Quantcast
Channel: WaarMaarRaar.nl - RSS-feed van alle WMR blogs
Viewing all 18691 articles
Browse latest View live

hoi allemaal

0
0
Hoi allemaal het bouwertje komt dalijk als ik thuis ben erop dus nog even geduld en dan weer veel lol

Cyanide amp; Happiness 2x

het bouwertje met kameleon

0
0
1 heb je zin in dit interview?
Zeker wel! Brand maar los!

2 hoe kom je aan je wmr naam?
Pfff, dat is al heel lang geleden! Ik was op WMR eerst bekend onder mijn eigen naam, later onder Freupke en dat werd uiteindelijk toch maar Kameleon. Vanwege de vele veranderingen van mijn bijnaampje hier op WMR, opperde iemand als grapje Kameleon, maar die naam stond me wel aan.

Tevens gebruik ik nog regelmatig Kameleon als gebruikersnamen op internet.

3 waarom noemen ze je kammie, kam je je haar veel?
Eigenlijk kam ik mijn haar best wel vaak, ja. Ik denk niet dat dat is waarom ik Kammie genoemd word, ik geloof dat een lid daar ooit een keer mee kwam.

4 je bent niet meer zo heel vaak op wmr, hoe komt dat?
Ik ben afgelopen tijd erg druk met school, ik zit in het pre-examenjaar, heb veel te doen dus.
Daarnaast heb ik ook een nieuwe hobby, ik ben bezig met Zweeds leren, ook dat kost tijd.

5 leukste moment ooit?
Mijn geheugen is laatste tijd niet zo geweldig goed, maar ik weet wel een paar leuke momenten.
Eigenlijk heb ik heel veel leuke momenten op school beleefd.

Zo heeft mijn docent Maatschappijleer (hoe de samenleving en politiek ongeveer in elkaar zitten) ooit eens naar me geroepen: "Johann, houd je bek dicht en let op!" (Was wel een grapje van hem. )

Mijn Engels docente wilde wat stof behandelen van Shakespeare, ik zat alleen niet zo goed op te letten en toen zei ze ineens uit het niets: "So, I'm hot and sweaty?" (Dus, ik ben heet en zweterig?)
Dat was wel erg leuk.

6 favo website?
Facebook denk ik toch wel, dat staat altijd wel aan op mijn laptop/computer. Daarnaast vind ik de website die ik gebruik om Zweeds te leren ook wel erg leuk!

7 heb je huisdieren?
Ik heb 2 poezen en 2 kittentjes thuis. De kittentjes gaan wel over ongeveer 5 weken weg, dan zijn ze 12 weken oud.

8 wat vond je van dit interview?
Ik vond het een erg leuk interview!

9wil je nog iets zeggen tegen de wmr'ers?
I'll be back soooooooooon!

Zmaji

Prettig weekend!!!

