Quantcast
Channel: WaarMaarRaar.nl - RSS-feed van alle WMR blogs
Browsing All 18691 Browse Latest View Live
Mark channel Not-Safe-For-Work? cancel confirm NSFW Votes: (0 votes)
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel.
0

Een zondags hapje

De mobiele Zon

De perfecte misdaad

De moderators van WMR wensen je??

zandhappertje

0
0
Zandhappertje, ach het viel wel mee.
Naar buiten gelokt door het mooie weer zijn we naar de Maasvlakte gegaan om daar een patatje te eten.
Dat krijg je daar in een heel grappig bakje, dat de vorm van een roeibootje en ja, dat inspireerde Papsie de modelbouwer die er onmiddellijk een echte roeiboot van maakte.

Dus hadden we dat bootje mee om het resultaat daar te laten zien.
We hebben een heerlijke strandwandeling gemaakt, het was er gewoon druk met de vele uitwaaiers met of zonder honden.(

In het verleden zou ik me daar zeer ongemakkelijk bij gevoeld hebben, al die honden want ik was echt als de dood voor honden.
Maar dat is nu wel over dus zo lang ze me niet aanblaffen of de boel onderpoepen vind ik het best.

Het moet dus duidelijk een strandwandeling zijn en geen strondwondeling worden he!
Helaas, de patatttent was dicht terwijl ie toch open moest zijn.

Maakt niet uit, het was een heerlijk uitje en de frisse neus hebben we gehaald, en daar ging het om!

De crib dribbler

Stem op mij !

0
0
Stem hier

:D

Ze wilde geen groenten uit het vuistje, geen potje...hihi


Kleenex wedstrijd ;)

Truste op =op

0
0


Zo een echte lentevolle dag voorbij..
was druk vandaag met het invullen, van de mest en injectie papieren en aankoop van gier..
opa stopt ermee, vanavond gezellig met zijn allen naar het schaatsen kijken
SLAAP WEL
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONS

Zomerhits top#50

0
0
We maken ons al bijna op voor de zomer, en wat is er nou lekkerder dan een lekkere zomerse hit?:D

Daarom leek het mij leuk om vanaf 13 april iedere dag een zomerhit te draaien, zodat nummer 1 op 1 juni gedraaid kan worden. De dag dat de meteorologische zomer begint:D

Geef jouw top 3 door via mail voor 1 april as. zodat ik dan nog even tijd heb om ze in de juiste volgorde te zetten.
Het hoeven geen nummer 1 hits te zijn, zolang ze maar een lekker gevoel geven voor de zomer:D

Wat dachten jullie bijvoorbeeld van deze plaat?


Beyonce ft JayZ met Crazy in Love:D:jeej

Dit blog zal dagelijks tot de sluitingsdag geplaatst worden, met iedere dag weer een ander voorbeeld.

Jullie hebben nog: 23 dagen om te stemmen:D

En omdat ik gister niet geblogd had (was niet aanwezig) hebben jullie nog een tip te goed:


Roots Syndicate met Mockin'bird hill:D:jeej

Weltrusten/Goedemorgen

Goedemorgen lieve vrienden

0
0


Goedemorgen
Vandaag, buiten de daagse drukte van de dieren weide, ook nog een feestdag.
Jolink en Opa, gaan samen naar het gemeente huis om de vergunning voor land en tuinbouw voor 16 hectare land op te halen en dat gaan we vieren
Nu eerst
KOFFIE

FIJNE DAG
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONS


DWL-0046: Ga toch fietsen!

