Quantcast
Channel: WaarMaarRaar.nl - RSS-feed van alle WMR blogs
Browsing All 18691 Browse Latest View Live
Mark channel Not-Safe-For-Work? cancel confirm NSFW Votes: (0 votes)
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel.
0

Nog even dit

0
0

Als je echt in vrede wilt zijn,
moet je het nu zijn.
Anders is er alleen maar "de hoop op ooit vrede"

Goedemorgen woensdag

0
0


Goedemorgen op deze wonderschone kanteldag.
Wat is een kanteldag, simpel.
Maandag begon je aan de werkweek en nu ga je over de helft en op weg naar het felbegeerde weekend
KANTELEN!!!!!!!!
Straks naar een groot Schildersbedrijf in vierakker, die hebben wat nieuwe schaftketen gekocht en ze hebben nog een oude maar in goede staat verkerende mobiel-schaftkeet staan, die mogen we hebben...
Ik ga even kijken, zoja dan kunnen we hem goed gebruiken...
het is al aardig druk hier op de kinderboerderij in aankomst, allemaal oma's opa`s, mamma`s en pappa`s die met hun kinderen cq kleinkinderen naar de diertjes komen
schaftkeet neerzetten aansluiten op drinkwater en afvoer, we hebben nog een koelkast, voor de koffiemelk en er staat in het hoofdgebouw nog een frisdrank automaat, en verders een senseo aanschaffen en kunnen de mensen zelf koffie of thee zetten en voor dee kinderen een blikkie fris pakken
blikkie voor het geld erbij en een paar stoelen en tafel in de keet
Straks de kippies
vierpootjes hebben
en ik??
KOFFIEFIJNE DAG
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONS
Top 5 van: 13-11-2012

Musical over Van Gaal:

0
0
Musical over Van Gaal:
.
.
Na het grote succes van de musical over André Hazes,
.
is er besloten nu ook een musical te maken
.
over Louis van Gaal.
.
De titel is al bekend:
.
.
.
Ik geloof in mij!

Zes levenswaarheden.

0
0
Zes levenswaarheden.

1. Het is onmogelijk om met je tong alle tanden van je bovenste gebit aan te raken.

2. Alle idioten die de eerste waarheid gelezen hebben, hebben het geprobeerd ...

3. ... en hebben ontdekt dat het een leugen is.

4. Nu ben je aan het glimlachen omdat je een van die idioten bent.

5. Straks ga je dit bericht doorzenden aan een andere idioot (of andere idioten) ...

6. ... en je zal een stomme glimlach op je gezicht hebben terwijl je dat doet.

Ik verontschuldig mij NIET om je dit bericht toegezonden te hebben.
Ik ben ook zo een idioot en ik heb er behoefte aan om te weten dat ik niet de enige ben.

