Quantcast
Channel: WaarMaarRaar.nl - RSS-feed van alle WMR blogs
Browsing All 18691 Browse Latest View Live
Mark channel Not-Safe-For-Work? cancel confirm NSFW Votes: (0 votes)
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel.
0

Oh my goodness

0
0
Wat een verhaal

Casual Friday

0
0
Goedemorgen allen op deze mooie vrijdag
Hoop dat jullie meer geluk hebben dan deze dame

Tjemigdepemig

0
0


Ik ben net thuis van even lopen met Senna, de herfst is weer voortijg aangebroken. Dat wordt vandaag de zomerse kleding uit de kast halen en de berenvellen invetten.

Top 5 van: 13-09-2012

Grieks

0
0
Vandaag eerste toets, nl. Grieks
Een toets over het alfabet, dat gaat wel goed

Nieuwe ava

0
0
Nieuwe ava


Aw yeah

SMSblog: Eerste MLP fan art gemaakt. W...

0
0
Eerste MLP fan art gemaakt. Wooot!

Pizza Mexico

0
0
Recept nummer 85 in 2012.
In totaal 601 recepten aanwezig waarvan 527 met foto.

Ontopic:

Hartelijk welkom in het mobiele restaurant de Voogelvlucht

De WMR-kok presenteert vandaag voor u een nieuwe heerlijke maar pittige pizza.Pizza Mexico

Een heerlijke pizza met Mexicaanse smaken, deze heeft een zachte broodbodem en een rijkelijke topping.
De bodem is ongeveer 1 centimeter dik in het midden en aan de rand ongeveer 2 à 3 centimeter dik.
De pizza is ongeveer 35 centimeter bij 30 centimeter.

Bereidingstijd: 2 uur.
Aantal personen: 2 à 3.

De volgende keer zitten we in Italië met een serie nieuwe gerechten.

Wij wensen u een prettige dag verder en tot de volgende keer.


Stelling

0
0
Ik dacht kom laat ik es een stelling plaatsen waar dan weer es lekker op gediscussieerd kan worden. En vandaag gaat de stelling over:

Kritiek

Stelling:

Zonder kritiek zou een mens nooit kunnen veranderen in goede zin van het woord

Bent u het eens of oneens met de stelling?
En kunt u uitleggen waarom wel of niet?
Voor volgende ideeën voor stellingen kunt u altijd een mailtje sturen.

Ik moest zo lachen

0
0
toen ik het volgende plaatje tegenkwam, kijk en geniet mee

Dag 101, 13 september 2012

0
0
De slurf boven ruim één. Kan 'ie net niet ver genoeg draaien om achterin ruim 1 te komen. dus voorin. Maar daar is minder ruimte, voorin is het schip smaller, en hij duikt ook sneller voorover. Hele trimberekening naar de filistijnen. Maar daar zijn we aan gewend, er is altijd wel iets dat niet goed gaat.
Om drie uur 's ochtends is ruim 1 klaar en beginnen we op ruim 2 achterkant. Omdat ruim twee niet helemaal gebruikt wordt, achterin hebben we een schot gezet, kan de slurf er hier wel bij. Hij is alleen te kort, dus hij kan niet helemaal aan stuurboord komen. Dus kunnen we bakboord ook niet volgooien, anders liggen we scheef. Dus komt de lading in het midden hoger. En we hadden al niet teveel ruimte. Uiteindelijk liggen de toppen van de bultjes minder dan een halve meter onder de onderkant van het tussendek. Netjes gedaan van de belader, niks van te zeggen. Half acht klaar.
Toch ben ik razend blij dat we ons niet gehouden hebben aan het stuwplan van kantoor. Die hadden het schot één sectie naar voren gepland. Die 700 kuub hadden we dan ergens anders moeten ingooien. Maar waar? Het is zo makkelijk kantoor: goed vlak trimmen jongens, dan past het net. Heel leuk: kom je helpen? We hebben nog wel een paar schoppen over om 1000 ton lading te verdelen, tenminste als die de laatste keer in Antwerpen niet vergeten zijn te leveren.
Pontonnetjes er weer in, want daar komen in Norfolk de locomotieven op. Sjormateriaal uit de containerstore gehaald, want dat moeten we in Norfolk ook gebruiken. Bovendien kunnen we de boel tijdens de lange reis nakijken en tellen. Dat moet ook zo af en toe gebeuren.
Vertrek was om 1100. Diezelfde tijstroom stond er weer, dus we werden vierkant van de kaai gedrukt. Klapje vooruit en we waren vrij van alles. Zo lastig als het bij aankomst was, zo makkelijk ging het bij vertrek.
En nu poetsen. Elke keer sta je weer te kijken hoe smerig die rotzooi weer is. Het hele schip onder de stuif, en het is wel zo zwaar dat je het niet fatsoenlijk met de brandslang weg kan spuiten. Boenen dus, met de luiwagen. Daar hebben we matrozen voor. Ze hebben tot Norfolk, dat is drie dagen, de tijd en koud is het gelukkig niet. Dat is in deze streken soms nog wel eens anders.

