Quantcast
Channel: WaarMaarRaar.nl - RSS-feed van alle WMR blogs
Browsing All 18691 Browse Latest View Live
Mark channel Not-Safe-For-Work? cancel confirm NSFW Votes: (0 votes)
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel.
0

Fijne hotte avond van zottige Opa

Verschil naakte man en vrouw:

0
0
Verschil naakte man en vrouw:

Wat is het verschil tussen een naakte man en een naakte vrouw?
.
.
.
.
.
.
.
.
De man heeft zijn kousen nog aan.

Sooo lucky.

Sorry vroeg truste maar het is weer op

0
0


Een warme, zonnige dag voorbij..
vanmorgen met de vierpootjes naar vorden geweest, vissie gehaald en bij het openlucht zwembad de groepskaart opgehaald, voor de kinderen die op de camping zijn.
Vanmiddag, rustig aangedaan, vanwege teveel wegvallingen.
Jolink heeft de schone was naar de camping gebracht en de groepskaart..
ik hou het hierbij
was al met al een fijne dag
FIJNE NACHT
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONS
Dag 99, 16 juli 2013

0
0
Vanochtend zat en een stapeltje hijsschema's in de email. Als we zwaar spul laden of lossen wordt de hele boel doorgecijferd door een speciale afdeling op kantoor, en wij krijgen dan die adviezen op ons brood. Natuurlijk kijk je de handel na op stommiteiten maar tot nu toe heb ik ze niet kunnen betrappen. Het houdt wel in dat we zowat de hele bak moeten leegscheuren omdat ze zowat voor elk dingsigheidje wel een een ander frutseltje nodig hebben. We halen dan ook gewoon alles leeg en leggen het aan dek. Kunnen ze kiezen. Natuurlijk is dat een beetje overdreven gesteld. We zorgen ervoor dat de meest gangbare zaken voor gaats liggen. Het gebeurt een doodenkel keertje wel eens dat de plannen veranderd worden en dan zul je net zien dat wat ze nu weer nodig hebben overstuwd is in de vorige haven.
Ook even achter uit de hals moeten praten tegen de stuwadoor. Nou ja, veel meer dan "dat moet anders" was het eigenlijk niet, hoewel er wel achteraan kwam "zo niet, dan moet het overgestuwd worden". En dan zijn ze nog een dag bezig. En hoewel mijn baas ook altijd haast heeft en daar totaal niet op zit te wachten is de lading wel "Free In". En dat wil zeggen dat alle stuwadoorskosten voor rekening van de verscheper zijn. Liggen we dan een dagje langer, dan gaat mijn baas achterover zitten, haalt de rekenturk tevoorschijn en gaat de demurrage berekenen. De demurrage is een toegift op de vrachtprijs als de vastgestelde tijd voor laden of lossen overschreden wordt.
We laden "round bars" van tussen de 4½ en de 7½ ton gewicht en een variërende lengte en diameter. Die moeten zo goed mogelijk tegen elkaar liggen en helemaal rechtuit. Als de stuwadoor de hijssling ertussenuit trekt wil dat nog wel eens misgaan. en dan moeten ze één of meer van de bars aan één kant optillen en recht leggen. De eerste twee ploegen die we gisteren hadden deden dat heel behoorlijk, maar de eerste ploeg vanochtend maakte er een soepzootje van. Die zijn dus inderdaad een tijdje bezig geweest om te herstuwen.
Komt vanmiddag een vertegenwoordiger van de verscheper aan boord. Of we akkoord gingen met het vergroten van de hijs. Geen probleem. Ze laden met een walkraan, en als die omdondert dan staan wij erbij te lachen. Beetje overdreven natuurlijk, maar goed. Het is alleen dat als je de hijs twee keer zo groot maakt het niet in eens twee keer sneller gaat. De kraanbeweging wel, maar het inpikken en vooral het uitpikken gaat langer duren. Meestal hebben de stuwadoors al wel uitgevogeld wat de meest optimale hijsgrootte is. Ga je daar aan knoeien is de kans groot dat het averechts werkt. Bovendien strijk je ook de stuwadoors tegen de haren in die eer niets te goed voor zijn om in zo'n geval extra te gaan tijdrekken.
De kok zit in zak en as. Omdat we langer dan gepland in Sfax gelegen hebben, en aansluitend nog eens een week ten anker is hij door z'n verse spullen heen. Diepvries en blik hebben we nog zat, maar dat is z'n eer te na. Hij had een leuk bestellijstje gemaakt voor de eerstkomende paar dagen. Ruim voldoende om Genua te halen, waar we opnieuw kunnen bestellen. Komt de scheepshandelaar langs met een vrachtautotje, 3 pallets en wat losse rommel. We draaien de boel aan boord en brengen het naar de store. Kok staat te tellen en die mist een hele partij. Stond wel op de lijst, uiteraard. Had de chauffeur twee hele pallets in Triest laten staan. Die zullen morgen dan komen. Maar voorlopig heeft el jefe (Spaans voor de chef) ze verse rommel nog niet aan boord.
De voorman vertelde me dat we morgen twee ploegen krijgen, op ruim één voor de blooms, zien we eindelijk wat dat voor dingen zijn, en ruim twee maken ze eerst de bars af, en dan gaan ze door met de pijpen. Daarna krijgen we nog een batterij platen. Ook met twee ploegen wordt dat waarschijnlijk niet eerder dan vrijdag.
De supercargo uit Amsterdam is ook gekomen. De goede man heb ik drie reizen geleden al eens eerder meegemaakt. Toen moesten we windmolen onderdelen laden in Taranto. Hij komt nu om de zware stukken in Porto Marghera te begeleiden. Hij moest eerst hier in de buurt wezen voor een ander schip. En toen vond hij het de moeite niet om voor die paar dagen naar Nederland terug te gaan.

