Quantcast
Channel: WaarMaarRaar.nl - RSS-feed van alle WMR blogs
Browsing All 18691 Browse Latest View Live
Mark channel Not-Safe-For-Work? cancel confirm NSFW Votes: (0 votes)
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel.
0

Fijne middag van Lieve Opa

edit Zwarte dag voor de republikeinen

Het verschil tussen omas en opas

0
0
Het verschil tussen oma's en opa's

Iedere zondagmorgen nam opa zijn 7-jarige kleindochter mee uit in de auto om de band tussen opa en kleinkind levendig te houden, dus toog hij samen met zijn kleindochter in de auto op pad.

Tot op een zondag opa zich vreselijk voelde van een verkoudheid en liever in bed bleef liggen. Gelukkig kwam oma met het idee om daarvoor de plaats van opa in te nemen die dag en zei:
"Ik neem onze kleindochter vandaag wel mee uit met de auto, blijf jij maar liggen en ziek jij maar even uit in je bed."

Toen ze weer terug waren van de autorit, rende het meisje opgewonden de trap op om te kijken hoe het met opa ging.
"En, was het leuk in de auto met oma vandaag?" vroeg opa.
"Ja, geweldig leuk!" antwoordde het meisje, "en weet je wat opa? We zijn vandaag niet één klootzak, blinde oen, zondagrijder, amateur, droplul, ouwe zak, mietje, sukkel of wegpiraat op de weg tegengekomen. Fijn hé Opa!"

In de Mis

0
0
In de Mis

De ochtendmis.Trouw aan haar gewoonte,
gaat een oude vrouwtje naar de ochtendmis,
wanneer plots de pastoor zegt:
-Dat al diegenen, die deze week hun partner bedrogen hebben naar voor komen.
Het stokoude en slecht horende vrouwtje vraagt aan haar gebuur:
Wat zegt mijnheer de pastoor?
De man geeft haar een antwoord:
Hij heeft gezegd:
Al diegenen die een muntbolletje willen moeten naar voor gaan
Het oude vrouwtje,
steunend op haar wandelstok,
zet zich met vele moeite recht.
De totaal verwarde pastoor roept haar toe:
U ? Mevrouw ? Op uw leeftijd , ben je niet beschaamd?
Het is niet omdat ik geen tanden meer heb,
dat ik niet in staat ben om er af en toe een te zuigen, weet U.

de W van stamppot

Bedankt

Fijne avond wat eet jij??

Het kinder-kroningsfeest

0
0
Ja morgen is het kroninsfeest, voor en door allekinderafdelingen, totaal 96 kinderen.
morgen om 12 uur wordt er begonnen met het schminken en vekleden van de kinderen
we hebben beatrix, wa en maxima plus familie.
Verders Lakeien en ander dienstbaar personeel en veel koningen, prinsen, prinsessen, oliesjeiks en andere hotemetoten.
voor de koninklijke familie, zijn er twee koetsen elk getrokken door twee friese paarden en voor de bobo's is er een paardentram, getrokken door een vierspan van belse paarden.
om twee uur gaan we met de koninklijfamilie, lakeien en bobo's naar de grote schuur bij jolink daar stijgen ze in de rijtuigen en gaan we eerst een kort rondje door een klein deel van het dorp en stoppen even op v erzoek bij het bejaarden huis en om drie uur arriveren we weer op ggnet.
De stoet wordt begeleid door twee echte politie agenten, die elk op een echte politemotor zitten, met een echt blauw zwaailicht.
tussen drie en vier uur is de ontkroning van bea en de kroning van willempie.
om vier uur worden de kinderen ontschminkt en de kleding mogen ze houden..
Alle ouders hebben een uitnodiging gehadmet de vraag of ze wilde komen en zoja met hoeveel, er komen ruim driehonderd mensen.
om half zes begint op elke afdeling de maaltijd en ook de gasten eten mee
maaltijd is veel verschillende vleessoorten, sla, appelcompote, patat en een vorstelijk ijsje toe
maaltijden worden geleverd, door hofleverancier huuskens, tegen een echt vrienden prijsje en bereid per afdeling door vrijwilligers
de jolinks, hobbyboertjes sylvia en opa zoeken de rust op, op het miniterras van mijn hutje en onze maaltijd wordt gratis geleverd door eetcafe de slof
De regiseur heet opa
leuk programma
en dat in twee weken
veel plazier morgen

Blog

0
0
[edit] mijn eerste keer dat ik blog :D [/edit] ik heb net een mijn Index gekregen.


