Quantcast
Channel: WaarMaarRaar.nl - RSS-feed van alle WMR blogs
Browsing All 18691 Browse Latest View Live
Mark channel Not-Safe-For-Work? cancel confirm NSFW Votes: (0 votes)
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel.
0

Dag 96, 13 juli 2013

0
0
Vanochtend te horen gekregen dat we morgenmiddag tegen de kant gaan. Alweer een dag vertraging. Twee leerlingen en de tweede stuurman, die hier naar huis gaan, sprongen een gat in het onderdeks toen ze het goede nieuws hoorden. Voor de leerlingen komt geen nieuw volk, maar de nieuwe tweede stuurman zit inmiddels al in een hotel, samen met de vriendin van de kapitein, die voor een kustreisje meekomt.
Het weer is prachtig, bovendien is het weekend, waardoor er niemand ons lastig zit te vallen met veranderende stuwplannen en wat dies meer zij.
Vanochtend, ik heb van de matrozen op zaterdag nog vier uur tegoed, de pontonnen van luik twee op hun plek gelegd. Dan kunnen ze gelijk beginnen. Ik ga er maar vanuit dat op dat plekje geen significante wijzigingen komen, en zo wel, dan wachten ze maar even. Ruim één heb ik voorlopig laten liggen, afhankelijk van waar de stuwadoor mee wil beginnen. Uiteraard hadden we net de luiken weer dicht toen de agent kwam met het bericht dat we, ten eerste, morgen, zondag, naar binnen gaan, ten tweede, maandag beginnen met laden en ten derde dat de stuwadoor in ruim één voorin wil beginnen. Dat kan. Bij aankomst nog even drie pontons in ruim één en dan zijn we er klaar voor.
Gisteren waren de leerlingen bezig geweest met een langdurig project om nieuwe vlamwerende roosters in de ventilatie te monteren. Om er goed bij te komen hadden ze twee luikjes helemaal open gezet. Precies in de weg van het geopende luik. Één luik deden ze netjes dicht, maar de andere, aan de andere zijde van de schacht zagen ze over het hoofd. Krak. Jebt. Dat laatste is de uitroep van de eerste machinist toen ik het hem liet zien. Russen zijn goed in vloeken, en ik laat de term, eigenlijk is het een afkorting, maar beter onvertaald. Toen ik eens met en andere Rus over dat soort dingen aan het praten was zei hij dat deze term, voluit, beslist niet in bijzijn van dames wordt gebezigd, en normaal alleen maar bij mannen van gelijke leeftijd en rang onder elkaar. Letterlijk zij hij: "Ik zal die uitdrukking nog niet eens in bijzijn van mijn vader gebruiken".
Het eigenaardige overigens is dat "Goei" in het Russisch "Lul" betekent. Zowel in de vorm van penis als in de vorm van onhandig persoon. "Matroos" is, met dank aan tsaar Peter de Grote, in beide talen hetzelfde, hoewel de uitspraak iets anders ligt. De uitdrukking "Goeie matroos" heeft dus in het Nederlands en het Russisch een omgekeerde betekenis.
De rest van de ochtend zijn de bootsman, die zichzelf ook verantwoordelijk achtte, en twee leerlingen bezig geweest om de scharnieren van het verbogen luik los te halen en te rechten. Met een dikke hamer kom je een eind. Het schip wordt er niet mooier op maar te repareren is het wel. En met een goede lik verf erover zie je er geen barst meer van.
Vlamwerende roosters zijn nodig voor als we gevaarlijke, brandbare, lading vervoeren. Het schip is daarvoor gecertificeerd en heeft daarvoor een aantal aanpassingen ondergaan. De meest in het oog lopende zijn die vlamwerende roosters en een sprinkler installatie in het ruim. Die roosters waren door de nieuwbouw werf aangebracht in de vorm van zuiver PBS, pisbakken staal dus en begonnen vrijwel direct weg te rotten. Vandaar dat ze vervangen worden.
Zo'n rooster werkt eigenlijk net zo als een vlamverdeler op een gasfornuis. Daar zijn types van die bestaan uit een rond gebogen staaldraad met een handvat, met in die cirkel een gaasje. De vlam van de gasbrander komt niet door dat gaas heen, maar wordt er door afgebogen. De hitte gaat er wel doorheen, maar de vlam niet, en dat is het heetste gedeelte. De warmte van vlam wordt verdeeld over het gehele oppervlak van het gaas. Op het schip werkt het net zo. De vlam van een brand zal niet door zo'n rooster komen, waardoor de kans op ontsteking een stuk kleiner wordt.
Die sprinkler installatie zit in de luiken ingebouwd en moet, als we dat soort lading krijgen, aangesloten worden op de brandblusleiding. Daarvoor hebben we een hele vracht koppelingen, aansluitingen en afsluiters voor in een hok liggen. We zorgen er wel voor dat de boel goed onderhouden wordt, want doe je dat niet, dan ben je als het eenmaal zover is, dagen bezig om de boel werkbaar te krijgen. Bovendien staan dat soort dingen vermeld in een certificaat dat periodiek vernieuwd moet worden. Een beetje inspecteur loopt die dingen langs, en als alles er patent uitziet is zo'n certificaat zo uitgeschreven. Is het een rommeltje loop je grote kans dat zo'n man zegt: "Laat maar zien dat de boel werkt". En dan ben je een tijd bezig.
Gewoon zorgen dat de boel in orde is, daar kun je een hoop gemak van hebben.

