Quantcast
Loading...
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)
Loading...

More Channels


Showcase


Channel Catalog


Loading...

Channel Description:

Rss feed van alle WaarMaarRaar.nl blogs

older | 1 | .... | 459 | 460 | (Page 461) | 462 | 463 | .... | 935 | newer

  0 0

  Vanochtend was buiïg, nu constante regen. De luchttemperatuur zakt als een pudding in elkaar. Gisteren rond deze tijd was het 27°C nu 19, zeewater gezakt van 26 naar 16. Kortebroekenweer is over. Welkom in Canada in de vroege herfst. Een hoop regen kan overigens nog van Leslie komen. Die zit on nog steeds achter de, nu lange, broek. Wat wind betreft zwijnen we bij het leven, normaal zo dicht bij een tyfoontje waai je uit de lijken. Die term komt overigens uit de zeilvaart. Een lijk is de rand, vaak verstevigd met een ingenaaid touw, van een zeil. In die versterking zitten de zeilogen, waarmee het zeil is vastgemaakt aan de mast of andere rondhouten (ra's en zo). Waait het hard, dan scheurt het zeil, terwijl de ogen met de versterkingen, dus de lijken, blijven zitten. Het zeil waait dan uit de lijken.
  Overigens is Leslie hoe dan ook geen tyfoon meer, maar een extra-tropische cycloon. Op 1800 UTC vandaag zit 'ie op 38°48'N 059°48'W. Wij zitten daar 5,5 graad noordelijk van, dus 330 mijl en met een snelheid van 31 knopen is hij twee keer zo snel. Hij komt dus vlotjes dichterbij. Driehonderd mijl wordt meestal aangehouden als een afstand waarbij je echt voorzichtig moet gaan worden. Dat hangt uiteraard af van de sterkte van het beest, maar je moet ergens vanuit gaan.
  Maar hij zwakt ook af, want een tyfoon haalt z'n kracht uit de temperatuur van het zeewater. Bij 27°C zeewater kan hij ontstaan en sterker worden, lager en hij zwakt af. Het blijft een vies stukje weer, maar een groot deel van het venijn is eruit.
  Technisch gesproken zitten we in het linksvoor kwadrant. Op noorderbreedte is dat niet het rotste plekje. Een tyfoon heeft een rotatiesnelheid, de vaart waarmee hij in de rondte tolt, en een voorwaartse snelheid. Die twee moet je bij elkaar optellen. De draai is tegen de klok in, net als met elk lage druk gebied. Zit je links voor, dan wordt je a: van het pad weggedrukt en b: je moet de voorwaartse en de draaisnelheid van elkaar aftrekken. Rechtsvoor zit je slecht, dan waai je naar het pad toe en moet je de snelheden optellen. Rekenvoorbeeld: snelheid 30, rotatie 80, linksvoor 50 knopen (= 10 beaufort), rechtsvoor 110 knopen (= dikke 12). Drie keer raden waar je beter zit.
  Op het zuidelijk halfrond draait de boel de andere kant op. Overigens is het een fabeltje dat de draaikolk in een putje op zuid andersom draait. De kracht die daarvoor zou moeten zorgen (de Coriolis versnelling) is zo klein dat de invloed te verwaarlozen is.
  Die Coriolis versnelling (het is géén kracht, hij wordt veroorzaakt door het draaien van de aarde) is overigens wel de reden dat de wind rond een lage druk gebied tegen de klok draait. Daarvoor is hij wel weer sterk genoeg.
  De verklaring is als volgt. Als je op de pool staat, dan is je rotatiesnelheid nul. De aarde draait onder je voeten in de rondte. Je gaat richting evenaar. De snelheid van het aardoppervlak is daar 360×60 mijl per 24 uur = 900 knopen = 1666.8 km/h. Stel je doet de reis in een dag (24 uur). Dan ga je (gemiddeld) elk uur bijna 70 km/h harder (ten opzichte van het aardoppervlak). Dat is de Coriolis versnelling. De echte versnelling is afhankelijk van de breedte. Bij de evenaar is ze zo goed als nul geworden, en bij de pool maximaal (evenredig met sinus breedte, wiskundig beschouwd).

  0 0

  Quote:
  pijn overkomt je
  het gebeurt

  of je al dan niet lijdt
  is een keus

  anders gezegd:
  dingen gebeuren
  daar hebben we geen controle over
  maar hoe we er op reageren
  is onze keus

  0 0

  Quote:
  Third Eye of a Spiritual Seeker

  Many people meditate in order that the third eye will open after the two eyes that see the world go blind. Such a thing will never happen. We can never close our eyes to the world in the name of spirituality. Self-Realization is the ability to see ourselves in all beings, even while our two eyes are wide open. We should be able to love and serve others, seeing ourselves in them. That is the fulfilment of spiritual practice.