Hee shoaib2 je blog is gister 0 keer bezocht/bekeken. had dan gisteren een blog 8O

Truste tot morgen

0
0


Een drukke maar fijne dag voorbij...
De laatste voorbereidingen en het het gereedmaken van de koetsen zijn gedaan...
Alles is klaar voor de kroning, van KONING. WA
ik laat het hierbij..
spreek alleen nog de wens uit, dat mijn lichaam het morgen uithoud
FIJNE NACHT
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONS
maandag,verveel me

0
0
ik was buite met mijn vriende rond 1 uur tot 7 uur was leuk we hebben gespeeld en gevoetbald :P maar nu verveel ik me weer

Dag 21, 29 april 2013

0
0
Met frisse moed begonnen met het laden van de nacelles. Nacelles zijn de dozen die bovenop de moderne windmolens staan. Aan de voorkant wordt nog de armen- en benen-winkel gemonteerd waaraan de wieken vastgezet worden. Dat ding heet de hub. De paal eronder is de toren. Al met al 4 onderdelen dus. In de nacelle zit de generator die de elektriciteit opwekt en nog wat elektronica. De grootte is ongeveer die van een forse caravan, het gewicht is ietsje zwaarder; de onze zijn 112 ton. Dat is ongeveer het grootste gewicht dat de kranen in hun uppie kunnen tillen, 120 ton. Samen met het hijsgereedschap, D-sluitingen, kabeltjes en wat dies meer zij komt het heel dicht bij.
In dit geval was er voor dit type nacelle een speciaal hijstuig in elkaar gefabriekt. Dat bestond uit een rechthoekig frame, met op de vier hoeken een ketting met sluiting. Die werd op de nacelle vast gemaakt. Aan de bovenkant een stalen balk met gaten, waarin grote sluitingen pasten. Wij leverden vier eindeloze kabels van twee meter lang, de zogeheten grommers. Die grommers worden op de sluiting gezet en aan de bovenkant aan onze kraanhaak gehangen. Van boven naar beneden dus de kraanhaak, 4 grommers, 2 sluitingen, frame, 4 kettingen, 4 sluitingen en dan de nacelle. Eigen gewicht van het geheel 7 ton. In de kraan zit een metertje waar je dat heel aardig kunt aflezen.
De grommers en een setje extra 35 tons sluitingen, je weet maar nooit, had ik afgelopen zaterdag al uit de containerstore laten trekken. Daar ligt meer van die rommel. Om half acht kwam de supercargo: eerst maar een bakje koffie. Prima, ik had inmiddels al wel het ontbijt door de hals, maar de derde stuurman en de matrozen waren al doende het ruim open te maken en de stuwadoors waren nog in geen velden of wegen te zien. Alle tijd van de wereld dus. Plan de campagne opgesteld. De situatie was zo duidelijk dat iedereen al hetzelfde in de kop had, dus dat was makkelijk. Eerst met kraan drie twee stuks in het onderruim, tussendek openlaten om de lassers een beetje lucht en licht te gunnen, de rolpontons naar achteren en dan drie stuks in het tussendek laden onder kraan 2. Rolpontonnetjes weer naar voren, tussendek dicht. Als de lassers dan nog niet klaar zijn hebben ze pech gehad. Van voor naar achteren met kraan drie de rest in het tussendek laden.
Dat was dus in een vloek en een zucht doorgesproken. Toen kwamen de stuwadoors. Ik naar de voorman: wie doet de kranen, de stuwadoor of het schip. Dat is nog al wel eens een gehannes. In dit geval gebruik ik liever mensen van het schip in de kraan. Dan houd ik over alle punten de leiding en dat is prettig omdat het tillen met de ballast gaat. Het schip heeft onvoldoende stabiliteit om een gewicht van 112 ton vanaf de kade zonder slagzij op te tillen. Dat heeft (bijna) geen enkel schip. Om die slagzij te compenseren verpompen we ballast. Van de ene zijtank naar de andere, net zolang de slagzij gecompenseerd is. Dan tillen we de last tot boven het luik en draaien het naar binnen. Tijdens dat naar binnen draaien moet de ballast weer naar de andere kant. Een hele gewone standaard procedure voor het overnemen van zware ladingen. Iedereen die een beetje daarmee te maken heeft, kent het. Punt natuurlijk is dat het draaien van de kraan en het pompen van de ballast min of meer gesynchroniseerd moet worden. Als dat door één man gebeurt is er niets aan de hand. Doen meerdere mensen dat, dan is er kans op fouten. En met dit soort spullen kunnen fouten ernstige gevolgen hebben.
Dus de voorman zegt: als jij liever een matroos als kraandrijver hebt, accoord. Mooi. Vijf minuten later komt hij weer naar me toe en zegt: sorry hoor, maar een stuk of wat knullen hier zijn lid van de bond en en willen per sé het kraanwerk doen. Nou kan ik op zo'n moment wel moeilijk gaan lopen doen, maar als de stuwadoors weglopen is mijn baas ook niet blij, dus toch maar een stuwadoor in de kraan. UPH (= Uit Pure Hufterigheid) toch maar een matroos naast hem gezet. Die kreeg als taak om het gewicht in de haak af te lezen. Als ik dat aan een stuwadoor over laat loopt de boel geheid in het honderd. Ik heb vaker met dat bijltje gehakt. Ook een punt van overweging: als de kraan niet doet wat ik wil kan die matroos direct de noodstop indrukken. Gelukkig komt dat maar héél zelden voor.
Gewoonlijk zijn die stuwadoors best gezeglijk. Tenslotte moeten we samen die boot laden. Alleen de manier waarop kan nog wel eens gesteggel veroorzaken.
De eerste hijs is altijd het lastigst. In totaal deden we er twee uur over, maar dat kwam voor een groot gedeelte door het passen en meten onderin. Toen die er eenmaal in stond was er voor nummer twee maar één mogelijkheid, die stond dus in een uurtje. Volgens plan de pontons naar achteren, het hijsgerei van drie naar twee, en om twaalf uur stond nummer drie in het tussendek. Stuwadoorspauze is van twaalf tot twee. Dus om twee uur er maar weer bij. De matrozen hadden ondertussen de luiken zodanig geplaatst dat we in enen door vier stuks konden laden. Bovendien kregen we tussen door ook nog even de stores, zodat we voor de komen de reis weer te eten hebben.
Toen de stuwadoors weer terug kwamen de vier nacelles geladen. Even voor vijven klaar. Stuwadoor werkte tot kwart voor zes, en samen met het verplaatsen van de pontons was het niet meer de moeite om aan een vijfde te beginnen: stofwolk. Voordat wij de eerste hydrauliekpomp gestart hadden waren de stuwadoors al bij de poort. De jongens hadden zeker dorst.
Klaargemaakt voor morgen. Zes uur klaar. Mooie tijd.

