Quantcast
Channel: WaarMaarRaar.nl - RSS-feed van alle WMR blogs
Browsing All 18691 Browse Latest View Live
Mark channel Not-Safe-For-Work? cancel confirm NSFW Votes: (0 votes)
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel.
0

Welterusten/Goedemorgen

Opa en de minister

Goedemorgen Vrijdag

0
0


Goedemorgen, na een gegoede nacht en een korte ronde, gaan we fris de dag
het gaat weer aardig, maar ik hou het toch nog even kort
en ook vandaag nog, rustig aan
straks de kippies
vierpootjes hebben
en ik??
KOFFIEFIJNE DAG
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONS

Morgen kan niet beter zijn als je voortdurend aan gisteren denkt.

Top 5 van: 13-06-2013

Doeiiiiiiii fijn weekend

Lieve middag wensen van zotte Opa

idd slordig, die duivennesten

0
0
toch zijn 'mijn' duiven wel slim geweest, ik denk niet dat andere (roof)vogels zo dicht bij het huis zullen komen, dus ze zitten hier op de vensterbank best wel veilig.

heb even gegoocheld:
Een duif broedt zestien tot achttien dagen. Als de jongen geboren worden zijn ze blind en bedekt met dun geel dons. Na drie à zes dagen gaan de oogjes van de jongen open en na elf dagen krijgen de jongen veren. De moeder stopt het voederen na ongeveer zestien dagen, dan eet het jong zelf. Na 25 dagen kan het jong al vliegen. bron

Het blijft een raadsel waarom duiven hun nesten zo slordig bouwen. Een netwerk van takjes wat een beetje ergens overheen of tussen hangt.

Houtduiven broeden het liefst in bossen, parken en tuinen, maar omdat ze tegenwoordig meer en meer in stedelijke gebieden voorkomen, maken ze niet zelden gebruik van gebouwen. Ze bouwen slordige nesten van takken en het is geen uitzondering dat een ei na het leggen meteen door de losjes gegroepeerde takken op de grond valt. Houtduiven leggen 2 eieren. Na het uitbroeden voederen zowel man als vrouw de jongen.

Gedrag van duiven.

Ze hebben een vaste partner en komen altijd weer terug naar de plek waar ze geboren zijn. Ze kunnen heel oud worden.
Ze hebben ook territorium gedrag.


Doffer en duif broeden allebei.

Aan de veren en kleur kun je het verschil tussen een mannetje en vrouwtje zien.
De doffer lost de duivin af bij het broeden. Het lijkt of er maar een enkele duif is, maar er wordt stuivertje gewisseld. De doffer, het mannetje broedt overdag, de duivin s’nachts. Daarna krijgen de kuikens in de eerste week duivenmelk uit de krop van beide ouders.
Bekleding van een rolstoel:

0
0
Bekleding van een rolstoel:

Waar wordt een rolstoel mee bekleed?
.
.
.
.
.
.
.
Antilope-leer

Last van winderigheid

0
0
Last van winderigheid
Er komt een vrouw bij de dokter. Ze zegt, al windenlatend: "Dokter, pfrt, ik heb toch zo'n last, pfrt, pfrt, van winderigheid. En het vreemde is, pfrt, pfrt: ze ruiken niet!"
De dokter zegt: "Kleedt u zich maar even uit en gaat u daar maar even liggen."
De vrouw kleedt zich uit, pfrt, pfrt, en gaat liggen. De dokter onderzoekt haar, pfrt, pfrt. Als de dokter klaar is met zijn onderzoek, mag ze zich weer aankleden en dan vraagt de vrouw bezorgd: "En dokter, moet ik geopereerd worden?"
"Ja," antwoordt de dokter.
"Aan mijn kont?" vraagt de vrouw.
"Nee, aan uw neus."

Drie blondjes aan het strand

Was het met opzet?

0
0
Jantje en Peter

Jantje en Peter zijn op de strand. Ze krijgen allebei een boterham van Jantje's moeder. Jantje gooit die van Peter in het water. Peter huilt. Een man komt langs en vraagt:
"Wat is er jongetje, waarom huil je?"
Peter zegt:
"Jantje heeft mijn boterham in het water gegooid."
De man vraagt:
"Was het met opzet?"
"Nee, met kaas."

Cum Fraude

0
0
Iedereen die zonder fraude is geslaagd, gefeliciteerd:)
Ik denk dat er maar weinig wmr's examen hebben gedaan dit jaar.

Fijne avondwensen van dolle Opa wat eet jij??

Een stel Drentse boerinnen

0
0
Een stel uitgelaten Drentse boerinnen gaat met een prachtige boot op een meerdaagse Cruise.
Aan boord worden zij welkom geheten door een officier in gala-uniform."Welkom aan boord, mevrouw"
heet de man iedereen welkom."Dank u wel kapitein", zegt een boerin."Ik ben geen kapitein" zegt de man:
"Ik ben de dek-officier"."Kiek ‘s aon " zegt de boerin: "We gaot hier niks tekort komm’n".

Fraude bij afzwemmen

Eindelijk, een goeie uitleg

0
0
Eindelijk, een goeie uitleg !... Tijdens de schepping verzamelde God alle vrouwen op eenzelfde
plek… Vervolgens vroeg Hij aan Mozes, Jezus en Mohammed de vrouwen te verdelen en elk hun
eigen clan te stichten…Als oudste was Mozes het eerst aan zet. Hij koos de mooiste en de knapste
vrouwen en nam ze op in de clan van de Joden. Vervolgens was Jezus aan de beurt. Hij pikte er
de meest sexy vrouwen uit en stichtte de clan van de christenen. En tenslotte, toen Mohammed
zag wat er overbleef, kreunde hij en schreeuwde hij het uit: Bedekt u, in godsnaam, bedekt u!

