Quantcast
Channel: WaarMaarRaar.nl - RSS-feed van alle WMR blogs
Browsing All 18691 Browse Latest View Live
Mark channel Not-Safe-For-Work? cancel confirm NSFW Votes: (0 votes)
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel.
0

Druk Druk Druk (etc.)

0
0
Het is lang geleden ...
Maar ik ben er weer ... :P

Ik heb heel veel muziek gemaakt de afgelopen tijd, heel veel gegamed en helaas ook naar school geweest. :P
Maar hier ben ik weer. ^_^


Wat hierboven staat heb ik gemaakt, en ik mag nog meer doen. :D
Verder ben ik gewoon heel actief geweest. :)

Tegenwoordig upload ik mijn snippets en vervelingen hier. :)

Duss. Hallo. :w

Weltrusten/Goedemorgen

Goedemorgen lieve vrienden

0
0


Goedemorgen
Zaagdag is weer aangebroken, en op weg naar weer een weekend..
en dat houdt voor Jolink en mij wat extra werk in, wat voorbereidingen, voor lammetjesdag, aanstaande zaterdag
maar eerst
KOFFIE

FIJNE DAG
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONS

DWL-0063: Bevuilde huis

edit De bloem

Vreemde transacties

Top 5 van: 07-04-2015

de verbaasde Indieuml;r

0
0
Een Indiër zat eens op z’n dooie gemak te vissen aan de rand van een meertje. Een toerist uit Amerika kwam geïnteresseerd dichterbij en knoopte een praatje aan. Op zijn vraag wat hij aan het doen was, antwoordde de Indiër dat hij vis aan het vangen was om zijn gezin te voeden. Hierop zei de Amerikaan: “maar dan moet je drie hengels gebruiken. Dan eten jullie er één zelf op en de andere vissen verkoop je op de markt. Met dat geld wat je daarmee verdient koop je nog meer hengels. En als je handeltje op de markt dan groot genoeg is, kun je op gegeven ogenblik een paar van je dorpsgenoten betalen om voor jou te gaan vissen. En voor je het weet kun je zelf de hele dag rustig op je gat gaan zitten.” Hierop kijkt de Indiër de Amerikaan verbaasd aan en zegt: “dat doe ik nu toch ook?”

Vanaf de boerenwagen

0
0
Van af de boerenwagen
Een fijne middag

edt Bowlingmeeting

0
0
Twee bowlingteams,het ene allemaal blondjes en het andere brunettes,charteren samen een dubbeldekkerbus
om mee te doen aan een toernooi. Het team van de brunettes zat in het onderste gedeelte van de bus, de
blondjes boven. Beneden in de bus, bij de brunettes, zat de stemming er goed in. Zingen, moppen tappen,
lachen gieren brullen. Kortom: heel gezellig.Tot het één van de brunettes op viel dat het boven bij de
blondjes wel héél stil was. Ze besloot poolshoogte te gaan nemen en ging naar het bovenste gedeelte van
de bus. Boven zag ze alle blondjes heel angstig in de stoelen zitten, allemaal met opengesperde ogen
rechtdoor starend, de leuning van de zetel voor hun zo hard vastklampend dat hun knokkels er wit van
zagen.De brunette vroeg:"Wat is hier allemaal aan de hand. Bij ons beneden is het hartstikke gezellig,
maar hier."Eén van de blondjes keek verschrikt op, slikte en fluisterde:
"JA, MAAR JULLIE HEBBEN EEN CHAUFFEUR."

Opa stopt ermee tot morgen

0
0


Lieve mensen,
Ik stop er mee
morgen weer een dag

FIJNE AVOND
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONS

Opa stopt ermee tot morgen

0
0


Lieve mensen,
Ik stop er mee
morgen weer een dag

FIJNE AVOND
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONS

Orthodox Pasen

0
0
Even een woordje uitleggen , wat er zoal gebeurt bij Grieks Pasen. Eerst en vooral de vraag : waarom vallen onze Pasen's niet (altijd) samen?


