Quantcast
Channel: WaarMaarRaar.nl - RSS-feed van alle WMR blogs
Browsing All 18691 Browse Latest View Live
Mark channel Not-Safe-For-Work? cancel confirm NSFW Votes: (0 votes)
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel.
0

Het is ook nooit goed

0
0
Het is ook nooit goed
Kom je te laat op je werk, dan geef je een slecht voorbeeld.
Kom je te vroeg, dan ben je een rondneuzer, of blij thuis weg te zijn.
Blijf je overwerken, dan ben je een uitslover.
Ga je op tijd weg, dan heb je geen hart voor de zaak.
Pleeg je overleg, dan durf je zelf niet te beslissen.
Doe je het niet, dan ben je eigenwijs.
Neem je iemand apart, dan schep je onderonsjes.
Doe je het niet, dan ben je onpersoonlijk.
Ben je aardig, dan wil je de getapte man uithangen.
Houd je afstand, dan heb je verbeelding.
Kom je met nieuwe ideeën, dan ben je een nieuwlichter.
Maar als je ze niet hebt, dan gaat er niets van je uit.
Laat je anderen iets voor je doen, ben je een afschuiver.
Pak je het zelf aan, dan ben je eigengereid.
Hou je je stipt aan de voorschriften, dan ben je lastig.
Als je het niet doet, ben je een slappeling.
Heb je succes, dan heb je geluk gehad.
Loopt het mis, dan weet iedereen het je te vertellen.
Als je er niet meer bent,
Dan was je een geweldige kerel!

Truste tot morgen

0
0


Een wat grauwige, maar toch redelijk droge dag voorbij gepinksterd..
Niet veel kunnen doen, in verband met toch weer veel wegvallingen en bijna geen kracht meer
Met dat soort dagen ben je toch extra blij met je buurtjes en de verpleegpost..
Morgen weer een andere dag.......
FIJNE NACHT
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONS
Weltrusten/goedemorgen

Opa is in de wolken

Goedemorgen Dinsdag

0
0Na een slechte nacht en geen rondje, wens ik iedereen een hele fijne dag
ik hou het hier voorlopig bij, schrijven gaat haast niet meer..
jolink doet de kippen
vierpootjes hebben
en ik??
KOFFIEFIJNE DAG
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONS

De oren van eenzaamheid bezitten dubbele trommelvliezen.

Overeenkomsten met echtgenoot:

0
0
Overeenkomsten met echtgenoot:
.
.
Of ik opvallende overeenkomsten heb met mijn vrouw?
.
.
Ja...
.
.
... Wij zijn bijvoorbeeld op precies hetzelfde moment getrouwd!