Fijne middag van vermoeide zot

Mijn vakantie drijfhut

Gesprek van vader op zoon

0
0
Een verhaaltje van een vader aan zijn zoontje:

Een man wandelt in een supermarkt (a.h.) met zijn 8-jaar oude zoontje.

Toevallig lopen ze langs een condoom uitstallingen de jongen vraagt:

' Wat zijn datPapa?'

Waarop de man heel kalm reageert:

'Dat zijn condooms mijn jongenMannen gebruiken ze om veilig sex te hebben.'

'Oh jazegt de jongenja dat heb ik gehoord in de sex klas op school.'

Hij kijkt naar de uitstalling en pakt een pakje van 3 en vraagt:

'Waarom zitten er 3 in dit pakje?'

De vader antwoord:

'Die zijn voor de jongens van de hogere school..Eén

voor Vrijdag...Eén voor Zaterdag....en Eén voor Zondag.'

'Cool. zegt de jongen'

Dan ziet hij een pakje van 6 en vraagt:

'Voor wie zijn deze dan?'

Die zijn voor universiteits studenten'antwoord de vaderTwee voor Vrijdag...Twee voor Zaterdag... En Twee voor Zondag'

'WOW!' zegt de jongen'en voor wie zijn deze

danvraagt hijterwijl hij een pakje van 12 op pakt.!

Met een zucht en een traan in zijn oogde vader antwoordt:

'Die zijn voor de getrouwde mannen.

Eén voor Januari...Eén voor Februari.. Eén voor Maart....Eén voor April.........................

Kom niet aan onze opa

Raadsel...........................................

0
0
Wat is een gesprek van minder dan 100 gram?

Antwoord Hieronder

Onderonsje

Fijne avond van opa

Het oudste beroep

0
0
Het oudste beroep

Een timmerman, metselaar en een elektricien zitten tegen elkaar op te snijden over wie het oudste beroep heeft.
De timmerman: "Weet je nog: Jezus. Die lag in een stalletje, en dat stalletje is gebouwd door, jawel, een timmerman."
Zegt de metselaar: "Nou en, de piramiden stonden er toen al eeuwen en die zijn toch gemetseld."
Zegt die elektricien: "Jullie moeten niet zo ruziën want wij hebben toch het oudste beroep." "Op de eerste dag zei god: 'er was licht!' en toen hadden wij de leidingen al liggen."

Edit: Draai-/Dansorgel de Brabo

0
0


Jaja, gister was er weer eens een fatsoenlijke orgel in Zoetermeer! :jeej:D
Helemaal afluisteren, is leuk. ;D

Cheers. :w


EDIT:
Hij heeft er geen zin in. D:<
Klikk

Verschil in vrouwen

0
0
Verschil in vrouwen

Wat is het verschil tussen een vrouw van:
5 jaar
17 jaar
25 jaar
35 jaar

Die van 5 breng je naar bed en vertel je een sprookje.
Die van 17 vertel je een sprookje om om haar het bed in te krijgen.
Die van 25 is net een sprookje in bed.
En die van 35 zegt, vertel geen sprookjes, en kom naar bed!!

