Quantcast
Channel: WaarMaarRaar.nl - RSS-feed van alle WMR blogs
Browsing All 18691 Browse Latest View Live
Mark channel Not-Safe-For-Work? cancel confirm NSFW Votes: (0 votes)
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel.
0

Rokende Orang Oetan moet afkicken

bouwertje met PIEFEPIEF

0
0
1 heb je zin in dit interview?
ach,waarom ook niet. lijkt me wel leuk.

2 hoe kom je aan je wmr naam?
een collega gaf de suggestie Piefepief, ik vind het wel een goeie eigenlijk.

3 met wie zou je op een onbewoond eiland willen zitten?
met mijn vriend natuurlijk, haha.

4 favo vakantieland?
Spanje (Barcelona is echt gaaf!)


5 leukste moment ooit?
het moment waarop mij werd verteld dat ik tante word.

6 hoe ben je op wmr gekomen??
via dezelfde collega als die Piefepief bedacht heeft

7 welk beroep wil je gaan uitoefenen?
ik studeer pedagogisch medewerker, dus dat wil ik dan ook graag gaan doen.

8 wat vond je van dit interview?
leuk

9 wil je nog iets zeggen tegen de wmr'ers?
Voor iedereen die nu vakantie heeft of nog krijgt : FIJNE VAKANTIE!!!

Cyanide amp; Happiness

Nieuwe uitvoering van mijn Blo(k)g!

bijna tranen....

0
0
Echt waar, bijna tranen...

Allereerst wil ik alle mensen bedanken die mij met mijn verjaardag hebben gefeliciteerd, echt leuk, een lawine van berichtjes, dat is eigenlijk zooo leuk, echt een jarig gevoel geeft dat!

En ook iedereen die iets geheim heeft gehouden dat ontzettend leuk is wil ik graag bedanken.
Dus kwam vanmiddag mijn @Dochtertje op verjaarsvisite met een wel héél leuk kado voor haar Mamsie...
Een komplete jaargang van de blogjes van 2010, compleet met voorwoorden van enkele leden. Heeft ze samen met haar man allemaal uitgeprint en ingebonden, wat een gigantisch werk geweest is.

En toen schoot ik toch zo'n beetje vol...
Zo'n leuk kado heb ik in tijden niet gekregen, ik was er echt door ontroerd, zoveel lieve bijdragen van jullie.

En daar wist ik echt he-le-maal niks van, Stora heeft dat in het diepste geheim geregeld met mijn dochter. Bedankt, Stora, je bent een echte vriend!!
En bedankt diegenen die zo'n lief voorwoord geschreven hebben!

En als extraatje heeft mijn dochter toegezegd dat 2011 en 2012 er ook nog aankomen, dus het wordt echt een plank vol leeswerk voor de komende wintermaanden.

Mijn dochtertje en haar man zijn echt schatten!!!


Ozombie tweede filmsecensie....

Stop de Shell!

0
0
link
De Shell wil boren naar olie op de Noordpool.
Ziek toch?!
Zeg het voort of teken de petitie!

Dag 38, 12 juli 2012

0
0
We zijn begonnen met de rechte oversteek van Cape Hatteras naar het Engels Kanaal. We zitten nu ten noordoosten van de Bermuda's. Uiteindelijk komen we er op zo'n krappe driehonderd mijl ten noorden langs. Bermuda is uiteraard bekend van z'n broeken, toerisme en (belasting)klimaat. Daarnaast wordt er het nodige gezwateld over de Bermuda driehoek. Naar mijn beste weten zijn een aantal mensen best rijk geworden door er de nodige sprookjes over rond te strooien. In de gegevens die voor mij beschikbaar zijn (zeilaanwijzingen, meteorologische gegevens, ongevallen statistieken en wat dies meer zij) is er niets van aan. Verder zijn er verzekeringstechnisch geen bezwaren om er doorheen te varen. Als die er wel waren had ik dat zeker gehoord, want de route van de Middellandse Zee naar Florida en vice versa loopt er dwars doorheen, en dat varen we regelmatig. Minst onlogische verklaring die ik gehoord heb over de overbekende verdwijningen is, naast navigatiefouten en gebrekkige communicatie die het grootste gedeelte verklaren, is het vrijkomen van methaangas vanaf de zeebodem. Dat zit zo:
Op bepaalde gedeelten van de zeebodem komt een stof voor die methaanhydraat genoemd wordt (aangetoond). Die stof is onstabiel en kan alleen bestaan onder hoge druk en lage temperatuur (aangetoond). Door een aardschok of aardverschuiving kunnen hieruit plotseling grote hoeveelheden methaan van de zeebodem vrijkomen (speculatief maar niet onmogelijk). Als zo'n gasbel plotseling boven water komt en er drijft toevallig een bootje, of er vliegt een laagvliegend vliegtuig, dan is het niet ondenkbaar dat er ongelukken gebeuren. Als de gasbel groot genoeg is, dan heeft zo'n vliegtuig plotseling geen zuurstof meer en ploft naar beneden (mogelijk). Als de gasbel niet zo groot is, is het mogelijk dat die (door de verbrandingsmotor) ontsteekt, met een spectaculair einde van het vliegtuig (nooit aangetoond). Ontsteking bij een schip is misschien mogelijk, maar zal dat schip waarschijnlijk niet tot zinken brengen: ontsteking (mogelijk) is wat anders dan explosie (onwaarschijnlijk). Als echter een schip net boven zo'n gasbel zit, kan het kapseizen (aangetoond). In de Noordzee is er in het Engelse gedeelte eens een gasbel lekgeprikt (57°57'N, 001°39'E). Die staat nog steeds te borrelen. Schepen worden er omheen geleid, omdat ze inderdaad door verlies aan stabiliteit kunnen omslaan (om dat te verklaren moet ik een verhandeling gaan houden over stabiliteit, en dan ben ik morgen nog bezig).
Met andere woorden: al die verhalen over de Bermuda Driehoek zijn leuk om bij te griezelen naast het open haardvuur tijdens lange winteravonden, maar niks meer.