Reisverslag 2012

0
0
Reisverhaal:
Dag 1, 5 juni 2012
Vandaag vertrokken van huis. Om 5 uur opgehaald door Schipholtaxi. Om zeven uur op Schiphol en de vlucht gaat tegen tienen. Goed op tijd dus. Met een half uur door de formaliteiten, dus twee en een half uur e-book lezen. Die dingen zijn een stuk lichter das een echt boek, vooral als je er 250 bij je hebt. Vlucht was via Rome naar Pisa. Oponthoud op Rome was gelukkig kort en het vliegtuig naar Pisa op tijd. Op Pisa afgehaald door een taxi die me direct van het vliegveld naar het schip in Livorno bracht. Tijdens de daling had ik haar al zien liggen. Tegen vieren aan boord. Koffers worden aan boord gedragen door de Filipijnse medewerkers, altijd makkelijk, en kennis gemaakt met de meeste opvarenden. Twintig stuks, veel voor een bootje van die maat. Toen ik met m'n collega bezig was met de overdracht, een uurtje later, stond zijn taxi al voor. Ik had hiervoor al twee reizen (1 × 4 maand en 1 × 5½ maand) op een zusterschip gemaakt, dus de meeste dingen waren wel bekend, dus oké, joh, rennen naar je taxi. In het engels dan, want collega was een Rus. De rest van de officieren ook, overigens, en de matrozen en machinekamerpersoneel zijn Filipijns. Alleen één van de twee koks is een Nederlander. Dat is de komende vier maanden Engels praten. Niet de eerste keer, dus dat zullen we ook wel overleven. rnBootje was cellulose aan het lossen. Dat zijn pakken van 2000 kg, die per 6 of 8 stuks in één keer met de kraan gelost worden. De kranen worden daar niet koud of warm van, want die trekken maximaal 120 ton. Livorno is de tweede loshaven, dus er was nog maar een klein beetje over. Dat was er maar zo uit, dus om 7 uur 's avonds vertrek, met bestemming Taranto.
Dag 2, 6 juni 2012
Om vier uur 's ochtends gepord door de tweede stuurman. Dat is normaal, want op zee werk ik van 0400 tot 0800 en van 1600 tot 2000, plus overwerk. Omdat ik, na de kapitein, de baas aan boord ben, ben ik in grote lijnen in staat mijn eigen gang te gaan. Komen op deze route langs Elba, Monte Christo (dat eiland bestaat echt, tot verrassing van de tweede stuurman) en Isole del Giglia, bekend van de ramp met de Costa Concordia een paar maanden terug. Op de zeekaart te zien is er ruimte zat, er was dus voor dat schip geen enkele goede reden om zo dicht langs dat eiland te gaan. Wij gaan buitenom in de richting van Straat Messina. De dag doorgebracht met in de papieren te snuffelen, kastjes na te kijken (waar ligt hier het wc-papier, de verfkwasten, en meer) en de stabiliteit te berekenen voor de komende reis. Dat doen de kapitein en ik, en als we klaar zijn vergelijken we de boel om te zien of we geen stomme fouten gemaakt hebben. "One mans navigation is always wrong". Gelukkig hebben we daar een goed programma voor, dus dat gaat redelijk vlot.
Dag 3, 7 juni 2012.
Weer om vier uur op, uiteraard. Als je dat steeds doet weet je niet beter. Tweede stuurman, die de wacht heeft van 0000 tot 0400 en van 1200 tot 1600, vertelde dat hij over bakboordsboeg af en toe een oranje gloed zag, het laatste uur of zo. Dat was de Stromboli, die al een paar eeuwen de hik heeft. Soms komt er alleen maar rook uit, dit keer zag je bij de top elke keer oranje vonken omhoog spatten. Bij zonsopkomst kwamen we langs. Tegen negen uur kwamen we bij Straat Messina. Grotere schepen moeten in de straat een loods nemen, dit schip is (net) klein genoeg om dat niet te hoeven. We hadden geen haast, de papieren voor onze lading in Taranto waren nog niet klaar, dus voeren we economisch om brandstof te sparen. Dat was dus ook bij Messina sightseeing. Normaal draait het schip ca 17 knopen (goed 30 km/h), maar nu 12kn, om op een geschikte tijd voor Taranto te zijn. In de straat kwamen we de oude Marsdiep tegen, die indertijd nog tussen Den Helder en Texel gevaren heeft.