Truste tot morgen

0
0


Een mooie dag, weer voorbij..
Vandaag echt wel een rustdag gehad, Jolink is net naar de camping geweest, de vuile kleren opgehaald, die worden vannacht gewassen.
het gaat de kinderen goed op de camping
morgen ga ik zelf even erheen en dan komt er weer een journaal
FIJNE NACHT
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONS
Dag 97, 14 juli 2013

0
0
't Schijnt dat het er toch van gaat komen. Gistermiddag kwam het schip dat op onze plek lag naar buiten. Dankzij de AIS transponder konden we dat prima volgen. De naam hadden we opgegeven van de agent. Kapitein gelijk in de email geklommen en gevraagd of we niet wat eerder naar binnen konden nu ons plekje toch vrij was. Diezelfde avond nog bericht terug dat we nu op een ánder schip wachtten. Het bleef zondagmiddag half vijf de loods, met twee uur van te voren een bericht.
Tegen drieën was er nog geen bericht binnengekomen. de VHF radio er maar bij gepakt. De loods zij toen dat het kwart over zeven zou worden, anderhalf uur van te voren bericht. Wat schetst onze verbazing dat werkelijk om vijf uur de loods riep en bevestigde dat we inderdaad naar binnen zouden om kwart over zeven. loodsladder aan stuurboord en een meter boven water.
En verdorie, alsof de duvel er mee speelt, dit keer ging het ook nog. Bij het omhooghalen van het anker zat er wel een enorme hoop blubber op. Logisch, alle riviertjes die hier in de buurt uitmonden laten direct al hun slib vallen. Vooral de rivier Po heeft daar veel last van. De monding trekt steeds verder de zee in. Dat anker kregen we schoon door te spoelen. We hebben een ankerwas installatie, dat zijn drie straalpijpen die uitmonden in de ankerkluis, waardoor tijdens het binnenhalen de ketting al gespoeld wordt. Komt het anker boven water, dan valt dat water bovenop het anker waardoor dat ook schoon raakt. In dit geval echter was dat niet voldoende. Ik heb toen het anker laten zakken tot net beneden de waterlijn. Door de vaart van het schip spoelt de rest er dan wel af.
Eenmaal gemeerd kwamen de nieuwe mensen aan boord. Agent ook, en even later de lading surveyor. Prachtig. Wie bent u, mijnheer? Oké, van de verscheper. Mooi dat u er bent. Wat komt u doen? U wilt morgenochtend een ruiminspectie uitvoeren? Tuurlijk, u mag best komen kijken. Maarre, géén foto's maken zonder schriftelijke toestemming vooraf. U wilt ook een ultrasoontest van de ruimen maken. Gelieve dat op te nemen met ons hoofdkantoor. Het is negen uur 's avonds om zondag. Veel succes. We hebben zowat een week ten anker gelegen en nu komt de verscheper met deze eis? Is dat niet een beetje laat? O, u had dat gisteren al met de agent opgenomen. Ik hoor het nu voor het eerst. Dus, mijnheer, alles leuk en en aardig, als de verscheper iets wil zal die dat óf ietsje eerder van te voren moeten aangeven, óf de stuwadoor zal moeten wachten.
Dat laatste gebeurt natuurlijk nooit. Dat kost namelijk geld.
Die surveyor zit ook tussen twee vuren. Dat weet ik maar mag dat niet laten merken. Negen van de tien keer wordt zo'n vent op het laatste moment ingehuurd en weet ook niet wat hem te wachten staat. Mijn zaak is dat ik ook plotseling met de kloten voor het blok kom (die uitdrukking komt uit de zeilvaart en is minder schunnig dan hij lijkt). Ik heb op dit gebied geen instructies van de rederij en kan alleen maar terugvallen op wat algemene info.
In dit geval heb ik het opgenomen met de kapitein, die stomtoevallig net kantoor (om negen uur 's avonds op zondag) aan de lijn had. Kantoor zei laat die vent mij maar bellen, dan maak ik die afspraak wel. Echter die surveyor had al aan zijn stutten getrokken. Als ik het allemaal goed begrepen heb komt hij na werkenstijd weer voor z'n ultrasoontje. Ik weet eerlijk gezegd nog totaal niet wanneer die werktijden zijn. Hopelijk ervaar ik dat morgen. In ieder geval heb ik nu een telefoonnummer dat die surveyor kan bellen, en dan zal ik het wel horen. Ik ben in ieder geval totaal niet bang voor die test. Onze eigen test was prima.
Maar zo af en toe wordt je een beetje gallisch van mensen die een hele week de tijd gehad hebben om van alles te organiseren en dan plotseling op het allerlaatste moment van alles geregeld willen hebben. Probleem voor het schip is dat we de juridische repercussies niet kunnen overzien. Voor het zelfde geld komt opeens in de papieren te staan dat het schip weigert een ultrasoon toe te staan. En daardoor kan het schip schadeplichtig worden omdat zij niet klaar is om de lading te ontvangen. Ook dat is een reden waarom ik blij ben nog steeds stuurman te zijn. Het is nog steeds makkelijk afschuiven. Dat klinkt niet netjes, maar het werkt wel zo.

