Quantcast
Channel: WaarMaarRaar.nl - RSS-feed van alle WMR blogs
Browsing All 18691 Browse Latest View Live
Mark channel Not-Safe-For-Work? cancel confirm NSFW Votes: (0 votes)
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel.
0

Cyanide and Happiness

ik moet naar kader

0
0
ik moet naar kadar-.-
ik sta een 6.4 gemiddelt dus bespreekzone tl en ik sta een 1.8 voor duits-.-
dus als duits niet meetelde stond ik een 7.5+ en mocht ik naar tl maar die racist van een mentor laat me niet

Dag 16, 20 juni 2012

0
0
De eerste dag van de oversteek. Eventjes geen gedonder aan de kop. Vanochtend vroeg stikhelder met een hoop sterren. Veel meer dan aan de wal. Lichtvervuiling is duidelijk te merken. Na het ontbijt begonnen met het tellen van de medicijnen voorraad. Als stuurman ben ik de dokter aan boord, wat normaal gelukkig weinig meer inhoud dan dat je de sleutel van de medicijnkast hebt, en dat je eens in de vijf jaar op cursus moet. Als het wel misgaat wordt je er natuurlijk bijgeroepen, maar dat gebeurt maar zelden. De meeste patiënten zijn de bekende zeurpieten. "Stuurman, ik zo'n pijn in m'n hoofd". Antwoord: "Niet zo veel zuipen in't vervolg"! Het tellen duurt normaal 2 à drie dagen, en dan heb je elk potje in de handen gehad, hoeveel pilletjes, injectiespuiten en pleisters er zijn, en wat de vervaldatum is. We bestellen normaal 6 maanden in het voren, zodat we niet met vervallen medicijnen komen te zitten. Gevolg is wel dat er erg veel ongebruikt terug gaat naar de apotheek.
Wat de reis betreft houden we een zuidelijke koers, vanaf Gibraltar kort ten noorden van Madeira en rechtstreeks naar de Bahama's (Providence Channel). Je maakt wat meer mijlen, maar het weer is beter, met minder kans op schade aan schip en lading. Tyfonentijd is weer begonnen (juni tot oktober). Je wilt niet met fragiele jachtjes aan dek een orkaan inlopen. Volgens de weerkaartjes zit nummer drie (Chris) al midden op de Atlantic.

EK Special special

Top 5 van: 20-06-2012

Bere sterk Blo(k)g!

floriade

0
0
Gisteren een dag naar de Floriade geweest. Het was erg mooi weer daar. 4 uur in de bus heen en 3 uur in de bus terug. vanaf Leeuwarden dar. Ik moest ook nog even een eindje met de trein. Maar het was er erg mooi. Ik heb ook nog even wat ideeen voor mijn voortuin opgedaan. Daar gaan we volgend jaar mee aan de gang. Maar wat een mensen. Helemaal toen alles zo rond 17.00 uur weer naar de bussen terug ging. Het leek wel een prostestmars. Maar genoten heb ik wel.

Cyanide and Happiness

blog zonder naam

0
0
Hey iedereen smorry voor gister ik had feest waardoor er geen bouwertje was.
Zie jullie vanavond moet weer aan het werk

het bouwertje met MIADIA

0
0
1 heb je zin in dit interview?
Ja ik popel! Ik vind het een hele eer om mee te mogen doen aan dit interview.

2 hoe kom je aan je wmr naam?
Dat is een mix van een deel van mijn eigen naam en wat andere letters. Mijn 'gewone' alias wilde ik hier niet gebruiken vanwege ontdekkingsgevaar, dus moest ik een nieuwe bedenken.

3 met wie zou je op een onbewoond eiland willen zitten?
Met iemand waar ik me niet snel aan zou ergeren. Voor hoelang moet ik daar zitten met die iemand trouwens?

4 favo vakantieland?
Tsja, kan ik dit eerlijk beoordelen? Ik heb nog lang niet alle landen gehad... Groot Brittannië vindt ik wel aangenaam.