Dag 4, 8 juni 2012
De volgende ochtend om acht uur waren we bij het loodsstation van Taranto. Ondertussen hadden we te horen gekregen dat de ladingpapieren toch klaargekomen waren (zo lang duurt het niet om een stempeltje te zetten), en dat we de volgende dag konden laden. Na aankomst druk bezig geweest om het schip klaar te maken voor belading. Er lag nog al wat zwaar spul in de rondte dat we alleen met de kraan konden verslepen, dus alles "keurig" op z'n plek gebracht zodat de heren stuwadoors de andere dag direct konden beginnen. Twee matrozen en de bootsman gaan naar huis, en er komt één bootsman voor in de plaats. we zijn nu dus met 18 man, en onder normale omstandigheden is dat best voldoende.
Dag 5, 9 juni 2012
Uitslapen! Om zes uur opgestaan, want om zeven uur komt de stuwadoor. Het eerste dat gedaan moest worden was een jacht van 60 ton, dat in Genua geladen was, aan de wal zetten. Dat ding stond bovenop het luik, dus op het luik open te maken moest die er eerst af. De scheepskranen konden niet ver genoeg de wal op reiken, we kwamen net 2 meter te kort, dus was er een grote walkraan ingehuurd. Het hijsgerei lag al klaar, dus bemanning en stuwadoor hebben samen dat ding aan de wal gezet. Om 0900 kon het ruim open en begonnen we met laden. Lading was 40 windmolens voor Amerika. In dit geval bestond een molen uit een nacelle (waar de generator in zit) van 73 ton, een hub (waar de wieken aan vast zitten) van 24 ton en een spinner (de afdekplaten en neuskegel) van 0,8 ton. Dit keer hebben we geen wieken bij ons. Blij toe, die dingen zijn groot, licht en fragiel, dus gauw kans op schade. Al dat spul wordt vastgelast in het ruim, zodat het met slecht weer niet aan de wandel gaat. Tegen zevenen 's avonds waren we klaar voor die dag.
dag 6, 10 juni 2012
De stuwadoor heeft vrijaf, maar het lassen gaat door. Om te zorgen dat de lasploeg van de wal het schip niet in brand steekt of de lading beschadigd, moeten wij er bij blijven. Volgens de havenregels moet er ook een brandwacht van twee man van de plaatselijke brandweer aanwezig zijn. Die zitten dus de hele dag op hun kont een sigaretje te roken, terwijl de matrozen met branddekens lopen slepen. Die zijn van glasvezel, dus dat jeukt als de hel.
dag 7, 11 juni 2012
Om zeven uur staan stuwadoor en lassers weer op de stoep. Bij gebrek aan stoep staan ze voor de gangway. ruimen open en maar weer verder gaan. Het schip heeft twee ruimen elk bestaande uit een onderruim en een tussendek. Dat tussendek bestaat uit stalen pontons van 44 ton per stuk, die we met de kraan (we hebben er drie) kunnen verplaatsen. Iedere keer als een stuk ruim vol is leggen we die pontons erboven, zodat erbovenop verder geladen kan worden. Op één ponton kan 500 ton lading liggen, dus die windmolens gaan er echt niet doorheen. Overigens wordt dat soort dingen voor alle zekerheid voor belading wel eventjes nagerekend. Stel je voor dat het toch niet kan. Tegen zevenen waren we weer klaar voor die dag, de stuwadoor heeft vaste werktijden, en wij passen ons daaraan aan. Ook het lassen gaat stug door.
dag 8, 12 juni 2012
