Quantcast
Channel: WaarMaarRaar.nl - RSS-feed van alle WMR blogs
Browsing All 18691 Browse Latest View Live
Mark channel Not-Safe-For-Work? cancel confirm NSFW Votes: (0 votes)
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel.
0

Ongelooflijk, maar waar

koffie met Kpuc

Goedemorgen Zaterdag

0
0De nacht niet zo best, en een korte ronde voorbij, zitten we al heerlijk buiten, te genieten, van de ochtendrust.
vandaag, naar Almen en in Zutphen naar de markt, vissie halen.
Verders zien we wel, hoelang we overeind blijven
straks de kippies
vierpootjes hebben
en ik??
KOFFIEFIJNE DAG
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONS


Count your blessings to find what you look for

Top 5 van: 05-07-2013

Een vreugdevolle mededeling

0
0
Een vreugdevolle mededeling........
.
Opa is er weer
:jeej:jeej

Raadsel...........................................

0
0
Een aantal jaren geleden werd op de televisie reclame gemaakt met de slogan: "Melk: de witte motor". Wat is er raar aan deze slogan? melk, de witte motor

Antwoord hieronder

De analogie tussen witte motor en melk is nogal vreemd. Je zou eerder denken dat je lichaam de motor is en melk de brandstof. Dus veel logischer zou zijn: "Melk de witte brandstof". Maar ja dat klinkt vast niet goed. In elk geval slaat "Melk de witte motor" nergens op.

Fijne middag van de schattige zot

voor de Dames

Mijn buren zijn gay

Relax

Fijne avond, ga je ook BBQen??

oudste paard, oudste DNA

0
0

Het oudste dna ooit is in kaart gebracht. Deense wetenschappers vonden een paardenfossiel van ongeveer 700.000 jaar oud en hebben met succes de genen uit de botten geanalyseerd. Door deze genen te vergelijken met het dna van moderne paarden, ontdekten ze veel over de evolutie van de viervoeter.

Het onderzoek verscheen deze week in Nature. Het 700.000 jaar oude dna is een grote stap vanaf het vorige record voor oud dna; dat lag op 70.000 jaar. Normaal gesproken vergaat dna snel na het overlijden, maar omdat het paard in de permanent bevroren aarde in het Yukon-gebied in Canada lag, is de genetische informatie goed bewaard gebleven. Bovendien kunnen met moderne technieken zelfs kleine stukjes dna veel 'vertellen'.

Door het prehistorische paard te vergelijken met een oud paard, vijf moderne paarden, een Przewalskipaard en een ezel ontdekten de onderzoekers dat paarden vier miljoen jaar terug al leken op de paarden van nu. In de tussentijd is de grootte van de dieren wel vaak veranderd, maar het basismodel bleef hetzelfde. Wel zijn het immuunsysteem en de geurzin steeds beter geworden.

Wild paard
Ten slotte wisten ze dankzij het dna aan te tonen dat het Przewalskipaard inderdaad de laatste écht wilde paardensoort is. Daarover bestaat discussie, omdat de soort aanvankelijk uitgestorven leek in het wild. De vraag was dus of de huidige Przewalskipaarden wel puur waren. Met de dna-vergelijking bleek het paardje ongeveer 50.000 jaar terug te zijn ontstaan, en sindsdien is het nooit met normale paarden gekruist.bron

Foutje...

0
0
Foutje...


Jos staat in de supermarkt aan te schuiven met achter hem een knappe blondine.

Wanneer hij zich omdraait, glimlacht deze naar hem en steekt haar hand als begroeting op.

Hij is verbaasd en vraagt aan haar of zij hem misschien ergens van kent.

Zij zegt hierop stilletjes tegen hem: 'Jij bent waarschijnlijk de vader van één van mijn kinderen'.
Jos schrikt hiervan en begint diep na te denken... Plots denkt hij terug aan lang geleden, aan de eerste en enige keer dat hij vreemd gegaan is.

