Quantcast
Channel: WaarMaarRaar.nl - RSS-feed van alle WMR blogs
Browsing All 18691 Browse Latest View Live
Mark channel Not-Safe-For-Work? cancel confirm NSFW Votes: (0 votes)
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel.
0

Die is keigaaf

0
0
"Ik heb een nieuwe papa", vertelt Marietje van 4 trots aan haar vriendjes en vriendinnetjes
in de kleuterklas, doelend op de nieuwe vriend van haar moeder."En hij komt me straks ophalen
na school!"Als het eenmaal zover is lopen Marietje en haar klasgenootjes naar buiten om de
"nieuwe papa" te bewonderen "Kijk daar is mijn nieuwe papa", zegt Marietje.
Waarop de 4-jarige Tim enthousiast roept:
"OOOOOHHHH... DIE IS KEIGAAF......... DIE HEBBEN WIJ OOK GEHAD!"

Dit is het helemaal

Lieve middagwensen van Opa

Waarom moet mama mee

0
0
Vader vertelde aan kleine Jan dat ze op verlof gingen naar een heel ver land in een heel mooi
hotel met "All Inclusive Dienst".Kleine Jan vroeg: "wat is dat papa, AU LINKLOESIF DIENST??"
En vader legde geduldig uit: Dat is een hotel waar ze onze kamers opruimen en bedden maken,
het eten bereiden en onze schoenen poetsen, onze handdoeken wassen en kleren strijken...
Toen kleine Jan het begrepen had zei hij tegen zijn papa:"en waarom nemen we mama dan mee???"

Pech met de scootmobiel...........................

0
0
Staat een oud opa'tje naast de snel weg met ze scootmobiel die pech heeft,
maar het eerst volgende bezine station is pas over 20km.Komt er ineens een bmw 745i
naast hem staan zegt hij tegen hem "Als je wil kan ik je trekken tot het volgende benzine station
als ik te hard ga moet je toeteren".Okee zegt de opa .Eenmaal op de snelweg komt er ineens
een ferrarie naast de bmw rijden en daagt hem uit voor een race ,waardoor de bmw bestuurder
helemaal vergeet dat die opa nog achter hangt .Een oogetuige ziet dat zegt hij tegen ze vrouw :
"je raadt nooit wat ik net zag een ferrarie en een bmw waren aan het racen
en een scootmobiel was aan het toeteren of die er langs mocht.