Weer om zeven uur beginnen. Inmiddels is het grootste gedeelte geladen. Rond elf uur gaat de laatste spinner erin. De lasploeg moet verder maar zorgen dat de boel vast komt. We gooien ruim 1 dicht, want we krijgen nog 20 containers mee met losse rommel voor die windmolens. Die komen met z'n allen op ruim 1, zodat de lassers door kunnen gaan in ruim 2. Het vastzetten van de containers doet de bemanning. Normaal doet de stuwadoor dat, maar omdat een Filipijnse matroos goedkoper is dan een Italiaanse stuwadoor heeft de rederij liever dat wij dat doen. De jongens zijn er blij mee, want ze krijgen er extra voor betaald. Na die containers wordt met de walkraan dat jacht weer teruggezet op z'n ouwe plek.
Dag 9, 13 juni 2012
Om zeven uur is de lasploeg weer stand-by, alleen hebben ze pech want we moeten het schip omdraaien. Dat mag alleen onder loodsaanwijzing. De loods was om zeven uur besteld, en kwam dus om kwart voor acht aankakken. Het blijft Italië. Om half negen waren we klaar met keren en konden we beginnen met deel twee. Ruim twee half open zodat de lassers kunnen blijven ademhalen, en op de tweede helft komen wat jachtjes voor Florida. Het hijsgerei aangepast, we krijgen er vier, en die zijn een stuk kleiner en lichter dan die we gister aan dek gezet hebben. Om 12 uur staat de eerste. Een groot deel van de "rommel" die ik op dag 4 noemde bestaat uit stutten en craddles voor deze jachten. Na de lunchpauze de andere drie geladen. samen twee zeiljachten op speciale craddles, één motorjacht op houten blokken en stalen stutten en één catamaran alleen op houten blokken. Die kan niet omvallen. Het staal wordt vastgelast aan dek en de bootjes worden met spanbanden van tien ton SWL (safe working load) aan dek gesjord. Ze moeten wel heel overkomen. Om twee uur 's middags was de lasser klaar met de lading in het ruim. Dat kon dus dicht, net op tijd voor het laatste jacht, de catamaran. Voor het lassen aan dek hadden we geen toestemming van de havenmeester. Die had alleen een papiertje getekend voor de ruimlading en voor de deklast moet een nieuw papiertje getekend worden. We zijn dus zonder vertrokken, en hebben dat laswerk direct na vertrek zelf gedaan. Het was prachtig weer, dus dat kon prima.
Dag 10, 14 juni 2012
De volgende haven was Préveza in Griekenland. Daar moeten we nog twee jachtjes laden. Van Taranto naar Préveza is het goed 10 uur varen, dus vanochtend waren we om acht uur bij de loods. Die komt mooi op tijd aan boord, alleen was er een uitvarend schip en een smalle vaargeul, dus moesten we een uur wachten totdat de vaargeul vrij was. Afmeren was lastig. de kont van het schip werd steeds door de stroom van de kade geduwd, dus duurde het even voordat we gemeerd waren. In de Middellandse Zee is er ternauwernood getij, maar zelfs die paar centimeter is voldoen om op bepaalde punten een forse stroom te veroorzaken. Ook Straat Messina is zo'n punt. Na het meren kwamen de twee jachtjes langszij. Één zeiljacht en één motorjacht van 80 ton met schade. Zij had aan de grond gezeten en was beide roeren en schroeven kwijt. Ook had zij schade aan de stabilisatoren. Het zeiljachtje stond er weer voor twaalven op, en na het middageten hebben we het hijsgerei aangepast voor de grote jongen. Dit keer met twee kranen. 80 ton is een flutje voor ons hijsgerei, maar het ding is zo groot dat het makkelijker met twee kranen gaat. In Taranto en ook hier deden we het kranen zelf. Matroos in de kraan, en ik geef per radio aanwijzingen. Voor dit soort operaties komt er een loadmaster over. Die bepaald wat voor hijsgerei we moeten gebruiken, waar de hijsstroppen op het jacht komen (voor het onderwater gedeelte wordt een duiker ingehuurd) en waar de stutten en blokken geplaatst moeten worden. Om 1600 was alles klaar en tegen 1630 zijn we vertrokken.

