Quantcast
Channel: WaarMaarRaar.nl - RSS-feed van alle WMR blogs
Browsing All 18691 Browse Latest View Live
Mark channel Not-Safe-For-Work? cancel confirm NSFW Votes: (0 votes)
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel.
0

Na woensdag weer zeikweer

Een liefde en vreugdevolle avond gewenst van Opa

Een plopkip...smakelijk

Mag ik met jouw varken praten?

0
0
Een cowboy komt een dorpje binnen en ziet een indiaan aan de rand van zijn huis zitten.Cowboy:"Leuke
hond heb je.Vind je het erg als ik met hem praat?"Indiaan:"Hond niet praten."Cowboy:"Hallo hond,hoe is
het?"Hond(pratend):"Gaat wel.C De indiaan is verbijsterd.Cowboy:"Hoe behandeld jouw baas je?Hond:
Hond:"Hij is heel aardig,krijg goed te eten.Laat me vaak uit."Cowboy tegen de indiaan:"Mag ik met jouw
paard praten?"Indiaan:"Paard niet praten."Cowboy:"Hoe gaat het paard?"Paard:"Uitstekend,dank je wel.
Ik krijg goed te eten,maak veel ritjes en ik mag binnen slapen."De indiaan is volkomen van slag en snapt
er niets meer van.Cowboy:"Mag ik met jouw varken praten?"Indiaan:"Varken liegt!"

Truste tot morgen

0
0


De schone dag teneinde, gaan we de donkere tunnel in, op naar het spetterende zonlicht des dinsdags
Ook vandaag, niet zoveel gedaan, wel naar almen geweest, maar verder rustig aangedaan, het lichaam is nog aardig aan het protesteren, tegen de afbraak van vorige week.
FIJNE NACHT
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONS
Dag 62, 9 juni 2013

0
0
Vandaag m'n gewone wandelingetje over dek gemaakt. Doe ik elke dag, gewoon overal je neus insteken en bekijken wat los of juist vast zit, roestplekjes opmerken, enzovoorts. Elke keer kom je wel weer wat tegen wat je nog niet gezien had of alweer vergeten was. Heel practisch voor de volgende dag als er weer klussen te verdelen zijn.
De ruimingangen zijn nu een "no go area", vanwege het gifgas. Een andere klus is het vervangen van de vlamwerende roosters voor de ventilatieschachten van de ruimen. Dat valt ook af. Bij voorkeur ook geen langdurige klussen onder de bak. Die staat ook in verbinding met het ruim. Er zit dan wel tussen achtereenvolgens de ruimtoegang, de waterdichte indeling met daarachter de boegschroefkamer met de ventilator die constant aan het draaien is en dan nog een branddeur, dus twee ruimtes waarvan één geventileerd; we lopen liever geen risico als we het vermijden kunnen. De kapitein is erg slecht in het schrijven van brieven die beginnen met "Met oprechte deelneming...".
In dit geval is het dekwerk beperkt tot het dek en de accommodatie. De afgelopen geladen reis waren de matrozen al bezig geweest met het onderhoud van luiken en gangboorden. Daar kunnen ze gewoon mee doorgaan. Wel even rekening houden met het weer. Wind komt voornamelijk van stuurboord dankzij de passaat, dus eerst bakboord maar doen, daar is minder kans op spatten.
Verder moeten we de ITCZ door, met kans op buitjes. Dan zullen de jongens zich toch echt onder de bak moeten vermaken. Ik heb een mooi lijstje met kleuren voor het zware laadgerei. Het verschil tussen een sluiting van 85 ton en één van 65 is niet zo makkelijk te zien. Je moet ze geen van beide op de tenen krijgen. Op de zware lading schepen van de rederij hebben ze dingen dan ook een kleurtje gegeven, een kleurcode naar SWL (Safe Working Load). Dat heb ik ook op m'n twee vorige schepen laten doen, dus dat kan hier ook mooi gebeuren.
Verder onder de bak kan er mooi één en ander opgeruimd, gesorteerd en geteld worden. Helaas zijn de ruimingangen ontoegankelijk, want daar ligt ook nog een hele pruttel. Ook de containerstore mag wel eens een beurt hebben. Voorheen lagen daar de losse ventilatieschachten voor het vervoer van gevaarlijke ladingen. Die zijn nu naar de top van de tutor-ruimte gebracht, waardoor er in de containerstore weer plek kwam.
Uiteraard was dat binnen no-time een rommelhok voor alles wat even geen plek had. Dat kan nu ergens anders naar toe, want in de containerstore willen we uiteindelijk de reservedraden van de kranen en de sleepdraad hebben. Die zijn dan, als ze nodig zijn, veel sneller voor gaats. Zo als ze nu staan ben je zowat alleen al een hele dag bezig om die krengen uit het luik te krijgen. Een klos van een ton of vier pak je niet zo maar even bij kop en kont.
In de huidige situatie moet je eerst de volledige containerstore leeghalen, en dan een stalen plaat met versterkingen van zo'n 2 vierkante meter uit een waterdicht schot losbouten met ongeveer honderdduizend boutjes, Dan met de kettingtakel die plaat weghalen, en met tenminste vier kettingtakels de rol optillen uit z'n fundatie, door het schot tillen. Dat betekent zwevend overpakken vanwege de waterkering en dan op het dek van de store neerzetten. Dan kun je hem met de kraan wegtillen.
De bedoeling is dat alleen dat leeghalen van de containerstore overblijft, omdat de klos daar al staat. Dat leeghalen is nodig omdat de andere inventaris tot aan het onderdeks is gestapeld. Dat zijn vijf halfhoge containers, dus die staan er met de kraan vrij vlot naast. Je moet alleen een vrij dek hebben om die containers te kunnen parkeren.
Die kraandraden liggen aan boord om als er eentje kaduuk gaat direct een nieuwe te kunnen inscheren. Ik heb dat op dit type schip één keer meegemaakt, en toen kregen we een berg hulpmaterialen en twee man van de technische dienst uit Amsterdam.
Zonder die spullen, en met alleen eigen mensen, wordt het een "interessante" operatie.

