Quantcast
Channel: WaarMaarRaar.nl - RSS-feed van alle WMR blogs
Viewing all 18691 articles
Browse latest View live

Hulp gevraagd


Een nieuw liedje!

$
0
0
hellow

Vandaag heb ik besloten om weer een nieuw liedje te gaan leren op mijn keyboard(ik wil een piano, maar die past niet op mijn kamer )
het liedje is River Flows In You van Yiruma.
Het begin kan ik al bijna, nu de rest nog

bloementherapie

$
0
0


M: Nothing affects us as much as our attitude to a situation.

We see a beautiful flower. But we feel miserable or angry because someone has cut off the flower. Instead of enjoying it, we feel anger towards the person who cut it off. Such a beautiful flower - why cut it off?

You find a reason to feel miserable or angry - even when you see such a beautiful flower. So the reason to our anger is not the flower, but the way in which we look at it.

Our attitude depends on our brain being relaxed or tense. All thoughts, negative thinking, troubles or wrong attitude - everything comes from tensions in the brain...


question: But if i have a wish to say, think or do something negative, should i then repress that?

M: Go out into the woods and talk to a tree. Very simple. You should not misuse your friend by throwing all dirt at him. We save him from that. Take a flower, talk to it and tell it the whole story. Then you get rid of your 'iceberg', your hard stress in your brain.

You just start flower therapy. Take a flower in your hand and tell it about all your problems. This flower therapy is the way out of your misery. If you feel you need psychoanalysis, then do this flower therapy.

vervroegd Bouwertje met Nosphoenix

$
0
0
1 heb je zin in dit interview?
Ik heb meer zin in sneeuw maar goed
2 ben je spiritueel? Zoja waarom??
Spiritus? Nee sorry ik ben niet van spiritus. Soms wel licht ontvlambaar..
3 met wie zou je op een onbewoond eiland willen zitten?
Met een meid die goed is jagen, survivallen en nog kan koken ook.
4 leukste moment afgelopen jaar?
De BBQ met vrienden die ik in mei had gedaan
Alles was aangebrand maar gezellig dat het was
5 hoe kom je aan je wmr naam?
Was mijn favoriete auto in het spel Revolt. Wat ik speel sinds ik 6 jaar oud was.
6 favo vakantieland?
Zolang het een tropisch eiland met een wit strand is vind ik het best!
7 Wmr heeft vele dingen, zoals artikelen, blogs, forum. Wat vind jij het leukst op wmr?
Pff
De artikelen Die lees ik in ieder geval allemaal

8 favoriete website?
9gag ofc!
9wil je nog iets zeggen tegen de wmr'ers?
Nee

Ik leef nog.

$
0
0

je weet, suikerspin.


Marit en ik.


kijk mijn blije hoofd.


Love them.


Mijn nieuwe aanwinsten (ik heb teveel paarden) Irvin en Anton.


Anton en Lorette&Iris


Kusje


Myn alles in Parijs.


Irvin.


Marit en ik.


Broertje <3


Nieuwe piercing


Still shooting my ass off.




okaj, dit is mijn halfjaarlijkse blijk van leven xD

xx

Muziek 7.0

5 Jaar....

$
0
0
Jeetje, zonder dat ik het door heb, ben ik alweer 5 jaartjes lid op de leukste "krant" van Nederland
Dat is ook snel gegaan

Muziek 7.5

$
0
0
Mayday Parade - Somebody That I Used To Know
(Original by Gotye)


Top 5 van: 19-10-2012

Druk Druk Druk

$
0
0
Ben druk bezig met een kast maken voor @kameleon: . maar wat een groot ding met al die sierlijsten. maar zal ik deuren met glas pakken of eikenhoutendeuren??