  --Mata Amritanandamayi Devi

  vertaling:
  Derde Oog van een spirituele zoeker

  Veel mensen mediteren, opdat het derde oog open gaat.. terwijl hun twee ogen, die de wereld zouden moeten zien, blind zijn.
  Zoiets zal nooit gebeuren.
  We kunnen nooit onze ogen sluiten voor de wereld in de naam van spiritualiteit. Zelf-Realisatie is het vermogen om onszelf te zien in alle wezens, zelfs als onze twee ogen wijd open zijn. We moeten in staat zijn om lief te hebben en anderen te dienen, onszelf zien in hen. Dat is de vervulling van spirituele oefeningen.

  0 0
 • 09/10/12--23:00: Top 5 van: 10-09-2012
 • 0 0

  Ik ben weer 'ns lekker ziek

  Loading...
  0 0


  0 0
 • 09/11/12--02:25: rare snuiters
 • bij de rijscholen  0 0

  hij schijnt niet op youtube te staan, dus in datgeval maar een link van maken

  En nee ze spreken niet allemaal fries rustig maar

  0 0
 • 09/11/12--05:08: Over een uurtje
 • wordt het droog, en dan ga ik weer es klaarmaken voor de terugreis Eindhoven - Amsterdam

  Niet dat ik nu veel zin heb, maar ja het regent he dus dat lijkt me logisch

  Of misschien dat ik toch maar es moet gaan kijken naar zo'n variant

  linkje voor die laatste brommer Ik zou hem wel willen hebben, kun je er gelijk mee op vakantie

  0 0
 • 09/11/12--06:19: Amnesia

 • Loading...
  0 0

  Heb ik iets gemist?

  0 0
 • 09/11/12--10:23: Moord
 • Als ik nu een moord zou plegen, als 17 jarige
  en men komt er pas achter als ik 18 ben
  Wordt ik dan als volwassene berecht of als minderjarige?

  0 0
 • 09/11/12--10:37: Ghehehe
 • Gisteren, tijdens Grieks:
  Alfabet, zo snel mogelijk opzeggen

  Ik doe dat dus, en:
  BAM! 5.4 sec
  Ego +1

  Maar dan:

  Een klasgenote.
  Onder de 4 sec

  Ego -2 "-_-

  0 0
 • 09/11/12--14:02: moe maar voldaan
 • leg ik mijn hoofd te ruste,

  deze dag, weer veel gedaan

  en wens u allen welterusten


  even wat uitproberen:

  dus plaatjes rechts uitlijnen met [simg] tags.
  Daar was ook een tag voor voor tekst. Maar wat de code daarvan was weet ik even niet meer
  Centraal dus in het midden is voor tekst als plaatjes met de tags [center] te doen.
  Links uitlijnen zijn geen tags, want dat doet ie automatisch

  Wist u dat wij vroeger een gasten boek hadden?
  Ben benieuwd waar die is gebleven
  *gaat opzoeken*

  Die is dus verwijdert:
  Quote:
  27-08-06 19:22:31 - Quote! - @Mmore
  Mmore

  Administrator

  WMRindex: 1.433
  OTindex: 14.881
  B S
  Lang, lang geleden hadden we een gastenboek alleen helaas werd deze volgespammed met rotzooi en reclame

  uit dit topic  Dit zal wel niet werken, maar ja wie niet probeert, ie niet leert
  *gaat verder zoeken naar bb codes...*

  Klik hier voor een par leuke voorbeelden van bb codes die we misschien hier op WMR ook wel zouden kunnen gebruiken
  Zoals bv de [spoiler] tags.

  Welke tags vinden jullie handig en zouden we hier best kunnen gebruiken?
  Laat het me weten

  Ik ben nog steeds niet achter de code gekomen hoe je de tekst rechts kan uitlijnen.
  Nou ja codes wel, maar de volgende codes werken niet:

  -[right] right[/right]

  -[rightalign] wat betekent rechts uitlijnen[/rightalign]