Hij vraagt aan de blondine: 'Ben jij die blondine met wie ik op mijn vrijgezellenavond gewipt heb op het biljart, terwijl al mijn maten ons stonden aan te moedigen terwijl jouw vriendin mij geselde met een struik selderie en haar vriend een komko
mmer in mijn kont perste?'
Waarop de vrouw verschrikt antwoordt: 'Jos, ik ben gewoon de lerares Nederlands van jouw zoon'. [/b]

Superk*t

Truste tot morgen

0
0


Een hotte, verzengende dag, voorbij gegleden.
Een dag met veel ijs, sap en vrolijkheid.
vanmorgen de markt opgeweest, daarna even op de Berkel, terras geweest.
vanmiddag, genoten van zon en dierenweide, vanaf mijn miniterras.
Vanavond met de Jolinks, Hobbyboertjes, Sylvia, Neurootje, Opa en de bijbehorende vierpooters, een T-BBQ gehouden, 30 T-bonesteaks verwerkt.
nog een rondje
en dan nog even genieten van de avondlijke pracht
FIJNE NACHT
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONS
Dag 88, 5 juli 2013

0
0
Weer één van die daagjes. Het begon om vijf uur 's ochtends. Tweede stuurman wilde weten hoe het verder moest. Als je nou eerst eens verteld wat er aan de hand is? Het bleek dat de stuwadoor voor het eerst over de nacht een beetje hadden doorgewerkt. Het ruim was zo goed als leeg, er moest alleen nog geveegd worden. De vegers zouden met de volgende ploeg meekomen, om zeven uur.
Mooi, de bootsman en de derde stuurman kwamen er toch al om zeven uur bij, daar hoefde niets aan veranderd te worden. De leerlingen stonden op stand-by, daarom heb ik die kwart over zes gepord, zodat ze nog normaal konden ontbijten. Wel even de kok gezegd dat hij wat meer man zo vroeg zou hebben. Kokkie komt even voor zessen voor gaats.
Om zeven uur met de hele kudde het ruim in, meevegen met de stuwadoor. De bulldozer reed ook nog steeds, die deed het grove werk, en acht man van ons en twee stuwadoors was het tegen achten gedaan. Toen wilde de stuwadoor per sé ook nog de kaai aanvegen. De hopper had de vrachtauto's steeds tot het randje gevuld, waardoor er het een en ander naast gevallen was. Bulldozer naar de wal en scheppen maar. Alleen hadden ze onze kraan weer nodig om de laatste bultjes weer in de hopper te krijgen. Dat duurde al met al weer een uur, zodat we pas om twintig over negen aan ons werk konden beginnen: zeeklaar maken.
Kapitein had tevoren aan me gevraagd hoeveel ik nodig zou hebben. Als er niets tussendoor komt kan ik het in vier uur doen. Goed, zegt kapitein, dan maak ik er zes van, 1400 de loods. Dus toen de stuwadoor die kraan niet vrijgeven wilde zat ik al weer op hete kolen. Om tien uur werd er toch maar drie uur 's middags van gemaakt. En toen kwam de vuilnisboer nog even tussendoor, wilde de kapitein onmiddellijk de resultaten van het draftsurvey hebben. Met andere woorden, mijn, van aanvang al vrij krappe, schatting ging volledig de mist in.
Tussen de middag ietsje langer doorgegaan, zodat de tweede stuurman de klus kon afmaken. Dat had van doen met het in het ruim parkeren van de pontons. Dat moet op tien centimeter nauwkeurig, en daar heb je een goede kraandrijver voor nodig. De twee matrozen die de tweede ter beschikking had zaten niet op dat niveau. Daarom ben ik samen met de bootsman een half uurtje langer doorgegaan, zodat de tweede alleen in het ruim hoefde te werken, en dat konden die twee wel aan.
