Quantcast
Channel: WaarMaarRaar.nl - RSS-feed van alle WMR blogs
Browsing All 18691 Browse Latest View Live
Mark channel Not-Safe-For-Work? cancel confirm NSFW Votes: (0 votes)
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel.
0

weet je

0
0
ik vroeg me af of de woorden 'eekhoorn' en 'acorn' verwand waren...
voor wie het interesseert:

De etymologie van eekhoorn is twijfelachtig. Oorspronkelijk werd gesproken van ee(n)coren. De uitgang -hoorn ontstond pas in de elfde eeuw.
Het eerste deel doet aan eik denken, maar ook dat is niet zeker. Het dier is niet in het bijzonder aan de eik verbonden en daarom was er bij het geven van de naam geen reden om aan die boom te denken. Het is waarschijnlijker dat het afstamt van het Germaanse "aig", wat ‘zich heftig bewegen’ betekent. (Zo betekent aigís: stormwind).
Het tweede deel zou van -erna of -werna kunnen komen. Dan is er een verbinding met "uer", wat wezel betekent. In het Oudrussisisch noemde men de eekhoorn věverica. En in het Latijn staat viverra voor fret.

In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, eten eekhoorns helemaal niet zo graag eikels. Deze bevatten namelijk looizuren (tannines), die ze niet goed kunnen verteren. Vooral bij soorten als Amerikaanse eik zijn dit hoge concentraties, en eten eekhoorns er niets van. Ook in zomer- en wintereik zitten looizuren, maar minder, zodat eekhoorns bij gebrek aan beter hier toch van eten. Dan zie je soms dat ze enkel de top (die minder looizuren bevat) eruit eten. De naam ‘eekhoorn’ of in het Duits ‘Eichhörnchen’ is dus niet echt goed gekozen. Beter is de Latijnse naam ‘Sciurus’. Deze komt van het oud-Griekse ‘skia’ (= schaduw) en ‘oura’ (= staart), dus een beestje dat in de schaduw van zijn staart zit…

Het woord acorn is afkomstig van oak (in Oud-Engels ac) en corn (graan), dus vrucht van de eik. Het bijzondere is dat corn in het Middelduits coren was. Dus de oorspronkelijke eencoren zou daar toch in verband mee kunnen staan….. Maar dus niet vanwege eikels!"geef mij dus maar een lekkere walnoot"

en voor wie meer verklaringen wil .. :
Allereerst hebben we akrs (open plek, waar het woord akker vandaan komt). En het woord aigrun (groente/fruit).
Die twee samen geven akran, dus een open plek met voedsel. Akran is in de plek in het bos waar varkens/zwijnen naar voer zoeken. Voor kleine dieren werd dat akorni.

Wij gebruiken het om de dieren aan te geven (akorni -> ikorni -> ekorn -> eekhorn), de Engelse om wat de dieren eten aan te geven (akarn -> acorn). Hetzelfde geld voor eik en eikel.

Dit soort ‘valse vrienden’ zien we vaker tussen Engels/Duits/Nederlands. Zo hebben wij ‘tuin’, wat een omheind stuk beplant grond betekent. Maar Duitsers hebben ‘zaun’, wat alleen de omheining aangeeft. En Britten hebben ‘town’, wat de huizen binnen een grens aangeeft. Maar ze komen alle drie van hetzelfde woord tuna.

Je moeder

0
0
Je moeder..................................
Een jonge man liep door de supermarkt om een paar dingen mee te nemen wanneer hij erachter komt dat een oude vrouw hem achtervolgt. Hij denkt er verder niet bij na en negeert haar en gaat verder. Uiteindelijk gaat hij naar de kassa en daar gaat ze voor hem staan. "Excuseer me", zegt ze, "het spijt me als mijn staren je nerveus gemaakt heeft. Het komt doordat je ontzettend veel lijkt op mijn zoon, die nog niet zo lang geleden gestorven is."
"Dat spijt me erg", antwoordt de jongeman, "is er iets dat ik voor u kan doen?"
"Ja", zegt ze, "als ik wegga, kun je dan zeggen: 'Dag moeder!'? ik zou me daardoor zoveel beter voelen."
"Zeker", antwoordt de jongeman. Als de oude vrouw vertrekt, roept hij: "Dag moeder!" Wanneer hij bij de kassa komt, ziet hij dat zijn totaal 250 gulden is. "Hoe kan dat nou?" vraagt hij, "ik heb maar een paar dingen gekocht."
"Je moeder zei net dat jij voor haar zou afrekenen", antwoordt de kassière.