Muziek 8.0

$
0
0
Good Time (cover) - Alex Goot & Against the Current
Original by Owl City & Carly Rae Jepsen

Dag 133, 15 oktober 2012

$
0
0
Het begint nu frisjes te worden. Achttien graden zeewater. Zo langzamerhand begint het een beetje op te briezen vanuit de zuid. Tot nu toe stond er bijna geen wind. De hemel is volledig bedekt, geen sterretjes vanavond, en azimut kunnen we ook wel vergeten.
Tot nu toe ook weinig scheepvaart, hoewel we tegenwoordig behoorlijk ver om ons heen kunnen kijken. Op de lange afstand doen we dat niet met de oogjes. In het algemeen doen die het bij een mijltje of twaalf en minder. Verder kan wel, maar dan moet het wel heel helder zijn.
Voor een beetje verder weg gebruiken we de radar. Zeg maar tot 24 mijl. Net als het gewoon zicht hangt het er helemaal vanaf hoe groot het object is. Grote tankers zie je, ook met de radar, een stuk verder weg, kleine bootjes van hout of polyester zie je veel slechter.
Voor de echt grote afstanden hebben we tegenwoordig de AIS. Dat staat voor Automatic Identification System. Op dag 41 heb ik het er al over gehad. Het is een transponder, net als vliegtuigen ook hebben. Het zendt en ontvangt gegevens op één enkel VHF kanaal, dat hiervoor is aangewezen.
Als er nogal wat schepen in de buurt zijn wordt het best druk op dat kanaal. Het apparaat zelf beslist afhankelijk van de andere stations in de buurt wanneer hij kan zenden. Als er twee stations tegelijk zenden storen ze elkaar. Die dingen hebben daarvoor een donders ingewikkeld algoritme aan boord die ervoor zorgt dat als er bijvoorbeeld 800 stations binnen bereik zijn, er toch geen storing optreedt, of, in ieder geval binnen de perken blijft. Bereik is typisch 40 tot 60 mijl, maar als de propagatie, moeilijk woord, betekent de voortplanting van radiogolven, goed is, kan het meer dan 200 mijl zijn.
Het systeem is uitgedacht om schepen op afstand te herkennen. Tegenwoordig moet je je zowat overal melden en doorgeven wie je bent, wat je aan het doen bent, wat je aan boord hebt, en nog een paar dwarsstraten. Dit neemt soms nogal wat tijd in beslag, en kan, als het Engels te wensen over laat, soms leiden tot Babylonische spraakverwarringen. AIS moest daar een eind aan maken.
Uiteraard vinden de ambtelijke instanties die gaan over die mondelinge meldsystemen dat dit weer veel te gemakkelijk is. Wat er dus gebeurd is dat je nog steeds moet melden. En als dat wat je meld niet klopt met je AIS gegevens, je op je donder krijgt. Waar het dus voor bedoeld is, het verminderen van radioverkeer in de meldgebieden, is dus een wassen neus.
Wat wel goed werkt is de communicatie tussen schepen onderling. Vroeger hoorde je nog wel eens over de VHF: "Ship on my port side, you are coming to close". En dan als antwoord: "Who the f*** do you mean? I have twelve ships close by". Identificatie wilde nog wel eens een probleem zijn, vooral in drukke gebieden. Tegenwoordig kun je met behulp van dit systeem de schepen op ruime afstand herkennen, en, indien nodig, met de scheepsnaam oproepen.
Wat ook nog wel eens gebeurt is het volgende. Een van die dingen die verstuurd worden is de positie en het type transponder. Bakens en boeien kunnen ook zo'n transponder hebben. Omdat de positie wordt uitgezonden hoeft dit niet per sé de plaats van de transponder te zijn. Een walstation kan dus een seintje uitgeven dat er op een bepaalde plaats een boei ligt, terwijl de boei zelf helemaal geen transponder aan boord heeft. Dat scheelt in de onderhoudskosten. Bovendien kun je zelfs "boeien" weergeven op plaatsen waar helemaal geen boei ligt. Kunnen ze ook niet ondersteboven gevaren worden.
Nadeel daarvan is dus dat die positie wel op kloppen. Als een echte boei op drift raakt en niet meer in positie is, dan wordt die AIS positie nog wel op die plek weergegeven. En als de boeien verlegt worden omdat de vaargeul anders ligt dan voorheen, dan moet óók de AIS aangepast worden. Het wachten is dus op een walautoriteit die dit vergeet waardoor een schip de verkeerde boeienroute neemt.
Maar over het algemeen genomen zijn de voordelen, ook voor de schepen, groter dan de nadelen. Niet alle moderne systemen zijn waardeloos.