Fan Art MLP

0
0
Vervolg op mijn SMS-blog van eerder vandaag.

Bij deze, meine Dames und Herren, mijn eerste Fan Art

Verwacht er niet te veel van, om 2 redenen

1) Ik ben niet al te goed in tekenen,
2) Het is ingescand, de kwaliteit is wat lager dan het origineel

Here goes nothing!

Dokter!

0
0
Stefsel is vanaf vandaag officieel arts!
Van harte gefeliciteerd Stef

Delenn

Fan Art MLP: Redo

0
0


Iets bijgewerkt, en nu zou hij als een zonnetje moeten gaan (Nee, NIET het draaiorgel )

Voor wie van speciale muziek houdt

0
0
Hellow,

Voor wie van speciale piano-/gitaarmuziek houdt is hier Muse met Exogenesis part 1,2 en 3
Als je het helemaal geluisterd hebt(13 minuten) zeg dan even aan het einde hieronder wat je bij elk deel voor gevoel had.
Thanks
Muse-Exogenesis

Kill the ponies

0
0
Voor alle niet bronies onder ons, kun je hier even lekker je agressie kwijt
En als je wel een bronie bent, heb je gewoon een rare gevoel voor humor

Nou ja staat ook in het spelletje

Have fun

klik hier

Vooral als je einde van het spel hebt bereikt

Dag 102, 14 september 2012

0
0
Het is weer mooi weer. Het is nog niet echt warm, 21°C, maar dat komt wel na Norfolk. We krijgen er een hele kudden mensen bij. Een matroos, als vervanger voor ééntje die in Leixões naar huis gegaan is, een machinekamer hulpje, als vervanger voor één die in Turf Point naar huis ging, en twee Filipijnse leerlingen, één voor dek en één voor machinekamer. Eens kijken wat dat voor zooienstekers zijn.
De helft van de tijd, ik heb er inmiddels al een stuk of wat versleten, zijn het best slimme jongens, en meestal zijn echt van goede wil. Helaas is het opleidingsniveau om van te huilen. Nog slechter dan het Nederlandse MBO. Bij Nederlanders moet ik regelmatig op eind basisschool niveau beginnen met bijspijkeren: hoofdrekenen, eenvoudige wiskundige begrippen, vermenigvuldigen, delen en zo. Filipijntjes beginnen nog 2 à 3 klassen lager: basisbegrippen reken, aardrijkskunde, mechanica (hoe werkt een weegschaal) en dat soort dingen.
De goeden pikken het razendsnel op, maar je begint beneden nul, en dat is niet altijd even prettig. Paar jaar terug had ik er eentje, was voor het eerst buiten de Filipijnen, uitgevlogen naar Algeciras (Spanje). Daar aan boord, eerste reis naar Piombino (Itali&euml. Tijdens die reis vroeg ik hem, in het kader van het MARPOL-verdrag, waar ligt de Middellandse zee? Blinde kaart erbij, wijs maar aan. Niet te vinden. Oostzee? Ook niet. Gele Zee? Dito met een sterretje. Als hij in Manilla op het strand is, dan staat 'ie er tot de kuiten in.
Het MARPOL-verdrag regelt vuilnis, vuile olie-afgifte, brandstofkwaliteit en nog een paar zaken. MARPOL staat voor Maritime Polution, of de vervuiling van de zeegebieden. Tegenwoordig verschrikkelijk belangrijk, 25 jaar terug ging alles de zee in, tegenwoordig is de tendens dat je alles bij je moet houden zodat je het aan de wal kunt afgeven. Het enige wat je op het moment nog mag dumpen is organisch afval, metaal en glas. Is uiteraard wat voor te zeggen. Een heleboel zelfs.
Nu is de Middellandse Zee volgens MARPOL een zogeheten "special area", net als de Oostzee, Caribbean en nog wat zeeën. Daar mogen alleen etensresten overboord, en dan alleen meer dan 25 mijl uit de kust. Moderne scholen, met alle belang die tegenwoordig aan milieuregels gehecht wordt, moeten dat op z'n minst vertellen. Verder is een bepaalde geografische kennis voor een aankomend stuurman aanbevelenswaardig