Haha

quote quiz

0
0
Een paar quotes uit films. Wie weet welke, en wie weet ze allemaal?

1. "I'll have what she's having."

2. "I see dead people."

3. "Hasta la vista, baby."

4. "Toga! Toga!"

5. "I feel the need—the need for speed!"

Ze zijn niet al te moeilijk.

Weltrusten/Goedemorgen

Gezellig he

Opa en de tekstballonnetjes

Goedemorgen Woensdag

0
0


Goedemorgen, op deze mooie, zaagvolle woensdagsesmorgens.
De nacht, kort maar goed en twee rondjes later, gaan we de zon begroeten, zij zal ons dezer dag verwarmen.
vanmiddag even naar de camping en voor de rest is het gewoon genieten van de dag en de dierenweide...
straks de kippies
vierpootjes hebben
en ik??
KOFFIEFIJNE DAG
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONSGeluk is vooral een kwestie van goed opletten

krijgen we een strenge winter??

0
0
Een houthakker is in het bos aan het werk. Er komt een indiaan voorbij. De houthakker vraagt aan de indiaan: ,,Weet jij of we dit jaar een strenge winter krijgen?"
De indiaan: ,,Nou, zo te zien wordt het wel een strenge winter." Even later komt er weer een indiaan voorbij.
De houthakker vraagt weer: ,,Zeg, krijgen we dit jaar een strenge winter?"
Ook deze indiaan zegt: ,,Zo te zien word het zeker een strenge winter."
Als de derde indiaan voorbij komt, vraagt de houthakker: ,,Hoe weten jullie nou dat het een strenge winter wordt?"
Zegt de indiaan.: "Anders zou jij toch niet zoveel hout hakken?"

Minderwaardigheidscomplex

0
0


Ongeveer mijn gevoel ook. Vooral als ik op het strand lig. Altijd gaan die slanke dames met minstens vijf kinderen (denk dat ze geadopteerd zijn want zo'n buik valt toch niet zo terug...) pal naast me liggen.
Ze moeten ook altijd nog 100 x opstaan, zonnebrandcrème insmeren, vooroverbuigen (pff ook al geen cellulitis).