5 leukste moment ooit?
Dit was een hele lastige. Ik ken genoeg prettige momenten die niet leuk waren en leuke momenten waar eigenlijk achteraf gezien geen bal aan was. En gezien de ontwikkelingen van de laatste tijd vond ik het sowieso wel erg moeilijk om aan leuke dingen te denken. Uiteindelijk heb ik besloten deze op te geven: mijn 4e verjaardag.

6 favo website?
Mag je hier überhaupt wat anders invullen dan WMR? Ik snuffel ook graag op resenciekoning.nl
*rent hard weg voor Voogeltje die mij nu ongetwijfeld gaat vierendelen*

7 hoe jong ben je?
Ik ben 29 braamseizoenen jong

8 wat vond je van dit interview?
Ik vond het een leuk interview. Niet te veel vragen, hou ik wel van

9 wil je nog iets zeggen tegen de wmr'ers?
Blijf de fantastische mensen die jullie zijn!

onze hond wordt ingelsapen

0
0

om 18.50 moesten we komen en aan de tafel gaan zitten ons pap het woordt doen wij drie heel moeilijk hebben besproken wat we doen. narcose-laten inslapen-en dan cremeren dus wordt even heel heftig. waarschijnlijk wordt hij dinsdag gecremeerd. indivudueel.
en had dinsdag al een drukke dag (boeken inleveren ,raport ,werken en sávonds schoolfeest. kunnen jullie mij steunen?? dinsdag na de crematie zet ik een eerbetooon op wmr.
*heeft zitten huilen als een gek tijdens typen heel mun broek is nu nat*

De weg kwijt

0
0
Vanmiddag even bij mijn dochter langs geweest ivm haar verjaardag. Het was mooi weer. Buienradar gaf nog lang geen water. Dus ben ik op de fiets gestapt om naar Bolsward te gaan. 17 km best te doen met mooi weer. Alleen werden het er 25,52. Moeders dacht de weg wel te kennen en nam op de slachte de eerste afslag rechts, dit had de tweede moeten zijn. Onderweg zie het dorpje Waaxens links liggen. Daar staat een heel vreemd huis wat van verre te zien is. Dus ik zat verkeerd. Geen nood ga ik wel over Witmarsum is een paar km verder maar het is mooi weer dus wie doet me wat. Ben ik bij Witmarsum zie ik een bordje staan met Burgwerd maar ondanks dat ik die kant wel op moets durfde ik het niet aan omdat ik bang was nog verder om te rijden. Na Witmarsum kom ik bij de snelweg Bolsward Harlingen. Maar het fietspad gaat naat Makkum. Hum, hier klopt iets niet, weer terug gefietst . Blijk ik een bordje over het hoofd gezien te hebben met fietspad richting Bolsward. Oké die kant dus maar op. Ondertussen was ik meer dan een uur onderweg. En had geen idee waar ik zat alleen welke richting ik uit moest. De toren van Bolsward kon ik zien. Via de kortste weg doe je er 50 min over. Heb toen eerst maar eens een smsje naar mijn dochter gestuurd dat ik ergens in de rimboe zat en dat ze voorlopig nog geen thee hoefde te zetten. Krijg ik een berichtje terug ïn de rimboe waar zit je daan?" Ondertussen ergens lang de snelweg Harlingen- Bolsward maar ik kom eraan even geduld aub. Eindelijk bij Bolsward aangekomen zit ik aan de oostkant terwijl ik aan de noordkant moet zijn. Weet ik veel hoe ik nou weer aan de noordkant moet komen. Dan maar naar het centrum want vandaar weet ik het wel te vinden. Eindelijk na dik 1.5 uur fietsen was ik dan toch op de plek waar ik moest zijn. Volgende keer maar niet zo eigenwijs en toch maar even de fietskaart mee. Want ik had dus toch over Burgwerd gekunt en dan had ik bijna 5 km minder hoeven fietsen. Maar ja moeders was eigenwijs en wist het zo goed. We hebben er nog even smakelijk om gelachen. En ook onderweg heb ik veel lol gehad met mijn eigen puzeltocht.