Dag 59, 6 juni 2013

0
0
Weer één van die dagen. Gisteren er al van 0400 to 2000 erbij geweest, om 2330 uit het nest gehaald door de derde stuurman, ruim 1 was vol, we moesten pontons gooien. Ik had tevoren geregeld dat we voldoende volk zouden hebben, derde stuurman, en na twaalven de tweede, vier matrozen en drie leerlingen. Beetje overdreven, maar dan kon ik de stuurman van de wacht de belading in de gaten laten houden in verband met de helling van het schip. Bleek wel nodig, want om een boot overeind te houden, daar had de plaatselijke stuwadoor geen kaas gegeten. Die liet het schip rustig vier graden scheefvallen. En bij meer dan drie graden doen de kranen het niet meer. us ik moest regelmatig een brul naar de tweede geven om het schip overeind te houden.
Van af half twaalf tot half vier met de pontons bezig geweest. We wilden net nummer drie neerleggen toen de stuwadoor langs kwam: maar daar kun je niks neerleggen want het ruim moet nog open om te fumigeren. Wat nou dan weer. Fumigeren is gifgas in de ruimen brengen zodat alle ongewenste beestjes het loodje leggen. Punt één, waarom kom je daar nu pas mee, en punt twee, we gooien nu het ruim dicht, het is vol en er komt niets meer bij. Je kunt zo die gaspatronen erin flikkeren en dan hebben we er geen omkijken naar.
Het antwoord op punt één was een beleefde verontschuldiging. Begrijp ik ook wel, op zo'n gespecialiseerde terminal komen bijna alleen maar speciale schepen. De mensen die daarop varen weten dat allemaal uit routine. De agent, die er de hele tijd bij gebleven is, vertelde dat ze de ogen uitkeken naar onze manier van werken. Dat kenden zij weer niet. Ruim klaarmaken, pontonnen shiften, rolpontons verplaatsen, in één keer een heel ruim volgooien zonder dat het schip in tweeën breekt, dat waren ze helemaal niet gewend.
Onder tussen moest ik wel tijdens de operatie een alternatief plannetje verzinnen om de boel toch draaiende te houden. Ik had namelijk het zo gepland dat heel ruim één helemaal klaar zou zijn vóór het afladen. Dat zou tijd schelen bij het zeeklaar maken. Dat voordeel verloor ik daarmee, want ik moest na het fumigeren, wat natuurlijk ook tijd neemt, niet vier pontons verplaatsen, maar tien stuks. Dat heb ik dan ook in vrij duidelijk bewoordingen aan die agent vermeld. Die had tevoren gevraagd hoeveel tijd we nodig zouden hebben. Maar als ik niet alle info heb, dan wordt het anders.
Het antwoord op vraag twee was interessant: het is om de trimmers te beschermen. Er mag geen gifgas gebruikt worden zolang er stuwadoors aan boord zijn. Mooi, heel begrijpelijk, maar, hoe zit het met de bemanning? Die mogen wel de moord steken?
Na de pontons de rolpontons verplaatst, zodat ze in ruim twee voor en achter met twee chutes konden werken, maar toen waren er nog maar 2500 te gaan. bij 1400 ton per uur is dat krap twee uur. Afladen duurt altijd wat langer, omdat je vaker de chute moet verplaatsen, en ik moet zo af en toe met cijfertjes goochelen.
Ondertussen moet de chute even stilliggen anders klopt de berekening niet meer. Je schiet dus even als een kakkerlak heen weer van de diepgangsmerken naar je berekening en weer terug. Ik ben dus vanaf een uur of hal vijf aan het rekenen geweest, en even na zessen was het gedaan. Ik heb ze gewoon laten doorladen, omdat ik met de pontons aan dek voldoende speelruimte had om de trim nog wat aan te passen.
We hebben uiteindelijk dan ook de pontons een stapeltje verder naar achteren gelegd. Dat kwam omdat de stuwagefactor, zeg maar het soortelijk gewicht, van de lading niet helemaal klopten. De lading was wat zwaarder dan opgegeven, daardoor was er meer tonnen lading in ruim één gekomen en kreeg het schip wat meer trim achterover. Dat heb ik opgelost door in ruim twee wat meer lading achterin te laten gooien, en de pontons wat meer naar achteren te schuiven. Uiteindelijk kwam het best mooi uit.
Nog even een final draftsurvey maken. Zelfs dat klopte. Wachten op de fumigeerder, maar die kwam vlot. Pillen in het ruim gegooid, en de ruimen dicht. Oh ja, we komen ook nog de ruimen verzegelen. Weer iets wat ze niet van te voren verteld hadden. Waarschijnlijk vanwege onze veiligheid werden alle toegangen verzegeld. Het blijft gifgas, en er bestaat een kans, vrij groot zelfs, dat dit gas vanuit de ruimen naar de toegangen lekt. Daar moet je dus niet komen. Alleen hebben wij gecombineerde ruimingangen en opslagruimtes. Op die manier kunnen we tijdens de reis niet bij onze opslag. Normaal hebben we dat ook niet nodig, maar toch.
Het ergste is de bak. Daar moeten we wel regelmatig zijn. En die staat wel in verbinding met de ruimingang. We hebben daar toen maar een ventilator aangezet voor de boegschroefkamer, de deuren zodanig open en dicht gezet dat eventueel gas naar buiten wordt geblazen en de bemanning geïnstrueerd dat ze bij het minste of geringste gekke luchtje eruit moeten gaan. Menselijkerwijze moet dat voldoende zijn.
Leuk is dat de vent die het schip moest verzegelen als een blind paard aan het zegelen is geweest, en de hele verkeerde plaatsen heeft verzegeld. Hij had ook een opslagruimte verzegeld waar we onze kettingspruiten bewaren om de pontons te kunnen tillen. Die moest dus weer open. Verklaring opgesteld, foto's gemaakt en de zegel er maar weer afgeropt.
Na vertrek maar plakkaten gemaakt met een waarschuwing erop, en de echte ingangen maar voorzien van zo'n plakkaat en een tierep, zodat niemand er per ongeluk in kan gaan.
Toen maar ontbeten. Na ontbijt zeeklaar maken en de pontons op de juiste plek brengen, half elf klaar. Precies wat ik de kapitein voorspeld had. Stom toeval natuurlijk, maar dat moet je niemand vertellen. Elf uur de loods. Die was zelfs te vroeg. Dan kunnen we weg, toch? Nee. We moeten nog wachten op de mijnheer van Port State Control, die kwam kijken of de bemerkingen van Sao Sebastiao naar genoegen opgelost waren. Dat was gelukkig geen probleem. Hij heeft de helft bekeken en voor de rest geloofde hij het wel. Hij had mee te doen volgens de agent. Na ons nog vijf schepen te inspecteren. Half één gingen we weg. Om vier uur weer op wacht.
'k Heb goed geslapen, dat wel.

