Quantcast
Channel: WaarMaarRaar.nl - RSS-feed van alle WMR blogs
Browsing All 18691 Browse Latest View Live
Mark channel Not-Safe-For-Work? cancel confirm NSFW Votes: (0 votes)
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel.
0

Dag 77, 24 juni 2013

0
0
De bestellingen zijn eruit. De kapitein wilde ze per vrijdag hebben, maar zoals gebruikelijk komen er op het laatste moment een stel hikjes, waardoor het pas vandaag geworden is. Heel verstandig om een ruime periode te nemen, dan heb je een beetje uitloop.
Op kantoor worden ze daar ook gallisch van. Of de bestellingen komen teveel op het laatste moment, tenslotte moeten de kisten of pallets ook samengesteld worden, of ze komen lekker vroeg en dan krijgen ze nog een berg nabestellingen onder het motto: kun je dát óók nog even leveren? Op kantoor heet dat "nadruppelen". Waar de term vandaan komt daar zwijg ik maar over. Sinds we veel met buitenlanders varen moet het trouwens allemaal in het Engels, nu heet het de "After-drip". Tot mijn verrassing wordt het zelfs door de spellingcorrector geaccepteerd. Op kantoor lopen een aantal mensen in de rondte die nogal letterlijk naar het Engels vertalen met soms komische resultaten. Aan boord worden dergelijke termen "rederij-Engels" genoemd. Voor een Nederlander zijn dat soort termen direct leesbaar, maar voor buitenlanders is het soms wat lastig.
Morgenochtend zijn we om een uur of twee op Gibraltar. De meest rotte tijd die je je kan voorstellen. Maar het is zoals het is. Op een lang traject kun je nog een beetje sturen, maar met minder dan vierentwintig uur te gaan is dat lastig. De vaart kort voor en na de Canarische Eilanden kwam gewoon even verkeerd uit. In eerste instantie konden we er maandagmiddag zijn. Met stroom en wind tegen zou dat dinsdag ochtend worden, en een halve dag na de Canarisch gingen we opeens weer lopen.
We weten nu ook waar we naar toegaan. Het is toch Tunesië, Sfax geworden. Dat is nog goed drie dagen doordenderen na Gibraltar. Mooi de tijd om nog even te contempleren (dat woord wordt dan weer niet herkend, maar volgens van Dale is het wél goed) hoe we de lossing zullen gaan aanpakken. Hangt er natuurlijk sterk van af hoe de wal dat regelt. Komt er een elevator, kranen, van het schip of van de wal, dat moeten we nog even afwachten. Hoe zijn de werktijden, noem maar op. Hopen maar dat de agent tijdig met een berichtje komt. Nu de loshaven vastligt is er ook een agent aangesteld. Die heeft onmiddellijk al weer een hele lijst met hoogst belangrijke formulieren opgestuurd. Of we die maar even willen klaarmaken ASAP. Maar dat is altijd zo.
Omdat Sfax altijd al in de planning genoemd werd hadden we die zeekaarten in Gibraltar besteld. Nu maar hopen dat ze aan boord komen. Denk het haast wel. Op dat soort bunkerhavens zijn die faciliteiten wel op orde. In Buenos Aires hadden we gevraagd of die kaarten mee konden komen met de uitgaande loods, maar dat mocht hem niet wezen. We hopen de 28ste bij Sfax in de buurt te zitten.
We zitten nu in de aanloop naar Gibraltar Straat. Dat is nog wat anders dan Gibraltar haven. Het begint een beetje druk te worden. Vanochtend nog wat last gehad van plaatselijke vissermannen. Maar dat was niet meer dan gebruikelijk. Ze hadden een bos licht op staan waardoor ze goed te zien waren. Wat wel eigenaardig was dat ze op stuurboord radar slecht doorkwamen. Had al vaker het idee dat hij wat minder goed presteerde dan bakboord. Maar het zijn twee verschillende types, dus daar kan het verschil ook in zitten.
Kapitein is toen een beetje met het ding aan het vogelen geweest en kwam erachter dat de hand-afstemming stukken beter is dan de automatische. Dat is ongebruikelijk, dus hebben we maar een berichtje naar de rederij gestuurd of er een mannetje langs kan komen om het beestje open te schroeven. De radar is toch één van de meer belangrijke apparaten aan boord voor de navigatie. Die moeten het wel goed doen.

Truste tot morgen

0
0


Vanmorgen de dag begonnen met een luchtloze band
Probleem was snel opgelost....
Vanmorgen naar de stad geweest, wat nieuwe overhemden gekocht en watten, voor de filters van het aquarium.
daarna door naar 4akker, voor de vers geplukte aardbeessies en kas frambozen.
vanmiddag, lekker niks gedaan, behalve wat lekkere hapjes gemaakt, voor straks
FIJNE NACHT
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONS
graag hulp

0
0
hallo,
mensen ik heb weer eens hulp nodig:)
kan iemand mij misschien uitleggen hoe ik team fortess 2 in text mode kan doen en tegelijk kan idlen met 10+ accounts op hetzelfde moment

Welterusten/Goedemorgen

Ze is er weer

Opa is aanstootgevend

Goedemorgen Dinsdag

0
0


Een nieuwe dag aangebroken en NEE, nog geen lekke band..
De nacht was goed rondje leuk en straks maar weer eens naar ziekenhuis.
De eerste ronde is voor neurootje, vanmiddag is de tweede ronde, voor de cardioloog.
hart gaat steeds langzamer, was 80 slagen pm, de afgelopen week 65 slagen pm
straks doet ie nul slagen, ook goed slijt de boel niet zo hard
maak er vandaag een gezellige dag van en voor de vaklui onder ons, hou groen op groen....
straks de dames eiverzorging, verzorgen
vierpootjes hebben
en ik??
KOFFIEFIJNE DAG
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONS

Vergeef of vergeet.

aangehouden door de politie.

