Quantcast
Channel: WaarMaarRaar.nl - RSS-feed van alle WMR blogs
Browsing All 18691 Browse Latest View Live
Mark channel Not-Safe-For-Work? cancel confirm NSFW Votes: (0 votes)
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel.
0

gek wijf

0
0_O-:P
Herman van Veen - Dacht dat je dood was live


herman van veen 2005, show Vaders, stukje komedie!!

Kletsbrood

0
0
Kletzenbrood.

Ja, zo heet dat spul dat we al diverse malen tegenkwamen in de diverse supers hier.
En ik werd steeds nieuwsgieriger wat dat nou in hemelsnaam is.
Een harde, donkerbruine massa die er niet echt appetijtelijk uitziet maar volgens de ingrediëntenlijst moest bestaan uit allerhande heerlijke zoete dingen, vijgen abrikozen, pruimen en nog meer fruit. En dat zou dan heerlijk zijn bij kaas! Onvoorstelbaar!

Maar ik ben toch voor de bijl gegaan en heb voor 4 euro zo’n pakje gekocht. En aangezien ik het nog niet opengemaakt heb, heb ik nog altijd geen idee wat ik nou eigenlijk gekocht heb. Spannend hoor!

Ook heb ik een leuke koffietruc bedacht. Altijd zat ik te klungelen voor Papsie zijn avondkoffie met losse koffie, filterzakje en een heleboel koffie over aan het eind van de vakantie.
Nu blijkt het net zo goed te gaan met de Senseopadjes die als theezakjes gebruikt worden.
Even wat langer in het water met een tonicstampertje voorzichtig stampen en het resultaat is wonderbaarlijk, de koffie smaakt perfect.
Dat tonicstampertje was ook nog een hele klucht, dat had ik dus niet bij me. Maar in Reusel kwamen we langs een kringloopwinkel en die hadden er een stelletje. Van die plastic dingetjes.
Aan de kassa gevraagd wat één zo’n ding kostte. De aardige mevrouw moest erom lachen en zei, geen idee, neem zo maar mee. Nou dat is dus lief he!
Dus maak ik straks koffie voor Papsie koffie met het stampertje, ik moet wel voorzichtig doen want er zitten van die puntjes onderaan en voor ik het weet heb ik beker vol drab, haha.

En dat is dus de avondkoffie. Zaterdag weer naar huis, jammer!

Kabinet trekt recht op schone luier weer in

0
0
Kabinet trekt recht op schone luier weer in
Door: Gijs Herderscheê, Jan Hoedeman − 29/08/13, Volkskrant

Bewoners van zorginstellingen krijgen niet het recht op een dagelijkse wasbeurt en een schone luier direct na een ongelukje. Het wetsvoorstel dat hulpbehoevenden op deze manier zeggenschap over hun zorg en hun leven moet geven, wordt ingetrokken.

Dit stelt Martin van Rijn (PvdA), staatssecretaris van Volksgezondheid voor. Vrijdag neemt de ministerraad een besluit. Intrekking is vooral een correctie van het beleid van het vorige kabinet en de PVV-inbreng daarbij. De zogenoemde Beginselenwet Awbz-zorg was het paradepaardje van Wilders' PVV, die het minderheidskabinet van VVD en CDA gedoogde.

De Tweede Kamer is vrijwel klaar met de behandeling van het wetsvoorstel. Het ministerie van Volksgezondheid wilde woensdag geen commentaar geven. Volgens ingewijden speelt mee dat het plan aan waarde verliest als gevolg van de beoogde reorganisatie van de langdurige zorg. De toegang tot verpleeg- en verzorgingshuizen wordt drastisch beperkt. Ouderen moeten langer thuis blijven wonen en daar verzorgd worden.

Slap
Fleur Agema, de zorgwoordvoerder van de PVV-fractie in de Tweede Kamer, vindt het 'uitermate slap' als het kabinet de wet echt intrekt. 'Gevangenen hebben recht op recreatie en op een wandelingetje in de open lucht. Maar onze bejaarden en gehandicapten die ook 24 uur in een instelling wonen, hebben die rechten niet. Uit de zorg hoor ik dat zorgverleners een wet nodig hebben om te kunnen zeggen: ik ga nu een wandelingetje maken met deze meneer of mevrouw. Of ik blijf wat langer met ze praten. Van de Koepelgevangenis in Breda willen ze nu een bejaardenhuis maken terwijl de gevangen naar een luxe gevang in Zaandam gaan. Dat is toch de omgekeerde wereld. Laat de criminelen in de Koepel blijven en geef de bejaarden de luxe.'

Intrekking van de wet levert geen bezuiniging op. Met de extra rechten zouden nauwelijks extra kosten zijn gemoeid. 'Dat moet er nog bijkomen', zegt Agema, 'dat zou betekenen dat de zorg nu te goedkoop is.'

Het wetsvoorstel omschrijft de rechten van hulpbehoevenden als 'zeggenschap over de inrichting van het leven'. 'Elke dag onder de douche, of een aantal keren wassen met de washand en enkele keren per week in bad. Incontinentiemateriaal moet tijdig verschoond worden. Als de cliënt aangeeft dat hij naar het toilet moet, moet hij snel geholpen worden. Na een 'ongelukje' komt er snel iemand met een washand en schone kleding, als de cliënt dat niet zelf kan regelen. Dagelijkse hygiënische verzorging behoort net als eten en drinken tot het domein van het lichamelijk welbevinden.'

