Quantcast
Channel: WaarMaarRaar.nl - RSS-feed van alle WMR blogs
Browsing All 18691 Browse Latest View Live
Mark channel Not-Safe-For-Work? cancel confirm NSFW Votes: (0 votes)
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel.
0

Cyanide amp; Happiness 2x

0
0
De site was gister een hele tijd down, dus bij deze 2x


Cyanide Happiness 2x

0
0
De site was gister een hele tijd down, dus bij deze 2x
special bouwertje met ilegaaltje en beukennootje!

0
0
interview illegaaltje

1 heb je zin in dit interview?
Prrrrrrrrrtt..Zooooooooo, leuk

2 hoe kom je aan je wmr naam?
Ik kwam s'nachts stiekum bij die zot binnen en nadat ik een haring kreeg bleef ik maar..

3 met wie zou je op een onbewoond eiland willen zitten?
Met een vaatje haring

4 hoe voelt het om illlegaal te logeren?
O heerlijk
gratis onderdak en eten
En ijs toe

5 leukste moment ooit?
Haring pikken van klanten bij de viskraam

6 favo eten
BARBEQUEN

7 is het leuk en gezellig bij opa zot?
JAAAAAAAAAAAAAAA!!
ik zou eigenlijk nee willen zeggen, maar als die ouwe zot het leest dan krijg ik geen haring meer.

8 wat vond je van dit interview?
Leuk,
krijg ik nu een haring????ja helemaal verdiend

9wil je nog iets zeggen tegen de wmr'ers?
Prrrrrrrrrrrrrrrtt


interview beukennootje

1 heb je zin in dit interview?
Kwispelstaartend WOEF!!

2 hoe kom je aan je wmr naam?
Die zot vondt mij vastgebonden aan een Beukenboom

3 met wie zou je op een onbewoond eiland willen zitten?
Met de zot
er moet toch iemand mijn biefstuk bakken.

4 hou je van beukennootjes?
Nou nee, daar krijg ik zo'n naar gevoel bij

5 leukste moment ooit?
Er zijn vele momenten
maar vanmorgen samen met de zot op de platte wagen was het leukste moment, van vandaag

6 favo eten?
T-bone steaks <a class="inlineAdmedialink" href="#">ala</a> Opa

7 is het leuk en gezellig bij opa zot?
Mwahhh, ik zal maar ja zeggen.[/b]
Anders krijg ik geen T-bone steak meer

8 wat vond je van dit interview?
Hondsleuk

9wil je nog iets zeggen tegen de wmr'ers?
WOEF-WAF

dag 34, 8 juni 2012

0
0
Eindelijk nieuws over komende reis. Aanvankelijk had kantoor al gezegd dat we buitenop ten anker zouden gaan. Dat zou voor mij de eerste keer worden bij deze baas in 13 jaar. Maar nee, we moeten volle kracht richting Engels Kanaal. Geen laadhaven of lading gespecificeerd. Bestemming USA, dat wel. Beetje mysterieus, allemaal.
Voor ons betekent het een ballastreis van 12 dagen, of langer, afhankelijk van de uiteindelijke bestemming. In ieder geval mooi de tijd om de ruimen eens goed aan te pakken. We moeten sowieso de laatste restjes van de stoppers van afgelopen lading wegwerken, daarna de tanktop bijplekken en het ruim wassen. Daarmee zijn we denkelijk de eerste week wel zoet. En daarna zien we wel weer. Nooit te ver vooruitkijken, het wordt toch anders. En heb je eens een mooie planning in elkaar gedraaid, dan is er beslist weer één of andere pief aan de wal die je hele planning om zeep helpt. Dat is me al veel te vaak overkomen.
Verder, om in Houston op de losplaats te komen moesten we onder een brug door. Met geladen schip was dat wel te doen, maar leeg? Van te voren, toen we de brughoogte doorkregen, zijn we aan het cijferen geweest, het zou krap aan kunnen. Bij aankomst hadden we een diepgang van 7,85 meter, en we hadden geen antennes aan dek liggen, dus we zijn er met die diepgang keurig onderdoor gefietst, maar 't was wel krapjes. naar schatting minder dan een meter vrij.
Na lossing maar eens wezen kijken. Alle ballast hadden we er al in gegooid, op de achterpiek na, want daarmee zouden we teveel trim krijgen. Met teveel trim kunnen de luiken niet meer dicht. We hebben vouwluiken met rolpontons. Die vouwluiken zijn 60 ton per stuk (keer vier) en de rolpontons zijn 40 ton, ook vier stuks. Die vouwluiken duwen de rolpontons naar voren, en als het schip te ver achterover ligt dan duw je ze het bergje niet omhoog. Het hele pakket is toch 160 ton dat op wieltjes naar voren rijdt. Met de vouwluiken erbij heb je een eigen gewicht van 400 ton dat zo'n 30 meter naar voren moet. Dat heeft een fors effect op de trim (helling achterover). Dus om de luiken dicht te krijgen moesten we niet teveel achterover liggen, en om onder die brug door te kunnen moest dat wel. Daar hadden we die achterpiek voor in reserve gehouden. Luikjes dicht, achterpiek vol en we hadden zowaar achter meer diepgang dan met aankomst. Dus dat paste ook. Gelukkig heeft Houston geen getij om over naar huis te schrijven, dus daar hoefden we ook geen rekening mee te houden.

