Quantcast
Channel: WaarMaarRaar.nl - RSS-feed van alle WMR blogs
Browsing All 18691 Browse Latest View Live
Mark channel Not-Safe-For-Work? cancel confirm NSFW Votes: (0 votes)
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel.
0

Fijn Weekend

Goedemorgen...Opa stopt ermee

0
0


Goedemorgen
Opa gaat straks met de vierpootjes een bos ronde maken.
En uiteraard een mooi terras pikken
vanmiddag zijn we er weer..
nu eerst
KOFFIE

FIJNE DAG
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONS

Opa gaat nu op minivacantie

Top 5 van: 06-03-2015

FF jaloers maken

0
0
Zon bos, terras.
Opa, veel ijs
Vierpootjes, vlees
Eurootje, koffie

Die ouwe is niet weg te timmeren

0
0
Die ouwe is niet weg te timmeren
.
Het was gezellig op het bosterras, maar we zijn weer thuis
:w:w:w

Stage

0
0
Zoals een aantal van jullie wel weten begin ik nu maandag aan een héél belangrijke stage in een bedrijf. Het is een stageperiode van ongeveer 4 weken, en eindigt op 8 april , en mijn uren van maandag tot vrijdag zijn hetzelfde. Om 7u30 beginnen en eindigen om 16u30 en dan nog avondbijles van 17u30 tot 19u30 , ik ben dan met het OV dus elke avond pas rond 21u00 thuis. Je hoort het , er komen lange dagen aan voor mij :) Gisteren al mijn rooster voor het komende week gekregen en ik wil het graag wel met jullie delen :)Maandag :

7u30 tot 9u30 : werk aan de lopende band, dus met andere woorden fabriekswerk :)

9u30 tot 10u00 : Pauze

10u00 tot 12u00 : Meehelpen in het magazijn : producten etiketteren , stockvoorraad controleren, alles controleren en eventueel juist ordenen en sorteren...

12u00 tot 12u30 : Middagpauze

12u30 tot 14u30 : Administatief werk : Dus kopieerwerk , papieren nakijken , enzo....


14u30 tot 16u30 : Meehelpen op de medische afdeling , moet dan ook speciale kledij aan. Spuitjes in elkaar steken, nieuwe medicamenten verpakken en labellen , vervallen medicijenen wegdoen..

Dinsdag:

7u30 tot 9u30 : Meehelpen in de cafetaria/keuken van het bedrijf.

9u30 tot 10u00 : Pauze

10u00 tot 12u00 : werk aan de lopende band, dus met andere woorden fabriekswerk :)

12u00 tot 12u30 : Middagpauze

12u30 tot 14u30 : Administatief werk : Dus kopieerwerk , papieren nakijken , enzo....

14u30 tot 16u30 : Meehelpen in het magazijn : producten etiketteren , stockvoorraad controleren, alles controleren en eventueel juist ordenen en sorteren...

Woensdag

7u30 tot 9u30 Meehelpen op de medische afdeling , moet dan ook speciale kledij aan. Spuitjes in elkaar steken, nieuwe medicamenten verpakken en labellen , vervallen medicijnen
wegdoen..

9u30 tot 10uur : Pauze

10u00 tot 12u00 : Meehelpen in de cafetaria/keuken van het bedrijf

12u00 tot 12u30 : Pauze

12u30 tot 14u30 : Meehelpen in het magazijn : producten etiketteren , stockvoorraad controleren, alles controleren en eventueel juist ordenen en sorteren...

14u30 tot 16u30 : werk aan de lopende band, dus met andere woorden fabriekswerk :)

Donderdag

7u30 tot 9u30 : werk aan de lopende band, dus met andere woorden fabriekswerk :)

9u30 tot 10u00 : Pauze

10u00 tot 12u00 : werk aan de lopende band, dus met andere woorden fabriekswerk :)

12u00 tot 12u30 : Middagpauze

12u30 tot 14u30
Administatief werk : Dus kopieerwerk , papieren nakijken , enzo....


14u30 tot 16u30 : Meehelpen in het magazijn : producten etiketteren , stockvoorraad controleren, alles controleren en eventueel juist ordenen


En de vrijdag is ongeveer hetzelfde schema als maandag. Maar je ziet het , het wordt echt wel een vermoeiende week :)

i Boop

Zoooooooooooooooooo

Porno op tv

You suck

Truste tot morgen

0
0


Een supergezellige dag voorbij
Vanmorgen, naar het Vordense bos geweest en daar op een zonovergoten terras gezeten, vanmiddag het been erg hoog gehouden en vanavond met zijn zessen een heerlijke kaasfondue gehad
FIJNE NACHT
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONS

edit Truste

0
0


Een supergezellige dag voorbij
Vanmorgen, naar het Vordense bos geweest en daar op een zonovergoten terras gezeten, vanmiddag het been erg hoog gehouden en vanavond met zijn zessen een heerlijke kaasfondue gehad
FIJNE NACHT
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONS

