Quantcast
Channel: WaarMaarRaar.nl - RSS-feed van alle WMR blogs
Browsing All 18691 Browse Latest View Live
Mark channel Not-Safe-For-Work? cancel confirm NSFW Votes: (0 votes)
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel.
0

spiritueel en wetenschap

0
0
het is al weer twee maanden terug sinds mijn laatste blog. ik heb een beroepskeuzetest gedaan en daaruit heb ik besloten allround laborant te gaan volgen in eindhoven. soms weet ik niet wat ik erger vind, dat iedereen me vergelijkt met Abby van ncis, of het reizen met de trein.

soort zoekt soort, zei laatst iemand tegen me, dit hoor je al van kleins af aan, rare mensen zoeken rare mensen op. misschien klopt het wel, ik heb de afgelopen maand verschillende dingen mee gemaakt in de trein. een man rende half naakt gillend heen en weer door de coupe, een andere man, deed dit ook alleen dan door de stilte coupe. en dit gebeurt natuurlijk wanneer je telefoon geen batterij heeft.

ik heb mijn haar maar eens compleet anders gedaan, het lieve meisje met bruine krullen is nu omgetoverd in die chick met dat skillexhaar en een neusring. mijn zus is uit huis, dus ik heb haar kledingkast mogen plunderen. ze doet nu journalist opleiding in utrecht. gisteravond heb ik nog haar huiswerk zitten maken in Illustrator gezien ze daar echt niet mee over weg kan. en ik vind het gewoon leuk.

maar naast mijn opleiding heb ik nog steeds de spiritueel therapeut. het gaat steeds beter met me, dat wel, alleen ben ik de draad nog steeds een beetje kwijt. ik pak hem langzaam weer op. ik heb gisteren middag voor het eerst serieus mijn huiswerk zitten maken helemaal uit mezelf. ik weet nu eindelijk dat ik het voor mezelf doe. iets dat ik niet had op de mode opleiding. daar zat ik omdat ik dat altijd heb geroepen.

als ik nu naar buiten kijk en de regen zie, hoop ik niet eens dat er nog een paraplu staat, ik hoop alleen dat ik op school aankom en de les in kan.

het gaat weer goed met me, in mijn hoofd is de toekomst nog niet helder, maar de weg erna toe is al stukken minder mistig dan het een paar maanden terug was.

LoL: Europe

0
0
De 3 Europese teams die straks op het wereldkampioenschap staan (dit weekend zijn de playoffs, $2 mil dollar aan prijsgeld over het hele toernooi)hier alle 15 spelers op een rijtje Yellowpete! o/

Slumber

Bouwertje met Yue

0
0
1 heb je zin in dit interview?
Ik was wel een beetje verrast toen mij werd gevraagd of ik in de bouwertje wou,
But yes laat die vragen maar komen !

2 favo bezigheid?

Tekenen en Wmr. Meestal doe ik die twee dingen tegelijkertijd.

3 met wie zou je op een onbewoond eiland willen zitten?

Geen flauw idee ... Zolang het maar iemand is waar ik goed mee kan opschieten

4 ik zie dat je van manga tekenen houdt wat is dat?

Manga is een vorm van tekenen afkomstig uit Japan (thank you Japan )
Wat kenmerkend is aan Manga is dat mensen getekend worden met grote ogen en prachtig opvallende haar. Je hebt twee vormen van tekenen namelijk Manga en Anime waarbij Anime geanimeerd is, een tekenfilm bijv.(bekende animeseries zijn: Pokémon en Sailor Moon) en Manga is een stripverhaal (zwart/wit getekend).

Ik ben nog niet zo lang geleden begonnen met tekenen. Ik vond al die manga-figuren zo mooi dat ik op een dag zelf begon met tekenen. Wat ik het leukst aan Manga vindt zijn toch wel de ogen, want er zijn zoveel manieren waarop je ze kunt tekenen, zoveel verschillende emoties die je op papier kunt zetten, echt heel cool. In de toekomst hoop ik echt beter te worden in mijn tekeningen.

5 hoe kom je aan je wmr naam?