Nieuwe vorm van criminaliteit

Dag 159, 10 november 2012

0
0
In de ochtend varen we in het smalle gedeelte van Straat Malakka, van One Fathom Bank naar het zuiden, vanavond aankomst. De tweede stuurman klaagde 's ochtend vroeg over de vissers bij het begin van het verkeersscheidingsstelsel. Het scheidingsstelsel is een soort snelweg op zee, zonder de voordelen ervan. Je hebt bijvoorbeeld geen voorrang op kruisend verkeer, en langzaam verkeer, jachten en vissers kun je er ook nog steeds tegenkomen. De enige beperking die me zo te binnen schiet is dat visserlui niet tegen de vaarrichting in mogen vissen. Verder moet kruisend verkeer onder een zo haaks mogelijke hoek de vaarbaan oversteken.
Schepen worden geacht er gebruik van te maken, hoewel het niet verplicht is. In dit geval is het alleen maar verstandig. De drukte valt mee, maar het vaarwater is vrij smal en de ondieptes staan wel mooi in de kaart, maar de bebakening kan ietwat beter, om het maar vriendelijk te zeggen. Dat is tegenwoordig ook de mode. Ze gaan er onmiddellijk van uit dat iedereen GPS heeft, wat in de meeste gevallen klopt. Je krijgt dan wel een kaart onder je neus waar heel vriendelijk in vermeld staat dat deze "niet gebaseerd is op op WGS84 (zie dag 85, 28 augustus) en dat de correctie niet vastgesteld kan worden maar significant is voor de navigatie". Dat geheel in het Engels natuurlijk. Verder staat er vermeld onder "sources" (bronnen) dat de kaart is samengesteld uit de laatste Indonesische kaarten, die op hun beurt gebaseerd zijn op opnemingen van 1923 tot 1988. "With later additions and corrections", dat wel.
Ik heb dus liever een boeitje dat aangeeft waar die ondiepte ligt.
's Middags laat aankomst. Ietsje na 1700 de loods aan boord. Net toen we wilden oversteken naar het loodsstation voer er een dikke tanker naast ons. Dus moesten we grof de ho houder erop gooien en er achterlangs schieten. Kort voorover gaan is onverstandig. Een volle VLCC (Very Large Crude Carrier) gaat niet aan de kanten. Zelfs als ze zou willen, ze zou het niet kunnen: te groot, te zwaar en te log.
Loods aan boord, even verwarring over onze ankerpositie. Ze hadden even niet meegekregen dat onze diepgang 9 meter was, dus moesten een ander plekje krijgen. Toen we dat plekje aan het zoeken waren voer er al een sampan (plaatselijke lichter) met ons mee met de smeerolie erin. Het anker lag er nog niet in of er lag ook al een bootje met voorraden langszij.
Kraan optuigen, en in no time lag de zooi aan dek. De machinist liep nog even te schelden omdat ze de olie in vaatjes leverden en niet in bulk, zoals we gevraagd hadden. Dat is weer drie of vier dagen smeerolie pompen voor het machinekamerpersoneel. Binnen het uur hadden we ook de bunkerboot langszij voor de bunkers. Kort daarna het belangrijkste, de aflossers. Efficiënt werken, niets van te zeggen.
Er was een apart bootje geregeld om de kapitein en mij op te halen. Die kwam om negen uur 's avonds. Hadden we verdorie nog twee hele uren voor de overdracht. Ach, in twee uur kun je een hoop vertellen, en de nieuwe mensen kenden de schepen. Dat praat gelijk een stuk makkelijker.
Om negen uur kwam inderdaad het bootje. We moesten nog wel even de kist met de kapotte stroppen vanuit Owendo (zie dag 124, 6 oktober) meenemen. De bootsman het er een keurig kistje voor getimmerd. Het was nog te tillen ook, zelfs.
Via de loodsladder naar het bootje, alle pakkage met een touwtje naar beneden, en gaan. De oude landingsplaats van Singapore, Clifford Pier, was verdwenen. Nu gingen we naar de Western Marina. Maakt niet uit. Op de Marina een karretje gejat (die stonden daar klaar voor gebruik) en via de immigratie naar de taxistandplaats. Daar zouden we worden opgepikt door een autootje van de agent. Die kwam inderdaad een paar minuten later, en wist niets van de kist met stroppen. Het mobieltje bracht uitkomst, dus dat was ook weer geregeld. Racen naar het vliegveld. Gelukkig is in Singapore alles kort bij, dus we waren ruim op tijd voor de vlucht.

Hallo allemaal

Wiskundige logica

0
0
WISKUNDIGE ROMANTIEK

Slimme man + slimme vrouw = romance
Slimme man + domme vrouw = affaire
Domme man + slimme vrouw = huwelijk
Domme man + domme vrouw = ongewenste zwangerschap

WISKUNDE OP HET WERK

Slimme baas + slimme werknemer = winst
Slimme baas + domme werknemer = productie
Domme baas + slimme werknemer = promotie
Domme baas + domme werknemer = overuren

WISKUNDIG SHOPPEN

Een man zal EUR 20 betalen voor een voorwerp van EUR 10 dat hij kan gebruiken.
Een vrouw zal EUR 10 betalen voor een voorwerp van EUR 20 dat ze niet nodig heeft.