Dag 35, 9 juli 2012

0
0
Weer in de Golf van Mexico, op de terugweg. Hoewel, terugweg, we varen wilde vaart, ook wel trampvaart, dus we hebben geen terugweg. Wilde vaart wil zeggen dat je daarheen gaat waar de lading te vinden is, en niet een vast traject vaart. We zijn nu onderweg nar het Engels Kanaal, zonder te weten wat onze uiteindelijke bestemming zal zijn. Het heeft ook geen zin te gissen, want het wordt tóch anders. In het begin van de dag was het booreilandjes kijken, want die staan in het ondiepe gedeelte mannetje aan mannetje (beetje overdreven). Het ondiepe gedeelte is het continentaal plat, binnen de 100 vaam lijn, of wat moderner, de 200 meter lijn. Voeten en vademen worden in Amerika nog steeds gebruikt, en is daarmee het enige land, zover ik weet, waar Napoleon nog niet is geweest. Napoleon heeft o.a. ervoor gezorgd dat het S.I. systeem werd ingevoerd, en dat is zo successievelijk (bijna) overal overgenomen. Vooral de Amerikaanse marine maakt nog steeds gebruik van de meest vreemde maten. Ook termen als bakboord en stuurboord, die een heel duidelijke functie hebben, kennen ze niet. Bakboord en stuurboord zijn de linker en rechterkant van het schip. Als je dus naar achteren kijkt, is bakboord dus rechts. Links en rechts is van jou uit gerekend. Is gewoon praktisch als je iets wilt aanduiden. Op de Mississippi zaten we daardoor met een vorig bootje bijna met de buik in het zand. In een wat krappe situatie is de loods gespannen en doet wat hem op school geleerd is: geeft het commando "Left full rudder". De roerganger, ook een beetje gespannen, snapte niet wat hij bedoelde, waardoor uitvoering wat langer duurde dan zou moeten.
Voorheen was het overigens nog veel leuker. De Engelsen hadden de gewoonte, tot begin 1900, om helmstok orders te geven. De rest van de wereld gaf roerorders. Als de helmstok naar bakboord gaat, gaat het roer naar stuurboord en gaat het schip naar stuurboord. Daardoor is op een gegeven moment een Frans marineschip op de keien gegaan. Daarna hebben de Engelsen zich aangepast en worden op de hele wereld, zelfs in Amerika, roerorders gegeven. Dit is nog te horen in de laatste Titanic-film. Vlak voor de ijsberg is de order te horen: Hard starboard, waarna het schip naar bakboord draait. Soms wordt dit geweten aan Hollywoodse stupiditeit. Hoewel deze grenzeloos is, is dit echter historisch correct.
Ondanks de naam van de scheepvaart als een ongeregeld zootje, is het eigenlijk één van de meest gereguleerde bedrijfstakken ter wereld. Ook dat is grotendeels praktisch. Op zee is iedereen gelijk, en moet je dus aan dezelfde regels voldoen. Anders gebeuren er ongelukken.
Toen bij mijn rederij de ISM werd ingevoerd, hadden de schepen zich binnen tien minuten aangepast (oké, beetje overdreven). Op kantoor echter moesten ze zich opeens aan allerlei regeltjes gaan houden. Waren ze niet gewend.