Snel gegeten en weer aan dek. De hele ploeg er weer bij. Nog twee uur tot de loods. De tweede was redelijk opgeschoten, maar nog niet klaar. Ik met de rest de vier pontons van voor de accommodatie het ruim ingedraaid: Luik dicht, pontonnen op het ruim, luik gedeeltelijk weer open, pontonnen naar beneden. Bij het laatste ponton meldde de kapitein zicht: zeg stuur, je hebt nog een half uur, ga je het nog redden? Ietsje zelfverzekerder dan ik me voelde geantwoord: natuurlijk, nog één ponton, luik dicht, kranen parkeren, half uurtje, moet gaan hoor.
Vijf voor drie kwam de loods aan boord, net toen ik de kranen aan het parkeren was. Als een haas de kraan vastgezet en op een draf naar boven. Lichtelijk hijgend, het zijn wel zes dekken, bovengekomen, en de kapitein, heel droog, Nou stuur, dat was wel een héél strakke planning.
Ondertussen was de motor gestart, en vervolgens weer afgeslagen. Wat nóu weer? Dat duurde een half uurtje en toen kwamen ze er achter dat na de laatste reparatie, op 30 juni, de één of andere onverlaat het luchtkraantje van de motorbesturing voor de reparatie had dichtgezet. En vervolgens vergeten was hem weer open te zetten. De motor wordt bestuurd door een pneumatisch systeem. Geen lucht, geen besturing, geen motor. Maar omdat daar geen alarmering op zit, hoort ook niet voor een standaard handeling, was het lastig zoeken. Dat is wel vaker zo met juist de hele simpele oorzaken. Kraantje open, motor starten, en we konden onderweg.
Bij de buitenboei de loods eraf gegooid, bijna letterlijk, want hij vond omdat hij zo vriendelijk was geweest om dat halve uurtje te wachten, hij wel recht had op een slof sigaretten. De kapitein was het daar niet mee eens, dus de loods ging zonder sigaretten van boord. Hij was plotseling veel minder aimabel dan daarvoor. De kapitein ook.
Buitenop het anker er weer ingegooid. De machinisten hadden een koelwater lekkage ontdekt die gelast moest worden en aan dek moesten we nog een nieuw rubber in het rolponton duwen. Gelukkig lag het schip heel rustig, met de kraan het ponton van de rails geplukt en aan dek gelegd, en de machinist gemeld dat we klaar met de kraan waren. Vanwege die reparatie aan het koelwater moesten ook de hulpmotoren af, en op de nooddiesel kan de kraan niet draaien.
Tweeënhalf uur aan het martelen geweest om dat rubber erin te krijgen. Het lange eind ging flitsend, maar precies op het hoekje hielden we twee centimeter over. Dan druk je toch dat rubber een beetje in elkaar? Nou nee. Dat soort rubber is behoorlijk stijf, Dat druk je niet zomaar in elkaar. Uiteindelijk die twee centimeter er maar afgesneden. Toen paste het wel.
Even in de machinekamer gevraagd hoe het erbij stond. Nog een kwartiertje, werd er gezegd. Mooi. Na een half uur maar weer eens gevraagd: nog twintig minuten. Kijk, daar wordt je nu vrolijk van. Het bleek dat ze bij het op de plek takelen van de reparatie een pakking beschadigd hadden. Moesten ze een nieuwe pakking snijden, boel weer van de plek, nieuwe pakking erin, en hopen dat het nu wel goed ging. Dat deed het. Even na tienen was alles rond en konden we de spijker eruit trekken. Net wat ik al zei, weer één van die dagen.

Weltrusten/Goedemorgen

het ZONdagse ontbijt

Opa wordt veel getwitterd

Goedemorgen Zondag

0
0En zo zijn we na een verkwikkende nachtrust en ronde, aangekomen op hotte dag nr.2, met de toepasselijke naam
ZONdag
het wordt een dag van terras na terras en ijsco na ijsco
Ik wens jullie veel sterkte en trek een trui aan
_O-_O-_O-
straks de kippies
vierpootjes hebben
en ik??
KOFFIE
]


FIJNE DAG
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONSSoms daagt het leven je uit voor iets waar je zelf nog niet voor zou kiezen.
Browsing All 18691 Browse Latest View Live