Quantcast
Channel: WaarMaarRaar.nl - RSS-feed van alle WMR blogs
Browsing All 18691 Browse Latest View Live
Mark channel Not-Safe-For-Work? cancel confirm NSFW Votes: (0 votes)
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel.
0

Straighten up little soldier

Man, vrouw, bier:

0
0
Man, vrouw, bier:

Vrouw: "Drink jij bier?"
Man: "Ja."
Vrouw: "Hoeveel bier drink jij?"
Man: "Ach misschien 8 glazen per week"
Vrouw: "En wat betaal jij per glas?"
Man: "Ach, zo'n 2,50."
Vrouw: "Dus jij drinkt per week voor 20 euro bier?"
Man: "Ja, dat zal dan wel."
Vrouw: "Wist jij dat dat per jaar meer dan 1000 euro is?
En dat als je dat geld de laatste 20 jaar had belegd met een goede winst,
dat je dan nu een Ferrari had?!"
Man: "Drink jij bier?"
Vrouw: "Nee."
Man: "Waar is je Ferrari?"

points of view..

0
0
-nederlands_O-
In a mother's womb were two babies.
One asked the other: "Do you believe in life after delivery?"
The other replies, "why, of course. There has to be something after delivery. Maybe we are here to prepare ourselves for what we will be later.
"Nonsense," says the other. "There is no life after delivery. What would that life be?"
"I don't know, but there will be more light than here. Maybe we will walk with our legs and eat from our mouths."
The other says "This is absurd! Walking is impossible. And eat with our mouths? Ridiculous. The umbilical cord supplies nutrition. Life after delivery is to be excluded. The umbilical cord is too short."
"I think there is something and maybe it's different than it is here." the other replies,
"No one has ever come back from there. Delivery is the end of life, and in the after-delivery it is nothing but darkness and anxiety and it takes us nowhere."
"Well, I don't know," says the other, "but certainly we will see mother and she will take care of us."
"Mother??" You believe in mother? Where is she now? "
She is all around us. It is in her that we live. Without her there would not be this world."
"I don't see her, so it's only logical that she doesn't exist."
To which the other replied, "sometimes when you're in silence you can hear her, you can perceive her." I believe there is a reality after delivery and we are here to prepare ourselves for that reality....dood verklaarde baby leeft

Fijne middag, van de coole zot

hartje zomer en Vorst in belgie

0
0
Belgie heeft een nieuwe koning.
Nou moet ik zeggen dat ik het knap ingewikkeld vind om dat in 3 talen te doen.
Vond de troonswisseling in Nederland ook meer sfeervoller. Beetje de Hollandse kneuterigheid.
Maar voor alle belgen op wmr, leve jullie nieuwe koning:D

Club der derde leeftijd

0
0
Een oude meneer bezoekt regelmatig de club voor de derde leeftijd en is er verliefd geworden op een weduwe.
Op een dag trekt hij zijn stoute schoenen aan en vraagt haar ten huwelijk. Zij aanvaardt de uitnodiging met enthousiasme.
De volgende dag telefoneert hij haar en zegt dat hij het vervelend vindt dat hij haar de dag ervoor ten huwelijk heeft gevraagd maar niet meer weet of ze 'ja of nee' geantwoord heeft.
Oh! Zegt ze 'ik ben blij dat je me belt want ik herinner me dat ik 'ja' gezegd heb
maar ik weet niet meer tegen wie.'