Rust zacht voor straks

Dag 36, 10 juli 2012

0
0
's Nachts zijn grote stapelwolken te zien in het licht van de halve maan. Het is laatste kwartier, maar de maan geeft nog voldoende licht om duidelijk te kunnen zien. Af en toe lichtflitsen van de bliksem. Er zit wat donderbuien in de buurt. Dan is het het zaak om je radio antenne te isoleren. Dat is het hoogste punt van het schip. Het gebeurt gelukkig maar zelden, maar als je daar inslag krijgt, dan kun je zowat alle elektrische apparaten vervangen. En dat is aardig wat.
Ik heb wel eens meegemaakt dat de bliksem insloeg in het ankerlicht voor. Het ding was volkomen geëxplodeerd. De stukjes glas lagen meters in de rondte, en het stalen frame eromheen was compleet gesmolten.
Vandaag zitten we in Straat Florida. We proberen de stroom te vinden. Niet zo moeilijk, de gemiddelde as van de stroom staat keurig in de kaart, en de werkelijke plaats ligt er nooit ver vandaan. Verder is de zeewater temperatuur een indicatie. Hoe warmer het water, hoe dichter bij de stroom. Je krijgt toch mooi een zetje mee op die manier. Je praat toch gauw over 2 à 3 knopen extra.
Navigatie gaat op de GPS. Een elektrieke kaart hebben we (nog) niet, dus wordt de positie regelmatig in de, papieren, kaart geplot. Als we dichter onder de kust komen gaan we over op walpeiling. Hetzij met zicht hetzij met radar. Radiopeilingen bestaan niet meer. De wal vond het te duur om de radiopeilstations in bedrijf te houden. Een heleboel van die systemen, zoals Decca, Loran A, Omega en Consol zijn ook opgedoekt. De enige die nog beperkt in bedrijf is, is Loran C. Dat is een zogeheten hyperbolisch navigatie systeem. Het meet de tijdverschillen in de ontvangst van verschillende stations. De lijnen die een vast tijdverschil in de kaart aangeven zijn hyperbolen, vandaar de naam. Meet je een vast tijdverschil tussen twee stations, dan zit je op de bijbehorende hyperbool. Met twee hyperbolen heb je een positie in het snijpunt. Klein bezwaar is dat die lijnen in de kaart moeten staan, en daarom zijn die kaarten duurder. Het systeem is niet verplicht, dus niemand heeft zo'n machientje en de bijbehorende kaarten aan boord, volgens het aloude motto: alles wat geld kost is te duur.
Een GPS daarentegen levert geld op. Er zijn geen speciale kaarten nodig, dus de kosten zijn beperkt. En met een GPS kun je een veel betrouwbaarder ETA (Estimated Time of Arrival) berekenen. Zoveel betrouwbaarder dat veel walorganisaties het hernoemen in Exact Time of Arrival. Helaas voor deze personen is de vaart van een schip over de grond geen vast gegeven, en even betrouwbaar als het weerbericht. Daar is dus zo af en toe een beetje gehakketak over.
Met een betrouwbare ETA kan de wal zich veel beter voorbereiden op de aankomst van het schip, waardoor nutteloze standby uren van de stuwadoor wordt voorkomen. Ook is het mogelijk om de aankomst tijd zodanig te kiezen dat je net voor de wal ligt als de werktijd van de wal begint. Zo kun je duur overwerk beperken. Vroeger was dat een stuk lastiger.

Extra lange Bouwboy strip

Top 5 van: 10-07-2012

Vakantie: Deel 1

0
0
Hallo Jupiteranen, vanuit het zeer zonnige en zeer warme Frankrijk

Gisteren ben ik naar Nîmes geweest, om daar wat oude
rotzooi dingen te bekijken Hieronder een opsomming:

1) Het Maison Carrée
Het Maison Carrée is een oude Romeinse tempel, gebouwd in de 1e eeuw na Christus om de toenmalige keizer Augustus te eren. Dit is de oudste Romeinse tempel die zó goed bewaard is gebleven.


