Quantcast
Channel: WaarMaarRaar.nl - RSS-feed van alle WMR blogs
Browsing All 18691 Browse Latest View Live
Mark channel Not-Safe-For-Work? cancel confirm NSFW Votes: (0 votes)
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel.
0

Opa en het resultaat

Goedemorgen donderdag

0
0


Goedemorgen lieve mensen
na een redelijke nacht en een bosspookronde, gaan we die donderse dag weer in
Vandaag in ieder geval nog want kleine dingen regelen voor de kinder carnavalsoptocht hier van GGNET, voor den zaterdagmiddag...
Daar ben ik vandaag op mijn gemak wel de hele dag mee bezig
plus uiteraard vissie halen en wat vierpootige plas en poep rondjes
straks de kippies
vierpootjes hebben al
en ik??
KOFFIEFIJNE DAG
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONS

Liefde is grenzeloos en brengt je tot de mooiste innerlijke oorden.

Top 5 van: 06-02-2013

parel..

0
0

nav het artikel, voor wie meer wil weten:

soms kunnen natuulijke parels miljoenen dollars waard zijn link, enlink

quote @Nimmerzat:
Quote Sjaak:
@Linda: parels zijn behoorlijk hard. Ik meen zelfs, dat handelaren erop bijten om te zien of ze echt zijn.

Klopt niet helemaal. Parelhandelaren wrijven de parel tegen hun tanden om de echtheid te controleren. (Parels voelen ruw aan tegen het tandglazuur, kunstparels glad.) Op iets dat even hard is als (of misschien zelfs harder dan) je eigen tanden moet je nauurlijk niet gaan bijten. Op goud werd wel gebeten, maar dat was juist omdat gedegen goud relatief zacht is. Afhankelijk van met welke metalen, en hoeveel daarvan, het gelegeerd wordt kan de hardheid echter aardig oplopen.

Overigens is een 'echte' parel nog geen 'natuurlijke' parel. Gekweekte parels worden immers door hetzelfde beestje gemaakt, dus de buitenkant is hetzelfde. Het verschil zit `m in de kern. Bij natuurlijke parels is dit meestal een klein zandkorreltje dat op een lastig plekje terecht is gekomen. Bij gekweekte parels is dit een volmaakt rond bolletje, dat al een redelijke omvang heeft, omdat we wel joekels van parels willen, maar er niet te lang op willen wachten.
Wat hieruit volgt is op een enkele parel wat lastiger te beoordelen, maar op complete parelsnoeren al snel evident:
a) Een snoer kweekparels is veel lichter dan een snoer natuurlijke parels van dezelfde grootte. (De kunstkern is aanmerkelijk lichter dan parelmoer.) Probeer je voor te stellen dat het eigenlijk massief steen is, zo zwaar moet het aanvoelen.
b) Als de afzonderlijke parels een opvallende onderlinge gelijkenis hebben (zelfde kleur en omvang, allemaal perfect rond) is dat ook een sterke aanwijzing - maar geen bewijs! - dat het niet om natuurlijke parels gaat. Die ontstaan bij toeval op verschillende tijdstippen op verschillende plaatsen vanuit een kern die om te beginnen al zelden volmaakt rond is.
c) Inspecteer bij een snoer het gaatje met een vergrootglas. Bij kweekparels kun je soms de overgang tussen kern en parelmoer onderscheiden. Bij 'kunstparels' is de 'parelmoer' (traditioneel vervaardigd van vissenschubben opgelost in azijn) vaak een beetje afgebladderd rond het rijggat.

Wat snoeren van natuurparels zo duur maakt is niet de prijs van de individuele parels, maar het feit dat het zo`n karwei is allemaal parels van dezelfde kleur en gaafheid te vinden. (Het grootte probleem wordt meestal opgelost door de parels op grootte te sorteren en van klein bij de uiteinden naar groter in het midden te laten oplopen.)
Quote janus:
@ Nimmerzat: hoe zit dat dan bij natuurlijke parels met die overgang van parelmoer naar kern?,is die parelmoer dikker? En wat de grootte betreft: kunnen ze niet op maat geslepen en daarna gepolijst worden? Of gaat dan de parelmoer naar z'n moer? 8O BVD.