verslag van een cursus 1

0
0
Afgelopen week moest ik op cursus. Voor degenen die mijn bijdragen al dan niet waarderen hebben daarom deze node moeten missen.
De cursus waar het om ging was een gecombineerde. Meer pampiertjens voor één geld. Officieel een “herhaling training basis veiligheid”, zeg maar een soortement EHBO, een “Herhaling training reddingsmiddelen”, zeg maar omgaan met sloepen en andere reddingsbootjes, en een “herhaling training brandbestrijding voor gevorderden”. Dit zijn een aantal van de cursussen die een zeevarende van een bepaalde rang regelmatig moet doorlopen. Er zijn er meer.
In dit geval gaat het om een cursus bij Falck/Nutec
Dag 1
Ik was de dag ervoor al ingekwartierd in een hotel in de buurt. Dat is gebruikelijk. Mensen komen van over de hele wereld, en Falck heeft een overeenkomst met een aantal hotelletjes waar de cursisten worden ondergebracht. Vervoer van het hotel kan met eigen gelegenheid of gaat per bus. Nou nog een beetje organisatie, zodat de chauffeur weet wie hij waar moet ophalen, maar je kunt niet alles hebben.
Introductie.
Het terrein van Falck op de Maasvlakte is groot. Er is een parkeerterrein met een schoolgebouw, dan is er een kleine haven met meerdere lanceerinstallaties voor sloepen, reddingsvaartuigen en een vrije val boot. Daarnaast een vaartuig dat ze voor oefeningen in de brand kunnen steken, een vaartuig met klaslokalen en ééntje met een compleet zwembad. Aan de andere kant van de haven staan verscheidene installaties om branden te kunnen oefenen, een stuk of vier huizen voor hetzelfde en een stuk of wat nagebouwde verkeersongelukken. In het (grote) zwembad staan ventilatoren om met harde wind met reddingsvlotten te kunnen oefenen.
Kaartje
In de kantine moet je bij de balie je monsterboekje afgeven en wordt je naar een tafel gewezen. Er is ruimte voor zowat twintig verschillende cursussen, en met een beetje inschikken meer. Een typische cursus heeft maximaal twaalf cursisten. Het aantal leraren per cursus varieert maar kan vier of meer zijn.
In mijn geval waren er elf, allemaal van dezelfde rederij, waarvan negen in hetzelfde hotel. De andere twee reisden op en neer. Die woonden vlakbij. Een paar kende ik al, daar ik had ik al eerder mee gevaren. Het groepje was gemengd, stuurlui, kapiteins en machinisten.
Eerst een bak koffie, je moet tenslotte wel eerst wakker worden. Dan een prevelementje over de veiligheidsvoorzieningen en wat te doen als de toeter gaat (Verzamelen bij de ingang van het terrein). Daarna even voorstellen, wie is wie, en wat is de achtergrond.
En toen was het alweer lunchpauze. Als er veel volk is wordt er verschervend geluncht, maar dit keer viel het mee. Je krijgt een bonnetje, en dan is het opscheppen maar. Voor mij een kop soep, bolletje en een paar boterhammen. 's Avonds in het hotel gaan we weer aan de trog, en dan moet er wel een gaatje over zijn.
In de middag begint het feest min of meer in ernst. Oefening sloep strijken, en aansluitend omgaan met kleine vaartuigen, meer in het bijzonder het oppikken van een drenkeling. Sloep strijken is natuurlijk een grapje. Tachtig procent van de schepen vaart tegenwoordig met een vrijevalboot (Hier die van Falck ) maar volgens de IMO moeten we nog steeds met de oudjes oefenen. Het gaat allemaal volgens internationaal protocol, dus de regeltjes zijn belangrijker dan de praktijk.
Na het strijken van de sloep, onze ploeg kreeg er drie mee, vier man per boot plus instructeur, gingen we drenkelingen oppikken. Dat is iets wat we zelf maar zelden oefenen, bovendien is het leuk met zo'n bootje over het water te raggen. Natuurlijk zou het met een lekker zonnetje nog leuker geweest zijn. Nu was het koud en miezerig. Maar we waren goed ingepakt, dus dat was niet echt een probleem.
Na de oefening de sloep weer thuis halen en de onvermijdelijke nabespreking. Uiteraard werd toen in de groep gegooid dat we eigenlijk maar zelden met conventioneel strijkbare sloepen varen, met zijwaarts uitzwaaiende davits. Voor de reder een kostenplaatje, van een vrijevalboot hoef je er maar een te hebben, en voor ons omdat een vrijevalboot een stuk veiliger is. Wereldwijd vallen er meer dooien met zijwaarts strijkbare sloepen tijdens oefeningen dan dat er door gered worden.

Na de, zo kort mogelijk gehouden, nabespreking konden we weer met het busje naar het hotel. En daar konden we op de trog aanvallen. Dagmenu met drie consumpties waren al betaald. Wat je verder op wilde zuipen moest je zelf maar betalen.
Vroeg de kooi in, want morgen is er weer een dag.

Nog even dit

Weltrusten/Goedemorgen

De problemen ener chef

Goedemorgen geniet van de zon

0
0


Het wordt een zonnige zondag
dus op mijn miniterras, pootje omhoog, en de mest en gier formulieren bij de hand om ingevuld te worden..
en verders genieten van alles om ons heen
maar eerst
KOFFIE

FIJNE DAG
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONS

wisten jullie dat

0
0
een edelweiss wimpers heeft? :D
quote :
De Belgische fysicus Jean-Pol Vigneron ontdekte dat de edelweiss zich beschermt tegen ultraviolette stralen dankzij een geraffineerde "parasol".

De fijne haartjes op de bloem beschermen haar tegen de schadelijke ultravioletstralen. Dit fijne dons absorbeert de uv-stralen bijna volledig en laat alleen het noodzakelijke licht door.

Vigneron onderzocht de witte beschermingsdraadjes van de edelweiss met een elektronenmicroscoop. Zo ontdekte hij dat de bloem microwimpers heeft met een diameter van 0,18 micrometer, die de schadelijke stralen filteren. Misschien kan deze ontdekking de mens helpen om hem beter te beschermen tegen de schadelijke uv-stralen van de zon.


foto van link in @kooldioxide's reactie:

Top 5 van: 07-03-2015

Browsing All 18691 Browse Latest View Live