Quantcast
Channel: WaarMaarRaar.nl - RSS-feed van alle WMR blogs
Browsing All 18691 Browse Latest View Live
Mark channel Not-Safe-For-Work? cancel confirm NSFW Votes: (0 votes)
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel.
0

Cyanide and Happiness

Jeuj, gezelschap

0
0
Eerst gezelschap


Ik heb Rainbow, Twilight en Dr. Whooves op m'n scherm

.

En dan nu:

IK BEN OVEERRR!
LET'S PAARTEEEYYY!

dag 28, 2 juli 2012

0
0
Varen nu in de Golf van Mexico, onderweg naar Houston. Vanochtend tussen 8 en 9 waren we ten zuiden van Key West. Daarmee waren we uit de invloed van de zogenoemde Florida stroom, die de aanzet is voor de Golfstroom. Op noorderbreedte is de normale circulatie, in grote en kleine gebieden, gewoonlijk met de klok mee. De Florida stroom gaat in het westen om de noord en gaat over in de Golfstroom. Een belangrijk deel hiervan buigt ten zuiden van Ierland naar het oosten en gaat oostkant van de Atlantic naar het zuiden en vormt de Portugese Noord. Na Gibraltar wordt dit de Canarische stroom, en ter hoogte van de Kaapverdische eilanden. Vandaar het het de Noord Equatoriale stroom en steekt westgaand de oceaan weer over. Bij Brazilië wordt het de Caribische stroom, een deel daarvan gaat via de Caribische zee naar de Golf van Mexico en vandaar via de Straat van Florida weer naar het noorden. De rest gaat buitenom, ten oosten van de Bahama's langs.
Omdat een heleboel water door dat nauwe gaatje bij Florida geperst wordt, staat er een forse stroom, 3 tot 5 knopen. Vanaf Palm Beach moesten wij om de zuid naar de Golf van Mexico en hadden dus stroom tegen. Tegen de stroom in baggeren kost brandstof dus probeer je dat zoveel mogelijk te voorkomen. Nu bestaat er een bekend verschijnsel, dat als een stroom langs een kust loopt, deze stroom afgeremd wordt (heel logisch uiteraard) en in veel gevallen zelfs de andere kant op gaat lopen, de zogenoemde tegenstroom. Welbekend bij mensen die wel eens tussen de kribben in een rivier zwemmen.
Het is dus zaak om zo kort mogelijk onder de kust te kruipen. Dit heeft jarenlang prima gewerkt, tot de Amerikaanse overheid het risico van die vieze schepen dichtbij te groot vond voor de kwetsbare natuur van de Keys. Niet onvoorstelbaar natuurlijk, want als de boel uitvalt zit je gauw op de keien en dan wil er wel eens een plasje olie vrijkomen. En tegenwoordig kom je gemakkelijker weg met een lustmoord dan met een ongelukje waarbij olie vrijkomt. Overigens is Amerika zeker niet de enige. Het is een trend die je over de hele wereld tegenkomt.
Gevolg is wel dat je om een risico voor het milieu te verkleinen fors meer brandstof moet verstoken. Voor een schip als waar ik nu op zit praat je gauw over een paar uur stomen, met meer dan een ton (ca 1000 liter) per uur. Verder komen schepen, die elkaar normaal gesproken niet tegen kwamen (noordgaand in de stroom, zuidgaand erbuiten) dichter op elkaar te varen, met meer risico op een aanvaring. Wat het beste is? Ik weet het niet. Misschien dat je via de statistiek wat over kunt zeggen, maar als ik op z'n jan boerenfluitjes redeneer geef ik toch de voorkeur proberen de tegenstroom op te pikken.

bouwertje met DOCCIE het DRAAIORGEL

0
0
1 heb je zin in dit interview?
Ja, het is weer eens wat anders dan een paar lappen tekst uit deze machine rammen

2 hoe kom je aa0n je wmr naam?
Nou, ik zat eens te denken,
1) Ik vind Doctor Who erg leuk
2) Ik heb iets onbeschrijfelijks met draaiorgels
Tel 1 en 1 bij elkaar op, en klaar is Kees DoccieDraaiorgel

3 met wie zou je op een onbewoond eiland willen zitten?
Hmmm, da's een lastige...
Ik denk een klasgenoot van me, S.
Met hem kan ik echt úren over treinen babbelen

4 favo vakantieland?
Euuhhh...
Frankrijk

5 leukste moment ooit?
Degene die me het meest bijstaat, is volgende:
Ik was 't blog van Ladekast aan het lezen, en ik lees zijn blogje over het kapotte achterlicht
Ik lig een kwartier in een deuk

6 Waar komt je liefde voor draaiorgels vandaan, want je ben nogal een groot fan van draaiorgels begreep ik.
Dat heb je goed begrepen
Hmm, Ik was een maand of wat geleden een beetje aan 't zoeken naar mijn favoriete nummers, en ik zag daat nogal wat draaiorgels bijstaan.
Ik vond die arrangementen zó mooi gemaakt, dat het fenomeen "draaiorgel" inmiddels mijn favoriete ding is geworden

