Quantcast
Channel: WaarMaarRaar.nl - RSS-feed van alle WMR blogs
Browsing All 18691 Browse Latest View Live
Mark channel Not-Safe-For-Work? cancel confirm NSFW Votes: (0 votes)
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel.
0

Slim blondje

0
0
Lening afsluiten
Een blondje loopt een bank in Amsterdam Centrum binnen en vraagt om een lening. Ze zegt, dat ze voor 2 weken op zakenreis naar de Verenigde Staten moet en dat ze 10.000 euro nodig heeft. De bankbediende zegt dat de bank wel een onderpand nodig heeft voor de lening.
Het blondje pakt haar autosleutels en overhandigt de man de sleutels van een gloednieuwe Rolls Royce, die voor het gebouw geparkeerd staat.
De identiteit van het blondje wordt gecontroleerd en alles klopt. De bank gaat akkoord met de Rolls als onderpand voor de lening.
Als ze weg is, hebben de directeur en zijn personeel een hoop lol over het feit, dat iemand een auto van een half miljoen als onderpand gebruikt voor een lening van maar 10.000 euro. Echt iets voor een blondje, is de lacherige opinie. Eén van de bankmedewerkers rijdt de Rolls in de ondergrondse garage van de bank en parkeert de auto daar.
Na twee weken komt het blondje terug en betaalt netjes de lening terug, plus de rente van zo'n 45 euro. De bediende groet haar vriendelijk en zegt, dat ze blij waren zaken met haar te kunnen doen. Maar hij geeft aan, dat ze wel enigszins in verwarring zijn geraakt. Na haar vertrek hebben ze haar nog een keer nagetrokken en het bleek, dat ze multimiljonair is. Waarom wou ze in vredesnaam 10.000 euro lenen, terwijl ze zelf zo rijk is.
Het blondje kijkt hem glimlachend aan en zegt: "Waar zou je anders in Amsterdam voor slechts 45 euro je auto voor 2 weken kunnen parkeren?

Lieve avondwensen van opa en wat eet jij??

Mannen zijn de beste koks

Waarschuwing voor ijsblokjes

Truste tot morgen

0
0


Een overwegend zonnige dag voorbij, in vreugde en lachsalvo's.
Vanmorgen een ritje gemaakt naar den 4akker, voor verse aardbeien, melk en kaas..
na den 4akker nog even naar vorden geweest, een mooie buitenlamp gekocht voor den heer, Boshut, alias Remco, die was tenslotte jarig.
vanmiddag een leuk feessie gehad en morgen nog een dinetje..
Het was dus een hele fijne dag
wel wat te druk en nu is het lichaam uitgewoond, dus met veel rust weer bewoonbaar maken
FIJNE NACHT
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONSDag 47, 25 mei 2013

0
0
We liggen rustig te dobberen achter het ankertje. Heldere hemel met een mooie volle maan. Het weer is volgens de berichten de komende paar dagen lekker rustig, geen enkel bezwaar tegen. Het is niet echt warm, maar uit de wind en in de zon is het prima toeven. En dan te bedenken dat het hier bijna winter is (op 21 juni).
Vandaag, in tegenstelling tot gebruikelijk, alleman het ruim ingejaagd. Tot het machinekamerpersoneel en de leerlingen aan toe. Onze lading ligt menselijkerwijs gewoon vast, maar zo af en twijfel ik er aan of ze op kantoor wel menselijk zijn. Het allereerste wat je dus doet is dat je ruimen voor het grootste gedeelte klaar zijn om te laden. De leerlingen gingen in ruim 1 de wandjes bijtippen, en de bootsman ging met in totaal acht man stoppertjes weghalen. Tussen Rio Grande en Montevideo was al het één en ander gebeurt, maar niet alles. Tenslotte heeft iedereen maar twee handen en we waren al druk genoeg geweest. Montevideo was losklaar maken, over de nacht lossen en in de ochtend zeeklaar maken. 's Middags is toen ook wel wat gedaan, maar vandaag heeft de hele kudde gewoon acht uren gedraaid, louter en alleen vanwege de mogelijkheid dat er wel eens verandering van plannen zou kunnen plaatsvinden. Ben je dan niet klaar, dan krijg je een heel vriendelijke email: please explain. Proberen we toch te voorkomen.
Maar volgens de bootsman is alles gedaan. Nu nog aanstoffen, wassen en droogmaken. Dan kunnen de vullingen gecontroleerd worden en dan zijn we rond.
Over vullingen gesproken. Ik had de machinist al even met gefronste wenkbrauwen aangekeken omdat bilge ruim 1 bakboord achter niet voldoende leeg was. Na het ruimwassen wordt door de matrozen alle water verzameld en in één van de vullingen gegoten. De machinist pompt dat dan overboord. In dit geval had hij er z'n bedenkingen over wegens de nieuwe milieuwetgeving. Die verbied het overboord pompen van dit soort vloeistoffen. In principe gewoon drinkwater, vervuild met stof en zeepresten, in totaal misschien een halve kuub. Maar wet is wet, en terwijl ze aan de wal de boel gewoon van de kade de rivier inspoelen, riskeren wij, als we betrapt worden, torenhoge boetes, want buitenlanders hebben toch geld zat (citaat van een autoriteit in St Petersburg). Nou is dat op zich niet zo'n probleem, als er maar adequate ontvangstfaciliteiten waren. Maar dat is te lastig, dus wij kunnen het opdrinken.
Dus zo gauw we ver genoeg buitengaats zijn moet er gepompt worden, en omdat we over de nacht van Rio Grande naar Montevideo gingen is dat met de knollen de pot ingegaan.
Nu liggen we op de Rio de la Plata ver genoeg weg, dus kunnen we pompen. Niet dus. Leiding opengemaakt en daar komt een poetslap uit. Geen wonder dat er geen water door kwam. Morgen of overmorgen nog maar eens proberen. Het zwaarste werk is gedaan, dus nu is de druk van de ketel.
Verder bezig geweest maar de laadvolgorde voor de komende belading. Voor bulkcarriers is dat héél belangrijk, want die schepen zijn relatief zwak. Als ze in de verkeerde volgorde beladen worden kunnen ze zomaar middendoor breken. Tankers hebben daar ook een handje van. Op die schepen krijg je daar vanaf de nieuwbouw complete schema's van. Hier niet. Wij doen maar wat.
Niet helemaal natuurlijk. We hebben voor dit soort dingen een computerprogramma dat aan de hand van de beladingstoestand de dwarskrachten, afschuifkrachten en torsie berekend. Met het handje is dat geen doen. Ik ga dan op de computer in een aantal stappen de belading plannen (brr, alleen dat wóórd al) en bekijk voor elke stap of we voldoen aan de eisen.
Aan boord van dit soort schepen is dat eigenlijk een wassen neus, om de doodeenvoudige reden dat deze schepen in vergelijk onnoemelijk sterk zijn. Dat moet wel, want met het laden en vervoer van zware stukken worden die krachten veel groter dan ze bij een bulkladinkje ooit kunnen worden. Maar het controleert het wel, want je wilt niet voor verassingen komen te staan.
Wat voor ons zelf eigenlijk belangrijker is, is de positie van de luiken. We hebben 14 tussendeks pontons aan boord, en die mogen maximaal zes hoog gestapeld worden. Drie stapeltjes dus. We hebben ruimte voor één stapeltje, dus blijven we met acht pontons zitten die tijdens de belading heen en weer gesleept moeten worden. Verder bestaat het bovenluik uit vier klapgedeeltes, waar je uiteraard niets bovenop kunt zetten, en vier rolpontons waar je alleen wat bovenop kunt zetten als ze op hun zeepositie liggen. Één en ander is dus een heel gepuzzel om met twee chutes in zo min mogelijk tijd met zo min mogelijk handelingen het schip vol te krijgen.
Maar voor dat soort klussen wordt ik betaald, dus ik mag niet klagen. Maar ik zou wel willen....