Natuurlijke parels hebben een veel kleinere kern en de laag parelmoer die daar omheen zit, is, bij parels van gelijke grootte, dus uiteraard dikker. De parelmoer is niet homogeen, maar bestaat eigenlijk uit allemaal hele dunne laagjes, met een andere stof ertussen. Je zou hem misschien kunnen pellen, maar als je hem in een vorm probeert te slijpen beschadig je hem alleen maar.
link

Schrijf je gratis in

0
0
Schrijf je gratis in............
.
Maar wat kost het om je uit te schrijven
:w:w

ijstijd ..

0
0


weet iemand dit ? ;

op 8.10 zegt hij dat er geen ijs op de noordpool was, omdat de lucht te droog was, waardoor er geen sneeuwval was... maar voor ijs heb je toch geen sneeuw nodig 8-)

ik vraag me af hoe 'wetenschappelijk dit is?

Onze Ijstijd

andere LINK: 12.000 jaar oude steden..

edit Gemeentes willen wietkwekerijen

Verkeer(d)

met ondertiteling

0
0

film Thrive LINK
er zou ondertiteling moeten zijn, maar is er bij mij niet.
.. bij andere films heb ik hetzelfde..
ligt dat aan (een instelling op) mijn computer?

EDIT nosphoenix wist het antwoord. thanks :)
voor wie de film wil zien in het nederlands hier nog een link

Lieve middag wensen van lieve opa

Dikke buik

0
0
Dikke buik
Een vrouw merkt dat haar buik dikker wordt. Ze is er niet gerust op en gaat naar de dokter. Als hij haar onderzocht heeft, zegt de dokter dat ze zich geen zorgen hoeft te maken. "Mevrouwtje," zegt hij, "het is een ophoping van gas in uw buik. Dat gaat vanzelf weer over."
Maar de buik van de vrouw wordt alleen maar dikker en ze gaat weer naar de dokter. "Nee mevrouw, u bent niet zwanger," zegt de dokter, "het is echt alleen maar lucht, alleen maar lucht."
Gerustgesteld gaat de vrouw naar huis, maar de kwaal gaat niet over: haar buik wordt steeds dikker. Ook bij het derde bezoek aan de dokter krijgt zij te horen: "Mevrouwtje, het is alleen maar lucht, alleen maar lucht."
Hierna krijgt de dokter de vrouw niet meer op bezoek. Als de dokter enkele maanden later door een drukke winkelstraat loopt, ziet hij ineens de vrouw achter een kinderwagen lopen. Hij loopt naar de vrouw toe, kijkt in de kinderwagen en ziet een tweeling liggen. Dan vraagt de dokter aan de vrouw: "Wat is dat nou?"
"O gewoon", zegt de vrouw, "twee scheten met een pet op."

Oude wijsheden

0
0


Veel mensen worden alleen daarom geen denker omdat hun geheugen te goed is. Friedrich Wilhelm Nietzsche (1844 - 1900)De meeste mensen willen niet echt vrijheid, want vrijheid houdt verantwoordelijkheid in en de meeste mensen zijn bang voor verantwoordelijkheid. Sigmund FreudDe omvang van de wijsheid kan exact afgemeten worden aan de verkleining van de opgewondenheid. Friedrich Wilhelm Nietzsche (1844 - 1900)In de grond weet ieder mens goed genoeg dat hij een uniek wezen is, waarvan er maar een op de wereld is. Door geen enkel buitengewoon toeval zal zo'n prachtig stuk eenheid in verscheidenheid ooit ergens anders een tweede keer bestaan. Friedrich Wilhelm NietzscheWant geloof me, het geheim om de grootste vruchtbaarheid en de grootste vreugde te oogsten is: Leef gevaarlijk. Friedrich Wilhelm NietzscheAls je je doel verloren bent, ben je je weg kwijt. NietzscheWie een waarom heeft waarvoor hij kan leven, kan bijna elk hoe verdragen. NietzscheVolwassenheid is het herontdekken van de serieusheid die we als kind hadden .. .. tijdens het spelen. NietzscheElke ja houdt een nee in.