Dag 134, 16 oktober 2012

$
0
0
Het windje begint door te zetten. Nog steeds zuid, maar een goede vijf staat er al wel. Windrichting en snelheid schatten we aan de hand van de golven. Dat is aan de hand van de zogeheten (heel erg onbekende) Petersen schaal. De Duitse mijnheer Petersen heeft de Beaufort schaal genomen en met dezelfde puntentelling een beschrijving van het zee-oppervlak gegeven. De Beaufort schaal is gebaseerd op de zeilvoering van een zeilschip.
De meeste maritieme gegevens zijn gebaseerd op Angelsaksische bronnen, en die geven uiteraard de eer aan mijnheer Beaufort boven Petersen. Hoewel, eerlijk is eerlijk, Beaufort was wel degene die het meeste succes had met de verspreiding van zijn schaal. Of hij de eerste was wet ik eerlijk gezegd niet. Waarschijnlijk is dezelfde uitvinding rond dezelfde tijd vaker gedaan.
Hoe dan ook, de wind bepalen we aan de hand van het zee-oppervlak. In het algemeen gezegd, hoe meer witte kopjes hoe harder het waait. Het begint met windje 1. Kattepootjes noemen ze dat in het Duits, en inderdaad lijkt het wel op kattesporen.
Bij windje twee zie je al wat golven, maar nog geen witte kopjes. Bij windje drie zie je het eerste wit verschijnen. Als je duidelijk verspreide kopjes ziet dan is het alweer 4. Bij 5 heb je al een beetje kans op verstuivend water, met een boel witte kopjes.
Bij 6 zie je overal schuim over het water en het stuift ietsje meer. Bij 7 beginnen de golven te breken en vormen zich strepen op het water. Bij 8 breken ze al wat vaker en worden de strepen duidelijker.
Bij 9 zie je overal brekende golven en het stuift flink, waardoor het zicht een beetje beperkt kan worden. Windje 10 geeft hogere golven, nog meer brekers, die duidelijk uiteen waaien. Strepen vormen zich aan de lijzijde van de golven. Bij 7 was dat aan loef.
Bij 11 worden de toppen van de golven geblazen waardoor het zicht serieus beperkt wordt, Kleinere schepen verdwijnen achter de golven. Bij 12 is de zee volledig wit en het stuift als de ziekte.
Één en ander is voornamelijk vertaald uit NP100, het "Mariners Handbook". Bij de wat hogere nummers varen we graag een blokje om. Gevolg is dat mijn persoonlijke ervaring op dit gebied beperkt is. Ik citeer liever uit de handboeken dan dat ik het zelf aan den lijve ondervind.
Dat is ook van belang voor de statistici, die zich met het zeeklimaat bezig houden. Schepen hebben de neiging om slecht weer te vermijden, en als ze er per ongeluk in verzeild raken heeft de bemanning wel iets anders te doen dan meteorologische waarnemingen te verzamelen. Op de lange duur, statistieken worden door het KNMI bijgehouden onder andere aan de hand van scheepsjournaals uit de 16e eeuw, lijkt het weer op zee een stukje mooier dan het in werkelijkheid is.
Voordat ze met satellieten begonnen te smijten waren scheepswaarnemingen de enige manier om op zee het klimaat te weten te komen. Gevolg is dat in de klimatologie forse gaten zitten wat de werkelijke waarnemingen betreft.
Met satellieten bekijk je de hele wereld en weet je dus alle weer, goed of slecht. Als de scheepswaarnemingen van voor zeg 1970 voornamelijk het mooie weer beschrijven, dan lijkt het of het aantal stormen sindsdien is toegenomen. Of dat ook werkelijk is weet geen hond, want ook de modellen die ze gebruiken om dit te corrigeren kunnen niet met waarnemingen vergeleken worden. Niemand weet dus of die modellen wel kloppen....

a womans mind is clearer

$
0
0
quote: a woman's mind is clearer than a man's,
that's because she changes it more often

is dit jullie wel eens overkomen?

