Quantcast
Channel: WaarMaarRaar.nl - RSS-feed van alle WMR blogs
Browsing All 18691 Browse Latest View Live
Mark channel Not-Safe-For-Work? cancel confirm NSFW Votes: (0 votes)
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel.
0

Blote billetjes in het gras

0
0
Blote billetjes in het gras...............
.
Ingrediënten:
.
1 kleine verse rookworst (grof of fijn)
250 gram snijbonen
1 pot witte bonen (grote)
500 gram aardappels
20 gram boter
peper
0,5 deciliter melk
zout
.
Bereidingswijze
Schil de aardappels en snijd deze in stukken. Was en snijd de snijbonen in kleine stukjes. Doe de aardappels met weining water in een pan, snijbonen erop en met iets zout in 20 minuten gaar koken. Wel ondertussen de rookworst in heet water (Grove worst ca. 25 minuten, fijne worst ca. 15 minuten) wellen. Giet de aardappels en de snijbonen af en voeg de lauwwarm gemaakte melk en boter toe. Stamp dit alles goed door elkaar. Verwarm de witte bonen in het vocht. Laat de witte bonen uitlekken en schep deze voorzichtig door de stamppot. Breng op smaak met zout en peper. Serveer in een voorverwarmde schaal met de rookworst er bovenop.

Ouwe pik

Politieauto

0
0
Een paar weken geleden heeft de politie hier in Dubai een Lamborghini in gebruik genomen. Overdreven maar wel een goede promotie. Nu kon Ferrari natuurlijk niet achterblijven, dus sinds vandaag hebben ze ook een Ferrari.

Lieve avondgroeten van Opa

Mag Teeven blijven??

Het vierde huwelijk

Truste tot morgen

0
0


Een dag met zon en bar veel wind voorbij....
Een fijne dag, met veel gezelligheid en humor...
Af en toe een rondje en de visronde, verders de middag bij de boshut geweest en een heerlijke maaltijd gemaakt voor de vierpootjes en brompot de zot..
rondje
hapje
sapje
dvdtje
FIJNE NACHT
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONS
Dag 4, 12 april 2013

0
0
Inderdaad, dankzij het inloop programma van de hoofdmotor waren om vier uur zowat dwars van Den Helder. Een flink stuk naar buiten vanwege de verkeerscheidingsstelsels "OffTexel" en "OffVlieland". Het was niet zo druk. We kwamen alleen een beetje knijp te zitten met een bootje dat meer het bakboords deel van de verkeersbaan pakte dan ik verwachtte. Maar we liepen goed vijf knopen sneller, dus we waren hem zo voorbij. Voor de rest de rommel van de stores verder opruimen. Het meeste daarvan heeft z'n weg gevonden. Er liggen alleen nog een paar onbegrepen stukken in de gang. Nog maar een driftig over nadenken. Één van die dingen is een stapel papieren vuilniszakken. Wie die besteld heeft, en waarom is mij onduidelijk. Ze zijn voor voedselafval, maar als ze daarvoor gebruikt worden lekken ze met twee dagen door. Wij kunnen ze daarvoor dus niet gebruiken. Andere organische afval soorten moeten we tegenwoordig, sinds 1 januari, allemaal aan boord houden. Daardoor maakt het voor ons geen enkel verschil meer hoe we het verpakken. Helemaal niet verpakken is milieutechnisch natuurlijk het beste. Hoe minder afval hoe beter. Maar voor ons is dat geen doen, omdat we in korte tijd veel naar een vuilnisbak moeten brengen. Dus de nieuwe regels houden uiteindelijk in dat we meer afval produceren. Dat wordt dan, als het goed is, wel aan de wal verwerkt, maar omdat de ophaaldiensten aan de wal niet gestandaardiseerd zijn komt alles door elkaar heen. Uiteindelijk komt het er op neer dat we net als vroeger we alles bij elkaar donderen en het of verbranden, of aan de wal geven. Nou ja, het zal mijn tijd wel duren. Voordelen van het nieuwe systeem zie ik echter niet.
Vier uur 's middags waren we bij de Elbe 1. Het lichtschip, een boei eigenlijk, voor de Elbemonding. Daar vlakbij kregen we de loods. Van de agent in het kanaal hadden we te horen gekregen dat er dankzij de mist wat congestie was, en dat we waarschijnlijk op Brünsbüttel rede ten anker moesten voor een uur of zes. Tijdens het varen kregen we via de radio bericht dat de congestie snel minder werd, en uiteindelijk gaf de loods door dat we niet hoefden te wachten. Er waren namelijk drie schepen voor ons die niet tegelijk in de sluis pasten. Wij paste wel met één van die drie in één sluis, dus konden we dat gat gebruiken.
Toen kregen we het volgende punt. De diepgang en, wat we noemen, de airdraught. Dat is het stuk van het schip dat boven water uitsteekt. Er liggen een aantal bruggen over het kanaal. Je mag maar 40 meter boven water uitsteken om er onderdoor te kunnen te varen. Omdat het schip van kiel tot topje van de mast 48 meter is moesten we een diepgang hebben (ter plaatse van de mast) van 8 meter of meer. Tijdens het varen hadden we een hele hoop ballast achterin gepompt, waardoor we in de sluis 8,3 meter staken. Nu hebben ze op de sluis een soortement theodoliet staan waarmee ze de hoogte van een schip kunnen meten. Ik werd met een scheepstekening de sluis opgestuurd om de sluismeester te laten zien dat we inderdaad 48 meter waren, die had daarom gevraagd, en tegelijk werden diepgang en hoogte gemeten. Uiteindelijk waren volgens de meting 40,19 meter hoog, maar, zeiden ze op de sluis, dan zit je voldoende binnen de marge om te mogen doorvaren. Tijdens het varen zinkt een schip namelijk verder in, de zogenaamde "squat". Dat is afhankelijk van de snelheid en hoeveel water rond het schip is. Vooral in een kanaal met weinig water onder de kiel kan dat flink wezen. Voor dit schip kan dat oplopen tot meer dan 2 meter. In het kanaal is de maximale diepgang 9,5 meter maar bij meer dan 8,5 meter ben je een diepstekend schip en mag je, vanwege die squat, maar ook wegens de zuiging aan oevers, minder snel varen. Wij vielen (net) binnen al die grenzen, en mochten zonder verdere toestanden doorvaren.
Morgen maar eens kijken wanneer we in Rostock zijn. Zal wel in de loop van de ochtend worden. Beetje afhankelijk of we nog veel vertraging in het kanaal krijgen. En dan natuurlijk wanneer er wordt gewerkt. Voorlopige informatie is drie uur 's middags beginnen, en zondagmiddag vertrek.