0
0
Vrouw valt van fiets:


Een man voorop een tandem
wordt aangehouden door de politie.

"Meneer, wij komen u vertellen dat uw vrouw
al 2 km terug van de tandem is gevallen."

Zegt de man:
"Oh gelukkig, dan is dat het...
... ik hoorde ook al niks meer...
Ik was al bang dat ik doof begon te worden."

Top 5 van: 24-06-2013

Berlusconi mag brommen

edit Fijne middag

Wat heb jij geleerd op school??

Raadsel.......................

0
0
Peters is nachtwaker in een groot bedrijf. Op een zekere ochtend als Peters naar huis wil gaan zegt zijn baas tegen hem: "Ik ga op zakenreis naar Noorwegen. Morgen vertrek ik vanaf Schiphol." Peters raadt hem echter dringend aan om de boot te nemen. "Hoe dat zo?" vraagt de directeur. "Wel," is het antwoord, "ik droomde vannacht dat het vliegtuig naar Noorwegen vlak voor de landing neerstortte." De directeur lacht er eerst om, maar bijgelovig als hij is, hij gaat toch met de boot. In Noorwegen aangekomen hoort hij dat het vliegtuig waarvoor hij in eerste instantie gekozen had inderdaad een ongeluk heeft gehad. Terug in Nederland laat hij bij Peters een grote bos bloemen bezorgen, geeft hem een grote beloning en ontslaat hem op staande voet! Kunt u dit volgen???

Antwoord hieronder.

Een nachtwaker hoort niet te dromen als hij aan het werk is.

Wat vrouwen zeggen en bedoelen

Schatrijk

0
0
Schatrijk


Jantje gaat met zijn oom een dagje naar het strand. Na wat gespeeld te hebben op het strand, komt Jantje bij zijn oom en vraagt: Wat zijn die Bobbels in de zwembroeken van de mannen? Oei, dacht zijn oom wat moet ik hier op zeggen.

Dan zegt hij tegen Jantje, die kleine Bobbels dat zijn arme mannen en die grote zijn rijke mannen. Jantje gaat weer spelen, en komt na een tijdje weer terug en roept tegen zijn oom "Raad eens wat ik gezien heb in de duinen!" "Nou?" "Er was een arme man en die werd ineens schatrijk!

Fijne avondwensen van Opa wat eet jij??

Raadsel.......................

0
0
Prinses Irina kreeg op een gegeven dag van haar vader te horen dat ze moest trouwen met neef Adolf. Ze had hier helemaal geen zin in en begon dagenlang te huilen. Om Irina iets tegemoet te komen sprak de koning met Adolf af dat Irina een kiezelsteentje moest trekken. Als ze een witte steen zou trekken moet ze trouwen, als ze een zwarte trekt is ze vrij. De volgende dag verzamelden Irina, de koning en neef Adolf zich op het pad voor het kasteel. Adolf ging twee kiezelsteentjes halen. Irina zag dat Adolf gemeen wilde spelen, Adolf pakte namelijk twee witte stenen. Wat kan Irina nu het beste doen?
Oplossing hieronder

Irina kan het beste een steen trekken en die direct daarna per ongeluk laten vallen. Daarna moet ze concluderen dat zij de steen getrokken heeft die de tegenovergestelde kleur heeft van die in de hoed zit, een zwarte dus. Ze hoeft gelukkig niet met neef Adolf te trouwen.

Zwaar uitgebreide WMR-pauze

0
0
Ik wil allereerst iedereen bedanken voor de lieve reacties op het jubileum en daarvoor de verjaardag. Misschien hebben jullie het al gemerkt maar ik ben hier al een tijd niet meer geweest. Dat zit dus zo; vanwege familieomstandigheden ben ik de hele zomer maar dan ook echt de hele zomer niet bereikbaar geweest (buitenland). Daarna werd school heel druk en heb ik eigenlijk hier geen tijd meer voor gehad. Wel heb ik een uitpuilende mailbox vol leuke, lieve mailtjes gehad. Ik weet niet of ik genoeg tijd ga hebben om hier vaker te komen maar ik kijk wat ik ervan kan maken. Ik ben vrij abrupt eigenlijk met WMR gestopt, maar ik ben ook niet echt 'gestopt'. Soms sluip ik wel eens langs, zomaar een keer, dan is er weer niemand, inbox legen, wegwezen. Dat dus. En daar zal ik het voorlopig ook mee moeten doen.
Dusss. Dat jullie niet denken 'is die weg/te druk voor ons/ontvoerd door aliens/gek/dood' al denken jullie dat waarschijnlijk niet. :P

xxx
Sophie

Er was eens!!

0
0
Een zoontje vraagt aan zijn vader: “Pappie, beginnen alle sprookjes met ’Er was eens...‘?”
Antwoordt vader: “Nee jongen, er zijn er ook die beginnen met ’Als u op mij stemt...‘”

Raadsel.......................

0
0
Er ligt een dode man in een tuin met naast hem een pakketje. Als het pakketje open was geweest dan was de man niet dood gegaan, maar omdat het pakketje nog dicht is is de man gestorven. Rara, wat zit er in het pakketje?

Antwoord hieronder

In het pakketje zit een parachute.
Browsing All 18691 Browse Latest View Live