Yue betekent ook wel "Maan" in sommige Aziatische talen. Ik ben zelf erg geboeid door de ruimte, vooral door de Maan. De Maan betekent veel voor mij, als ik de volle Maan door mijn dakraam zie reflecteren of als ik zelfs even aan de Maan denk geeft het mij een onbeschrijfelijk goed gevoel, voor mij is het een plek van rust en vrede, een prachtig buitenaardse omgeving die ik heel graag zou willen verkennen en bewonen.

Yue is ook de naam van een karakter uit één van mijn favoriete anime-series waar ik als kind altijd naar keek.

Zo werd mijn wmr-naam (en bijbehorende avatar) dus geboren

6 favo vakantieland?

*flashbacks * Turkije denk ik . Mijn oom en tante wonen aan zee, dus ik heb heel veel leuke zomers gehad aan 't Turkse strand

7 Wmr heeft vele dingen, zoals artikelen, blogs, forum. Wat vind jij het leukst op wmr?


Alles natuurlijk ! Het allerleukste vind ik toch wel de forumspelletje "King of the hill", omdat het echt een spelletje is waar ik mijn fantasie helemaal op kan loslaten.

8 leukste mop?

Ik probeer het mij te herinneren, maar het lukt niet echt >.<. Ik weet alleen nog dat het iets te maken had met een krokodil en dat ik er een week later nog om zat te lachen

9wil je nog iets zeggen tegen de wmr'ers?

Alle geweldige mensen op WMR, dank u allen voor de leuke tijden hier op deze site

Hallo iedereen

0
0
Hallo,Alles goed?

Amazon Kindle

0
0
Zondag besteld en vandaag helemaal uit Amerika binnen gekregen Echt bizar om te zien hoe snel dat gaat (zie plaatje beneden )

Leuk ding tot nu toe, komt eigenlijk er vervanging van mijn iPad 64GB Wi-Fi die ik wil verkopen Dus als iemand daar nog interesse in heeft....Verloren schapen opgegraven

0
0
Hallo beste WMR vrienden. Hier spreekt De Paus vanuit het Vaticaan . Jullie weten vast nog wel dat ik laatst een artikel heb geplaats over de ingesneeuwde schapen in IJsland. In korte tijd was er 2 tot 3 meter sneeuw gevallen tijdens een sneeuwstorm die niet in het weerbericht had gestaan. Heel veel schapen zijn ingesneeuwd. Nog steeds worden er schapen uitgegraven, de meeste zijn na zoveel tijd helaas al dood. Maar bijna drie weken na de verschrikkelijke sneeuwstorm wordt er af en toe toch nog een schaap gevonden dat, weliswaar sterk vermagerd, nog steeds in leven is.
Klik hier maar eens op.
Ja, zo zie je maar weer hoe een goede herder zijn verloren schapen toch weer terug weet te vinden. Zou dat ook opgaan voor mij als herder van de Katholieke kerk ? Zouden de mensen die als verloren schapen de Heilige Kerk de rug hebben toegekeerd (vanwege wat oude schandaaltjes, waar ik hier maar liever niet verder op inga ) toch weer terugkeren naar de kudde .

Insomnium

Voor MICKEY en kristel

Top 5 van: 03-10-2012

Woef

dierendag

0
0
wij doen er niets aan
De honden en kat vinden het ook niet zo belangrijk en al die vissen vermaken zich ook wel.
Onze beesten zijn het gelukkigst als we thuis zijn en ze worden tot nog toe allemaal heel oud.
Onze oudste hond zorgt ook goed voor zichzelf.
Staat er een leeg koffiekopje op tafel dan weet hij dat heel sneeky beet te pakken en op de grond leeg te likken.
Andere hond is nogal groot en kan met beide poten op het aanrecht staan en van de week had hij het vlees uit de pan alvast gepakt
Onze poes , die is nog gekker, die gaat elke avond op het aquarium zitten en likt dan het water uit de bak. En die stomme vissen denken hé eten,en zitten bijna tegen zijn bek.
Maar ik denk dat de poes geen vis lust
Het is hier elke dag dierendag.