Extreem belangrijk!!!!!!

0
0
extreem belangrijk!!!!!! Virus warning !!
Als je een blauwe enveloppe krijgt van de: Belastingdienst OPEN DEZE DAN NIET!
Deze mensen versturen elk jaar rond deze tijd dezelfde ongewenste post.
In hun brief zeggen ze dat je hen geld schuldig bent dat zij zullen gebruiken om
noodzakelijke belangrijke uitgaven te dekken van de Nederlandse regering. Dit is NIET waar!
Het geld dat deze dienst inzamelt wordt gebruikt voor nutteloze,domme en onzinnige projecten.
Deze instantie heeft banden met een andere duistere organisatie,
genaamd "Ministerie van Sociale Zaken",die beweren geld van je loon af te houden om dat opzij
te zetten voor je pensioen. In werkelijkheid gebruikt de MSZ het geld om mee te betalen aan
hoger genoemde zinloze projecten. Deze instanties hebben eerlijke, hardwerkende landgenoten
al miljarden ontfutseld! Zorg dat ze jou niet beet hebben!
DIT IS ZEER ERNSTIG! Norton utilities en McAfee hebben nog steeds geen debug programma kunnen
ont-wikkelen om deze jaarlijks terugkerende criminaliteit een halt toe te werpen.

Hij hangt naar beneden

0
0
Een echtpaar op leeftijd, Margaret en Bert, wonen in California.
Bert wilde altijd graag zo’n paar echte cowboy laarzen. Dus toen hij een paar in de uitverkoop zag,
kocht hij ze direct, trok ze aan en liep er trots mee naar huis.
Hij liep het huis in en zei tegen zijn vrouw:’Zie je iets verschillends aan mij?’
Margaret bekeek hem nauwkeurig en antwoordde: ‘Nee.’en mopperde nog wat.
Totaal gefrustreerd stormt Bert de badkamer in, trekt zijn kleren uit en loopt terug de kamer in,
geheel naakt behalve dan de laarzen.
Wederom, deze keer een beetje luider, vraagt hij zijn vrouw:
‘Zie je NU iets verschillends aan mij?’
Margaret kijkt op en zegt: ‘Bert, wat is er verschillend? Het hangt vandaag naar beneden,
het hing gisteren naar beneden en zal morgen weer naar beneden hangen.’
Woedend schreeuwt Bert:’En weet je waarom het naar beneden hangt Margaret?”
‘Nee’, antwoordt Margaret.‘Het hangt naar beneden omdat het naar mijn nieuwe laarzen kijkt.’
Waarop Margaret antwoordt:‘Je had een hoed moeten kopen Bert, een hoed’

Vakantie

0
0
Lekker puh! Ik ga een week op vakantie en zal geen WMR raadplegen. Tot later!

Lieve avondwensen van opa wat eet jij??

Kijk uit waar je schijt

Milieuvriendelijke grasmaaier

Wat een gezeik weer

Orkest / Orgel

0
0

Koninklijke Harmoniekapel Delft speelt Thriller - Michael Jackson.

-


Draaiorgel de "Musette" speelt Maar Vanavond Heb Ik Hoofdpijn.

Truste tot morgen

0
0


Een zonnige zaterdag, staat klaar, om ingeruild te worden voor een zonnige zondag...
vanmorgen naar vierakker en vorden geweest en met de vierpooters een terras gepikt..
vanmiddag veel op de dierenweide geweest, mede door het mooie weer was het erg druk en nog even naar de boshut geweest
deze dag afgesloten met weer een hoop verbrand vlees, tot genoegen van 7 vierpootertjes
FIJNE NACHT
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONSDag 60, 7 juni 2013