Top 5 van: 20-05-2013

Vertrouwen

Fijne lunch en middag

Bus rijdt Hert aan

Dag 42, 20 mei 2013

0
0
M'n oogjes zijn nog goed. Ik heb nog steeds geen bijzondere problemen met het steken van een draad in een naald. Een paar dagen terug klom ik van het luikhoofd. Dat is krap aan 2 meter hoog, dat spring je niet. Tijdens dat klauteren plakt m'n overalletje aan m'n benen, en scheur ik op de naad het hele kruis eruit. Voor de rest is de overall nog goed dus maar even een kwartiertje gespendeerd aan de reparatie. Grote halen gauw thuis met een soort rijgdraad, het hoeft geen kabinetswerk te zijn.
We liggen ten anker. Oorspronkelijk was het de bedoeling om in de loop van de dag voor de wal te komen. Er ligt alleen een ander schip op ons plekje, en die is kunstmest aan het lossen. Kunstmest is een lading die niet nat mag worden. Natuurlijk heeft het de hele dag zowat geregend. Niet erg hard, maar je wordt er wel nat van. We kregen dan ook in de loop van de middag te horen dat één en ander vertraagd was.
Volgens de haven mogen schepen groter dan 150 meter alleen met daglicht de rivier op en af, wij zijn 156 en die kunstmest boot is 189 meter. We hebben de naam, een Chinees, en daarmee kunnen we haar met de AIS transponder vinden. We weten dus ook al waar we komen te liggen, vlak tegen de stad aan, zowat een uurtje naar binnen.
Daarom wordt het morgen met eerste licht. Dat is tussen zes en zeven. Loods komt dan ook om half zeven. Paar uur van van te voren even oproepen om het zeker te weten.
We kregen een verzoek van de rederij om als het even kon alvast de lading voor te bereiden voor de lossing. We hebben hier nacelles, twaalf stuks. Dat zijn de huizen die bovenop de moderne windmolens staan. Per stuk zijn die 112 ton. Die zijn aan dek vastgelast met zogeheten clips, stukjes ijzer die over de transportcradle heen vallen. De nacelle staat normaal op een soort rondsel, waaromheen zij kan draaien om op de wind te kunnen gaan staan. Voor het transport wordt het ding op een soort platform vastgezet. Dat platform noemen we de transportcradle.
De reder wilde uit kostenoverwegingen en in verband met een vlotte lossing weten of we de clips aan de bovenkant al konden weghalen. In principe kan dat. Het moet alleen tussen hier en de losplaats geen slecht weer worden. We liggen heel rustig te schommelen op een lage deining, en het weerbericht wordt alleen maar beter, dat is verder geen bezwaar.
Verder willen we wel dat het verticale deel van die clips blijft staan, om te zorgen dat die dingen niet kunnen gaan glijden. Ze staan weliswaar op hout, maar toch. Hun werk als stopper moeten ze kunnen blijven doen. Veiligheid voor alles.
Plannetjes opgemaakt en doorgesproken. Dat hadden we trouwens gister al gedaan. Vanochtend gas en zuurstof opgetuigd, branddekens klaargelegd, allerlei blusmiddelen erbij: waterslang op druk, blussertje stand-by. De machinist zou branden, die is het meest ervaren, assistentie van een van de poetsers, en als brandwacht drie leerlingen. Ééntje in het onderruim, de meeste lading staat in het tussendek, en tussen de pontons zitten spleten van zowat 5 cm. Daardoorheen kunnen aardig wat vonken vallen op de lading eronder. In het onderruim ligt verder nogal wat zaagsel.
De mobiele kraan die we in het onderruim hebben, Rostock naar Montevideo, heeft tijdens de reis wat hydraulische olie gelekt. Waarschijnlijk hebben ze de hydraulische units en dergelijke te vol gemaakt, de olie is door het warmere weer gaan uitzetten en komt er dan via de overdrukbeveiliging uit. Komt wel vaker voor, en is één van de redenen dat ik elke dag even de ruimen door loop. We hadden daarom wat zaagsel gestrooid om de olie op te nemen. Uiteraard is dat flink brandbaar en er mogen dan ook geen vonken op komen. Zaagsel wegvegen en controleren dat er geen vonken naar beneden komen voor de man beneden.
Twee man in het tussendek. Ook de nacelles zijn aan het lekken geweest en staan tussen het zaagsel. Goed wegvegen dus en zorgen dat de boel niet in de brand vliegt. Verder liggen de nacelles vlak op de craddles. Je bent dan heel dicht bij de behuizing van het ding aan het branden en die behuizing is van polyester. Je hebt dus binnen de kortste keren brandschade. De twee man moeten dan ook zaagsel uit de weg vegen en tijdens het branden stukken plywood en branddekens tussen de vlam en de nacelle houden. Allemaal om schade te voorkomen.
Al met al ging het, na de gebruikelijke opstartproblemen, best vlot. Het hele tussendek was om 5 uur 's middags klaar. Er staan alleen nog twee in het onderruim. Dat kan morgen wel tijdens de lossing.
Rapportje opgesteld naar de reder met alle observaties en aanbevelingen voor een volgende keer. Als alles goed gaat zetten ze bij volgende verschepingen meer mensen aan boord. Dat is goedkoper dan een walploeg inhuren schijnbaar.
Bericht van de agent: zeven uur 's ochtends de loods, maar roep de loodsdienst 2 uur van te voren even op om het zeker te weten. Het zou niet de eerste keer zijn als het allemaal wat langer gaat duren.

Onbeperkt bellen voor 3 Euro

Google

Lieve avondwensen van opa en wat eet jij??

Nog een keer proberen

0
0
Nog een keer proberen

Een echtpaar van middelbare leeftijd heeft 2 bloedmooie tienerdochters. Ze willen graag nog een zoon en besluiten om het nog 1 keer te proberen.

Na een paar maanden wordt de vrouw zwanger en bevalt 9 maanden later van een gezonde jongen. Haar man gaat zo snel hij kan naar het ziekenhuis om zijn zoontje te bekijken. Hij schikt zich rot want naast zijn vrouw ligt de lelijkste baby die hij ooit heeft gezien. Hij zegt tegen zijn vrouw:
"Ik kan onmogelijk de vader van dit afzichtelijke kind zijn, kijk eens wat een verschil met onze prachtige dochters."
Opeens realiseert hij zich wat er aan de hand kan zijn en vraagt streng aan zijn vrouw:
"Je bent toch niet met een ander naar bed gegaan?"
De vrouw glimlacht lief en antwoordt:
"Nee lieverd, dit keer niet."

Mijn nieuwe wekker

Silent Angry Birds

0
0

Angry Birds theme, silent movie style. :P

Lente in Nederland

Truste tot morgen

0
0


En weer een dag voorbij, met waterige zonnestralen en voorbijvliegende wolken...
Een dag in ruststand, dus niet veel beleefd..
maar wel een fijne humorvolle dag...
De vierpootjes hebben zich ook vermaakt en de herrie van de vissen was oorverdovend, blub, blub.
FIJNE NACHT
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONS
Weltrusten/goedemorgen

Browsing All 18691 Browse Latest View Live