Pff daar krijg je toch bijna een minderwaardigheidscomplex door.

Top 5 van: 16-07-2013

Solliciteren bij de geheime dienst:

0
0
Solliciteren bij de geheime dienst:


Een man komt solliciteren als medewerker van de geheime dienst. "Voordat u aangenomen wordt dient u eerst een test af te leggen om te kijken of u absoluut te vertrouwen bent. Wij vragen u om deze verzegelde envelop gesloten naar de vierde verdieping van dit gebouw te brengen." "Prima," zegt de man, "u kunt volledig van mij op aan. Ik snap dat dat een absolute voorwaarde voor deze functie is." Afijn, de man gaat op weg. Maar met dat hij uit het zicht is, kan hij de verleiding niet weerstaan en verbreekt stiekem het zegel en leest wat er in de evelop zit... 'U bent onze man! U kunt zich nu aanmelden bij personeelszaken op de vijfde verdieping.'

Sorry, je vader, is niet je vader

Superfijne middag, van bbq opa

Een mooie slimme vrouw

0
0
Twee croupiers in het casino kijken verveeld voor zich uit. Plotseling komt er een hele mooie vrouw aan, die haar geluk wil beproeven met de dobbelstenen. Ze wil 20.000 euro inzetten, met een enkele rol van de dobbelstenen. De croupiers gaan akkoord. Ze zegt "Ik hoop dat jullie het niet erg vinden, maar ik heb meer geluk als ik half naakt ben". Ze trekt haar blouse uit, doet haar BH af en pakt de dobbelstenen. "Mamma heeft nieuwe kleren nodig" en ze gooit de dobbelstenen. Ze begint op en neer te springen en zoent de croupiers. "JA!! JA!! IK WIN!! IK WIN!!". Ze pakt het geld en haar kleren en vertrekt. De croupiers kijken elkaar stomverbaasd aan. Na een paar minuten zegt de een tegen de ander "Wat gooide ze eigenlijk?". Waarop de andere antwoord "Weet ik veel, JIJ keek toch naar de dobbelstenen.."

sorry ledi

0
0
Sorry dat ik je bijna een hartverzakking liet krijgen met zoveel kliks op je blog gisteren:)
Maar wel allemaal nette reacties:)
IK en mijn mededaders hebben genoten:D

Raadsel...........................................

0
0
Bedenk het antwoord op de volgende vragen snel in je hoofd.
Kies een kleur.
Tel het aantal letters van die kleur.
Neem de eerste letter van dat getal.
Kies een land die met die letter begint.
Neem van dat land de vijfde klinker.
Als dat niet wil, neem de derde klinker, als dat weer niet wil neem de eerste.
Kies nu een zoogdier die met die klinker begint.

Klik nu op het antwoord om te kijken of rdzl je gedachten kan lezen.

Oplossing hieronder

Is het gekozen dier een aap?

Er kunnen veel antwoorden op de eerste vraag worden gegeven. De meest genoemde kleuren zijn waarschijnlijk rood, blauw, groen, geel, bruin en paars. Die bestaan allemaal uit vier of vijf letters.
Dus als je een bekende kleur kiest moet je met een V verder.
De landen die met een V beginnen zijn, Venezuela, Vietnam, Vaticaanstad, Verenigde Staten, Verenigde Arabische Emiraten en het Verenigd Koninkrijk. (minder dan je misschien zou denken). Als de persoon geen Verenigd Koninkrijk in gedachten heeft (kans hierop is klein) is de vijfde klinker van deze landen is altijd een a. Bij Vietnam is er geen vijfde klinker maar de derde is ook een a. Een als je een a in gedachten hebt en je snel een dier moet bedenken kom je al gauw op aap.
Browsing All 18691 Browse Latest View Live