$
0
0
gisteravond had ik mijn auto voor het huis geparkeerd...
toen ik vanmorgen weer bij de auto kwam, stond hij 90 graden gedraaid
- dwz oorspronkelijk stond hij richting westen, later richting zuiden..
wie? waarom? hoe?

Top 5 van: 20-10-2012

Dag 135, 17 oktober 2012

$
0
0
We hebben er eindelijk een zonnetje bij. Gelijk schiet de gevoelstemperatuur omhoog. Het blijft 16 graden op de thermometer, maar met het zonnetje ziet het er allemaal een stuk vriendelijker uit. Ter vergelijk, we hebben een zeewater van 12°C en een luchttemperatuur van 16. We zijn net Walvisbaai gepasseerd, en dat ligt op 23 zuid. Op noorderbreedte zit je dan ietsje ten zuiden van de Canarische eilanden, Karachi, Birma (of Myanmar zoals het nu heet), Hanoi, het zuiden van het schiereiland Baja Californië in Mexico, en de Bahama's. 16 graden in de vroege lente.
Het windje hebben we nog steeds op de kop en we maken door stroom en wind een behoud van nul komma nul kachelpijp. Ongeveer tussen de elf en twaalf knopen, terwijl we eigenlijk 13½ à 14 zouden moeten doen met ons economisch vermogen. We zullen er echter wel doorheen moeten. Als we eenmaal de Kaap en de Agulhasstroom voorbij zijn zal het wel weer wat harder gaan.
We hebben inmiddels de weerkaarten van de Indische Oceaan. Op het het moment zit daar Anaïs, de eerste tropische cycloon van het seizoen. Erg vroeg volgens de zeilaanwijzingen. Op het zuidelijk halfrond is het seizoen normaal van december tot maart, terwijl de allereerste soms in november kunnen komen. Van Anaïs zullen we geen last hebben. Tegen de tijd dat wij in de buurt komen is ze opgelost in een paar forse stortbuien op Madagaskar.
De vaart van het schip wordt bepaald door de motor en de schroef. De motor is in principe niets anders dan de motor in een auto. Alleen een beetje groter. Het motortje hier heeft een goede 11000 PK. In vergelijk, een niet te zware auto heeft er 110. In het algemeen geldt hoe groter de motor, hoe zuiniger met de brandstof (gerekend uiteraard per geleverde kilowatt). Verder is het goedkoper om één grote motor te kopen dan 10 kleintjes. Hoewel, tegenwoordig beginnen ze serieus te denken over bijvoorbeeld hybride, eigenlijk dieselelektrische, voortstuwing. Dat kan voordelen hebben, vooral als er vaak met een wisselend vermogen gedraaid wordt.
De meeste schepen varen met een vaste snelheid. Daar is dat motortje op ingesteld en daarmee loopt ze het best. De perioden dat ze met wisselend vermogen moet varen, bij aankomst en vertrek, bijvoorbeeld, zijn zo kort dat ze eigenlijk niet meetellen. Bij veerschepen bijvoorbeeld is dat heel anders.
Heb je meerdere voorstuwingsmotoren, dan kun je er één of meer afzetten zodat de rest nog steeds met het optimale vermogen blijven draaien. Zo'n voortstuwingstrein, zoals dat genoemd wordt, kan mechanisch, met tandwielen, of elektrisch zijn. In het laatste geval wordt de schroef (of de schroeven) met een elektromotor aangedreven, terwijl de motoren als generator dienst doen. Dat is het meest flexibel, maar je hebt natuurlijk verliezen met de omzetting. In het geval van tandwielen heb je verliezen door wrijving. Wat het meest economisch is, en daar gaat het uiteindelijk om, dat wordt met de nieuwbouw besloten.
Aan boord van dit schip is er één hoofdmotor, die zowel de schroef als de generator, de asdynamo, aandrijft. Een aparte generator laten draaien is minder economisch, zowel wat brandstof als wat onderhoud betreft. Wat niet draait dat slijt niet. We hebben wel extra generatoren aan boord, maar die worden alleen in de haven en bij aankomst en vertrek gebruikt. In de haven omdat dan de hoofdmotor afstaat, en bij aankomst en vertrek vanwege de voorzichtigheid. Mocht door één of andere oorzaak de hoofdmotor en mee stoppen, zou je tegelijk ook je elektrisch vermogen kwijt zijn: navigatie apparatuur, maar ook de ankerwinch om snel te kunnen ankeren bijvoorbeeld (laten vallen kan wel zonder prik, maar omhoog halen is lastiger).
Het motortje draait met een vast toerental. Ten eerste omdat een vast toerental meer economisch en beter voor de motor is, en ten tweede vanwege de asdynamo. Die moet een vast toerental hebben om constant z'n 60 Hz te kunnen leveren.
De overbrenging gaat via een vaste tandwielkast. Voor grote vermogens is dat goedkoper en degelijker. Het motortje doet 500 klappen en de schroef 100. Bij hogere omwentelingen kun je uit een motor bij gelijk gewicht en afmetingen meer vermogen persen. Meer omwentelingen is meer slijtage, dus meer onderhoud, maar dat wordt voor lief genomen. Tenslotte hoeft de boekhouder geen voeringen en zuigers te trekken, die kijkt alleen naar de kosten. Dat gaat trouwens met alles zo. Degene die beslist wat er aan boord komt hoeft er niet mee te werken en heeft dus de neiging, gelukkig niet altijd, om voor de goedkoopste oplossing te kiezen.
Omdat de schroef met vaste omwentelingen draait, zijn de bladen draaibaar gemaakt. Technisch is dat nogal complex. Je praat over grote vermogens, alles draait in zeewater, mogelijkheden tot aangroei en vervuiling, bijvoorbeeld door vislijntjes, en het moet uiterst betrouwbaar zijn. Even het kontje droogzetten omdat de schroef het niet meer doet wil je zoveel mogelijk vermijden. Logistiek en financieel is dat een drama.
Daar wordt dus niet op bezuinigd. Als de rederij dat zou willen moeten ze er een vaste schroef onder hangen, en een asdynamo met thyristorschakeling plaatsen.

