Quantcast
Channel: WaarMaarRaar.nl - RSS-feed van alle WMR blogs
Browsing All 18691 Browse Latest View Live
Mark channel Not-Safe-For-Work? cancel confirm NSFW Votes: (0 votes)
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel.
0

Naar Ziekenhuis

0
0
Op weg naar het ziekenhuis
Eerst een hartfilmpje
Daarna gesprek met de Cardioloog
Hart is onregelmatig en langzaam
Tot straks
:w:w

Opa is weer terug van ZH.

0
0
Het hart is traag, trager als het normaal al traag was en zeer onregelmatig..
Pilletje erbij en we ziene wel weer

Cardio-versie, gaan ze niet doen, is een paar jaar terug 2x gedaan zonder resultaat.
Ijs was lekker

:w:w

Top 5 van: 19-08-2013

Karpaten, Joegoslavie, Griekenland

0
0
".. In de eerste helft van de 4de eeuw werd het Romeinse rijk verdeeld in een westelijke en een oostelijke helft..
Het West-romeinse rijk ging uiteindelijk over in het koninkrijk van Karel de Grote en het Vaticaan, maw West Europa.
Het oostelijke rijk Byzantium werd voornamelijk bevolkt door Grieks sprekende oosters-orthodoxe christenen en later door moslims, toen de Ottomaanse Turken in 1453 Constantinopel innamen.
De grens tussen het oostelijke en westelijke rijk liep dwars door wat na de eerste wereldoorlog het multi-etnische Joegoslavie werd.
Toen die staat in 1991 met veel geweld uit elkaar spatte, gebeurde dat aanvankelijk langs dezelfde breuklijk als binnen het romeinse rijk, zestien eeuwen daarvoor.
De Slovenen en Kroaten waren rooms-kataholiek, erfgenamen van een traditie die via Oostenrijk-Hongarije terugging tot het West-romeinse rijk.
De Serviers waren oosters-orthodox en erfgenamen van de Ottomaans-byzantijnse traditie van het Oost-romeinse rijk.

De Karpaten versterkten deze grens tussen Rome en Byzantium, en later tussen de Habsburgse keizers in Wenen en de Turkse sultans in Constantinopel.
De Karpaten zijn niet zo makkelijk te doorkruisen!
"Daarom hoort Griekenland ook tot het Oosten..
Roemenie was vanwege de invloed van de Renaissance en de Reformatie in het NW van het land voor de 2de wereldoorlog hoger ontwikkeld dan Griekenland..
Het was uitsluitend de Truman-doctrine - 10 miljard dollar aan Amerikaanse hulp - die aan de basis lag van het moderne westers georienteerde Griekenland..."
"

uit "Oostwaarts" door Robert D. Kaplan

Driedubbele flikflak

0
0
Pink

Er bellen twee zwervers aan bij freule Van Puffelen. De freule vraagt wat ze wensen.
"Nou mevrouw," zegt de ene zwerver, "we zouden graag een korsie brood eten. Heb u misschien een klussie voor ons?"
"Dat komt goed uit," zegt de freule, "achter in de tuin ligt een stapel hout. Als jullie dat voor mij klein hakken, dan krijgen jullie de restjes van gisteren en een kop koffie."
"Graag mevrouw," zegt de zwerver en de twee lopen naar de tuin om het hout te gaan hakken.

De freule gaat weer naar binnen. Dan gaat de telefoon. De freule neemt op:
"Met freule Van Puffelen."
"U spreekt met de acrobaat," klinkt het aan de andere kant.
"Ik zou vanavond optreden bij u op de freule-vereniging, maar ik heb mijn pols verstuikt, dus ik kan niet komen."
"Dat is niet zo mooi," zegt de freule en hangt op.
Als ze opgehangen heeft, ziet ze de ene zwerver door de tuin een driedubbele flikflak, een dubbele salto en een rietberger maken. De freule loopt naar buiten en zegt tegen de andere zwerver:
"Als uw collega dat vanavond bij de freule-vereniging ook wil doen, dan betaal ik hem 500 Euro."
Roept de ene zwerver naar de andere:
"Jan, de freule vraagt of je vanavond voor 500 Euro ook je andere pink eraf wilt hakken!"