Dag 101, 18 juli 2013

0
0
Gewoon doorgaan met staalplaatjes, het wordt eentonig. Tenminste om erover te vertellen want om het te doen en te blijven controleren blijf je in de rondte rennen. Voor de tachtigste keer de sjorders vertellen dat ze, alsjeblieft, de verticale houtjes zo willen vast timmeren dat ze tijdens de reis nit omvallen.
Die verticalen zitten tussen de ruimwand, in ons geval is dat een zijtank, en de lading. Ze zijn ervoor dat de lading niet tegen de wand gaat schavielen tijdens de reis. Verder is een beetje afstand tussen wand en lading nodig voor het geval condensatie optreedt. Dan wordt de lading minder nat. Condensatie mag eigenlijk helemaal niet optreden want van de reis zullen we de luchtdrogers bijzetten, maar je weet maar nooit. Luchtdrogers zijn ook machientjes.
In ieder geval de laatste ballast eruit gefietst, nou ja, niet de laatste. We hebben een hele berg staal voorin zitten, terwijl het achterste deel van ruim 2 nog steeds compleet leeg is. Gevolg is dat het neusje gaat duiken. Als tegenwicht houden we de achterste tanken vol. Dat heeft als bijeffect dat de stabiliteit idioot hoog blijft. Staal in het onderruim en dan ook nog een deel van je dubbele bodem vol, het schip is zo stijf als een deur. Maar we moeten nog een stel zware stukken laden plus een schuif jachtjes, en dan is een hoge stabiliteit wel prettig. Je hebt dan meer reserve tegen eventueel scheefvallen.
In Porto Marghera krijgen we als het allemaal door gaat als zware jongens een van 185 ton, een van 145 ton, een van 75 en een van 72 ton. De rest is ook looiïg, maar minder dan 70 ton. De zware jongens zijn allemaal dual lifts, met twee kranen tegelijk. Dat wordt voor de 185 ton twee kranen op 120, of een op 90 en de andere op 120, bij 90 ton is het bereik van de kraan beduidend groter. De 145 ton kan met twee kranen op 90 ton. De rest gaat heel simpel met twee kranen op 50 ton, dan heb je maximaal bereik en kun je op elk plekje in het ruim komen. Trouwens de meeste komen aan boord met de walkraan, alleen de hele zware moeten met eigen spullen. Die staan overigens ook op een andere kade. We moeten tussendoor nog verhalen ook.
Maar voorlopig hebben we onderruim 1 vol maar hebben ze het sjorren nog niet afgemaakt. Dat houd weer in dat het tussendek niet dicht kan. We maken het wel zodanig klaar dat het met één beweging gesloten kan worden, dat spaart tijd. Morgen, als het sjorren gedaan is, dan leggen we het zo dicht.
We krijgen de meest vreemde berichten binnen. Ladingen die niet doorgaan, partijen die blijven liggen, ergens is er iemand fors op z'n teentjes getrapt, en wil bloed zien. Het rechte weet ik er ook niet van, ik heb alleen maar te maken met de resultaten. En voorlopig zeggen die nog helemaal niets. Het laden gaat gewoon door. Maar of we alle havens van de komende reis zullen zien, dat is een kwestie van afwachten.
Twee keer per dag krijg ik een briefje van de voorman waarop staat hoeveel er geladen is. Goed beschouwd zijn die cijfers om over te huilen. Ruwweg 500 ton per ploeg. Over een hele dag gerekend is dat 1000 ton. Andere havens, zoals Antwerpen zijn drie à vier keer zo snel met dezelfde ladingsoorten. Waar het allemaal aan ligt mag Joost weten. Het verhaal gaat in de rondte dat ze van het voorjaar in het kader van de kostenbesparing er een hele partij stuwadoors eruit gemieterd hebben. Er was toen even geen lading. Nu hebben ze hier in de haven lading te over maar gooien de overgebleven stuwadoors de kont tegen de krib en doen aan een inofficiële langzaamaan actie. Da zou kunnen kloppen met wat ik op de kade zie, want de jongens kunnen best een stuk harder.
Het rotte voor onze rederij is dat die de ligtijd voor deze haven op een bepaald aantal dagen begroot hebben. En daar gaan we, inclusief de ankerperiode, gruwelijk overheen. En dat betekend dat ze voor de komende haven, Porto Marghera, tijd te kort komen. Ze hebben daar aan de afscheper beloofd voor een bepaalde datum te zijn, en die afspraak loopt nu gevaar. Volgens de geldende regels kan zo'n verscheper de lading dan aan een ander schip aanbieden, waardoor wij deze lading mispeilen. Dat gebeurt in de praktijk nooit, maar wat ze wel heel graag willen is een reductie op de vervoerprijs wegens wanprestatie. Ik prijs mij gelukkig dat ik daar niet tussenzit. Dat soort babbelegoegjes kan ik missen als kiespijn.

Knufsmakknuf, van.....