Truste tot morgen

0
0


Na een rustige dag, waarin het lichaam mooi bijgekomen is, is de avond weer gevallen, (hoorde je die klap?)
wat rondjes gereden, vissie gehaald en de boodschappen laten brengen door die aardige jumbo...
vanavond een heerlijk maaltje bereid voor mij en de vieerpootjes
ook gelijk wat lekkere hapjes gemaakt voor straks
de tijd is helaas, aangebroken om afscheid te nemen
SLAAP WEL
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONSDag 67, 14 juni 2013

0
0
Zo, eindelijk de medicijnlijst rond. Er staat natuurlijk al weer één en ander op het verlanglijstje van kantoor, het houdt inderdaad nooit op. Met deze medicijnlijst hadden ze op kantoor een nieuw model lijst ontwikkeld. Super-de-luxe Excel spreadsheet met macro's en drukvulling. Graag nakijken en per ommegaand melden of er ook hikjes inzitten. Uiteraard waren die er. Er zou er eens een keer iets op het gebied van computers afgeleverd worden zónder. In ieder geval hebben ze in Amsterdam weer eens iets om over na te denken.
Volgende op de lijst is het sjormateriaal. Daar ben je als je het goed wilt doen met de hele ploeg matrozen zowat een week aan het tellen. En dat als alles keurig voor gaats op de plek ligt. Hier dus niet. Een deel ligt in de ruimingangen die uiteraard vanwege het fumigeren niet toegankelijk zijn. Een ander deel ligt in de container store waar je op zee niet bij kunt, want die kun je alleen met de kraan openmaken. Om te tellen moet je alle vier de bakjes eruit halen en aan dek zetten. Wat ik wel kan doen is een gefundeerde schatting maken. Die bakjes zitten er nog net zo als m'n collega ze erin gezet heeft, dus dat is bakjes tellen en klaar. De losse rommel waar je wel bij kunt moet je wel nakijken anders gaat de volgende collega het schip in.
Het leuke is dat elk schip dit elk haf jaar moet doen. Het resultaat wordt naar de rederij opgestuurd. Ze hebben op kantoor dientengevolge een complete lijst wat er qua sjor- en hijsmateriaal te vinden is. Allemaal volgens ISM voorschrift.
Heb je voor een bepaalde klus daar iets van nodig, is het eerste wat ze doen is het schip vragen wat er aan boord ligt. Die hele lijsten geschiedenis is daarmee een papieren tijger, want het wordt alleen maar gebruikt om aan de auditeur te laten zien hoe goed we wel niet aan het ISM systeem voldoen.
Op zich is het natuurlijk niet verkeerd om zo af en toe na te spitten wat er al niet aan boord ligt, maar voor dit soort spullen is elk half jaar wel erg frequent.
Verder zijn we weer eens druk met de voorbereidingen voor de zoveelste barbecue. We zitten bijna op de evenaar en elke reden is uiteraard goed genoeg. Eens kijken wat de nieuwe kok in elkaar weet te steken. We beginnen met z'n allen al flink in horizontale richting te groeien. Kokkie is chefkok geweest op passagiersschepen op binnenwateren, zeg maar op de reisjes op de Rijn, Imca Marina en dat soort dingen. Hij kan behoorlijk organiseren, en omdat hij lol in z'n vak heeft weet hij de meest vreemde frutsels op tafel te zetten. Kapitein heeft het er al over om plaatjes ervan op Facebook te zetten.
Verder zijn we bezig om weer eens een bestellijstje te maken. Dit schip zit voorlopig vast op Zuid Amerika - Europa, wat inhoudt dat we zowat elke twee maanden in de buurt (vrij ruim gerekend, Frankrijk en Duitsland zijn ook in de buurt) van de thuisbasis komen. Uitgelezen gelegenheid om de voorraden aan te vullen. De rederij heeft als stelregel dat je elke acht maanden nieuwe voorraden kunt bestellen. Een echt idioot lange termijn, zeker als je ternauwernood plek hebt om de boel weg te tremmen. Uitzondering op de regel is als je in de Antwerpen - Hamburg range komt, dan mag je tussendoor bestellen. Die range is in de praktijk wat uitgerekt.
Reden is dat grote hoeveelheden in één keer gewoonlijk goedkoper zijn. Vaak worden de voorraden vanuit Nederland geleverd en voor ons naar het buitenland verscheept of overgevlogen. Als je speciale dingen nodig hebt kun je die beter centraal bestellen anders krijg je gauw de verkeerde spullen aan boord. Iedereen die weleens in China of Japan schoonmaakmiddelen koopt weet dat je geen idee hebt wat je nu weer in de vingers hebt. Het is altijd lastig lezen met die platgeslagen vliegen.
Voor ons is het dan zaak om elke keer als we in de "buurt" zijn de voorraad aan te vullen zodat we er weer 8 maanden tegen kunnen. Je weet maar nooit wat het schip de komende reis gaat doen. Voor het zelfde geld komt er toch een heel voordelig vrachtje naar Verweggistan, en ben je vier maanden onder de pannen, en vervolgens kom je niet verder dan de Middellandse Zee voor volgende drie maanden.
Hebben is hebben en krijgen is de kunst is dan het motto, en beter mee verlegen dan om verlegen. En dat wegtremmen? Dat zien we wel als de boel aan boord komt.

Welterusten/Goedemorgen

Gezellig toch??

Browsing All 18691 Browse Latest View Live