ALGEMENE STATISTIEKEN EN VERGELIJKINGEN

Een vrouw maakt zich zorgen over de toekomst tot ze trouwt.
Een man maakt zich pas zorgen over de toekomst wanneer hij trouwt.
Een succesvolle man is er één die meer geld verdient dan zijn vrouw kan opdoen.
Een succesvolle vrouw is er één die een dergelijke man kan strikken.

WISKUNDIGE BENADERING VAN GELUK

Om gelukkig te zijn met een man, moet je hem heel veel begrip schenken en een beetje liefde.
Om gelukkig te zijn met een vrouw, moet je haar veel liefde schenken en niet proberen haar te begrijpen.

WISKUNDIGE LEVENSDUUR

Getrouwde mannen leven langer dan vrijgezellen, maar vrijgezellen leven liever.

WISKUNDIGE WIJZIGING

Een vrouw trouwt met de idee, dat de man zal veranderen, maar dat doet hij niet.
Een man trouwt met de hoop, dat de vrouw niet zal veranderen, maar dat doet ze wel.

DISCUSSIE LOGICA

Een vrouw zal altijd het laatste woord hebben in een discussie.
Alles wat de man daarna nog zegt, is per definitie het begin van een nieuwe discussie

Het verkeersbordenverhaal

Alternatiefe ouderenzorg

0
0
De ultieme oplossing.......

Ongeveer twee jaar geleden ging een Amerikaanse journalist met zijn vrouw een cruise maken. Hij vertelde over zijn ontmoeting met een oude dame....
Tijdens het diner viel hun een oude dame op die alleen aan een tafeltje zat.
Het viel hun ook op dat de hele crew haar scheen te kennen en nogal familiair met haar omging. Hij vroeg aan de purser wie deze vrouw was en verwachtte eigenlijk dat zij de eigenares van de scheepslijn was. Maar het enige dat hij wist was dat de dame de laatste vier cruisereizen aan boord was geweest; heen en terug.Toen ze de eetzaal verlieten kruisten zich toevallig hun blikken en hij besloot een praatje met haar te maken.
Ik hoor dat u de laatste vier cruises heeft meegemaakt op dit schip?" "Ja, dat is waar" antwoordde ze. Hij vroeg haar waarom ze voortdurend op het schip bleef en ze antwoordde zonder aarzelen: "Het is goedkoper dan een verpleeghuis!".

Na een eenvoudige berekening wist hij dat ze gelijk had. Als hij oud en zwak is dan gaat hij ook voor de rest van zijn leven op een cruiseschip zitten.
De gemiddelde kosten voor een verpleeghuis zijn € 200,- per dag.
Nadat hij informatie had ingewonnen bleek het dat hij een seniorenkorting kreeg en ook nog eens "langverblijfkorting". Dat bracht de dagprijs op € 135,-
Dan blijft er € 65,- over voor fooien.


Bovendien krijg je dan:

1. van die fantastische luxe maaltijden in het restaurant kan je zoveel eten als je wilt en als je niet kunt lopen krijg je roomservice. Je kunt er iedere dag ontbijt op bed krijgen.

2. Het schip heeft drie zwembaden, een sportruimte, gratis wasmachines en drogers, gratis tandpasta, scheermesjes, zeep en shampoo.

3. Ze behandelen je als een gast, niet als een patient.

4. Je leert elke week of twee weken nieuwe mensen kennen. Zeker bij het zwembad is dat interessant.

5. TV kapot? Nieuwe lamp indraaien? Nieuwe matras nodig? Geen probleem! Ze worden vervangen en je krijgt bovendien excuses voor het ongemak.

6. Iedere dag schone lakens en handdoeken.

7. Als je in een verpleeghuis je heup breekt zit je in het ziekenfonds.

Als je op de een cruiseschip een heup breekt dan wordt je meteen naar de luxe suite gebracht, waar je de rest van je leven mag blijven.

8. Er is altijd een arts aan boord.

9. Maar nu komt het beste: Wil je Zuid-Amerika zien of het Panama Kanaal, Tahiti, Australie, Nieuw Zeeland of Azie zien?

De rederij heeft een schip klaar om er naartoe te varen.

conclusie : ZOEK NIET NAAR EEN VERPLEEGHUIS MAAR BOEK EEN CRUISE!!!
p.s. wat ook belangrijk is: Als je sterft dan gooien ze je gratis overboord....