dierendag 2

0
0
Ik heb wel vandaag mijn spaarvarken extra bijgevoerd

Dag 120, 2 oktober 2012

0
0
Het blijft slingeren. Vandaag zijn we de equator overgestoken. We zijn dus een beetje om de zuid verzeild. Op de juiste koers naar Owendo liggen we precies dwars op de deining, en daarmee is het echt geen doen. Dat kan nog leuk worden in de Indische Oceaan. Naar Kaap de Goede Hoop zal het denkelijk wel meevallen, want de meeste sjeu komt uit het zuiden. Dat betekent stampen, en daar hebben we geen last van.
Machinist is een beetje bedroefd. Hij had gehoopt vandaag het laswerk aan dek klaar te hebben, maar daar zit zeker nóg een dag in. ETA morgen wordt een stuk later, dus misschien lukt het hem morgen in de loop van de dag, voor aankomst.
De ruimen blijven droog. Kort na vertrek, en halverwege de reis begon het te regenen in het ruim. Condens, of te wel het zweten van het schip. Dat is een steeds weer terugkomend probleem. Het scheepsruim is, zeker als de ventilatie dicht staat, een afgesloten geheel. Vaar je richting equator, dan wordt het zeewater warmer, daarmee het schip en ook de lucht in het ruim. Eventueel vocht in de lading verdampt. Als door één of andere oorzaak het schip weer gaat afkoelen, dan zal er zich condens op de scheepsdelen gaan afzetten. En dat kan flink wat wezen.
In ons geval hadden we een extreem vochtige lading geladen in Turf Point. Watergehalte volgens de papieren was 9%. Op een hoeveelheid van 11414 ton praat je dan over een duizend ton water wat we met ons meeslepen. Daar hoeft maar een klein deel van te verdampen en condens te worden, en je hebt al een lekkere stortbui.
Dat begon direct na Norfolk. We kwamen in de warme Golfstroom terecht, en het schip met de lading begon warmer te worden. Tegelijkertijd was de buitenlucht relatief koud, waardoor het luik aan de bovenkant koud bleef. Er ging zich daar dus condens afzetten. Omdat het schip, ook toen al, slingert, rollen de druppels langs het onderdeks heen en weer. Ze verzamelen zich bij de lasnaden en als ze zwaar genoeg zijn vallen ze. Plaatselijke regenbui.
Onze tussendekslading is diesellocomotieven met bestemming tropisch Afrika. Die kunnen echt wel tegen een buitje, maar je wilt toch eventuele sporen van nattigheid zoveel mogelijk voorkomen. Ik heb dus de ventilatiekleppen naar het tussendek open gezet en een fannetje aangezet.
Het schip is uitgerust met een complex geheel van ventilatiekleppen, deuren, schachten en ventilatoren. Dat zijn beste jongens met een fandiameter van ruwweg een meter. Op het hele schip twaalf stuks. Daarmee blaas je verse lucht door het ruim heen, waardoor eventuele waterdamp wordt meegenomen en de condens verdwijnt. Maximaal kunnen we in ruim 2 15 keer per uur de lucht verversen: 15 airchanges/h. In ruim 1, dat is kleiner, is dat 20 airchanges. Werkt als een zonnetje.
De eigenlijke reden dat we zoveel ventilatie-capaciteit hebben is dat we gecertificeerd zijn voor gevaarlijke ladingen. Sommigen van die ladingen kunnen verstikkende of giftige gassen afgeven, en die moeten wel afgevoerd worden anders stik je, letterlijk, de moord. Dat is géén grapje, daar vallen regelmatig dooien mee.
Het ergste geval waar ik van gehoord heb was een klein kustertje in Harlingen. Die hadden een lading afgekeurd papier bij zich waar broei in zat. Broei, of smeulen, is een vorm van verbranding waardoor zuurstof wordt verbruikt. Bij verscheping was dat al bekend. Totaal vijf man aan boord, allemaal familie van elkaar. Kok/matroos was de vrouw van de kapitein. Kapitein ging samen met de stuurman het ruim in om te kijken hoe de lading er bij stond. Kwamen niet terug. Twee anderen werden bezorgd en gingen óók kijken. Kwamen ook niet terug. Toen heeft kokkie maar de brandweer gebeld, die is met perslucht gaan kijken en heeft ze alle vier gevonden.
Voor dit soort gevallen hebben we een zuurstof metertje aan boord die we, als we ergens in moeten met slechte ventilatie, meenemen. Dat ding gaat bij 19% zuurstof gillen. Dan heb je nog voldoende lucht om eruit te komen. Bij 17% maak je weinig kans meer. Meestal is het verstikkende gas CO2. Dat is zwaarder dan lucht. Als we de kans hebben dan laten we dat metertje van bovenaf aan een touwtje zakken. Gaat 'ie gillen, dan gaan we er niet in, maar zetten er net zolang een ventilator op met een lange slang tot het metertje z'n bek houdt.
Moet je er per sé in en je kunt niet ventileren, dan moet dat met perslucht. Helaas hebben we daar maar een beperkte voorraad van. Een eigen compressor is niet voorgeschreven, dus die hebben we niet aan boord. Gelukkig heb ik dat nog nooit meegemaakt.
Als we gevaarlijke lading krijgen waarbij kans is op vorming van gifgas, dan krijgen we daarvoor speciale instrumenten mee. Gewoonlijk zijn dat de gasmeters met glasbuis van Dräger. Dat is een eenvoudig handpompje, waarin je een glazen buisje kunt steken. In dat buisje zitten chemicaliën, voor elk gas ander spul. Die chemicaliën verkleuren afhankelijk van de concentratie van het te meten gas. Met het pompje zuig je (besmette) lucht door het buisje heen, de chemicaliën verkleuren en op een schaalverdeling en met behulp van een tabelletje kun je de concentratie van het gas aflezen. Voor elke meting heb je dus een buisje nodig. Die dingen hebben een lange slang erbij voor het geval je een ruimte moet meten waar je niet in kunt.