7wat heb je met Doctor Who?
Nounou, je weet de vragen wel uit te kiezen, zeg

Onntopic:
Ik was een beetje aan 't zappen, toen ik op SyFy een aflevering van Doctor Who zag. De special effects zijn heel erg mooi, en bijzonder goed doordacht
Sinsdien is 't nooit meer weggegaan

8kan je je wel staande houden als 12 jarige tussen al die oude wmr’ers??
Achja, ik wil soms wel eens flink intensief babbelen met mensen

9wil je nog iets zeggen tegen de wmr'ers?
Ja, Vergeet niet om op 2e pinksterdag 2013 naar Haarlem Draait Door 2013 te gaan Da's op 20 mei
Kunnen we een minimeet houden

Blog van maandagavond

Muziek.

0
0
Laat ik weer eens wat van me laten horen.
Ben vandaag weer naar de stad geweest na hard in de tuin gewerkt te hebben. Ben met een vriend en later ook mijn meisje in de stad geweest. Heb daar het nieuwste Linkin Park album gekocht ben er echt blij kee, was elke cent waard. Ze zijn weer terug hoor .
Had hem aan gezet toen ik hier kwam met mijn meisje, vervolgens zette we andere muziek op XD en nu staat ie weer vanaf het begin te draaien. Ben nu bij nummer 3 "burn it down" de nummers worden maar beter en beter

Eet smakelijk voor de mensen die nog moeten eten (zoals ik) en voor de mensen die al gegeten hebben heb ik een vraag:
Wat is jou favorite album en je favorite band???

Groetjes.
Flex

Tour de belgique .... on nee toch France

Laatste blog voor vandaag!!!

Dit is dus de laatste blog van mij!

dag 29, 3 juli 2012

0
0
Morgen zijn we in de laatste loshaven, Houston. Daar zullen we worden verlost van onze windmolentjes. Zoals min of meer gebruikelijk was vandaag behoorlijk hectisch wat betreft de communicatie. Jan en alleman wil van alles weten en vraagt bevestiging van van alles. In ieder geval, we komen aan tussen 8 en 9 's ochtends en pas om 1500 krijgen we de loods. In de tussentijd zullen we ankeren. Het weer ziet er goed uit, dus misschien kunnen we 's ochtends en 's middags de kraan gebruiken om wat spullen van de jachtjes op te ruimen. Als het schip ten anker ligt zie dat overigens pas echt. Het zou wel prettig zijn, anders moeten we het na aankomst doen, en dat is pas om 2130. Het is nog een flink stukje van de rede naar Houston, via het Houston Ship (of Shit) Channel. We komen te liggen op kaai 28 of 32. Kaai 28 is achter de brug, en 32 is net ervoor (vanuit zee gerekend) . Die brug is ook nog een probleem. Geladen kunnen we er onderdoor, maar in ballast wordt het krapjes. We zijn driftig aan het cijferen geweest en in principe moet het kunnen. We moeten dan wel meer ballast zetten dan gebruikelijk, en zorgen voor een grotere trim. Achterop is het schip het hoogste, dus je zet meer ballast achterin dan voorin zodat het schip achterover ligt. Dan kan een probleem geven met de boegschroef. Als die te hoog komt heeft hij minder opbrengst.
De rederij zou zorgen voor een walploeg om de lading los te maken, en nu suggereert de agent dat we het zelf moeten doen (kapitein, zorgt u er vooral voor dat de lading op tijd los staat, zodat er geen vertraging tijdens het lossen ontstaat). Dat moet dus ook nog even opgelijnd worden. Het zal allemaal wel goed komen, en zo niet, dan zullen ze toch echt moeten wachten, want het schip heeft echt de mensen en het materiaal niet om dat soort dingen snel in eigen beheer te doen.
Voorlopig echter dobberen we rustig voort in de Golf van Mexico. Vlakke zee, geen wind, geen deining. Aan dek is het een vetsmelterij geworden. Je wordt aan twee kanten gebakken. Zelfs de Filipijnen klagen. Maar dat is normaal hier in de tijd van het jaar.
In de Golf is het binnen de 100 vaam (200 meter) lijn (waterdiepte) bezaaid met booreilanden. Zo erg dat ze, jaren geleden al, de zogenaamde "Safety Fairways" hebben geïnstalleerd. De bedoeling is dat in de, 2 mijl brede, zone's geen booreilanden of andere dingen staan. Typisch Amerikaans is dat het alleen maar aanbevelingen zijn, dus niemand neemt enige verantwoordelijkheid. Als je in zo'n gebied toch ergens tegen aan knalt, dan heeft niemand ergens mee te maken. Had je maar uit je doppen moeten kijken. Het leuke is dat dit ook geldt voor objecten onder water. Van de eigenaar wordt verwacht dat die er een boeitje boven legt, en dat doorgeeft aan de autoriteiten. Doet de eigenaar dat niet, dan blijven die rustig op hun gat zitten, want het is niet aangemeld, dus we weten nergens van. Gelukkig zijn die eigenaren (de oliemaatschappijen) zo verstandig om dat wel te doen, Al was het alleen maar om schade aan hun, dure, onderzeese putten te voorkomen. Het beste belang is eigen belang.