Als laatste, je gaat voor het eerst buitenslands. Dan zoek je toch verdorie op waar je heen gaat en hoe dat er allemaal uitziet? Deed ik wel, toen ik voor het eerst van m'n leven moest uitvliegen naar New York.
Nog even over MARPOL. Één van die dingen die we tegenwoordig moeten bijhouden is het "Garbage Record Book". Daar in moet worden vermeldt wat, waar en hoeveel we dumpen. Dat kan, en wordt, regelmatig gecontroleerd door Port State Control, een wereldwijd systeem waarbij een schip op allerlei zaken gecontroleerd wordt. Veiligheid, uitrusting, en ook milieu.
Het leuke is, dat het enige dat Port State kan controleren dat boek is. Ik kan dus zwendelen bij het leven, want niemand kan controleren of dat stapeltje overtollig stuwhout binnen of buiten zo'n speciaal gebied weggekieperd is.
Wat ze overigens wel kunnen controleren is of het afval wel naar behoren gescheiden is. We waren eens in Portland, Maine (USA). Daar hadden we een bakje besteld om het huisvuil an de wal te geven. Daar krijgen we dan een reçuutje van, om te laten zien dat we het milieu niet te erg versmeren. De matrozen waren druk doende om de vuilniszakken nar dat bakje te brengen. Net op dat moment komt de US Coast Guard aan boord, die in de VS als Port State fungeert. Stoppen: controle. Die zakken met huisvuil werden dus aan dek opengesneden om te zien of het wel goed gescheiden was. Alle zakken gingen een half uur later allemaal dezelfde container in.
Aan boord staan een aantal kliko's met opschrift waar voor hij bedoeld is: Plastic, etenswaar en general. En inderdaad, er kwam een leeg potje jam uit de kliko met etenswaar. Een doodzonde. Wat of we wel niet deden aan het correct scheiden van afval. Was de bemanning wel voldoende geïnstrueerd? (Het halve schip hangt vol met plakkaten dat afval gescheiden moet worden en dat je niks overboord mag gooien). Of we wel regelmatig oefeningen hielden in het scheiden van afval?
We kwamen er om drie redenen mee weg: 1: Vorige haven, een klein gat in Canada, was er geen afvalservice beschikbaar, dus we hadden capaciteit tekort, zodat het afval verdeeld was over de beschikbare kliko's, ongeacht het opschrift. 2: Ik kon met de hand op het hart (zelfs naar waarheid) bezweren dat we nooit binnen de 25 mijl afval dumpen. Buiten de 25 mijl en buiten een special area mag dus ook een leeg jampotje zwemles krijgen. Dat werd uiteraard gecontroleerd door aan bemanningsleden te vragen wat of de instructie was (voordat je iets wegdondert eerst vragen of het wel mag), en 3: we waren dus al druk doende met het afval op een verantwoorde manier te verwerken (in een open bak met een zwerm meeuwen erboven).
Dat scheelde weer duizend dollar of meer voor de baas.
Zorg voor het milieu, akkoord, maar het kan ook overdreven worden.

Stelling

0
0
En de stelling voor vandaag gaat over:

Lidmaatschap

Stelling:

Leden die 5; 10; 15 jaar etc lid zijn van WMR (Actieve leden) behoren een lintje of iets te krijgen.

Laat weten of u het het hier mee eens bent of niet.
Nieuwe ideeën zijn welkom via de mail.
Weltrusten

Top 5 van: 14-09-2012

Een leuk en leerzaam stukje over het www

Browsing All 18691 Browse Latest View Live