Weltrusten/goedemorgen

edit Wat een zijkweer

Goedemorgen natte Zondag

0
0Goedemorgen, op deze mooie natte zondagse smorgens.....
Een korte maar goede nachtrust en een mooie weide en bosronde, achter de rug hebbende, gaan we vrij en blij de dag in
we doen het lekker rustig aan, komende week wordt een drukke week, met maar liefst 4x ziekenhuis bezoek en nog wat dingetjes regelen voor de aankomst van de nieuwe dieren en opening dierenweide.
vanavond een dinertje, en verders ach we zien wel
straks de kippies
vierpootjes hebben
en ik??
KOFFIEFIJNE DAG
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONS

Het leven is net als zeilen. Ook met tegenwind kun je vooruit gaan.

Opa werd verdacht van ontvoering

Top 5 van: 25-05-2013

Ledi en Opa

zooooo mooi

Lieve middag wensen van opa

Hoe gaan jullie dat doen?

0
0
Hoe gaan jullie dat doen?

Drie Belgen en drie Nederlanders gaan samen met de trein op stap. De drie Nederlanders kopen elk een ticket aan het loket. De drie Belgen kopen samen maar één ticket. De Nederlanders zijn verwonderd:
"Hoe gaan jullie dàt doen?"
"Dat zul je wel zien", zeggen de Belgen.
Op de trein begint de controleur aan zijn ronde en de drie Belgen gaan samen op één toilet. De controleur controleert de kaartjes van de Nederlanders, alles ok. Hij komt bij het toilet, klopt op de deur en de Belgen schuiven hun ticket onder de deur. De conducteur controleert het ticket, zegt:
"ok", en schuift het terug onder de deur.

De volgende dag nemen ze allen terug de trein. De drie Nederlanders kopen samen maar één ticket. De drie Belgen kopen er geen. De Nederlanders zijn nog meer verwonderd:
"HOE gaan jullie DAT doen?"
"Dat zul je wel zien", zeggen de Belgen.
Op de trein begint de controleur aan zijn ronde en de drie Nederlanders gaan samen op één toilet. De drie Belgen gaan ook samen op één toilet; maar de laatste Belg klopt eerst op de deur van het toilet van de Nederlanders. De Nederlanders schuiven hun ticket onder de deur...

Hoe zetten jullie thee????

Cool cat

Twee vraagjes

0
0
Twee vraagjes....................................
.
De meester wil een grapje uithalen. "Ik zal twee vragen stellen," zegt hij,"als iemand de eerste vraag raadt,
hoeft hij de tweede vraag niet te beantwoorden. Hoeveel haren heeft een koe?" Het is doodstil in de klas. Na
lang nadenken steekt Jantje zijn vinger omhoog.Jantje zegt:"37.967.234 haren meester!""Hoe kom je daar nu bij?",
vraagt de meester verbaasd. "Dat is vraag twee meester: die hoef ik dus niet te beantwoorden!"

Wat wordt jij in je tweede leven

0
0
Sam vraagt aan Moos: 'Wat wil jij later worden in je tweede leven?' 'Weet ik niet', zegt Moos, 'maar wat
wil jij eigelijk worden'? 'Ik wil een stofzuiger worden', zegt Sam. 'Waarom dan?' vraagt Moos. 'Ten eerste
wordt mijn stangetje regelmatig vast gehouden en ten tweede wordt mijn zakkie regelmatig geleegd'

Lieve avondwensen van opa

Browsing All 18691 Browse Latest View Live