Dag 120, 2 oktober 2012

0
0
Het blijft slingeren. Vandaag zijn we de equator overgestoken. We zijn dus een beetje om de zuid verzeild. Op de juiste koers naar Owendo liggen we precies dwars op de deining, en daarmee is het echt geen doen. Dat kan nog leuk worden in de Indische Oceaan. Naar Kaap de Goede Hoop zal het denkelijk wel meevallen, want de meeste sjeu komt uit het zuiden. Dat betekent stampen, en daar hebben we geen last van.
Machinist is een beetje bedroefd. Hij had gehoopt vandaag het laswerk aan dek klaar te hebben, maar daar zit zeker nóg een dag in. ETA morgen wordt een stuk later, dus misschien lukt het hem morgen in de loop van de dag, voor aankomst.
De ruimen blijven droog. Kort na vertrek, en halverwege de reis begon het te regenen in het ruim. Condens, of te wel het zweten van het schip. Dat is een steeds weer terugkomend probleem. Het scheepsruim is, zeker als de ventilatie dicht staat, een afgesloten geheel. Vaar je richting equator, dan wordt het zeewater warmer, daarmee het schip en ook de lucht in het ruim. Eventueel vocht in de lading verdampt. Als door één of andere oorzaak het schip weer gaat afkoelen, dan zal er zich condens op de scheepsdelen gaan afzetten. En dat kan flink wat wezen.
In ons geval hadden we een extreem vochtige lading geladen in Turf Point. Watergehalte volgens de papieren was 9%. Op een hoeveelheid van 11414 ton praat je dan over een duizend ton water wat we met ons meeslepen. Daar hoeft maar een klein deel van te verdampen en condens te worden, en je hebt al een lekkere stortbui.
Dat begon direct na Norfolk. We kwamen in de warme Golfstroom terecht, en het schip met de lading begon warmer te worden. Tegelijkertijd was de buitenlucht relatief koud, waardoor het luik aan de bovenkant koud bleef. Er ging zich daar dus condens afzetten. Omdat het schip, ook toen al, slingert, rollen de druppels langs het onderdeks heen en weer. Ze verzamelen zich bij de lasnaden en als ze zwaar genoeg zijn vallen ze. Plaatselijke regenbui.
Onze tussendekslading is diesellocomotieven met bestemming tropisch Afrika. Die kunnen echt wel tegen een buitje, maar je wilt toch eventuele sporen van nattigheid zoveel mogelijk voorkomen. Ik heb dus de ventilatiekleppen naar het tussendek open gezet en een fannetje aangezet.
Het schip is uitgerust met een complex geheel van ventilatiekleppen, deuren, schachten en ventilatoren. Dat zijn beste jongens met een fandiameter van ruwweg een meter. Op het hele schip twaalf stuks. Daarmee blaas je verse lucht door het ruim heen, waardoor eventuele waterdamp wordt meegenomen en de condens verdwijnt. Maximaal kunnen we in ruim 2 15 keer per uur de lucht verversen: 15 airchanges/h. In ruim 1, dat is kleiner, is dat 20 airchanges. Werkt als een zonnetje.
De eigenlijke reden dat we zoveel ventilatie-capaciteit hebben is dat we gecertificeerd zijn voor gevaarlijke ladingen. Sommigen van die ladingen kunnen verstikkende of giftige gassen afgeven, en die moeten wel afgevoerd worden anders stik je, letterlijk, de moord. Dat is géén grapje, daar vallen regelmatig dooien mee.