Fijne middag van cardio Opa

Dag 132, 18 augustus 2013

0
0
Vandaag naar huis. Zal tijd worden. Vanochtend nog even met het schip binnenlopen in Palm Beach, afmeren, klaarmaken voor de lossing, een beginnetje maken met het lossen, overdracht doen.
Ach, anders verveel ik me toch maar. Wel, afmeren was standaard, alleen was de kade aan de korte kant en hadden ze aan het uiteinde van de (insteek)haven een oliescherm neergelegd, waardoor het nog korter werd. Het paste wel, maar nog net.
De autoriteiten waren tot mijn grote verrassing schappelijk en heel menselijk. Pikkenparade was niet nodig, alleen degene die geen Amerikaans visum hadden moesten opdraven. Geen visum komt nog wel eens voor bij onze Filipijnen, het schijnt dat in Manilla het aanvragen van zo'n ding nogal wat tijd in beslag neemt. Langer dan deze mensen aan verlof hebben
Ook de Coast Guard had al van te voren laten horen dat ze de loswerkzaamheden niet zouden storen. Heel prettig. Doen ze natuurlijk wel, maar in ieder geval in beperkte mate. Als alles in orde is, geloven ze het verder wel. Voor mij overigens niet zo interessant, want ze zouden pas de andere dag, maandag, komen.
Even met Zevenster gebabbeld, die hadden een kudde stuwadoors geregeld met het idee dat we met zoveel mensen (leerlingen) best met twee kranen tegelijk kon werken. Niet echt tegelijk, als je met een jacht bezig bent moet de rest van de boel stilstaan, maar één voor één. Als de één aan het voorbereiden is, dan kan de ander hijsen. De gezichten gingen op half zeven toen ik vertelde dat de drie leerlingen die nog over waren eraf gingen, en dat de nieuwe ploeg brandnieuw was. Zulk soort geintjes kun je niet met onervaren mensen doen. Onze vlucht, die van de leerlingen en mij, ging echter pas om zeven uur 's avonds. De gaande man er toen voor de ochtend toch maar bijgetrokken. Eens kijken hoever we komen. Tot de middag ging het eigenlijk best goed. Minder snel dan eigenlijk verwacht, twee voor gelost met kraan één en achter ook twee met kraan drie.
Direct na de middag nog ééntje in het water geplempt en toen lag kraan drie stil. We hadden geen sleuteltjes van het derde jacht. Normaal krijg ik de sleuteltjes van de jachten, en aan de overkant krijgen ze deze weer terug. Dat is voor als we onverhoopt averij aan die dingen krijgen. We kunnen er dan in geval van nood in ieder geval in. Ook wil de douane nog wel eens een kijkje nemen. Zit zo'n jacht op slot dan wordt 'ie door de douane zonder pardon open gebroken. Ook dan voorkomt een sleuteltje schade.
Echter levert niet iedereen trouw z'n sleuteltje in. Vrijwel altijd zijn er één of twee die missen. Heeft de eigenaar hem per ongeluk in de zak laten zitten, of hij heeft z'n bootje gewoon opengelaten onder het motto "ik heb toch niets te verbergen". In ieder geval hadden we geen sleutel, en er was ook geen eigenaar die we op de kop konden houden en leegschudden daarvoor.
Het werd toen aardig vol naast het schip. Van een ander bootje was er ook geen eigenaar, maar wel een sleutel. Normaal laat je ze dan even langszij liggen totdat den mensen op komen dagen, maar wij hebben maar een beperkt aantal strekkende meters schip waar we een jacht kunnen afmeren, en met een paar 30 meter jachten wordt die ruimte snel minder. We moeten ze ook nog in het water kunnen laten zakken. Hoe het uiteindelijk opgelost is weet ik niet, want zo rond die tijd moest ik, samen met de leerlingen, bij de kapitein komen voor de laatste administratieve handelingen, afrekeningen en zo.
Toen ben ik er maar mee genokt. Tussen de bedrijven door een praatje gemaakt met de nieuwe collega. Die nam het lossen naadloos van me over. Ik hoop alleen maar dat mijn overdracht op papier voldoende geweest is om goed door te kunnen.
Ietsje voor half zes werden we met ons drieën opgehaald door een busje. Tenslotte moeten de koffers ook mee. Dit keer was het vliegen vanaf Palm Beach. Bij een eerdere gelegenheid vloog ik vanaf Miami, en dat was een stuk verder rijden. In dit geval was het drie keer struikelen en we stonden op het vliegveld. Lokale vlucht naar Atlanta, en binnenslands zijn de Amerikanen bij lange na niet zo schizofreen als naar het buitenland toe. Als de Amerikaanse autoriteiten binnenslands zich net zo zouden gedragen als tegenover buitenlanders, dan zouden ze stante pede een eind hout in d'r nek krijgen. Dat loopt allemaal een stuk vriendelijker.
We hadden met ons vieren een e-ticket. Die werd natuurlijk door de machine geweigerd, dat is naar mijn ervaring bijna altijd zo. Waarom ze die dingen hebben ingevoerd weet ik niet, want de helft van de tijd heb je toch iemand nodig omdat de machine iets verkeerd leest of dat er wat anders aan de hand is.
In dit geval was de vlucht vertraagd. Volgens het dametje dat ons hielp was het maar tien minuten en hadden daarmee ruim voldoende de tijd om de intercontinentale vlucht naar Nederland te halen. Dat klopte als een bus.
Op Atlanta kom je direct de beveiligde zone binnen, ook daar geen gedonder met de beveiliging. Atlanta is een erg groot vliegveld met zes stationsgebouwen. Die zijn met elkaar verbonden via een ondergrondse spoorlijn met zowat om de minuut een treintje. Uiteraard kwamen we binnen op A en de vlucht ging op F. Die was nog in aanbouw of werd gerenoveerd. In ieder geval zat je op het laatst om je heen te kijken met een blik in je ogen van moet ik nou hier wezen of zit ik nou op een bouwplaats. Het bleek beide te wezen.
De vlucht naar Schiphol was op tijd en liep zelfs tijdens de vlucht nog wat in. Bij aankomst waren we een kwartier te vroeg.
Voor de immigratie stond een rij vanjewelste. Zeker vakantietijd. Stomtoevallig stond ik in de snelste rij, en binnen de kortste keren was ik erdoor. Je moet mazzel hebben. Ik kom bij de lopende band van de bagage aanlopen, en ik kan zo m'n koffers van de band plukken. Zo vlot had ik het nog nooit meegemaakt.
De rederij had Schipholtaxi geregeld. Die balie maar opgezocht. "Ja, mijnheer, u staat op de lijst, de taxi komt zo". Keurig. Nou neem ik dat soort berichten meestal met een korreltje zout. Ik ga maar zitten en start m'n computer op om dit verhaal aan te vullen. Ik had de tekstverwerker nog niet geladen of de chauffeur was er al. Ik was het eerste adres op z'n lijst. Onderweg genoeglijk met de chauffeur gekletst. Die bleek in een vorig leven in de scheepsbouw in Hoogezand gewerkt te hebben. Raakvlakken genoeg.
Zelfs de sleutel van de voordeur paste.