Mamsie cartoon!

Top 5 van: 12-07-2012

gas dur op

0
0
ik zit nu tour te kijken echt een wonder. maar blijkbaar rijdt de kopgroep met 11 min voorsprong.

Libido

0
0
Oké, hoe vaak komt het voor dat een vrouw een hoger libido heeft dan de man?

Cyanide amp; Happiness

Dronke koeien Blo(k)g

Nightblo(k)gspecial: the Rolling Stones

Dag 39, 13 juli 2012

0
0
Vrijdag de dertiende. Geeft niks, telt alleen bij vertrek: Nooit vertrekken op vrijdag de dertiende, we zijn niet bijgelovig, maar we spelen graag op zeker.
Vandaag alleen een spuitertje in de machinekamer gehad. Een hydraulische leiding tussen de turbine en de uitlaatgassenleiding. Gelijk een dikke rookwolk: brand? Gelukkig niet, maar dat werd pas duidelijk toen er een poederblusser op leeggespoten was. Machinisten hevig verontwaardigt: welke geschuffelde idioot legt zo'n leiding daar neer? Het was de besturing van de noodstop, dus we lagen gelijk stil. Omdat het op dat plekje flink warm is (>60°, en misschien wel 70°C), liep de reuzel bij de heren de r**t uit. Al met al 2 uurtjes liggen drijven. Ben ik even blij dat ik stuurman ben!
De derde stuurman heeft er gelijk een praktische oefening bij: blussertje vullen. Dat schijnen ze tegenwoordig niet meer op de zeevaartscholen te leren. Management is belangrijker.
En, we hebben een nieuwe reis. Behoorlijk ingewikkeld: Eerste haven Hull in Engeland, dan via het Kieler Kanaal (of Nord Ostzeekanaal, of het Kaiser Wilhelmkanal) naar Rauma (dat ligt tussen Uusikaupunki en Mantyluoto), Schiedam, Antwerpen en Leixoes (bij Porto). De bestemmingen zijn Dakar, Castries (op St Lucia), Port au Prince en Savannah. De lading is stukgoed met een hoop zware machines. Vooral uit Rauma, van de Wärtsila fabrieken, maar de zwaarste krijgen we in Schiedam. Één motortje van dik tweehonderd ton. De complete laadlijst moeten we nog krijgen, en de heren kennende zal die nog tachtig keer veranderen. Maar dat houd je flexibel...
Inmiddels hebben we de koers aangepast. We gaan nu via de Pentland Firth (boven Schotland langs) naar Hull. Dat is korter, en bovendien scheelt dat in de laagzwavelige brandstof. In een aantal zeegebieden mag alleen zogeheten laagzwavelige brandstof verstookt worden. Voor schepen een organisatorische nachtmerrie. Als het milieu zo belangrijk is waarom voeren ze het dan niet overal in? Dat scheelt een hoop hoofdpijn, en je kunt een hoop controlerende ambtenaren wat nuttigs laten doen. Asperges steken of zo. Bovendien, laagzwavelige brandstof heeft weer andere, vervuilende, componenten. De vraag is dus of je niet van de regen in de drup raakt.
Het gedeelte in het laagzwavelige gebied (SECA) van de Noordzee is duidelijk korter dan via het Kanaal, en laagzwavelige is een stuk duurder. Dus geen hond stookt dat spul ('t is ook nog slecht voor de motor ook) als het per sé verplicht is, èn het kost minder duiten.

Top 5 van: 13-07-2012

Zomer in Zeeland

Zou het.??????

0
0
Ik ben benieuwd of het zal.....

Onze leuke, lieve, dierbare maar toch wel erg kleine caravan is een beetje aan slijtage onderhevig.

Dat is onder andere te merken in het badkamertje waar de kunststof wastafel bijna uit elkaar valt.
Dat moet vernieuwd worden en met kunst en vliegwerk ook weer netjes bruikbaar worden.
Alzo waren we gisteren bij een caravanzaak, voor een nieuwe wasbak, en waar we zoals altijd rondkeken voor eventuele vervanging van de oude caravan.
Maar nooit zagen we iets dat naar onze zin was, al die donkere interieurs met die piepkleine vaste bedjes, allemaal helemaal niks.

Maar gisteren keek ik even bij de gebruikte caravans of daar dan iets hebbelijks tussen zou staan.
En daar vond ik toch een leuke caravan, helaas niet nieuw maar wel precies de indeling die voor ons ideaal is.

Met twee zitgedeeltjes, dat is zeer ouderwets, maar van de achterste zithoek is eenvoudig een bed te maken van zeer royale afmetingen en waarschijnlijk een stuk comfortabeler dan wat we nu hebben met die niet al te dikke bankkussens. We worden een dagje ouder en dat gaan je botten voelen in bed.

Het is even wennen aan het idee om een gebruikte caravan te kopen, want de bedoeling was een nieuwe maar als je nu niks naar je zin kan vinden tussen al die nieuwighederij, dan is dit misschien wel een oplossing. Een stukkie groter is hij wel en iets breder, maar dat trekt de auto wel.

Nu blijft de vraag: Kopen we het wasbakje kaal of met een hele caravan eromheen?

We zijn er nog niet uit.....

aiaiaiphine!

Browsing All 18691 Browse Latest View Live