Vrijwilligers

Top 5 van: 08-03-2015

Verslag cursus 2

0
0
Dag 2
Voor een voor mij in mijn verlof op een onooglijk vroeg tijdstip uit m'n nest gerold: Kwart voor zeven. Een behoorlijk ontbijt is tijdens een actieve cursus wel aan te bevelen. Het staat zo slordig als je halverwege van de graat valt.
Beneden de collega's aangetroffen die nog vroeger waren dan ik. Ontbijt is, zoals je in hotels wel vaker tegenkomt, in de vorm van een lopend buffet. Blaadje met voer gehaald, grote bak thee ernaast en we beginnen zo langzamerhand weer mens te worden. Meer dan de helft van de collega's rookt, mogelijk volgehouden omdat de sigaretten aan boord accijnsvrij zijn, en in het hotel is er een rookverbod. Dus staat de na verloop van tijd de hele kudde buiten op de stoep te paffen. De niet-rokers, ik ook, komen erbij staan. Je moet hoe dan ook op de bus wachten.
Busje kwam om tien over half acht. Beetje aan de late kant, maar de chauffeur moest nog andere mensen ophalen van een andere plek. Bij vorige cursussen hadden ze een grote bus met iets van vijftig zitplaatsen, en dat was voor de chauffeur altijd een crime om bij het hotel te keren. Nu was er een kleinere. Stukje over het fietspad, rond een perkje, en gaan. Kwartiertje later zaten we alweer aan de koffie in de kantine.
Deze morgen was het doorgaan met de sloepen. Bootje onder de davit manoeuvreren en dan veilig inhaken. Waarom dat manoeuvreren moet worden geoefend is mij een raadsel. Zo toer is dat niet. Maar het zal wel in het protocol staan. Als ze nou manoeuvreren in zeegang zouden doen kon ik me er nog wel wat bij voorstellen, hoewel dat ietwat lastig te verwezenlijken is in de Rotterdamse haven. Met golfjes van twee meter, normaal op zee, zijn dit soort dingen toch een stuk lastiger.
Inhaken is wat anders, alhoewel ook niet echt een toer. Zeker niet bij vlak water. Één van de dingen die bij sloepen regelmatig misgaat is dat de haken (voor en achter) ongelijk losgaan of inhaken. Dat moet tegelijk, anders komt zo'n bootje op één punt te staan, zeker als er zeegang is. Maar ook dat wordt met het vlakke water van de haven niet echt geoefend.
Met andere woorden, leuke Spielerei, maar niet meer dan dan dat. Maar omdat iedereen een beurt kreeg waren we er toch een groot deel van de ochtend mee bezig. De rest werd opgebruikt aan het nogmaals oefenen met het oppikken van een drenkeling.
's Middags was het tijd voor de EHBO. Ook dat was gesneeën koek, om de doodeenvoudige reden dat iedereen bij een vorige cursus de “advanced” module gedaan had. De uitgebreide moet alleen onder toezicht van een arts gedaan worden, en dat was te duur. Dus kregen wij een prevelementje over brandwonden, onderkoeling en botbreuken. Zeg maar de dingen die je aan boord wel eens mee zou kunnen meemaken. Nou gaat mijn ervaring niet veel verder dan een snee in de neus, maar de theorie heb ik al zo vaak moeten herhalen dat dit er wel in zit. Of het er, als puntje bij paaltje komt, ook weer uit komt hoop ik nooit mee te maken.
Het avondeten kregen we dit keer op de locatie. Bak nasi met toebehoren.
In de avond was het spelen in het zwembad.

Dat zwembad is fors uitgevallen. Er kan met meerdere reddingsvlotten tegelijk worden geoefend. In ons geval was de oefening ten eerste het te water gaan met reddingsvest vanaf een hoogte. Daar is een bepaalde techniek voor nodig. Een reddingvest heeft een stevige opwaartse kracht en als je daarmee in het water springt blijft het vest boven en jij gaat door naar beneden. Het is dan best mogelijk dat je de neus of de nek breekt. Vestje met één arm goed vasthouden en met de andere hand neus en mond bedekken is de truc. Verder recht vooruit kijken naar de horizon. Dat is om te voorkomen dat je onderweg gaat draaien.

Tweede deel van de oefening was zwemmen met overlevingspak en reddingsvest. Dat is nog niet zo gemakkelijk. Blijven drijven gaat vanzelf maar vooruitkomen gaat alleen door het roeien met de armen. Op de rug, want als je voorover gaat zwemmen verzuip je levendig.

Derde deel van de oefening was het keren van een vlot. Vlotje opblazen in het water, hebben we dat ook weer eens gezien, en met een kraantje werd het ding op zijn kop gelegd. Een vlot heeft een vulcylinder. Dat is het zwaarste onderdeel. Zwem naar de cilinder (en hoop dat het niet donker is) en zorg ervoor dat de wind op de hoge kant staat. Bij de cilinder is er een lus. Voetje in de lus. Er lopen twee banden onder het vlot door (dus nu aan de bovenkant). Pak beide banden vast, trek je overeind en ga achterover hangen. Door je gewicht en de druk van de wind flipt het vlot. Probleem is dat er onder vandaan te komen. Er blijft echter een luchtbel onder het vlot zitten waar je eventueel gebruik van kunt maken. Aan de banden kun je je eronder vandaan trekken.
Laatste oefening was gekleed zwemmen. Maar voor wie ooit zwemdiploma C heeft gehaald kan dat geen probleem zijn.
En weer terug naar het hotel. Uit voorzorg hadden we zelf de buschauffeur maar gewaarschuwd dat het later zou worden.