EK Nieuws voor de zaterdag

Top 5 van: 15-06-2012


Bijna vaderdag sugesties!!!

weer pleiten

0
0
Ik ga weer naar de camping. Laten we hopen dat 1 bepaalde persoon er niet is want dan kan ik veel rustiger daar zijn. Veel plezier allemaal dit weekend, maak er iets leuks van

Houd je haaks allemaal!!!

Dag 11, 15 juni

0
0
Dag 11, 15 juni 2012
Vanaf vertrek gisteren snelheid aangepast zodat we op een geschikt tijdstip bij Messina waren. Dit keer was dat om 1000. Mooie tijd en mooi weer. We zijn nu onderweg naar Villefrance sur Mer. Daar moeten we het schadejacht uit Préveza lossen. Het jacht moet naar Antibes, maar daar is geen geschikte rede. De enige mogelijke ligplaats in Nice is bezet, en de derde optie is de rede van Villefrance. Tenzij kantoor met nog een andere mogelijkheid komt, zoals Toulon of Monaco. Zolang we goede kaarten hebben komen we er wel.

hoi

0
0
#########################################
eens kijken hoeveel mensen dit hebben gelzezen

Probeerseltje

0
0
Die werkbalk van 'Skipity' schijnt toch z'n voordelen te hebben

Ideaal voor screenshots of't 'verplaatsen' van bv video's gezien bv dit kunstukje dat ik op Wimp.com tegen kwam:

Aparte manier van schilderen



Verders met moeke en mij alles best in Almkerk maar een boel mensen 'in de omgeving' hebben problemen kennelijk en daar gaat veel tijds in zitten

*In 'betere tijden' zal ik hier vast en zeker wel vaker te vinden zijn*

Fijn weekend en felicitaties voor ieders die geslaagd is *boink*

Enorme wolken alcohol in het heelal...

0
0
Wist je dat er in het heelal enorme wolken alcohol ontdekt zijn?

Zelfs in onze eigen melkweg zijn deze alcohol wolken gevonden. Deze wolken zijn soms meer dan 1000 keer groter dan de afstand van de Aarde tot de Zon. De alcohol in deze wolken is dezelfde alcohol die bijvoorbeeld ook in bier, wijn en de meeste andere soorten alcoholische dranken gebruikt wordt.

De afzonderlijke wolken bevatten voldoende alcohol om de hele wereldbevolking voor miljoenen jaren dronken te voeren. Helaas is de alcohol in de meeste van deze wolken vermengd met giftige stoffen, waardoor de alcohol dus niet te gebuiken is.

ben je betoeterd?

0
0

Rules Of The Road, Indian Style

Traveling on Indian Roads is an almost hallucinatory potion of sound, spectacle and experience. It is frequently heart-rending, sometimes hilarious, mostly exhilarating, always unforgettable -- and, when you are on the roads, extremely dangerous. Most Indian road users observe a version of the Highway Code based on a Sanskrit text. These 12 rules of the Indian road are published for the first time in English:

ARTICLE I:
The assumption of immortality is required of all road users.
ARTICLE II:
Indian traffic, like Indian society, is structured on a strict caste system. The following precedence must be accorded at all times. In descending order, give way to:
Cows, elephants, heavy trucks, buses, official cars, camels, light trucks, buffalo, jeeps, ox-carts, private cars, motorcycles, scooters, auto-rickshaws, pigs, pedal rickshaws, goats, bicycles (goods-carrying), handcarts, bicycles (passenger-carrying), dogs, pedestrians.
ARTICLE III:
All wheeled vehicles shall be driven in accordance with the maxim: to slow is to falter, to brake is to fail, to stop is defeat. This is the Indian drivers' mantra.
ARTICLE IV:
Use of horn (also known as the sonic fender or aural amulet):
Cars (IV,1,a-c):
Short blasts (urgent) indicate supremacy, IE in clearing dogs, rickshaws and pedestrians from path. Long blasts (desperate) denote supplication, IE to oncoming truck: "I am going too fast to stop, so unless you slow down we shall both die". In extreme cases this may be accompanied by flashing of headlights (frantic). Single blast (casual) means: "I have seen someone out of India's 870 million whom I recognise", "There is a bird in the road (which at this speed could go through my windscreen)" or "I have not blown my horn for several minutes."
Trucks and buses (IV,2,a):
All horn signals have the same meaning, viz: "I have an all-up weight of approximately 12.5 tons and have no intention of stopping, even if I could." This signal may be emphasised by the use of headlamps.
Article IV remains subject to the provision of Order of Precedence in Article II above.
ARTICLE V:
All manoeuvres, use of horn and evasive action shall be left until the last possible moment.
ARTICLE VI:
In the absence of seat belts (which there is), car occupants shall wear garlands of marigolds. These should be kept fastened at all times.
ARTICLE VII:
Rights of way:
Traffic entering a road from the left has priority. So has traffic from the right, and also traffic in the middle.
Lane discipline (VII,1):
All Indian traffic at all times and irrespective of direction of travel shall occupy the centre of the road.
ARTICLE VIII:
Roundabouts: India has no roundabouts. Apparent traffic islands in the middle of crossroads have no traffic management function. Any other impression should be ignored.
ARTICLE IX:
Overtaking is mandatory. Every moving vehicle is required to overtake every other moving vehicle, irrespective of whether it has just overtaken you.
Overtaking should only be undertaken in suitable conditions, such as in the face of oncoming traffic, on blind bends, at junctions and in the middle of villages/city centres. No more than two inches should be allowed between your vehicle and the one you are passing -- and one inch in the case of bicycles or pedestrians.
ARTICLE X:
Nirvana may be obtained through the head-on crash.
ARTICLE XI:
Reversing: no longer applicable since no vehicle in India has reverse gear.