Tweede chemo

0
0
M'n tweede chemo kuurtje gehad vandaag, nu weer lekker na genieten van de hik; misselijkheid; koppijn; bloedneuzen enz enz.
Eerlijk gezegd heb ik deze narigheden nog niet echt meegemaakt, dus steek ik er de draak maar mee.

Prettig weekend allemaal.

Weekend

0
0
:Dhet is weekend:D

her-verbinden, het opnieuw leggen van een band

0
0
Quote @ledi:
Volgens Wiki: In bredere zin duidt het woord 'religie' op een algemenere vorm van spiritualiteit, gevoelens, gedachten met betrekking tot de zin van het leven.
--------------

Zo is dat :ja

Quote SamuiAxe:
@allone: Mijn fout: Ik koppel onbewust religie aan geloven zoals katholicisme, boeddhisme, islam enzovoorts. Dat is te beperkt, volgens onderstaande definitie betekend religieus zijn meer dan dat:

'Religieus:
Bijvoeglijk naamwoord Van religie, dat van het latijn re-ligere afkomstig is, dat zoveel betekent als her-verbinden, het opnieuw leggen van een band. Iemand die religieus is weet zich verbonden met iets dat het gewone alledaagse en waarneembare overstijgt.'

En dat ben jij ten voeten uit ! ;) Dus ja, jij bent wel degelijk religieus, of je wel of niet in een god geloofd doet er eigenlijk helemaal niet toe....

en.. geloof ik in god?
eigenlijk veranderen mijn ideeën en inzichten daarover..
het ligt o.a. aan de definitie van god...
op dit moment zou ik het zo proberen te beschrijven:

.. dat het heelal god is ..

net zoals ons lichaam uit molekulen bestaat,
bestaat het 'lichaam van god' uit 'molekulen', nl zonnestelsels:
de afstand van de nucleus tot de electronen is in verhouding hetzelfde
als de afstand van de zon tot de planeten.

(maw ons lichaam is net zo veel 'lege ruimte'
als het heelal)

microcosmos en macrocosmos zien er hetzelfde uit.

en net zoals wij subjectief zijn, is ook het universum subjectief, dwz 'een persoon'.

uiteindelijk is alles bewust-zijn...

en het her-verbinden is nodig, omdat de meeste mensen zich afgescheiden voelen van het geheel, terwijl wij eigenlijk het geheel zijn, wij zijn het universum, wij zijn het heel-al..

.. wat denken jullie?

Weltrusten/goedemorgen

Opa en de domheid in het onderwijs

Goedemorgen Vrijdag

0
0


Goedemorgen,
Na een redelijke nacht en superronde, vlieden we den dag weer in..
Straks eerst naar vorden, en voor de rest v/d dag thuis bezig een wandel route voor de kinderen van de tijdelijk ouderloze kinderopvang, voor hemelvaartsdag, inclusief een vroege picnic...
Straks de kippies
vierpootjes hebben
en ik??
KOFFIEFIJNE DAG
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONS


De hoop is gewoonlijk een slechte gids,
doch een voortreffelijk reisgenoot.


Top 5 van: 18-04-2013

Kongiklijke rondvaart over het IJ

Lieve middaggroeten van Opa

van Dale veranderd woord landgenoten

Stof tot nadenken

A want a tank

Browsing All 18691 Browse Latest View Live