Quantcast
Channel: WaarMaarRaar.nl - RSS-feed van alle WMR blogs
Browsing All 18691 Browse Latest View Live
Mark channel Not-Safe-For-Work? cancel confirm NSFW Votes: (0 votes)
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel.
0

Above and below

Edit: Welke is leuker?

0
0
Boe!ofWelke is leuker

Edit: Een h te veel in de tweede link

Top 5 van: 21-08-2012

bouwertje met TAZ

0
0
1 heb je zin in dit interview?

Nou eigenlijk niet, maar uit goed fatsoen zeg ik maar ja
Just kidding Tuurlijk Een hele eer om mij te vragen

2 hoe kom je aan je wmr naam?

Es even denken. Nou dat zal zijn omdat ik een groot fan ben van Tazmanian Devil, dus ja de keuze was snel gemaakt Er bestond er ook nog geen een op wmr, dus zodoende.
En na een jaar of 4,5 lid zijn dacht ik van goh laat ik de naam inkorten tot Taz. Want voor het @jouwnaam overzicht functie dinges (lekker duidelijk he?) werd ik ook vaak afgekort tot @Taz, dus was niet heel moeilijk

3 met wie zou je op een onbewoond eiland willen zitten?

Ik denk met WMR-kok, want dan is er tenminste iedere dag wat te eten op tafel
Maar mocht die al bezet zijn, dan een ieder die zich daarvoor aanmeld

4 favo vakantieland?

Zovaak ga ik niet meer op vakantie naar het buitenland, maar Frankrijk en dan met name Parijs vind ik wel erg mooi
En op de tweede plaats België.
Alhoewel Nederland ook wel zijn mooie plekjes kent

5 heb je zin in de volgende wmr bowling
Tuurlijk Het is alweer veelste lang geleden dat er een gehouden werd

6 hoe ben je op wmr gekomen??

Erop komen is makkelijk, maar hoe kom je er weer vanaf? Er zijn zoveel leuke mensen hier dat dat bijna onmogelijk gaat

Maar om op de vraag terug te komen: eh... tja ik geloof dat ik op zoek was naar een chatroom of iets dergelijks, en toen hier terecht gekomen ben. Vond het wel geinig met al die opmerkelijke verhalen

7 deze vraag mag je zelf bedenken

Lekkere intervieuwer zeg Kan ik een beetje mijn eigen vragen gaan verzinnen en beantwoorden
Misschien leuk om hier een lezers vraag van te maken
Dan beantwoord ik die wel

8 wat vond je van dit interview?

Heel leuk Vooral ook heel leuk om dat in te vullen. Ik hoop dat de rest het ook leuk vind om te lezen

9wil je nog iets zeggen tegen de wmr'ers?

