Quantcast
Channel: WaarMaarRaar.nl - RSS-feed van alle WMR blogs
Browsing All 18691 Browse Latest View Live
Mark channel Not-Safe-For-Work? cancel confirm NSFW Votes: (0 votes)
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel.
0

Raad eens?

0
0
Wat zou het volgende kosten denken jullie?

Brommer waar het een en ander aan moet gebeuren, en dat is:
-Nieuwe uitlaat
-Nieuw spatbord
-snelheidsbedrading zodat de meter weer werkt
-knipperlichtje vervangen
-Grote beurt
-nieuwe binnen en buitenbanden
-snelheid aanpassen
-kickstarter repareren (werkt niet)

Laat het hieronder weten wat je denkt wat zoiets kost, en morgen kom ik met het antwoord.

Stem mee: Zomerhits top#50

0
0
We maken ons al bijna op voor de zomer, en wat is er nou lekkerder dan een lekkere zomerse hit?:D

Daarom leek het mij leuk om vanaf 13 april iedere dag een zomerhit te draaien, zodat nummer 1 op 1 juni gedraaid kan worden. De dag dat de meteorologische zomer begint:D

Geef jouw top 3 door via mail voor 1 april as. zodat ik dan nog even tijd heb om ze in de juiste volgorde te zetten.
Het hoeven geen nummer 1 hits te zijn, zolang ze maar een lekker gevoel geven voor de zomer:D

Wat dachten jullie bijvoorbeeld van deze plaat?


Los del Rio met Macarena:D:jeej

Dit blog zal dagelijks tot de sluitingsdag geplaatst worden, met iedere dag weer een ander voorbeeld.

Jullie hebben nog: 22 dagen om te stemmen:D

Weltrusten/Goedemorgen

Goedemorgen lieve vrienden

0
0


neem een lekker bakkie
KOFFIE

FIJNE DAG
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONS

DWL-0047: Vlieg op!

Het wolven weerbericht

Top 5 van: 09-03-2015

De drie biggetjes

oehoerend hard

Politieke sollicitatie:..

0
0
Politieke sollicitatie:..................
.
.
Een man solliciteerde voor een baan als politicus.
.
Na een week kreeg hij een brief met de mededeling:
.
Uw CV staat vol met leugens, halve waarheden,
.
overdrijvingen en verdraaiingen...
.
.
... Kunt u morgen beginnen?

Het laatste Kieviets ei

De natuur zeikt terug

Verslag cursus 4 (eind)

0
0
Alweer de laatste dag. Omdat we niet weer terugkomen in het hotel kunnen we uitchecken (schadepostje omdat er maar 3 consumpties werden vergoed en we na al die brandhaarden toch wat dorstiger waren). Daarna om dezelfde reden met eigen vervoer naar het cursusterrein. Onderweg ging m'n brandstofmetertje piepen. Dat wordt tanken op de terugweg. M'n karretje rijdt zuinig, maar er moet zo af en toe wel brandstof in.
Verzamelen bij de uitgifte van de brandpakken. Voor de echte oefeningen worden we compleet in brandpak gehesen, overalletje, daaroverheen een brandwerend pak, helm, zo'n echte, dikke handschoenen die wel wat doen denken aan ovenwanten en een persluchttoestel met masker. Je bent toch even bezig je om te kleden.
Daarna in de ochtend twee scenario's. Eigenlijk een herhaling van gisteren. We proberen na te spelen wat er normaal gesproken aan boord van een schip gebeurt als je een echt brandalarm krijgt. Twee man krijgt de opdracht een levensecht verhaal in elkaar te steken en dat aan de “on scene commander” door te geven.
Dat gaat natuurlijk in eerste instantie compleet de mist in. Wij hebben onze eigen procedures en handelingen, en die sluiten niet echt aan bij wat de cursusleider voorstaat. Hij wil een gelaagde structuur, terwijl daarvan op een schip ternauwernood sprake is. Zoals ze in Amerika zeggen: “Too many chiefs, too little Indians”. Met andere woorden, als er teveel leidinggevenden zijn zie je door de bomen het bos niet meer en blijft er te weinig voetvolk over om het echte werk te doen.
In dit geval beschouwde elke leider in de laag zich als leider en gaf opdracht aan het voetvolk, waardoor we, het voetvolk, maar ook de leiding, compleet het overzicht kwijt waren. Daarom oefenen we. Om te zien wat niet werkt.
Bij de tweede oefening hebben we er toen, met instemming van de cursusleider, een laag tussenuit gehaald, en daardoor liep het gelijk een stuk soepeler. Maar het blijft uiteraard lastig om overzicht te houden als je niet kunt zien wat er gebeurd.
Bij de tweede oefening ook de rollen omgedraaid, zodat zoveel mogelijk mensen een beurt kregen als leidinggevende. Aan boord is het echter de gewoonte dat de rollen vast liggen. Kapitein de algehele leiding en houdt het overzicht, de stuurman heeft de directe leiding aan dek terwijl de machinist dat in de machinekamer heeft. Tweede stuurman en tweede machinist hijsen zich in het pak met perslucht en de derde stuurman gaat met een aantal matrozen, naar behoefte, de brandkleppen dichtgooien. De rest rolt de slangen uit en gaat daarmee op instructie van de stuurman of de machinist de omgeving koelen.
Bij zo'n oefening zoals hier krijgt dan ook nog wel eens iemand een rol toebedeeld die hij normaal niet heeft. Ook dat zorgt uiteraard wel eens voor verwarring.
's Middags na de lunch (uit het pak, in het pak) gingen we verder met de derde oefening. Bij deze oefening was ikzelf het leidend voorwerp. Niet toevallig met “ei”. Ook hier weer een bedacht scenario volgens het stramien: Melding van brand, presentielijst, mannetje vermist, zoeken en brand bestrijden. Dit keer zat iedereen min of meer in zijn “eigen” rol, en bovendien was dit al de derde keer. Het liep dan ook beter dan beide vorige keren. En hoewel ik dat buitengewoon graag op mijn persoonlijk conto zou willen schrijven gebied een zekere vorm van eerlijkheid te melden dat het geluk met de dommen is.
Na de oefening uitgepeld en naar één van de lokalen voor nabespreking en de uitgifte van de certificaten. Gelukkig waren we van te voren op de hoogte gesteld van de eisen die gesteld werden aan een geslaagde cursus: enthousiast meedoen. Nou was de term enthousiast ter beoordeling van de cursusleider, en het bedrijf krijgt zijn klantjes door een behoorlijk slagingspercentage. De kans dat je dan ook zonder certificaat naar huis gaat is dan ook minimaal. Tot over vijf jaar maar weer.
In het autootje gesprongen en de dichtstbijzijnde goedkope pomp opgezocht. Soms is internet op je mobieltje toch wel makkelijk.
Tegen zevenen was ik weer thuis, twintig minuten file, maar dat had makkelijk meer kunnen zijn als domdommetje me niet een alternatieve route had gewezen.
Ook weer gehad.