0
0
Één grote smeerboel. Dat is het. Overal stof en de matrozen zijn begonnen met dekwas. Soms hebben bepaalde autoriteiten het idee dat wat van schip afkomt heel verschrikkelijk bijzonder contaminerend en smerig is. Dekwassen binnen territoriale wateren is dan niet toegestaan. Helaas weet je pas welke landen dat zijn als ze met een dikke prent op de stoep staan. Dat die lading ter plekke van de laadinstallatie in geconcentreerde vorm in het water spoelt, dat wordt over het hoofd gezien.
Uit voorzichtigheid wachten we dan ook liefst met wassen tot we een stukje uit de kust zijn. Wat niet weet wat niet deert, bovendien wordt onze lading verkocht als veevoer, dus de vissen zullen het ook wel lusten.
Onze bestemming is nog steeds niet bekend. In eerste instantie zouden we naar Algerije, maar nu wordt er gesproken van Tunesië. Allemaal in dezelfde hoek, mar toch anders. We zullen wel horen als we dichterbij komen. Misschien gaan we ook eerst bunkeren. Onze hoogzwavelige brandstof is tegen de tijd dat we in Tunesië (of ergens anders) zijn zowat op. Dan moeten we laagzwavelige stoken, en dat is duurder. Of dat opweegt tegen een extra bunkerstop onderweg op de Canarische eilanden of op Gibraltar is een kwestie van afwachten. Uiteindelijk beslist de rederij, want die betaald de rekening.
Voorlopig lopen we voor 'n oortje. Lekker rustig en lui slingerend op een lange lage deining. Als we het zo volhouden tot aan de loshaven dan teken ik ervoor.
Vandaag maar eens begonnen aan de halfjaarlijkse inventaris van de medicijnkist. Effe checke wat er alweer incompleet of verlopen is. Laat nou net vandaag de rederij komen met alweer een nieuwe van het spreadsheet om die controle gemakkelijk te doen. Met het verzoek om een evaluatie. Ik had in een kwartiertje al een heel kladblaadje vol met suggesties. Eens kijken of daar nog wat van gehonoreerd wordt.
Buitenop waren de matrozen met water aan het spelen, dus daar kon ik niet wezen. Wel heel gemeen een leerling aan dek gestuurd om de ballast te peilen. De nieuwe kapitein wil ze dat twee keer wekelijks laten doen. Eens kijken of ze dat zonder bekvechten voor elkaar kunnen krijgen. Gisteren was er eentje gepikeerd omdat hij er bij het pontonnen gooien tussen twaalf en vier uur 's ochtends gisteren niet bij was geroepen. Tja, dan moet je dat wel aan de stuurman van de wacht laten weten. Ik heb hem niet gemist omdat er al drie leerlingen in de rondte sprongen, en dat was voldoende om het werk te doen. Meer volk was overdreven.
Voor de rest doen we wat kleine klusjes. Na het weekend zien we wel weer.

edit Welterusten/Goedemorgen

Engels ontbijtje?? mmmmmmmmmmm

Goedemorgen Zondag

0
0Goedemorgen, op deze mooie zonnige zondag.
De nacht is redelijk geweest inclusief een lange spookronde..
Vandaag laten we de dag komen, zo hij komt
Geen plannen, we zien wel hoe de wind waait
straks de dames kip
vierpootjes hebben
en ik??
KOFFIEFIJNE DAG
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONS

Als je bang bent om de eerste stap te zetten, dan begin je toch gewoon met de tweede?

Vreemd gaan

0
0
Vreemd gaan

Drie mannen sterven en ze komen aan de poort. St. Pieter wacht hen op. Hij zegt:
"Jullie zijn vergeven anders zouden jullie hier niet zijn. Voor ik jullie binnenlaat in de hemel moet ik een vraag stellen. De hemel is zo groot dat je een auto nodig hebt, het merk dat je krijgt hangt af van je antwoord."
De eerste man stapt naar voor en Pieter vraagt:
"Hoe lang was je getrouwd?"
De man zegt: 24 jaar.
"Heb je ooit je vrouw bedrogen?"
"Yeah, 7 maal, maar u zei toch dat ik vergeven was?"
Pieter zegt:
"Zo goed is dat niet, he! Je krijgt een Fiat Punto!"
De tweede man zegt:
"Ik was 41 jaar getrouwd en heb haar 1 keer bedrogen. Dat was het eerste jaar van ons huwelijk, daarna hebben we het heel goed gehad!"
"Blij dat te horen, je krijgt een Mercedes," zegt Pieter.
De derde man stapt nu naar voren en zegt:
"St. Pieter, ik weet wat je gaat zeggen maar ik ben 63 jaar getrouwd geweest, heb haar als een koningin behandeld en haar dus nooit bedrogen."
Zegt Pieter:
"Dat hoor ik graag, je krijgt een Jaguar."
Een paar dagen later staat de man aan de kant met zijn Jaguar, hij huilt. De twee andere mannen komen langs en vragen wat er scheelt. Zegt de man:
"Ik heb zonet mijn vrouw gezien, op een skateboard!"
Browsing All 18691 Browse Latest View Live