Top 5 van: 10-04-2015

Burgers inzetten bij treingeweld

Teamwork

Vraagje aan iedereen

0
0
Vraagje aan iedereen.............
.
Wat zullen we gaan eten??????

Waar jank jij het liefst??

Even koekoeken

Truste tot morgen

0
0


Vanmorgen volzon en vanmiddag wat regen
vandaag weer een nieuwe voorraad koffie gebrand
kunnen we weer een tijdje vooruit
verders redelijk veel wegvallingen
morgen hopelijk wat beter
FIJNE NACHT
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONS

Weltrusten/Goedemorgen

Goedemorgen lieve vrienden

0
0


Goedemorgen
Redelijk slechte nacht geweest, het been gaat weer wat achteruit met ontstekingen..
maar we laten ons natuurlijk de zondagse pret niet ontlopen
Het lijkt er op, dat het vandaag weer een mooie dag wordt
Vanmiddag met de kinderen van het tijdelijk ouderloos kinderhuis, boterkarnen en uiteraard karnemelk
nu
KOFFIE

FIJNE DAG
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONS

Op het verkeerde pootje

0
0
Op het verkeerde been
's Morgens wil ik je in me voelen, je met mijn lippen strelen en je met mijn mond naar binnen zuigen, heet guts je naar binnen. Ja, zo moet koffie zijn.
.
Langzaam stop ik mijn vinger erin, voel langs de haren en ga steeds dieper. O, wat is neuspeuteren toch lekker.
.
Het was een zwoele zomeravond, haar ogen glinsterden. Ik schoof haar benen uit elkaar, zocht haar tepels. Ik was zo opgewonden. Ik had nog nooit een koe gemolken.
.
Vannacht lag ik aan je te denken. Ik wilde je voelen op mijn naakte lijf, maar ik moest weer zonder jou in slaap vallen, waar was je....? Stomme pyjama!
.
Ik heb vannacht over je gedroomd, je rende naakt door het bos met wel 600 eekhoorntjes achter je aan, ze hadden nog nooit zo'n grote eikel gezien!
.
Heerlijk als hij stijf je mond in glijdt. Het vocht langs je lippen laat zijn sporen na. Een druppel op je borst ...oooh heerlijk zo'n Hema worst!
.
Ik ben voor je gevallen, languit op de straat, ik zag je mooie ogen, maar de stoep zag ik te laat!
.
Ik kan jou laten dansen en heel veel liefde geven, ik kan de volgende morgen door jouw hoofd zweven, ik geef liefde en plezier. Aangenaam: ik ben bier.
.
Soms verlang ik zo naar je, ik trek mijn broek omlaag, ren op je af en ga zitten..... O, w.c. als jij er toch niet was!
.
Ik legde mijn hoofd achterover, ik wist niet wat hij wilde. Zijn handen bewogen langzaam van plaats. Ik hield mijn adem in en wachtte. Ik werd koud en warm tegelijk. Hij vroeg of ik nog verder kon. Hij ging er weer in. Zenuwachtig deed ik wat hij zei. Het begon pijn te doen. Maar ik gedroeg mij als een echte vrouw. Opeens kreunde ik, het deed echt pijn. Dit was de eerste en de laatste keer dat ik een kies liet trekken.
.
Langzaam kwam je de kamer binnen. Zoemend en kreunend verkende je mijn lichaam. Je maakte me helemaal gek, stomme mug!

Top 5 van: 11-04-2015

Even duidelijke taal

En toen was het???????

edit Zou deze man lid van de blauwe knoop zijn??

Crown the empire

Helpt oploskoffie??

Truste tot morgen

0
0


Het zonnetje is onder, weer tijd voor de avondlijke/nachtrust
vanmorgen was het zeer gezellig en vanmiddag helaas een flinke blackout gehad
maar mag de pret niet drukken
SLAAP WEL
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONS

Doorbraak

Browsing All 18691 Browse Latest View Live