Welterusten/Goedemorgen

Opa en de ipad-school

Goedemorgen Dinsdag

0
0


Goedemorgen,
Na een redelijke nacht, plus mooie ronde, is het alweer dinsdag en hebben we het weekeinde, alweder vaagjens in het vizier.
Vandaag de lijsten invullen, voor de vrijwilligers/sters, met betrekking op het vakantie avontuur, van de kinderen van het tijdelijk ouderloze kinder opvang..
Dat zal de hele dag wel vullen, en ik wordt belangeloos bijgestaan, door vele kopjens koffie,
SYMPATICO, toch!!!!!!!!!
straks de kippen
vierpootjes hebben
en ik???
KOFFIEFIJNE DAG
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONS

Life is what happens to you while you're busy making other plans.

Oudjaar 2013 groot vuurwerk op Volkel

Top 5 van: 10-06-2013

Leugenaar, of toch niet?

0
0
Leugenaar, of toch niet?

Een man zet 's avonds de vuilniszakken buiten. Op het moment dat hij weer naar binnen wil gaan hangt zijn buurvrouw uit het raam.
"Hé buurman, kom je lekker een bakkie koffie drinken?"
"Vooruit dan maar," zegt de man.

Na twee bakjes koffie maakt de man aanstalten om weer naar huis te gaan. Maar de buurvrouw vraagt hem nog een borreltje te blijven drinken.
"Vooruit dan maar."

Om een uurtje of 11 en een paar borreltjes verder vindt de man het echt de hoogste tijd om naar huis te gaan. De buurvrouw, zo geil als boter door de drankjes, vraagt:
"Heb je geen zin om mij een beurtje te geven?"
"Vooruit dan maar."

Zo gezegd zo gedaan. Inmiddels is het al half 1 geworden.
"Ik moet nu echt naar huis, anders krijg ik gelazer," zegt de man, "maar ik heb nog één vraag: Heb je misschien een rood potloodje voor me?"
De vrouw, licht verbaasd, zoekt alle lade kastjes door totdat ze uiteindelijk een rood potloodje vindt. De man steekt het potloodje achter zijn oor en gaat naar huis.

Het huis van de man is al helemaal donker, dus hij trekt zijn schoenen uit en loopt zachtjes de trap op. Ineens gaan de lichten aan en ziet hij zijn vrouw bovenaan de trap staan.
"En waar ben jij geweest!" schreeuwt ze tegen de man.
"Nou, ik zal het eerlijk bekennen. Ik heb een bakkie koffie gedronken bij de buurvrouw, daarna hebben we wat borreltjes gedronken en toen hebben we een beurtje gemaakt."
Zijn vrouw wijst naar zijn oor en zegt:
"Nee, vuile leugenaar. Je bent naar de bingo geweest!"