De Raad van State, die bij elk wetsvoorstel juridisch advies geeft, oordeelde vernietigend over het voorstel omdat het hulpbehoevenden in wezen geen nieuwe rechten verschafte. Alles is volgens de raad eigenlijk al wettelijk geregeld.

Weltrusten/goedemorgen

Grapje

Opa jaagt dromen na

Goedemorgen Vrijdag

0
0


Goedemorgen, de nacht kort, maar goed en een lange spookrit, ten behoeve van de toiletbehoefte der vierpooters, gaan we nu de dag weer in
Straks de boodschappen doen plus haringkar bezoek..
Verders geen plannen zal wel lekker rondom eigen hut blijven.
blijf mij volgen
straks de kipjens verrassen
vierpootjes hebben
en ik??
KOFFIEFIJNE DAG
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONS

Echt vrouwen praatje

0
0
Vriendin lucht haar hart:


Een vrouw dronk een kopje koffie met een vriendin. "Ik moet even mijn hart luchten." zei ze. "Ga gerust je gang." zei de vriendin "Zit je ergens mee?" "Nou, weet je... ons huwelijk is nooit echt je van het geweest. Maar de nu is het wel gedaald tot een absoluut dieptepunt. We hebben altijd ruzie. Hij kleineert me. Hij helpt me nooit eens. En volgens mij gaat hij ook nog vreemd. Het zit me nu tot hier. Weet je, ik ben in het laatste half jaar van ellende al 12 kilo afgevallen..." "Maar meid," zegt de vriendin "volgens mij moet jij hier gewoon zo vlug mogelijk een punt achter zetten. Ik raad je aan meteen te gaan scheiden." "Nou, ik geloof dat ik toch nog even wacht... want ik wil er eigenlijk nog 8 kilo extra afhebben."

Top 5 van: 29-08-2013

Kopschoppers

oma weet het - wondermiddeltjes

0
0

gisteren kreeg ik mijn licht-groene effen lange rok tussen mijn fietsketting.
tweede keer dat ik hem aan had..
:(
tja.. jammer.
zonde, dus.
eerst trok ik hem uit, en probeerde toen met wat draaien en trekken om hem tussen de ketting uit te krijgen.
en wonder boven wonder lukte dat, zonder dat er gaten of scheuren in zaten..

maar ja... wel grote zwarte oliesmeervlekken natuurlijk ..
op internet gekeken op verschillende sites: en o.a. bij 'oma weet het'
stond dat je er flink boter op moest smeren, laten intrekken en dan uitwassen.
nou, dat werd met recht een smerige smeerboel,
maar heb het allemaal gedaan.. en:
geen enkel vlekje meer, zo goed als nieuw :jeej
lang leve oma :D

Fijne middag van malle Opa

Je schoonmoeder redden

0
0
Je schoonmoeder redden

Ik ga op safari met mijn vrouw en mijn schoonmoeder. En op een dag hoor ik 's morgens mijn vrouw gillen:
"Kom snel, d'r staat een leeuw bij mijn moeders tent! Doe iets!"
Ik zeg tegen haar:
"Wacht even, ik wil wel eens zien hoe die leeuw zich hieruit redt."

Zeikerd

Opscheppen

0
0
Opscheppen....................................
Een Amerikaan, een Engelsman en een Belg zitten aan een bar onder het genot van een pilsje op te scheppen. "Ik heb 36 wolkenkrabbers", zegt de Amerikaan.
"Ik bezit 42 vliegtuigen", pocht de Engelsman.
"Ik heb een lul van 2 meter en kom uit Antwerpen", zegt de Belg.
De volgende dag zitten de mannen weer aan de bar, zegt de Amerikaan: "Ik heb gisteren een beetje gelogen, ik heb maar 21 wolkenkrabbers."
Zegt de Brit: "Grappig, want ik heb gisteren ook gelogen, ik heb maar 24 vliegtuigen."
Vervolgens gaan ze de Belg vol verwachting aan zitten kijken. "Ok, ok," zucht de Belg, "ik heb ook gelogen... Ik woon helemaal niet in Antwerpen.

Fijne avond van maffe Opa

De Paus accoord met condoomgebruik

Kletskousenbrood.

0
0
Kletskousenbrood.

Dat hebben we vanmorgen geproefd bij het ontbijt onder de luifel, En ik moet zeggen, het smaakte heerlijk. Ik had verwacht dat het net zoiets zou zijn als de Engelse plumpudding, die ook zoet, stevig en fruiterig is en dat klopte wel zo’n beetje.
Maar ik begrijp niet waarom het aanbevolen wordt om samen met kaas te eten dat lijkt me juist een heel rare combinatie.
Zelf heb ik er schrapje roomboter opgesmeerd en dat was gewoon hemels. Straks bij de avondkoffie vatten we er nog een stukske van, een gebakje is er niks bij.

Jamjam....:P

En nu met zijn allen

Truste tot morgen

0
0


En zo staan we voor de poort van het weekend, na een mooie redelijk zonnige dag.
Een dag, met wat leuke rondjes, over wei en heide...
Ook nog nog even naar 4akker geweest, voor de melk en kaas en vanavond de dag afgesloten met een BBQ
Nu is het lichaam ook echt op, zit nu te schrijven met de mond, ik stop ermee...
FIJNE NACHT
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONSBrowsing All 18691 Browse Latest View Live