2) Amphiteather van Nîmes
Het amphitheater is gebouwd ter ere van keizer Augustus, alweer omdat Nîmes vroeger naar hem genoemd was.


3) Turris Magna
Deze bijna 30 meter hoge toren is gebouwd door de Romeinen, maar heeft in de 17e eeuw een grondige opknapbeurt gehad. Hij kan nog steeds als uitkijkpost gebruitk worden..

Ik hoop dat het allemaal goed doorkomt Ik heb eeuwen () werk aan dit blog gehad

technies kermis blog

0
0
Zoals sommigen van jullie al weten ben ik nu helemaal vol van de kermis. daarom heb ik een foto reportage gemaakt. zie hier.

dit jaar is de grootste primeur de mission space.


als je erin zit ga je tot 85 meter hoogte, echt kicken

en niet te vergeten de sportstoelen

dit was de 1ste primeur snel door naar de rest.
De SHAKEenROLL. Gister staan te kijken toen ie aankwam maar die mannen kunnen manoeuvreren. en vooral snel opbouwen de acterkant stond binnen 2 uur na aankomst.
hier zijn ze de lampenbak aan het plaatsen.

hoe draai je zo'n ding om?? nou zo
omdraaien doe je zo!!

op de andere markt waren ze de adrenalin aan het opbouwen. een 32 meter hoge vrije val.

en op weer een andere markt. de grijpers , breakdance en het spookhuis THRILLER.


hier de breakdance


en hier het spookhuis
met rechts wat opa zot noemt ledi.


zo dit was even een kort foto blogje over de kermis hier.
voor diegenen die nieuwschierig zijn geworden. hier de site- www.kermisuden.nl
of de live webcam van de markt-webcam de markt ik keek even op de webcam is echt de moeite waard.

Cyanide and Happiness

0
0


Kijk ook ff bij die van gister, bonuspanel is toegevoegd dankzij tip van Wilco!

eindelijk!!!

0
0
eindelijk is de plattergrond uitgebracht
*jippie*

bouwertje met mandarijntje

0
0
1 heb je zin in dit interview?
Ik vind het wel leuk om vragenlijstjes in te vullen.

2 hoe kom je aan je wmr naam?
Het is een verbastering van mijn tweede naam, zo werd ik vroegah wel eens genoemd. Pinda Mandarijn

3 met wie zou je op een onbewoond eiland willen zitten?
Liever geen onbewoond eiland, maar op een tropisch eiland wil ik wel zitten met mijn liefje Findus

4 favo vakantieland?
Ben al tig keer in Zweden geweest maar tis niet mijn favo vakantieland.. Dan ga ik voor Italië maar Istanbul was ook erg gaaf.

5 leukste moment ooit?
Zo veel.. Maar ik ben altijd intens tevree als ik wakker word en mijn schatje naast me ligt ipv mijn knuffel hihi.

6 favo eten?
Soto ajam! en patat.

7 hou je van de kermis?
Niet echt. Alleen van oliebollen en ballen gooien.

8 wat vond je van dit interview?
Niet heel origineel maar wel leuk

9wil je nog iets zeggen tegen de wmr'ers? Maak je niet te druk om zaken die er niet toe doen.

SEH

0
0
De spoed eisende hulp is niks voor mij
Het ene moment heb je niks te doen, het andere moment loop je te vliegen. Allebei is dodelijk vermoeiend.
Gisteren van 8.30 uur tot 14.30 uur niks te doen gehad Daarna tot 18.45 uur bezig geweest (terwijl m'n dienst tot 17.00 uur duurt).
Vandaag niks te doen tot 10.30 uur ofzo, daarna niet meer stil gezeten tot 16.00 uur, toen had ik 2 minuten tijd voor m'n lunch (samen met m'n supervisor een bekertje vla + 3 crackers m'n keel in geduwd) en daarna weer doorwerken tot 17.00 uur, toen heeft m'n supervisor me naar huis geschopt

Pff, hopelijk komen de mensen morgen wat meer om de beurt binnen ipv met z'n 6en tegelijk