The Punisher

melding bouwertje

0
0
hoi iedereen tot dinsdag geen bouwertje. woensdag weer wel.
en meschien eerder.
dinsdag na de crematie komt er een eerbetoon met foto's op wmr

Dag 17, 21 juni 2012

0
0
Begin van de zomer, de langste dag. Eigenlijk was gisteren de langste dag. Soms is dat de 20ste, meestal de 21ste en soms de 22ste. Dat is afhankelijk van de stand van de aardas en de aswenteling van de aarde, zoals dat zo mooi heet. Aan boord is er weinig van te merken. Het blijft mooi weer. Rond de middag Madeira voorbij gevaren. Niets gezien, te ver weg. Volgens de weersverwachting krijgen we een (klein) staartje van Chris mee, die op 43 noord aan het spelen is. Wij zitten op 33 noord. Dat is een afstand van 600 mijl (1 zeemijl is 1/60 breedtegraad: één minuut, 10 graden dus is 600 mijl). De echte afstand is nog veel groter, omdat zij veel verder naar het westen zit. Chris is een tropische depressie, ondanks het feit dat hij ver buiten de tropen bivakkeert. Er bestaan tropische depressies, tropische stormen en tropische orkanen. Het verschil is alleen de kracht. Op de Noord Atlantische Oceaan ontstaan die als een Tropical Wave ten zuiden van de Kaapverdische eilanden. Een Tropical Wave is een verstoring van het luchtdrukpatroon die van oost naar west ten noorden van de evenaar beweegt. Niet elke Wave wordt een Tropische Depressie. Op een bepaald moment, meestal kort voor de Caribische eilanden, ontstaat structuur in zo'n golf en krijg je een circelvormig patroon, met ronddraaiende winden: een tropische depressie. Belangrijkste voorwaarde voor het ontstaan is de zeewatertemperatuur: hoe hoger, hoe vaker en hoe sterker het patroon wordt. Één van de redenen waarom vanwege de opwarming van de aarde meer stormen verwacht worden. Normaal beweegt zo'n depressie van oost naar west en buigt op een gegeven moment naar het noordoosten. Ondertussen wordt zij sterker, en als het een tropische storm is geworden krijgt zij een naam. Alfabetisch, mannen en vrouwennamen afgewisseld. In de tweede wereldoorlog kregen ze een letter toegewezen, en om dat gemakkelijk over de radio te communiceren werden er namen aan gegeven. Oorspronkelijk vrouwennamen, de meeste van de meteorologen waren mannen, en later, onder invloed van het feminisme, werden er ook mannennamen gebruikt. Dit staat ondertussen te boek als een belangrijke overwinning van de vrouwenbeweging. Tropische orkanen, officieel Tropische Cyclonen, worden in Amerika Hurricanes genoemd, en in andere delen van de wereld zijn er andere benamingen. Het hoe en waarom van deze weersystemen is nog niet volledig bekend, hoewel er veel onderzoek wordt gedaan. Voor mij is van belang dat ik er niet in terecht wil komen. Meestal wordt een veilige zone van 300 mijl aangehouden. Gelukkig zijn de weersverwachtingen zo goed dat we ze meestal wel vrij kunnen varen. Trouwens, ondanks het gegil van de Yanken valt het op de Atlantische Oceaan wel mee. Op de Pacific zijn er een stuk meer en zijn ze ook vaak zwaarder. Maar ja, de Chinezen en Jappanezen gillen niet zo hard, dus je hoort er minder van.

EK Special

Baby der Blo(k)gs!

Top 5 van: 21-06-2012

wwerk

0
0
Ik ga weer Aan het werk tot strakkies

Cyanide and Happiness

Browsing All 18691 Browse Latest View Live