In de eerste paar eeuwen na Christus vierde bijna iedere plaatselijke kerk Pasen op een verschillende datum. Sommige kerken bepaalden de datum aan de hand van het Joodse Pesach, andere vierden Pasen ieder jaar op 27 maart, en zo waren er nog meer tradities die allemaal een andere uitkomst gaven.

Het eerste Oecumenische Concilie in Nicea (een algemene vergadering van de hele kerk, gehouden in 325) maakte daar een eind aan. Men wilde één regel gebruiken om de datum van het feest van de Opstanding te berekenen.

Het Concilie besloot dat het feest van de Opstanding altijd na Pesach moest vallen, zoals ook de Opstanding zelf na Pesach was. Verder moest het een zondag zijn, de eerste dag van de week, als de nieuwe of Achtste Dag van de Schepping. Een vaste datum kwam dus niet in aanmerking.

Het feest moest vallen op de eerste zondag na de eerste volle maan na de eerste dag van de lente. De datum van Pesach wordt op een soortgelijke manier berekend, en deze berekening zou meestal voldoende moeten zijn om Pasen na Pesach te laten vallen. Voor de jaren waarin dat niet zo was voegde het Concilie toe "na het Joodse Pesach".

Het verschil in paasdatum is niet alleen het gevolg van het feit dat de Orthodoxe Kerk nog eeuwen na 1582 (het jaar waarin Rome de Gregoriaanse kalender invoerde) de Juliaanse kalender heeft gebruikt, hoewel de paasdatum wel volgens de Juliaanse kalender wordt berekend. Lang daarvoor heeft de Orthodoxe Kerk al overwogen de berekening te hervormen, maar men wilde geen methode invoeren waardoor Pasen vóór Pesach zou kunnen vallen.

In het kort: wanneer het volle maan is na Gregoriaans 3 april (= Juliaans 21 maart), dan valt Orthodox Pasen gelijk met Westers Pasen; begint Pesach echter op of na Witte Donderdag, dan wordt de paasdatum nog een week opgeschoven. Dat was bijvoorbeeld zo in 2009: volle maan op 9 april, Pesach op 9 april (Witte Donderdag in de Westerse kalender), Westers Pasen op de eerstvolgende zondag (12 april), Orthodox Pasen één week later, op 19 april.

Is het volle maan na Gregoriaans 21 maart, maar voor Juliaans 21 maart, dan gebruikt de Orthodoxe Kerk de volgende volle maan en valt Pasen 4 weken later dan in het Westen. Ook dan geldt de Pesach-regel, waardoor het verschil 5 weken kan worden.

De laatste keer dat Pasen in Oost en West op dezelfde datum zal vallen is 24 april 2698. Daarna is het verschil tussen de kalenders zo groot dat dit nooit meer voorkomt. Het maximale verschil tussen de Westerse en Orthodoxe Paasdatum is dan opgelopen tot 6 weken.


Het Paasfeest meemaken in Griekenland is een onvergetelijke ervaring. Met het Paasfeest wordt het lijden en de kruisiging van Jezus Christus herdacht en de opstanding gevierd.. Voor de Grieks-Orthodoxen is het paasfeest het belangrijkste feest van het jaar. Vanaf de maandag voor Pasen noemt men in Griekenland elke dag “groot”: “Grote maandag, Grote dinsdag etc”. Pasen is het meest heilige feest in Griekenland. Het begint met 40 dagen vasten. Deze periode wordt "Sarakosti" genoemd, wat is afgeleid van het woord veertig (de veertig dagen die gevast worden). Er zijn in Griekenland nog steeds veel mensen die meedoen aan de vasten, vooral in de dorpen. Jongeren en mensen in de grote steden doen hier minder aan mee. Men eet tijdens de vasten alleen natuurlijke voedingsmiddelen. Er wordt geen vlees, zuivel, vis en gevogelte gegeten.Schelpdieren en inktvis mogen wel gegeten worden. Op Palmzondag, de eerste dag van de Heilige Week, wordt alleen vis geserveerd. Op zaterdag vóór Pasen, wordt het eten dat op Paaszondag zal worden geserveerd naar de kerk meegenomen en het wordt gezegend door de priester. In de week voor Pasen worden de voorbereidingen voor dit belangrijke feest in alle dorpen getroffen. De voorbereidingen voor Pasen houden in: het schoonmaken (soms verven) van het huis, het versieren van de straten, het bakken van het paasbrood en de paaskoekjes en het verven van de paaseieren.

