Quantcast
Channel: WaarMaarRaar.nl - RSS-feed van alle WMR blogs
Browsing All 18691 Browse Latest View Live
Mark channel Not-Safe-For-Work? cancel confirm NSFW Votes: (0 votes)
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel.
0

Verslapen

0
0
ik heb me vandaag verslapen.
Mun eigen wekker niet gehoord.
sms van de baas ook niet.
En door ons mam wekker wakker geworden.
Al met al 30 min te laat.
en nog moe

Top 5 van: 01-07-2013

Geluk

Alles is vol

0
0
Alles is vol

Een man probeert een kamer in een groot hotel te krijgen, maar alles is vol.
"Wel", zegt hij, "als prins Filip hier zou staan dan had u wel een kamer, nietwaar?"
"Ja, dat wel", geeft de juffrouw aan de receptie toe.
"Wel, geef mij die kamer maar, want ik weet zeker dat Filip vandaag niet komt."

Nelson Mandela

Cake?

0
0
Cake à la ADHD:

1. Kies een goed moment uit om cake te gaan bakken. Geschikte momenten zijn dagen waarop je eigenlijk ‘s avonds ergens naartoe moet, je achterloopt met je administratie en je huis er uitziet alsof er een oorlog in is uitgevochten.
2. Ga naar de supermarkt om ingrediënten te kopen.
3. Laat je karretje bij de kassa staan en loop terug naar huis om je portemonnee op te halen.
4. Bel bij je buren aan en vraag of je even je reservesleutel mag lenen.
5. Vis je portemonnee uit de fruitschaal en maak je klaar om terug te gaan naar de supermarkt.
6. Vergeet ditmaal je sleutel niet! Als je ‘m niet kan vinden, kijk dan eens in de wasmand. Waarschijnlijk zit ‘ie in de zak van de broek die je gisteren aanhad.
7. Haal je boodschappen op bij de supermarkt, neem ze mee naar huis en verspreid ze over het aanrecht.
8. Schuif alle boodschappen van het aanrecht, zodat je ruimte hebt om te werken.
9. Pak het keukengerei dat je nodig hebt uit de keukenkastjes. Als je daar je paspoort tegenkomt, ruim het dan meteen op.
10. Bel bij je buren aan en vraag of je hun mixer mag lenen, omdat je die van jou niet kan vinden.
11. Bel nog een keer aan en geef de reservesleutel (die je bij stap 4 geleend hebt) terug.
12. Mik de ingrediënten die je gekocht hebt in een kom en mix ze door elkaar.
13. Ga naar de supermarkt om de ontbrekende eieren te halen.
14. Loop op de terugweg spontaan langs bij de oud-collega bij wie je vorige week zou gaan eten, ware het niet dat je toen de afspraak vergeten was.
15. Keer terug naar de huis om de eieren toe te voegen aan het beslag.
16. Jaag de kat uit de beslagkom en neem je voor om volgende keer de keukendeur dicht te doen.
17. Kiep de uitgelikte beslagkom in de gootsteen en laat de eieren, die je nu niet meer nodig hebt, op het aanrecht liggen. Zet wel de mixer van de buren in je keukenkast.
18. Leg aan je partner uit wat er gebeurd is en probeer het volgende week opnieuw.

fijne middag van mobiele opa

Echt niet onlogisch

De goedkoopste vakantie

Pijpen

Fijne avond van vrolijke-zot

Wat een lol

Op tijd komen

0
0
Op tijd komen
Meester: "Hoe vaak moet ik nog zeggen dat je 's morgens op tijd moet zijn?"
Frits: "Nog 14 keer."
Meester: "Hoezo?"
Frits: "Dan is het vakantie meester!"