Het ergste geval waar ik van gehoord heb was een klein kustertje in Harlingen. Die hadden een lading afgekeurd papier bij zich waar broei in zat. Broei, of smeulen, is een vorm van verbranding waardoor zuurstof wordt verbruikt. Bij verscheping was dat al bekend. Totaal vijf man aan boord, allemaal familie van elkaar. Kok/matroos was de vrouw van de kapitein. Kapitein ging samen met de stuurman het ruim in om te kijken hoe de lading er bij stond. Kwamen niet terug. Twee anderen werden bezorgd en gingen óók kijken. Kwamen ook niet terug. Toen heeft kokkie maar de brandweer gebeld, die is met perslucht gaan kijken en heeft ze alle vier gevonden.
Voor dit soort gevallen hebben we een zuurstof metertje aan boord die we, als we ergens in moeten met slechte ventilatie, meenemen. Dat ding gaat bij 19% zuurstof gillen. Dan heb je nog voldoende lucht om eruit te komen. Bij 17% maak je weinig kans meer. Meestal is het verstikkende gas CO2. Dat is zwaarder dan lucht. Als we de kans hebben dan laten we dat metertje van bovenaf aan een touwtje zakken. Gaat 'ie gillen, dan gaan we er niet in, maar zetten er net zolang een ventilator op met een lange slang tot het metertje z'n bek houdt.
Moet je er per sé in en je kunt niet ventileren, dan moet dat met perslucht. Helaas hebben we daar maar een beperkte voorraad van. Een eigen compressor is niet voorgeschreven, dus die hebben we niet aan boord. Gelukkig heb ik dat nog nooit meegemaakt.
Als we gevaarlijke lading krijgen waarbij kans is op vorming van gifgas, dan krijgen we daarvoor speciale instrumenten mee. Gewoonlijk zijn dat de gasmeters met glasbuis van Dräger. Dat is een eenvoudig handpompje, waarin je een glazen buisje kunt steken. In dat buisje zitten chemicaliën, voor elk gas ander spul. Die chemicaliën verkleuren afhankelijk van de concentratie van het te meten gas. Met het pompje zuig je (besmette) lucht door het buisje heen, de chemicaliën verkleuren en op een schaalverdeling en met behulp van een tabelletje kun je de concentratie van het gas aflezen. Voor elke meting heb je dus een buisje nodig. Die dingen hebben een lange slang erbij voor het geval je een ruimte moet meten waar je niet in kunt.

Top 5 van: 04-10-2012

vraagje over computer

0
0
Naar aanleiding van judywesl's blog.

kan je dat pijltje van je muis ook veranderen???

(lijkt me wel leuk

YouTube en Apple?

0
0
Ik heb iets vreemds opgemerkt. Gelukkig ben ik dus onlangs op deze vreemde opmerkelijke bladzijde gekomen dus vraag ik het ook hier.

Is YouTube gefuseerd met Apple? Ik zat vannacht wat series te kijken en plotseling is het logo van YouTube anders..

Bouwertje met Anjarey

0
0
1 heb je zin in dit interview?
tuurlijk anders had ik geen "ja" gezegd
2 wat ga je vanmiddag eten??
Burger King tis vrijdag!!!
3 met wie zou je op een onbewoond eiland willen zitten?
met mn vriend Rey
4 leukste moment afgelopen jaar?
het weekendje weg met mn vriend en mn ouders
5 hoe kom je aan je wmr naam?
das mijn naam en die van mn vriend
6 favo vakantieland?
Amerkia en Griekenland (2 landen ook goed?)
7 Wmr heeft vele dingen, zoals artikelen, blogs, forum. Wat vind jij het leukst op wmr?
Blogs en Forum
8 leukste mop?
weten jullie wie het geile zusje van Roodkapje is???????????????????????????????????
GEILKAPJE!!!
9wil je nog iets zeggen tegen de wmr'ers?
AJUUS!!!! en bedankt voor het lezen ow en fijn weekend