De hond in de pot

Truste tot morgen

0
0

Het was weer een mooie dag
jammer dat het been dwars lag, maar toch genoten
FIJNE NACHT
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONS

In de Ban van de Wolf

0
0

De wolf die Nederland al een paar dagen bezighoudt is een jong vrouwtje van nog geen jaar oud. De bouw van het dier wijst daarop. Dat zegt de Duitse wolvenkenner Christoph Elbert.

Elbert stond vorige week oog in oog met de wolf in de omgeving van het Duitse plaatsje Meppen. Hij vergeleek de beelden van de wolf die in ons land is gesignaleerd met die van de wolf uit Meppen en concludeert dat het gaat om hetzelfde dier.

De Duitse deskundige denkt dat het gaat om een wilde wolf die is bijgevoerd. Een andere mogelijkheid is dat de wolf illegaal gefokt is en is vrijgelaten. Normaal mijdt een wolf de bewoonde wereld en toont eerder vluchtgedrag dan dat hij de mens opzoekt.

Elbert laat onderzoeken uit welke roedel het jonge vrouwtje afkomstig is.


Gisteren dook het opmerkelijk weinig schuwe dier nog op in de provincie Groningen, waar het vrolijk door een woonwijk en industriepark huppelde. Nu de wolf ook in bewoonde gebieden opduikt, willen de autoriteiten het dier verdoven en verplaatsen omdat de kans op incidenten te groot is.

Als de wolf moet worden verdoofd, wordt ook DNA afgenomen. Dan kan worden gekeken waar hij precies vandaan komt. Voor een wolf uit Duitsland is hij volgens wolvendeskundige Leo Linnartz ongebruikelijk weinig schuw. Ook in Zweden zijn wolven minder bang voor mensen. Als het dier wordt gevangen, krijgt het ook een chip en zender om op een andere plek weer te worden uitgezet.

Linnartz vindt dat de wolf nu nog natuurlijk gedrag vertoont. Maar zijn weinig schuwe gedrag kan volgens Linnartz wel leiden tot problemen. "Mensen kunnen in de verleiding komen hem te voeren'', aldus Linnartz. Het advies aan mensen is vooral afstand te bewaren, zeker als je met een hond bent. Wolven jagen op allerlei prooidieren: van herten en zwijnen tot aan knaagdieren als muizen en ratten.

De wolf werd zaterdag voor het eerst in Drenthe gezien. Hij is de eerste wolf die in Nederland sinds 1897 is gesignaleerd en komt uit Duitsland. Daar werd hij vorige week herhaaldelijk gezien in de deelstaat Nedersaksen, die grenst aan Groningen, Drenthe en Overijssel. Het plan was hem te vangen en te onderzoeken op hondsdolheid. Voor het zover kwam, was het dier de grens over.

Als het onderzoek op hondsdolheid negatief had uitgepakt, was het beest weer vrijgelaten. Dat zou gepaard zijn gegaan met afschrikwekkende maatregelen, zoals veel lawaai of rubberen kogels. Die hadden ervoor moeten zorgen dat de wolf voorgoed geen zin meer heeft om te dicht in de buurt van mensen te komen.

In de jaren tachtig is de wolf in Europa tot beschermde diersoort verklaard. Het dier is sindsdien bezig aan een opmars in onder meer Duitsland. In Nedersaksen zijn er steeds meer problemen met wolven. De afgelopen maanden hebben wolven steeds weer schapen, runderen en herten gedood, aldus de Duitse regionale omroep NDR.

edit Nog even voor mijn vrouw

antwoord

0
0
Het juiste antwoord op de vraag wat de reparatie kost, is:


€530,-

Ik vind het zelf reuze meevallen, dacht zelf dat het zo'n 200 euro meer zou gaan kosten, maar dat bleek dus wel mee te vallen:ja
En nu rijdt ie weer als een zonnetje:D

Weltrusten/Goedemorgen

Goedemorgen lieve vrienden

0
0


goedemorgen
op dit moment, vriest het een beetje, maar straks is ze er weer, de ZON
vandaag proberen het papierwerk verder te doen
verders zien we wel
nu heerlijke
KOFFIE

FIJNE DAG
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONS

Browsing All 18691 Browse Latest View Live