Nog even dit

Ik erger me dood

0
0
Programma op tv, met kwalbert over de koningin.
Op zich leuke beelden.
Maar dat gezwets van die gasten en vooral al die "bekende" Nederlanders die hun ontmoetingen met de Koningin die ze gehad hebben zo opblazen.
Veel leuker was het geweest als de onbekende Nederlanders hun verhalen hadden verteld.
Dan hoor je echte verhalen en niet die , ow kijk mij eens hoe belangrijk ik wel niet ben verhalen.

Weltrusten/goedemorgen

Opa en de Majesteit

Goedemorgen Dinsdag

0
0


Goedemorgen,
Na een redelijke nacht en ronde, duiken we de kroningsdag in
Het zal een heel spektakel worden, en er zal veel gevraagd worden van mijn lichaam, geeft niet morgen weer een rustdag
Ik wens jullie allemaal een fijne en gezwellige dag.
straks de kippies
vierpootjes hebben
en ik??
KOFFIE


FIJNE DAG
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONSSucces is een nevenverschijnsel dat nooit tot doel mag worden.

Top 5 van: 29-04-2013

Koninginnedag

0
0
Ik ga zometeen naar de stad voor Koninginnedag.
We gaan in de stad ook lunchen. Dus hebben we wat ingekocht. 3 flessen Cola,Jam,honing,boter,hagelslag,pinda's,rozijnen en nog meer. Maar waar ik echt op verheug is naar de park gaan om dar van die spelletjes te spelen zoals op dingen klimmen en 50 meter naar beneden vallen op zo'n ding ik weet niet hoe het heet. of op een stier zitten en dan proberen niet te vallen.En nog meer spelletjes.
En ik ga ook nog Games en handige spulletjes kopen. :ja

Duim alsjeblieft voor mij

0
0
Duim alsjeblieft voor mij..
Vandaag een drukke dag
Maar hopen dat het lichaam het volhoud
Tot Veel latersz
:w:w:w:w
Browsing All 18691 Browse Latest View Live