Rokjesdag

Flossen

Opa stopt ermee voor vandaag t gaat niet meer

0
0
[center]
Het is aardig op
Het been moet omhoog blijven
en er zijn veel wegvallingen
Morgen weer een nieuwe start
:w:w:w

De compu gaat uit tot morgen

0
0
De compu gaat uit tot morgen
:w:w:w

Verslag cursus 3

0
0
Vanochtend weer van hetzelfde pak een laken. Het begint weer routine te worden. Ontbijt in het hotel met de kudde, en dan met het busje naar de cursus.
De laatste twee dagen zijn ingeruimd voor brandoefeningen. Brand aan boord is het gevaarlijkste wat je kan overkomen. Zelfs de gewone brandweerkorpsen hebben daarvan maar weinig kaas gegeten.
Het verhaal begint met een introductie, over de theoretische achtergronden en de wetgeving. Tot mijn verrassing werd verteld dat in geval van brand in de haven de kapitein van zijn gezag ontheven mag worden, en wel door de burgemeester van de haven. Of dat alleen in Nederland telt of ook in de rest van de wereld, werd me niet helemaal duidelijk. Het bestaan van zo'n regeling is natuurlijk wel begrijpelijk, maar of de gemiddelde burgemeester de reikwijdte van zo'n beslissing kan inzien waag ik te betwijfelen. In grote havens zal dat heus wel, maar in de kleinere? Zo'n man wordt met een dergelijke beslissing direct verantwoordelijk voor de hele procedure, inclusief de hierdoor toegebrachte schade, en die kan makkelijk in de miljoenen lopen.
Wel leuk is het wel zeer onpraktische standpunt dat de ondercommandant onder gezag van de kapitein staat, net als iedereen aan boord. Bij een brandje in de haven zie ik de plaatselijke brandweer nou niet zo één twee drie orders van een kapitein aannemen. Net als de meeste havenautoriteiten heb ik het idee dat deze mensen toch vaak andere plannen en prioriteiten hebben. En die mening is gebaseerd op de verhalen van scheepsbranden die ik zo hier en daar wel eens gehoord heb.
Maar het spelen met vuur, pyromaantje spelen, is natuurlijk altijd leuk. Alleen was bij deze cursus meer het leidinggeven tijdens een brand belangrijker dan het blussen zelf.
In eerste instantie een uitleg over blusmethoden en middelen. Wat voor extincteurs (handblussers) heb je, en wat kun je ermee doen. Een stukje in de brand gestoken, en blaas maar uit achtereenvolgens met poederblusser, een CO2 blusser en een schuimblusser. Vervolgens een leeg vat in de brand gemieterd, en nog een keer. Het vat zorgt er voor dat het blusmiddel niet alle hoeken en gaatjes kan bereiken, en daarom moet je aanpak ook anders zijn. Nuttig.

Na weer een bak voer, lunch dus, gaan we met perslucht een setje containers in. Die containers zijn aan elkaar gelast en van binnen ingericht met hutten (kamertjes) van verschillende afmetingen en inrichting. Eerst moeten we er doorheen lopen om vertrouwd te worden met de inrichting. Lampje mee want het is aardedonker binnenin.

De oefening zelf bestaat uit een fikkie stoken in de container, en moeten dan met in acht neming van de geleerde procedures een slachtoffer (pop) redden uit het brandende object. Uiteraard zijn er enkele instructeurs aanwezig om ons voor onze eigen stommiteiten te behoeden. Doel van de oefening is vertrouwd te raken met het materiaal en alvast een idee te krijgen hoe een echt scenario aangepakt moet worden. Morgen komen de echte scenario's aan bod.
Bij de oefening van vandaag gingen we met ons drietjes het hok in. Zoeken naar een slachtoffer. Helaas ging halverwege het fluitje van de BA-set (persluchtmasker) te teken dat je nog 55 bar, van de 300 over hebt. Één van de flessen was niet voldoende afgevuld bij de compressor. Dat was wel gemeld bij de instructeur, maar die zei dat er nog voldoende lucht beschikbaar was. Niet dus. Één van de onderdelen van de procedure is dat je er eigenlijk uit moet wezen voordat het fluitje gaat. Veiligheid. Ik denk dat we in het echt daarmee het handje zullen lichten. Aan boord hebben we helaas geen compressor staan. Tenminste niet voor persluchtmaskers. We hebben dus maar een beperkte hoeveelheid flessen aan boord, en als dat op is, is het op. In het echt ga je dan tot het uiterste.
Na afloop weer een evaluatie. Morgen gaan we een beetje echter oefenen. Maar dan is het ook afgelopen. Hop naar het hotel, eten, en dan een biertje.... of twee....
Browsing All 18691 Browse Latest View Live