Engeland!

$
0
0
Hallo

Vanaf morgen zal ik tot vrijdag stil zijn
Dan zit ik namelijk in.... Engeland!
een midweekje met school in een gastgezin.
op Google Earth konden we al zien dat de huizen redelijk groot waren! echt mooi. Nu maar hopen dat de mensen daar ook een beetje aardig zijn.

Aan de mensen in mijn groepje zal het niet gaan liggen. Ik kom met 2 aardige jongens bij de familie Allen.

We gaan daar opdrachten doen, maar iedereen weet dat het eigenlijk gewoon een verlenging van de vakantie is. (of mag ik dat niet zeggen ivm het beleid?)

Johann(mijn kameleon)moet ik dus ook een midweek gaan missen Hij is nu 11 cm en zijn kam is nu al duidelijk zichtbaar.) Daar zullen ze er ook wel achter komen dat ik een kameleon heb
Kammie ga ik natuurlijk ook gaan missen hoor En de rest ook

Ik hoop wel dat ze daar een piano hebben, dan kan ik me een beetje uitsloven

Weer een heel verhaal voor ik weg ga maarja, ik ben hierna ook weer een week stil...

Nou, houdoe!

Hippe ouders

$
0
0

Gisteravond gingen mijn ouders uit eten en daarna naar een concert van een beroemde zangeres uit Turkije..

En vandaag doen ze heel blij en zetten alle foto's en filmpjes die ze gisteravond hebben gemaakt op Facebook en wachten heel blij op likes en opmerkingen..

*Hoort vader tegen moeder zeggen*

"Wij zijn zo cool en jong"!! ....

Druk Druk Druk 2

$
0
0
het besluit is genomen de Tekeningen zijn gemaakt.
Het word een kast met een entree op hout en dan ga je door de draaideur naar binnen waar je je jas kan ophangen en je omkleden. daarna loop je door de klapdeur naar de kamers. links de slaapkamer, rechts de keuken en woonkamer, en vooruit door de klapdeur een sauna, zwembad en bubbelbad met een zeepje.
Viewing all 18691 articles
Browse latest View live




Latest Images