Dag 121, 3 oktober 2012

0
0
We benne d'r. Na al dat geslinger eindelijk rust. We liggen nu rustig op de rivier ten anker en kunnen vanaf het schip onze kade zien. Inderdaad ligt er een ander schip op ons plekje en moeten dus wachten tot de ligplaats vrij is. Volgens de agent zou dat de vijfde worden om vijf uur 's ochtends. Overmorgen dus. Toch nog een dagje rust.
De bootsman heeft z'n instructies al, die kan morgen apenkooi gaan spelen in de kraandraden. Verder kunnen we een deel van de sjorringen al vast weg halen. Gedeeltelijk om wat vlotter te kunnen lossen, maar dat is alleen maar de officiële reden. De echte reden is dat we niet willen dat onze tien tons spanbanden in donker Afrika verdwijnen. De kettingen laten we staan. Die zijn te zwaar en te onhandig om mee te nemen, dus die blijven wel liggen.
Volgens hetzelfde principe hebben we het schip, net als in Dakar, neger proof gemaakt. Voor zover dat mogelijk is althans. Neger proof is een niet politiek correcte term waarmee we aangeven dat we dieverijen zoveel mogelijk willen voorkomen. De term op zich is zelfs niet eens correct, dieverijen kom je overal tegen, maar in Afrika, noord èn zuid, is het wel het ergste. En dat is gewoon gebaseerd op ervaring. Als we met Kaapverdianen varen, die kom je nog wel eens tegen als matroos, die jongens zijn zo zwart als schoensmeer, maar praten daar net zo goed over. Heeft dus niks met het kleurtje te maken, maar wel met de mentaliteit van de plaatselijke bevolking.
Ik ben nog nooit van m'n leven in Gabon geweest, maar wel in de buurlanden. En ik wil niet dat opeens m'n verfhok half leeg is, of dat m'n trossen foetsie zijn. Gewoon het zekere voor het onzekere nemen. Als het meevalt, valt het mee.
Piraterij is ook zo'n hot item. Dat kom je hier in de buurt ook nog wel eens tegen, Nigeria en zo. Het verschil tussen piraterij en dieverij is over het algemeen vaag. Als je wordt overvallen en ze nemen alleen de verf en de trossen mee, is dat een diefstal, als ze er bij gaan schieten en nemen bemanningsleden in gijzeling om de safe van de kapitein leeg te halen en privé spullen en geld van de bemanning te stelen spreken we al gauw van piraterij.
Van te voren hebben we bij de agent geïnformeerd hoe of de stand van zaken was. Volgens hem is er niets aan de hand, maar of we erop vertrouwen kunnen weten we uiteraard niet. Soms wordt er uit een vorm van trots gezegd dat stelen, piraterij en verstekelingen in een land niet voorkomen, terwijl het aan de orde van dag is. Dat kom je veel tegen in Noord Afrika. "Hier wordt niet gestolen", terwijl ze op het zelfde moment de bak aan het leegroven zijn. Uiteraard niet dezelfde mensen, maar wel dezelfde landslui.
Maar het is altijd een beetje uitkijken als je met een brandslang in de klauwen tegenover een Kalashnikov staat. Nat spuiten is tot daar aan toe, maar verder mag je niet gaan. Dat is het standpunt van onze regering. Stel je voor dat je iemand beschadigd. Je zou wel eens in een wapenspiraal terecht kunnen komen als je zou gaan terugschieten. Voorlopig zit die spiraal overigens alleen maar aan de kant van de piraten: die zijn van machete's via geweren naar machinegeweren en nu (in Somali&euml naar raketwerpers gegaan, terwijl wij nog steeds een brandslang hebben en "boe" kunnen roepen. Dat wekt vertrouwen. Bij wie weet ik niet.
Voorlopig is het uitkijken geblazen. Hoe de statistieken er op het piraterij-front erbij staan op het moment, want op het moment van schrijven hebben we weer eens internjet.
Browsing All 18691 Browse Latest View Live