Lets draw

Dag 37, 11 juli 2012

0
0
Weer begonnen met een Atlantische oversteek. Vanochtend kregen we het verzoek uit te rekenen wanneer we op verschillende bestemmingen konden zijn. Zowat alles tussen Portugal en Finland. Moeten we nu elke dag doorgeven, samen met de positie en de snelheid. Met andere woorden, voorlopig nog niets, maar ze zijn met van alles bezig. In ieder geval blijven we richting Engels Kanaal stomen. Gekke term op een motorschip overigens. De enige stoom die je ziet is als je de warmwaterkraan openzet.
Onze route loopt overigens met een boog onder de Amerikaanse Oostkust langs, en dan van Cape Hatteras met een rechte lijn naar het Kanaal. Hoewel, rechte lijn:
De aarde is een bol, dus de kortste afstand tussen twee punten is en lijn die de grootcircel genoemd wordt. Pak een globe en je ziet het direct. Zo'n grootcircel is met een beetje wiskunde uit te rekenen. Op de gewone zeekaart, die ook aan de wal vaak gebruikt wordt is zo'n grootcircel een kromme. Er zijn ook kaarten waar dit een rechte lijn is. Zo'n kaart is een gnomonische of grootcircelkaart. De normale zeekaart is een Mercator projectie. Om een bol in een plat vlak (kaart) weer te geven moet je bepaalde vervormingen toestaan. Dat heet projecteren, net alsof je een plat vlak tegen de aarde legt, lampje in het midden, en maar natekenen. Zo deden ze dat vroeger, tegenwoordig gaat dat met een hoop wiskunde. Een Mercator kaart is een cilinder rond de aarde gevouwen, en heet een cilindrische projectie. Een gnomonische kaart is een plat vlak op de aarde, en heet een azimuthale projectie. In de meteorologie wordt de stereografische projectie gebruikt.
Elke methode heeft z'n voor en tegen. Zoals gezegd is de kortste afstand tussen twee punten een rechte lijn in de gnomonische kaart. De rechte lijn in de Mercator kaart heet loxodroom, en dat is op de globe een spiraal die uiteindelijk op de pool uitkomt. De Mercator kaart heeft als grootste voordeel dat richtingen correct worden weergegeven, en de stereografische projectie heeft hetzelfde met oppervlakten.
Een bijzondere projectie is de Petersen projectie. Die wordt veel gebruikt in het geitewollensokken circuit. Die lijkt op een Mercatorkaart, maar heeft als bijzonderheid dat de oppervlakten goed weergegeven worden. Zo kunnen de arme negertjes zien dat hun continent véél groter is dan West Europa. Dat schijnt goed te zijn voor het plaatselijke moreel. De Petersen projectie is een zuiver wiskundige projectie. De methode van een stuk papier tegen de aarde is daarmee niet mogelijk. Een Petersen projectie is te herkennen aan de vorm van Afrika. Die wordt idioot lang weergegeven.
Voor wie de werkelijke vorm van de continenten wil zien, en de onderlinge verhoudingen ervan, is echter aangewezen op een globe. Voor de echte scherpslijper is hij ook nog een beetje afgevlakt op de polen, hoewel dat op schaal totaal niet te zien is.

Top 5 van: 11-07-2012

Opnieuw Bo BO

Gay

0
0
Gay

"That was gay,"
You say.
I correct you automatically.
"No. It was stupid."

You stare at me, dumbfounded,
Like I've said the sky is green.

"What?" I ask innocently.
You continute to glare silently,
Then you carry on speaking
As if I haven't said a thing.
How dare I interrupt you.
How 'gay' of me.

I'm sorry.
I'm simply trying
To keep you from sounding like a homophobic ass.
Oops, my bad.
I'm afraid I'm too late.
But worry not, my friend.
There's still time to redeem yourself.

Repeat after me:
That was abominable,
Offensive,
Putrid,
Unjust,
That was just plain wrong.

That was disgusting,
Vile,
Satanic,
Evil,
That was the work of the devil's spawn.

That was insane,
Idiotic,
Immature
Absurd,
Foolish,
That was the definition of dumb.

So, friend,
The next time something is 'gay,'
I'll tell you that your vocabulary is despicable,
Atrocious,
Horrid,
Apalling,
Revolting,
Monstrous,
Rotten,
Loathsome,
Nauseating,
Hateful,
Your vocabulary,
My friend,
Is gay.

Writer
Browsing All 18691 Browse Latest View Live