Weltrusten/Goedemorgen

Doe jij morgen ook mee??

Opa is vergeetachtig

Goedemorgen Maandag

0
0


Goedemorgen,
Na een redelijke nacht en spookronde, gaan we de dag weer in
Vandaag nog een beetje om huis en vanavond even naar de camping.
De was ophalen en uiteraard alle verhalen aanhoren
ik hou het hier even bij, de dag is nog lang
straks de kippies
vierpootjes hebben
en ik??
KOFFIEFIJNE DAG
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONSWaar je ook gaat, neem je eigen stilte met je mee.

Probeer dit eens

0
0
Ook proberen..............................

In het circus wordt het wilde dierennummer gedaan door een aantrekkelijke goed geproportioneerde jonge vrouw, slechts gekleed in een minuscuul strak tijgervelletje. Deze dompteuse kan met haar zweepje de leeuwen de mooiste kunstjes laten doen. Aan het eind van de voorstelling krijgt ze een staande ovatie.

Vervolgens stuurt ze alle leeuwen de kooi uit behalve het grootste mannetje. Het publiek gaat weer zitten. Ze werpt haar zweepje weg, loopt naar de leeuw en opent de enorme muil. Vervolgens trekt ze haar tijgervelletje opzij, legt een van haar mooie borsten in de muil van de leeuw en steekt beide armen omhoog. Het publiek houdt de adem in; stel je voor dat de leeuw schrikt.

Na enige tijd stopt ze haar borst weer in haar kledingstuk en krijgt wederom een staande ovatie, nu nog luider en langer. Na het applaus neemt ze de microfoon en vraagt aan het publiek of er iemand is die deze stunt ook zou willen doen. Iedereen gaat zwijgend zitten en kijkt vragend zijn buren aan.

Na enige tijd is er wat gestommel boven op de tribune en komt er een oud kaal mannetje met een stok moeizaam naar beneden gelopen. Eenmaal beneden in de kooi vraagt zij hem lachend of hij de vraag wel gehoord heeft.
"Jazeker", zegt hij, "ik wil het graag proberen, maar ik weet niet of ik mijn mond zo ver open krijg."

Top 5 van: 14-07-2013

Een schilderij van vrede

0
0
Een schilderij van vrede
Er was eens een koning die een grote beloning uitloofde voor die kunstenaar die het best in staat was om op een schilderij vrede uit te beelden. Veel kunstenaars sturen prachtige schilderijen.

Uiteindelijk kiest de koning twee schilderijen uit, waartussen hij een keus wilde maken.

Op het ene schilderij is een rustig meertje te zien. De hoge bergen op de achtergrond worden in het water weerspiegeld en boven de bergen drijft een wolkje.

Op het andere schilderij is een storm afgebeeld. Regen valt omlaag in een kolkende rivier terwijl boosaardige bliksemschichten de hemel verlichten. Maar de koning ziet alleen de vogel die in een struik onder een overhangende rots aan het broeden is.

"Dit", zo spreekt de koning. "Dit is het schilderij dat ik zocht. Vrede vind je lang niet altijd in prettige omstandigheden. Vrede is een kalm hart, midden in de storm van het leven."

Fijne middag van rare opa

Browsing All 18691 Browse Latest View Live