Ik zal wel op een andere blog met foto's afkomen rond ons paasgebeuren , maar onze paasdata hieronder , vergelijk maar met die van jullie :P

5 april 2015 - Katholiek Pasen
12 april 2015 - Orthodox Pasen

Dit jaar viel het al bij al mee, maar één weekje verschil, maar let eens op naar volgend jaar.


27 maart 2016- Katholiek Pasen
1 mei 2016 - Orthodox Pasen


16 april 2017 : valt allebei samen

1 april 2018 : Katholiek Pasen
8 april 2018 : Orthodox Pasen


Links : http://www.grieksegids.nl/tradities/paasfeest.php

http://www.petrusenpaulus.eu/paasdatum.html

Boos

0
0
Mij maak je niet snel boos, ik ben laconiek, onverschillig en mijn motto zou "leven en laten leven" kunnen zijn.

Maar mijn klas en ik werden vandaag als vuil behandeld.

Wij hebben deze periode veel verslagen moeten maken en van 1 van deze verslagen kregen we vandaag feedback.
En hoe dat ging. Respectloos en denigrerend.
Onze verslagen waren niet eens nagekeken. Ze had er door heen geskimd en zei dat iedereen het maar opnieuw moest doen, omdat niemand een voldoende zou hebben.
Na wat geklaag en gebler werden de verslagen uitgedeeld.
Nog meer gediscussieer en op een gegeven moment zegt ze: Als ik deze verslagen serieus zou nakijken zo hooguit 5% een voldoende hebben.

Het zat me zo ie zo al niet echt lekker en toen dat werd gezegd werd ik boos.
Dat is knap. De laatste keer dat ik boos werd was ergens halverwege mijn mbo toen ik stage moest lopen zonder enige vorm van vergoeding (nooit van mijn leven dat ik slavenwerk ga doen).
Anyway. Ik kan met zekerheid zeggen dat ik bij deze 5% zal zitten en anders niet veel lager dan een 6. Ik was echt niet van plan om de moeite te nemen om heel nieuw verslag te maken. Dus ik ging me ook bemoeien met deze discussie.
Het kwam hier op neer:
Het is uw taak om mij les te geven en om mijn werk na te kijken. Het is mijn taak om het werk te maken. Wat u nu heeft gedaan is mij neergezet als vuil omdat de rest troep heeft gemaakt.
Ik heb dit gezegd met een niet zo aardige toon en in de schreeuwende richting, maar ja anders dringt het niet door... Docent schreeuwt terug: Dat is mijn taak helemaal niet en nu wil ik verder met de les.
maar ik had daar zo geen zin in.
En zei: Nee u gaat mijn werk nu nakijken.

Wou ze niet doen.
Veel gediscussieer later liep ze weg.
Anyway wij waren nog niet klaar en gingen massaal maar naar de studieadviseur.


Nja
Veel saaie zooi verder.
Uitkomst:
Ik moet het nog steeds een nieuw verslag maken terwijl ik ervan ben overtuigd dat mijn oude goed was.
Uren werk verspild als het ware.

Weltrusten/Goedemorgen

Goedemorgen lieve vrienden

0
0


Goedemorgen
Na een minne nacht, huppelen we weer een zieken huisdag in
groot deel van de dag, mag ik weer in het ziekenhuis zijn.
Het rechterbeen, gaat ondanks de ingrepen hard achteruit..
ben al aan het oefenen om zonder gebruik te kunnen maken van het rechterbeen, ( links is al lam ), nog alleen vanuit de stoel naar bed of andersom
Nu
KOFFIE

FIJNE DAG
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONS

DWL-0064: Muurschilderijen

Ik ben maar een moeder

Naar het ziekenhuis

0
0
Voorgaande ingrepen, aan het rechterbeen hadden geen resultaat, nu weer voor een electro onderzoek kijken wat daar uitkomt.
:w:w:w

leuk gedaan..

Browsing All 18691 Browse Latest View Live