Piepjes

0
0
De hond van mijn zoon is gek op speelgoed met piepjes. Maar omdat het speelgoed in no- time kapot is ben ik zelf maar een pop voor het beestje gaan breien. Daar heb ik het piepje uit een ander speelgoedje in gedaan. En het beest is helemaal door het dolle. Maar nou doet piep het niet meer. Nou had ik bedacht om zelf maar speelgoed voor de hond te gaan maken. Dat is veel sterker. Maar nou kan in nergens losse piepjes vinden. Weet iemand waar die dingen los te koop zijn?

Fijne warme middag van ijsboer Opa

Reekalfje geboren op de dierenweide

0
0
[b]Yesssss. de eerste jongeling is geboren, op de dierenweide..
helaas de geboorte niet gezien, maar toen ik terugkwam, was moeders net haar kalfje aan het schoonlikken...
het kalfje kan niet ouder zijn dan een half uur
Nu nog zes Reeen in blijde verwachting..
:jeej:jeej:jeej

Ik stop met school

G*dverdomme, weer mis

0
0
Er waren twee monniken, Jan en Piet aan het tennissen. Opeens geeft Jan de bal een harde mep en Piet zegt:
"Godverdomme, mis". "Oohhhh," zegt Jan "Dat mag je niet zeggen. Als je dat nog 2 keer doet komt er een bliksem
en die doodt je" Dus gaan ze verder. Jan geeft de bal weer een fikse mep en Piet weer: "Godverdomme, mis".
Jan: "Ik heb je gewaarschuwd!!!! Doe dit niet nog eens!!" Dus Jan geeft de bal weer een mep, dan komt Piet:
"Godverdomme, weer mis"Opeens komt de bliksem die treft Jan i.p.v. Piet. Hoor je God in de hemel: "Godverdomme,
weer mis"

Op zn retour

0
0
The return of the rang...

Goed, dus een tijdje weggeweest maar zoals te doen gebruikelijk is ben ik weer eens aanwezig bij deze raarheidscollectie.

Mensen vragen mij weleens "Hoe is het om weg te kunnen vliegen en er dan vervolgens achter komen dat je helemaal niet weg kan vliegen, maar weer terugkomt waar je vandaan komt?"

Over het algemeen is ergens uitvliegen helemaal niet zo leuk. Je weet nooit waar je terechtkomt, en hoewel dat nog positief kan uitpakken laat je altijd iets moois achter je. Terugkomen is de gewoonte, maar nooit gegarandeerd. Kijk naar de zon; we zijn zelden in paniek als deze 's avonds onder de hori-zon verdwijnt omdat we er op vertrouwen dat er morgen weer een zonsopkomst is. Maar hoe zeker kunnen we daar nu echt van zijn? Astronomen beweren dat de zonsopgang een logisch gevolg is van de draaiende beweging van de aarde, boerenverstand zegt dat de zon morgen weer op zal gaan en oude kalenders suggereren een vergelijkbaar sentiment, maar wie gelooft die onzin nog anno 2013? En als we zoiets belangrijks al niet zeker kunnen weten, wat zegt dat over de zekerheid van een altijd terugkerende boemerang?

Maar ik dwaal af, sta mij toe terug te keren tot het onderwerp ter discussie, zoals daar is; terugkomst. Het is totaal niet vervelend om erachter te komen niet daadwerkelijk weg te zijn. Integendeel: Terugkomst is één van de mooiste dingen die een boemerang in zijn of haar leven mee kan maken. Meestal voelt terugkomen namelijk alsof je nooit weggeweest bent. Daarvan uitgaande is het zelfs mogelijk om te stellen dat in zo'n geval alle ervaring tijdens het wegvliegen en de terugreis gratis was, omdat je in feite op twee plaatsen tegelijk was.

Verder nogmaals dank voor alle warme verwelkomstigheden,

Hoogachtend,

Boem E. Rang

Lieve avondwensen van opa wat eet jij??

Wortel

Browsing All 18691 Browse Latest View Live