Sjaak, hoe is het met je dieet

Ratte amp; samsam

Een paracetamolletje

0
0
Een huisarts belt in een weekend een loodgieter met de vraag of hij direct wil komen, want hij heeft water in de kelder. De loodgieter probeert de huisarts af te wimpelen en vraagt of dat niet kan wachten tot maandag. Maar de huisarts staat er op dat de loodgieter direct komt. Daarop zegt de loodgieter toe om direct te komen. Bij de huisarts aangekomen neemt deze hem mee naar de kelder, doet de deur open en de loodgieter ziet inderdaad dat de kelder vol water staat. De loodgieter vraagt de huisarts of die een paracetamol voor hem heeft. De huisarts gaat niet begrijpend een paracetamol halen en geeft deze aan de loodgieter. De loodgieter gooit de paracetamol in het water en zegt tegen de huisarts: 'Ik ben weer weg, als het maandag niet over is moet je me bellen'...

Fijne avond van leuke Opa

Sorry Truste, op is op

0
0


Het is weeral in de avond, van een wederom fijne en zonnige dag..
vanmorgen, even naar de ziekenhuis filmstudio geweest, voor een hartfilmpje, wat weer onregelmatig tikt, een soort tik.....................tak dus
verders veel plazier gehad, de vierpootjes waren de butler weer zeer dankbaar voor de warme hap, ik zelf ook......
het lichaam waarschuwt weer
FIJNE NACHT
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONS
Apocalyptica

tegeltje-gezegde

0
0
Er hangt hier zo'n tegeltje-gezegde op de muur. Alleen mijn reactie was niet zo snugger...

gezegde:
"In bier zitten vrouwelijke hormonen. Hoe meer je drinkt, hoe meer je gaat praten, hoe slechter je gaat autorijden"
Ik: In bier zit geen oestrogeen!..... OOOOH ik snap hem al :$

Weltrusten/goedemorgen

Grapje

Kusje????

Goedemorgen Woensdag

0
0Goedemorgen, gij wakkere vrienden
De nacht weer door
Gaan we in gezellige slenterpas, langs vele leuke en vrolijkmakende momenten, naar de avond..
Hebben we de avondpoort bereikt, zullen we vrolijk kakelen over de voorbije dag, onder het genot van een flinke stapel pannenkoeken, met of zonder spek...
na al deze onzin, met knipoog naar den waarheid,
rest mij nog, je een gezwellige slenterpas door deze dag te wensen.......
straks de kippies
vierpootjes hebben
en ik??
KOFFIEFIJNE DAG
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONS

Mijn credit-card is gestolen

0
0
Creditcard gestolen:


De creditcard van mijn vrouw is gestolen...
.
.
.
.
.
.
.
... maar ik heb nog geen aangifte gedaan,

want de dief geeft minder uit dan mijn vrouw!

Top 5 van: 20-08-2013

Browsing All 18691 Browse Latest View Live