  -{leeg}

  -{leeg}

  0 0
 • 09/11/12--15:44: Zoek Kameleon
 • in het volgend filmpje van Groen Links in Utrecht

  vind hem wel geinig, maar de partij vond het niks

  Loading...
  0 0
 • 09/11/12--15:55: stem een vrouw
 • ben te lui om uit te leggen, dus doe maar even

  klikken

  Enjoy

  0 0

  Het weer is gigantisch opgeknapt. Mooie cumulus (stapelwolken), zonnetje erbij. Dat was vanochtend wel anders. Toen zat vriend Leslie op z'n kortst bij. Volgens het weerbericht hebben we nu het lek boven: de eerstkomende paar dagen, In ieder geval tot Norfolk, is het keurig weer.
  De Canadeuzen hier (Newfs, als ik het wel heb, in het lokale patois) waren, mogelijk terecht, wat panisch geworden van de weersverwachting. We moesten ten anker komen. Morgen weer eens kijken. Inmiddels liggen we rustig achter het spijker te wachten op de dingen die komen gaan. Voorlopig nog niets gehoord. We moeten alleen met doodtij naar binnen, als de getij stromen minimaal zijn. Helaas zijn de getijtabellen die we hebben voor een dorpje (St George Harbour) verderop. En dat kan met getijden nogal wat uitmaken. Waarschijnlijk hebben voor de pier waar we zijn moeten hun eigen tabellen.
  Goeie kaarten hebben we ook al niet. De enige kaarten die van dit gebied bestaan zijn de kaarten van de Canadese hydrografische dienst. En die zijn uiteraard in Savannah niet leverbaar. Voor de Canadese wet moeten we overigens wel hebben, dus we zijn weer lekker illegaal bezig. Ze zijn al zowat honderd jaar bezig (oké, ik drijf een beetje over) om de zeekaarten te internationaliseren (International Chart Series, Monaco), maar haast hebben ze schijnbaar niet, want voor zover ik kan beoordelen zijn ze nu ongeveer even ver als toen ik leerling was, 35 jaar terug.
  Het lijkt er in ieder geval op dat ze een mooi kantoor hebben in Monaco, met een paar duur betaalde ambtenaren, die elk jaar bootjes gaan kijken op de Monaco Boat Show. Op andere activiteiten heb ik de heren (dames?) niet kunnen betrappen. Ook niet overigens op het bootjes kijken op de Boat Show, eerlijk is eerlijk.
  Inmiddels hebben we de laadplannen ook klaar. Veel meer dan "donder er maar in, jongens" is het niet, maar dat moet wel officieel. Ofschoon, we kunnen het schip niet teveel laten vertrimmen (trimmen is de langsscheepse helling veranderen, dat lees je af bij de diepgangsmerken) en de lading mag niet te hoog in het ruim komen, want de tussendekken moeten er nog in. Daar komen in Norfolk de lokomotiefjes nog bovenop. We moeten dus wel de kop erbij houden, maar in de praktijk is dat niets anders dan kijken of de lading niet te hoog komt. Tegelijk steeds verder naar achteren laden tot de trim te groot wordt. Dan naar ruim 1 verplaatsen tot het neusje omlaag komt, en dan achterin afladen. Hopelijk kunnen we het met twee keer shiften houden, anders blijven we bezig.
  Jammer trouwens dat we in Dakar die rails uitgelost hebben. Hadden we tussen Norfolk en Afrika nog even met de treintjes kunnen spelen.
  Intussen bericht gehad van de agent: morgen om 1100 de loods, 1300 inspectie, en 1800 begin laden. Voorlopig althans. Verder nog een hele schuif reglementen over rookvrije zones, het verbod op kinderpornografie, de hoeveelheid drank en sigaretten die je als bemanning mag hebben, en nog een paar van die dwarsstraten. Je voelt je op zo'n manier ècht welkom in zo'n land.

  0 0
 • 09/11/12--23:00: Top 5 van: 11-09-2012
 • 0 0
 • 09/12/12--01:00: Stem allen
 • op de partij SOPN als je wilt dat er een stelletje mensen van de coffeeshop in de 2e kamer komt
  Zij zijn zo stoned dat ze roze olifantjes zien, en ufo's en weet ik veel wat voor vage shit allemaal meer

  Nee dan de Piraten partij. Die wil de parley invoeren Een wet van piraten of iets.

  Nou ja het zal wel loslopen, maar ook dit kabinet gaat het niet volhouden, en zal aan het eind van volgend jaar ook wel weer gevallen zijn

  Tijd voor een bammetje
  Goedemorgen

  0 0
 • 09/12/12--02:45: And back
 • Helaas heb ik het afgelopen jaar niet op WMR gezeten, maar daar komt nu sowieso weer verandering in :&#39

  Ik hoor iedereen zeuren over school; ik begin pas over 2 weken hehe.

  De laatste tijd druk bezig met dingetjes zoeken voor me eigen huisje, en dat soortig dingen ;p

  Vrij weinig verder te melden, maar ben blij dat ik weer op WMR zit!

  xoxo 'Samantha

  Loading...

older | 1 | .... | 459 | 460 | (Page 461) | 462 | 463 | .... | 935 | newer


Loading...