Dag 160, 11 november 2012

0
0
Onderweg naar huis na dik vijf maanden. Vijf minuten voor middernacht (op dag 159, 10 november) gaat de vlucht. We, de kapitein en ik, zijn ruim op tijd afgeleverd. Door de drukte van de aankomst was het avondeten erbij ingeschoten, dus op Changi, het vliegveld van Singapore, nog even een broodje gegeten, en een biertje gedaan.
Inchecken was op tijd, en daar zit je dan, de eerstkomende 14 uren als makke schapen in een blikken trommel. Aankomst was 's ochtends vroeg, rond een uur of zes plaatselijke tijd. De rederij had op verzoek een Schipholtaxi besteld. Ook dat liep vlot. Het vliegtuig was een half uurtje te vroeg geland, dus nog even wachten. Samen met een medepassagier op huis aan.
Buurman had de garage (als ik weg ben staan m'n autootje bij de plaatselijke dealer in opslag) gevraagd om de auto langs te brengen, en dat hadden ze keurig gedaan. Thuis even opbellen naar de naaste familie en bekenden om te vertellen dat ik weer thuis ben. Tuut Tuut Tuut, telefoon ligt eruit. Ach, dan maar even op de mail zetten, en degenen die aangesloten zijn Skypen. "Network not connected". Wat heb ik !@#$% nou weer aan m'n fiets hangen? Televisie gecontroleerd. Het hele netwerk ligt eruit. Maar even in de auto gesprongen om te kijken hoe het met Pa staat, die woont een paar kilometer verderop. Hij weet dat ik eraan kom, en als ik niets laat weten maakt hij zich zorgen.
De provider van het netwerk vertelt dat het laatste contact op 1 augustus geweest is, en later vertellen de buren dat er begin augustus een zware blikseminslag in de buurt geweest is. En dat is te merken ook. Audio-installatie en HD-recorder zijn allebei naar de eh...., aan vervanging toe. Gelukkig doen de meeste andere apparaten die aan de prik hangen het nog. Die zijn waarschijnlijk minder gevoelig voor spanningsfluctuaties. Voor m'n desktop heb stomtoevallig net vorig verlof een beveiligde aansluiting gekocht. Die heeft z'n centen dus nu al opgebracht.
Welkom thuis.

Rustig vissen

Een hele gezellige woensdagavond

Leuk he Glazen deuren

Old macdonald have a farm

65 Euro voor een biertje............

0
0
In een geheel leeg cafe stapt een Orang-Oetan naar binnen en gaat aan de bar zitten en bestelt een biertje. De barkeeper denkt, "ik kan wel wat verdienen aan die aap", het cafe liep toch al slecht. Hij brengt het biertje en zegt: "Da's dan 65 Euro." De Orang-Oetan trekt ergens uit z'n vacht 65 Euro. Vervolgens bestelt de aap nog een pilsje en de barkeeper zegt: "Da's weer 65 euro." Zo gaat dat een tijdje door tot de Orang-Oetan 5 biertjes heeft gedronken. De barkeeper wil nu toch wel eens een praatje met de aap maken. Hij stapt op hem toe en zegt: "Dat gebeurt niet vaak, dat een Orang-Oetan in dit cafe komt". "Nee" zegt de aap, "vind je het gek als je 65 euro voor een biertje moet betalen.

Truste tot morgen

0
0


Een zonnige en wat drukkige dag voorbij....
In iedergeval wordt volgende week een oude schaftkeet gebracht, en wat vanbinnen veranderd zodat het een mooie koffiekeet wordt,
Verders nog een mooie ronde gemaakt, over de heidevelden en de middag, rondom mijn hutje verpoosd
Zowel de menselijke accu, alswel de kar accu zijn leeg, we stoppen ermee
FIJNE NACHT
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONS
Muziek 32.0

0
0
SR-71 - Goodbye So Long

Welterusten/goedemorgen

Browsing All 18691 Browse Latest View Live