Elke positieve keuze betekent dat je iets anders moet laten vallen. Nietzsche

God op vakantie

0
0
Eén van de engelen vroeg aan God waar Hij dit jaar op vakantie zou willen gaan.

God antwoordde: "Zeker niet meer naar de Aarde, ik ben daar 2013 jaar geleden eens geweest en heb toen een joods meisje zwanger gemaakt... ze spreken er nog van!"

Nieuwe wasstraat in Apeldoorn

Verkeerd bidden

0
0
Als kind bad Jantje elke avond om een nieuwe fiets, tevergeefs.

Toen ontdekte hij dat God anders tewerk ging...

...Jantje stal een fiets en vroeg om vergiffenis.

Lieve avondwensen voor lieve mensen van lieve opa

Weer groepsmishandeling

Een goede daad

0
0
Een man is net overleden en komt aan de hemelpoort.

Sint-Pieter bladert in zijn grote boek om te zien of de man mag worden binnengelaten in de hemel.
Hij bladert en bladert, maar fronst zijn wenkbrauwen, en zegt: "Weet je, ik kan niet slechts over je vinden, maar ik zie ook niet dat je iets goeds hebt gedaan in je leven. Als je mij kunt vertellen dat je een goede daad hebt verricht in je leven, al is het maar 1, dan mag je onmiddellijk binnen."

De man denkt even na, en zegt:
"Ja, er was die ene keer dat ik langs de weg reed en een motorbende zag die een jong meisje aan het lastigvallen was.
Ik vertraagde om beter te zien wat er gaande was, en inderdaad, daar waren ze, wel 20 man, en ze scheurden het meisje de kleren van het lijf.

Woedend ben ik uitgestapt, nam een wielsleutel uit de koffer en ging naar de leider van de bende, een reus van een vent met lederen jack en een ketting van zijn neus naar zijn oor.

Op het moment dat ik op de leider afstapte, vormden de andere bendeleden een cirkel rondom mij.
Ik trok de ketting van zijn gezicht en sloeg hem op het hoofd met mijn wielsleutel.
Hij ging keihard neer.

Toen draaide ik me om naar de rest en riep: Laat dit onschuldige meisje met rust of ik leer jullie allemaal een lesje!

Sint-Pieter, totaal onder de indruk vraagt:" Echt? Jij? En wanneer was dat dan wel?"

"Ooh," zegt de man, "zo'n twee minuten geleden."

Ik wil niet onbeleefd zijn

0
0
Ik wil niet onbeleefd zijn

Een schoonmoeder zei tegen haar schoondochter na de geboorte van hun eerste kindje:
"Ik wil niet onbeleefd zijn maar dit kind gelijkt in niets op mijn zoon."
De schoondochter trok haar rok omhoog, duwde haar slip naar beneden en zei:
"Ik wil niet onbeleefd zijn maar dit is een pruim en geen kopieermachine."

Truste tot morgen

0
0


Na een overwegend zonnige dag, staat de nacht weer voor de deur..
De dag redelijk goed doorgekomen, wat dingetjes nog geregeld voor de carnavals-optocht en verders wat vis gehaald en veel genoten van het zonnetje op mijn miniterras.
Verders ook nog een tijdje bij de dieren op de weide geweest en nu is het weer op over en uit
FIJNE NACHT
BLIJF BLIJ
DENK AAN ONS


Wanneer men oud wordt,
wordt men dwazer en verstandiger.
Browsing All 18691 Browse Latest View Live