachten. 2 van de pesters hebben dit gefilmd met hun GSM en dit filmpje online gezet op You Tube (ondertussen is het filmpje door You Tube zelf verwijderd). Wij als ouders waren hiervan in choque !!! Kijk zelf en oordeel ...

Kayleigh Vandeleene wil zelf dat dit filmpje openbaar gezet wordt.
Hiermee wil zij een actie tegen de pesters (en pesten in het algemeen) starten.
Klik 'vind ik leuk' als je haar een hart onder de riem wil steken en deel het filmpje als je haar actie wil steunen.

Bedankt aan iedereen die dit wil doen.

Kayleigh bedankt iedereen voor de massale steun.
Met dit filmpje was het de bedoeling om een actie TEGEN pesten te voeren en niet om nog meer pesterijen te veroorzaken ! — bij station roeselare.


Youtube heeft het filmpje inmiddels al verwijderd.
VTM heeft nog wel beelden

Cyanide and Happiness

Youve GOT to be KIDDING ME!

0
0
###############################################
Ben net naar school geweest, om mijn cijfers te bekijken.
Ging niet helemaal spetterend, ik heb voor een paar toetsen een onvoldoende
Ik sta met gemiddelden nergens een onvoldoende, maar ik kom 3 ptn. te kortDus ik moet nu een verhaal aan mekaar lullen praten over waarom ik vind dat ik over zou moeten naar de volgende klas
Heeft iemand nog tips? Ik ga morgen dat ding schrijven namelijk.

bouwertje met DFCphoenix

0
0
1 heb je zin in dit interview?
Ja hoor lijkt me leuk! Er gingen me al velen voor en t zag er best leuk uit vandaar

2 hoe kom je aan je wmr naam?
naja DFC is een afkorting van hoe een vrienden groep van mij zich noemt
en naja ik ben altijd wel van de mythologie geweest en vurige wezens als fenixen en draken bevielen me wel.
maar zoals ik al kon zien waren er hier al veel een paar leden met een Draak of Dragon in hun naam maar nog niet zoveel met phoenix vandaar

3 met wie zou je op een onbewoond eiland willen zitten?
Met m'n lieve meisje natuurlijk

4 favo vakantieland?
Ik heb niet echt een favoriet Frankrijk ben ik 10 jaar naar toe geweest van 8 tot 18 en naja dat beviel altijd wel.
maar er is zoveel meer te zien nog
graag zou ik naar Noorwegen gaan of canada
een favoriet is er dus niet

5 leukste moment ooit?
hmm dat is lastig helemaal omdat t er zo veel zijn ik denk toch wel t moment dat ik Little Queen (mijn vriendin) verrastte met een bos bloemen op t station en naja dat we sindsdien al heel lang samen zijn

6 favo website?
WMR hoort hier zeker bij maar ja Facebook 9Gag etc horen hier ook bij verder kijk ik graag naar webcomics

7 waarom woon je in ierland?
Dat is vanwege mijn werk.
Ik zocht werk en hier in Nederland zochten ze allemaal jonge mensen met 20 jaar ervaring etc wat ik dus neit had wat niemand kan hebben dus toen werd ik gevraagd door een bedrijf uit Ierland in een redelijke functie en dacht waarom niet

8 wat voor werk doe je?
Ik werk als IT support voor bedrijven uit Nederland mensen hebben problemen met hun server dan bellen ze mij.

9 wil je nog iets zeggen tegen de wmr'ers?
tjah ben misschien wat afwezig de laatste tijd maar I'll be back!

Groeten uit Werchter...

0
0
Terwijl mijn oude printer (niet meer te opereren) was gister voor een 'schijntje' een vervanger besteld en wat schetst mijn verbazing vanmiddag al hier

Druk bezig geweest en dan is't best grappig als je een 'running commentary' krijgt van Jannick op Werchter

Kort samengevat hier alles goed:*:let wel; geen dvd op m'n laptop*

Alsook op Werchter voelde Jannick zich helemaal thuisWens eenieder een mooi weekend en ga nú iets doen aan die schreeuwende fan hier

*boink*

Mocht er iemand een idee hebben voor een muziekje houd ik me aanbevolen

OKHave fun

Slot

0
0
Waarom heb ik het slot van mijn blog afgehaald vraag je?

Nou, anders krijg 'k mot met m'n ouders
EDIT 20:08:
Reacties op mijn HELP! blog van eerder vandaag zijn nog steeds welkom

San Andreas het vervolg...

Browsing All 18691 Browse Latest View Live