Dag 85, 2 juli 2013

0
0
Met de lossing gaat het echt alle kanten op. Gisteren draaide ruim één als een tierelier en liet ruim twee het er bij hangen, vandaag is het andersom. Ruim één draait voor geen meter. Mooi plannen op die manier. Het ziet er nu weer naar uit dat ruim één pas morgen klaar is. Het liefste natuurlijk overdag, want anders moet er weer een hele kudde op een onverlaten moment z'n nest uit.
Maar ja, de stuwadoors doen goed beschouwd waar ze zin in hebben en draaien hun uurtjes, wij lopen er met anderhalve man en een paardenkop achteraan te hechten. Goed beschouwd krijgen we bij deze lossing onze rust wel, want het enige dat er eigenlijk te doen is te kijken hoe af en toe een knijpertje de vrachtauto ingaat. Daar wordt je niet moe van. We houden alleen de wacht om de trosjes in de gaten te houden. Met het stijgen van het schip moeten die regelmatig gevierd worden. Gangway wordt in de gaten gehouden of die wel goed in positie blijft en voor de rest of er geen gekke dingen gebeuren. Moe wordt je er niet van.
Al met al was er vanochtend ongeveer de helft uit. Komt neer op 120 ton per uur gemiddeld. Als je daar mee doorrekent wordt het donderdag laat of vrijdag vroeg. Hangt er ook om hoe vlot ruim één klaar is en hoe gauw we de pontons erin hebben.
Gisteravond kwam een bericht door dat de vader van één van de matrozen was overleden. Vandaag om half drie zit hij in het vliegtuig naar Manilla. De plaatselijke autoriteiten wilden een aantal certificaten hebben om te controleren of we wel voldoen aan de bemanningseisen. Tenslotte vertrekken we met een man minder. Op zich niets mis mee, alleen vroegen ze een hele rits kopieën van veiligheidscertificaten. Samen een pak papier van anderhalve centimeter dit. Terwijl voor dit doel een kopie van het Safe Manning Certificate in principe voldoende was geweest. Één velletje. En in die twee uur voordat het vliegtuig gaat zit natuurlijk een hele kudde beambten al die kopietjes door te spitten om te zien of er nog onregelmatigheden te vinden zijn.
De agent, die de certificaten kwam ophalen, vroeg nog om een paar sloffen sigaretten voor al die hardwerkende ambtenaren. Hij kreeg ze niet, we zijn verzegeld door de douane. Maar daar was de kapitein nog het meest pissig over. D'r gaat iemand dood en zelfs dán moeten ze nog komen bedelen om sigaretten. Uiteraard weten we niet of het een eenmansactie van de agent was, die na ontvangst de sloffen onder de armen verdeeld: links én rechts.
De matroos zelf wilde na de begrafenis en alle bijkomende formaliteiten graag weer terug komen. Hij zat inmiddels bijna acht maanden aan boord en wilde voor een paar maand bijtekenen. Hij had één en ander doorgerekend, en als hij voor twee maanden zou bijtekenen, dus twaalf maanden in plaats van de gebruikelijke tien, zou hij in november naar huis kunnen. Dan kon hij voor het eerst in zes jaar eens met de kerst thuis zijn. Dat valt nu in het water, maar wat het zwaarst is moet het zwaarst wegen. Maar als hij bijtijds, binnen tien tot veertien dagen, weer terug kan komen, en die verlenging wordt verleend, dan kan dat ook doorgaan.
Matrozen vragen wel vaker verlenging van het contract. Vaak is dat een vergelijkbare reden, om in een bepaalde periode thuis te kunnen zijn. Soms ook omdat ze aan boord teveel opgemaakt hebben en nog een beetje willen bijverdienen. Tegenwoordig wordt dat niet vaak meer verleend. Ten eerste moet de kapitein het goedvinden, en die kijkt naar de prestaties van de man in kwestie. Als mensen lang, te lang, aan boord zitten wil de werkkracht nog weleens in elkaar zakken. Filipijnen zijn ook mensen. Daarnaast kijkt de rederij naar de logistiek. Als er teveel mensen thuis zitten op een boot te wachten, dan gaan die voor. Er wordt haast niet naar de vliegkosten gekeken: hoe langer iemand aan boord zit hoe lager de reiskosten worden. De logistiek is meestal belangrijker.
Voor de rest beginnen er geruchten af te komen wat betreft de volgende lading. De eerste is Middellandse Zee, Italië, naar Florida en Texas. Florida betekent meestal jachtjes. De andere mogelijkheid is Noordwest Europa, Rotterdam Antwerpen en zo, naar Zuid Amerika. Welke het gaat worden, of nog wat anders, is ongewis. We zijn nog niet leeg hier.

wmr en pesten

0
0
Een oud lid wat hier een paar jaar geleden stelselmatig gepest en getreiterd werd, ja, hier op wmr.Onze wmr , waar we dat eigenlijk helemaal niet tolereren dat genar.
Dat lid, daar had ik een heel goed gesprek mee en gezegd dat hij/zij meer dan welkom is op wmr.
Ik weet dat hij/zij stiekem zal kijken:)
Dus de vraag aan jullie, zal hij/zij welkom zijn?
Geef gewoon je eerlijke reactie.

Truste tot morgen

0
0


Een mooie dag voorbij, met wederomme, heel veel plazier
vanmorgen naar 4akker geweest, vanmiddag veel op de dierenweide geweest, de handige broers, zijn bezig een groot kippenhok te bouwen, voor 40 kippen.
Bedoeling is dat we de eitjes van die kippen gaan verkopen, 10 cent per stuk..
straks nog een rondje
hapke
sapke
dvdtje
FIJNE NACHT
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONS
eerste rijles

0
0
het is zo ver, morgen heb ik m'n eerste rijles :jeej ik heb er echt zin in,, donderdag ga ik een middag bijkletsen met een vriendin die ik drie jaar niet heb gezien/gesproken en vrijdag ga ik een dagje shoppen met moeders:$:)
hoe ging jullie eerste rijles??

Weltrusten/Goedemorgen

Ledi haar wens

Opa en de tourdefrance

Browsing All 18691 Browse Latest View Live