hoera

0
0
Vandaag is Pong jarig, alleen ik dacht altijd dat het een tweeling was

Top 5 van: 03-07-2012

Bo Bo Strip

vraag bouwertje??

0
0
iedereen waarbij ik het bouwertje heb afgenomen zoals posi en wmr kok kunnen jullie mij mailen want mijn opslag is weg.

bouwertje met positivily

0
0
1 heb je zin in dit interview?
, heel erg veel zin!
2 hoe kom je aan je wmr naam?
In een nogal negatieve periode van mijn leven (ja, ook ik heb die gehad ) wou ik toch iets positiefs zien, vandaar dus mijn naam.
3 met wie zou je op een onbewoond eiland willen zitten?
Met heel veel mensen die mij lief en dierbaar zijn.
4 favo vakantieland?
Niet echt, Nederland heeft ook nog genoeg om te ontdekken.
5 leukste moment ooit?
Daar zijn er zoveel van dat ik niet kan kiezen welk moment het leukst is/was.
6 is het glas halfvol of halfleeg?
halfvol natuurlijk! Als het halfleeg is vullen we het gewoon weer bij .
7 favo website?
WMR, Facebook, pffffff zoveel eigenlijk maar als ik die allemaal opnoem wordt het antwoord zo lang!
8 we hebben ondertussen door HHWB vastgesteld dat je een vrouw bent , is er ook een belangrijke man in je leven?
Wel 2 eigenlijk

9 wil je nog iets zeggen tegen de wmr'ers?
Humor zit soms in het kleinste woord!

Late avond blo(k)g

Cyanide amp; Happiness

Tour verslag

History

0
0
Zojuist is een historisch moment gebeurd

Mijn 3.000e Forumpost
Ik heb jullie veel te lang zitten pesten

`Donders nog an toe!

0
0
Donders nog an toe!!!!

Ja, leuk he, het plaatsje waar we nu zitten heet Donders.
Dat deed zijn naam al gelijk eer aan toen we er binnenreden om naar de camping te gaan, het gedonder begon al gelijk, de camping was niet bereikbaar wegens wegwerkzaamheden.
Maar daarom niet getreurd, er was nog een tweede camping in dit piepkleine dorpje en daar konden we wel terecht. En morgen gaan we dus weer verder, op naar de zwerfkeien in Ruinen, er zijn diverse campings bij Ruinerwold, dus daar gaan we dan fijn naartoe.

En dan beginnen we al heel voorzichtig te praten over naar huis, maar dat gaat nog niet helemaal van ganser harte.
Maar eerst nog naar het openluchtmuseum Ellert en Brammert in Schoonoord, dat lijkt me ook erg leuk.

Het begin van de vakantie lijkt alweer zó ver weg,met die spectaculaire rit naar de eerste camping.
Ik had het adres van die camping thuis genoteerd met nog meer adressen, maar toen we bij Broek-in-Waterland kwamen waar we moesten wezen, raakten we lelijk in de knoei in de smalle straatjes die steeds smaller werden en met steeds krappere bochten. En daar moesten we met de caravan doorheen.
Op het laatst kwamen we in een straatje waar aan weerszijden auto’s stonden geparkeerd, een beetje scheef. En dat hebben we geweten, er was aan allebei de kanten misschien nog 3 centimeter over, het was doodeng.
Maar het lukte en aan het eind van dat straatje bleek een smal bruggetje te staan met een verkeersbord met de blijmakende tekst: DOODLOPENDE WEG.

Gelukkig konden we met kunst en vliegwerk keren aan de andere kant van dat bruggetje en toen bleek er een zijstraatje te zijn, waardoor we dus niet meer tussen die auto’s door hoefden.

En met behulp van de Tomtom hebben we het toch gevonden.

Op de camping aangekomen stonden we wel raar te kijken, we waren een zijlichtje kwijtgeraakt. Wat nu?

We besloten naar Heerhugowaard te gaan naar de caravanboulevard om een nieuw lichtje te kopen, zo’n 40 kilometer weg en weer terug. Maar na nog geen vijf kilometer zag Papsie een kampeerwinkel langs de weg en daar hadden ze wat we zochten.
Toen nog even monteren en klaar was Kees weer.

Het was me het dagje wel!!!!!!

Browsing All 18691 Browse Latest View Live