God en de brandweer

Dag 102, 19 Juli 2013

0
0
Het einde komt in zicht. Het zal tijd worden. De laatste staalplaatjes gaan in tussendek één. Maar ja, ze moeten ook nog gesjord worden, en inmiddels is het al 1300. De stuwadoors nokken af en de boel moet daarna nog gesjord worden. Maar de jachtjes liggen ook al op de stoep. Die moeten bovenop ruim één. Ondertussen had de walkraan de sjormaterialen voor de jachten op de achterkant van ruim twee gelegd. Voorkant ook maar dicht, want daar komen de jachten op te staan. De sjorders van de middagploeg hebben pech, die moeten dan maar met kunstlicht werken. Dan hadden hun collega's van vanmorgen maar een beetje moeten doorwerken.
Met het controleren van de net afgestempelde lading in ruim 2, even doorgaan dan is het af. Daar moet nog een houtje bij en dat moet nog vaster, bootsman, doe daar nog even een spanbandje omheen. Nee, niet daar, dáár. Enzovoorts. Te laat voor het eten, en daar komt de loadmaster van Zevenster ook al aan boord. Wat zijn de plannen? Wie gaat eerst, waarmee gaan we hijsen? Het meeste ligt al klaar, maar voor een aantal dingen hadden we geen ruimte aan dek, dus die staan nog op de originele plaats. De hijsbanden liggen klaar, maar de stroppen voor de trombones liggen nog in het bakje. Nee, daar kunnen we met kraan drie bij.
Trombones uit de craddles gehaald. Die waren al een tijdje niet gebruikt. Hier en daar even een hamer er tegenaan, en inderdaad, goede spullen, ze kwamen met de hand verder los. Trombones zijn spreidbalken die uitgeschoven kunnen worden. Ingeschoven zijn ze zes meter lang en uitgeschoven acht en een half. Je kunt er 90 ton per stuk mee tillen. Ze dienen om te zorgen dat de hijsdraden vanaf de haak van de kraan uit elkaar gehouden worden. Dat voorkomt dat fragiele lading samengeknepen wordt.
Ondertussen gaat het laden van staalplaten in ruim twee door. Opeens een bericht. Jachten zo snel mogelijk aan boord, als dat gebeurt is staalplaten afkappen en onmiddellijk naar Porto Marghera. Voor middernacht moet je bij de loods zijn. Blijkbaar had de verscheper in Porto Marghera het op z'n heupen gekregen en bij de baas met de vuist op tafel geslagen: En nú zorgen dat die boot voor het gaatje ligt, anders gaat de lading niet door. We had nog iets van 700 ton staalplaten te laden en die zouden we dan moeten laten liggen. Volgende jacht erop. Wéér een bericht. Druk is van de ketel, we hebben een dag verlenging gekregen. Daar kunnen we mee leven.
Jachten afgemaakt. We hebben er nu vier stuks aan dek staan. Een beetje een wonderbaarlijke jachtvermenigvuldiging. Eerst zouden we er één krijgen, toen twee, en nu vier stuks. Prima. Aan een boom zo volgeladen mist men één twee jachtjes niet.
Ondertussen was de stuwadoor van de staalplaten al vertrokken, die had zijn tijd er al weer opzitten. En natuurlijk had hij de walkraan precies zo geparkeerd dat we met onze scheepskraan het materiaal dat we voor de jachten in Lavrion nodig zouden hebben net niet konden bereiken. De giek zat in de weg. Ik had die rotzooi graag nog even aan dek gegooid. Je weet maar nooit waar ze morgen weer mee komen en hebben is hebben, krijgen is de kunst.
Dat ging niet door. Dan maar de luiken dicht. Morgen is er weer een dag. Daar zullen we op basis van de statistieken voorlopig maar van uitgaan.

Doofstomme met een spraakgebrek

0
0
"Ik zag gisteren een doofstomme met een spraakgebrek."
"Hoe kan een doofstomme nu een spraakgebrek hebben?"
"Hij miste twee vingers."

Fijne avond van brom-zot

Raadsel...........................................

0
0
Hoeveelste sta je wanneer je de laatste loper bij een hardloopwedstrijd inhaalt?

Antwoord hieronder

Dat is onmogelijk.

sorry Truste, het is op

0
0


Een zeer hotte dag, aan het nasissen, in de lichtelijke avond koelte,
was een fijne dag, met wel hier en daar een wegvalling, maar dat is normaal te noemen..
Wel jammer dat ik tot nu toe niet even naar de kinderen op de camping kon, maar dat komt wel weer..
overigens krijg ik veel smsjes van ze, dat ze het enorm naar hun zin hebben...
Ik hou het hierbij, de krachten, zijn weer vervloden,
nog wat nagenieten van de dag en de hapjens
_O-_O-
FIJNE NACHT
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONSWeltrusten/Goedemorgen

Grapje

Opa en de speciale race

Goedemorgen Maandag

0
0


Goedemorgen, de nacht redelijk en een kort rondje verder, zitten we klaar om de verschroeiende hitte dezer dag, over ons heen te laten komen...
Plannen??/
Echt niet
Genieten van de zon voorzover het te genieten valt
tip
wil je vandaag een krokante, bruine huid??
gebruik
CROMA
_O-_O-
straks de kippies
vierpootjes hebben
en ik????
KOFFIEFIJNE DAG
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONS

Alleen in helder water zie je diepte.


God schiep adam amp; eva, en toen???

Top 5 van: 21-07-2013

Browsing All 18691 Browse Latest View Live