nav dit artikel

What??? Vaderdag? O nee!

Dag 12, 16 Juni

0
0
Dag 12, 16 juni 2012
Varen in de Thyrreense Zee. Een hoop jachtjes en af en toe een visserman. Het verschil is overigens moeilijk te zien. Allebei gedragen ze zich onregelmatig en houden veel te weinig afstand. Waar wij ons bij 2 mijl (ca 3 km) al druk beginnen te maken hebben zij schijnbaar niet eens in de gaten dat er iemand in de buurt is. Passeren Monte Christo en Elba. Leuk varen: huisje boompje beestje. Op de oceaan zie dagenlang niets dan water. Morgen om 6 uur bij de loods, en naar verwachting rond de middag weer weg. We hoeven maar één jacht te lossen, dat lag met schade aan schroeven en roer in Griekenland. In Antibes, Frankrijk wordt zij gerepareerd. Kapitein loopt te griepen over de Franse inklaring. Je hebt verdorie meer papier te lossen dan lading. In totaal 31 formulieren, verklaringen en certificaten. Krijg je een bijzondere inspectie, dan komt daar nog het één en ander bij. Allemaal dankzij de EU. Volgens onze zeilaanwijzingen is Villefrance sur Mer een megahaven. In 2009 is er één schip aangelopen van 2200 ton. Ter vergelijk: wij zijn 13558 gross, bijna 6× zo groot.

Cyanide amp; Happiness

Witlofbootjes gevuld met Krabsalade

0
0
Recept nummer 72 in 2012
In totaal 590 recepten aanwezig waarvan 515 met foto.

Ontopic:

Hartelijk welkom in het mobiele restaurant de Voogelvlucht

Zoals beloofd, vandaag iets bijzonders.
Dit gerecht kan als voorgerecht dienen, maar ook als een amuse of als een heerlijk hapje op een feestje.



Witlofbootjes gevuld met Krabsalade

Deze witlofbootjes gevuld met krabsalade zijn heerlijk.
Zij zijn vrij eenvoudig te bereiden.

Bereidingstijd: 45 minuten + 30 minuten in koeling.
Aantal personen: 5 - 10.

Voor dit gerecht gebruikt u maar 7 ingrediënten.
Mocht u denken dat het vrij lang duurt om dit te bereiden, bij de tijd is het water aan de kook brengen en de aardappels koken meegerekend.
Omdat er kleine aardappelen gebruikt zijn is de kooktijd vrij kort, ze zijn net door en door gaar, maar hebben nog wat "bite" over.

Wij hopen dat het u smaakt.

De volgende keer zitten we weer eens in Griekenland.

Wij wensen u een prettige nacht toe en tot de volgende keer.


EK Editie

Viewing all 18691 articles
Browse latest View live