Iets zeggen? Nee, maar ik wil ze wel iets laten horen: We are the champions

Jullie zijn stuk voor stuk toppers

Dag 78, 21 augustus 2012

0
0
Vanochtend vroeg klaar met de gewone lading. Om twee uur 's ochtend uit m'n kooi gebeld door de tweede stuurman, één uur voor einde lossing. Op zo'n moment gebeuren er altijd de meest vreemde dingen, en kun je er als stuurman maar beter eventjes bij zijn voor morele steun en een schop onder hun achterste. Doorhalen wat niet verlangd is. Ook in dit geval. De tweede wist niet wat hij aanmoest met één van de laatste kistjes. Het ding leek heel verdacht veel op een krat met een zware lading spruit erin die we voor onze zware stukken mee hadden gekregen voor de lossing van die dingen. Voor alle zekerheid het ding maar aan dek laten leggen. Beter mee verlegen dan om verlegen en als het toch bij de lading hoort, dan komen ze er vanzelf wel om. Geef je het aan de wal dan verdwijnt het in de stapel en zie het dan maar eens terug te krijgen.. Nummertje twee was een I-balk van 17,5 meter, waarvan de tweede dacht dat hij de bijbehorende hijsbalk was. Helaas hadden we in Antwerpen geen speciale hijsbalk meegekregen, dus dat ding hoorde wel bij de lading. Bovendien was 'ie een beetje dunnetjes voor een laadbalk.
Ruim dicht, want daarop moesten nog vier containers voor Port au Prince komen, die tussen de Dakar-containers in stonden. Daar hadden we geen ruimte meer voor, dus hebben we ze de eerste dag gelost. De stuwadoor heeft ze in de tussentijd tachtig keer heen en weer gereden, want iedere keer stonden ze in de weg. Uiteraard iedere keer met argusogen door ons gadegeslagen, want voor je het weet staan ze tussen de andere containers. En de beste manier om iets kwijt te raken is om iets tussen een partij collega's neer te zetten. Die krengen lijken veel te veel op elkaar.
Nog even een uurtje gewacht op de chauffeur van de stacker, die ze onder de kraan moest rijden. Toevallig stonden ze wel in bereik van kraan twee, Met die hebben we toen maar de containers onder kraan één gezet, zodat die ze kon laden. Die chauffeur ligt waarschijnlijk nu nog te ronken. Al met al waren we om half zes klaar.
En toen moesten we verhalen. Naar kaai 42, wat verder de haven in. Daar stond minder deining en was dus minder link om zware stukken neer te zetten. Nou lag er een ander schip op ons plekje. En die blééf maar liggen. Tot drie uur 's middags. Grom. Het andere schip gaat er van tussen, loodsdienst opgeroepen, "kom je nou eindelijk?" "Ja, ja, standby". Nóg een keer: grom. Een aantal andere schepen gaan erin en eruit, en tot slot gaat er nog eentje een droogdok in. Dat is altijd een hele operatie, dus toen we dat zagen zijn we maar gaan eten. Het was inmiddels half zes, etenstijd. Om zes uur de gangwaywacht over de walky talky: loods aan boord. Hadden ze dat nou niet eventjes over de radio kunnen doorgeven, het zijn soms net mensen. Alweer: grom.
Motortje aangeslingerd, dat duurt een kwartiertje, dus daar moet de loods maar op wachten. Als hij had doorgegeven wanneer hij kwam had hij al gedraaid. Schip verhaald naar de andere kade. Daar werd nog weleens graan gelost, zo te ruiken. Schimmelend graan ruikt verschrikkelijk, en van kaaitje wassen om de meur kwijt te raken, daar hebben ze in Dakar blijkbaar geen kaas gegeten.
Twintig over zeven lagen we vast. Zullen we nog een stukje beetpakken? Moet er wel een vrachtautotje zijn. Trek maar open, als er een stuwadoor met kar beschikbaar is dan zullen we wel zien. Als er om half negen nog niemand is komen opdagen, dan gooien we weer dicht en beginnen we morgen pas. Dus om acht uur kwam er inderdaad iemand langs: ja, inderdaad, als jullie er nog één of twee op de kade willen gooien, dan kan dat. Goed, ééntje doen we vanavond, de andere vier morgen. Hijs ingepikt, de kleinste van 76 ton, boven de kade gehesen en toen moesten we nog een uurtje wachten op de kar, een 56 wieler. Machientje erop, uitpikken en knorren. Morgen om zes uur is het weer dag.

Bouwertje

0
0
met mij in de hoofdrol staat dus online

KLIK DOEN!

Alleen voor vraag 7 mis ik nog wat vragen
Dus ik zou zeggen mocht je nog een vraag hebben waarvan je denkt, hey dat zou ik nou wel eens graag willen weten van Taz (dat ben ik dus) Schroom niet om de vraag te stellen, en ik zal hem zo goed mogelijk en naar alle eerlijkheid beantwoorden

Voorbeelden van vragen kunnen zijn:

-Waar werk je?
-Wat zijn je hobby's?
-Wat is je favoriete tv serie?

Enzovoort enzovoort

Of je gebruikt de w.w.w.h.ew.
Staat voor:
Wie?
Wat?
Waar?
Hoe?
En waarom?

En natuurlijk niet te vergeten de stelje voor dat vragen
Die je daarna weer met de w.w.w.h.ew. vragen weer verder kunt uitdiepen

Ik zie het al:
een lekker vaag blog voor vage mensen die net als ik er nu al helemaal geen snars van snappen, maar het toch leuk vinden om te lezen blog

feit

0
0
"Menstruation, mental breakdown, menopause, many women problems starts with men..."

disco

0
0
vanavond van 19.00 tot 00.00 disco in he cafe.

met speciale acts zoals- onthulling nieuw cafeorgel. verzoeken voor plaatjes. en gratis drank en eten.

Top 5 van: 22-08-2012

Blackstar

Dag 79, 22 augustus 2012

0
0
Met z'n allen om zes uur aan dek. Vlak ervoor had het nog dik geregend, en het was een beetje winderig. Ongeveer net zo als toen die kraan aan de haal ging, op dag 75. De zware stukken staan boven op de lading uit Hull, de tyre beads, die absoluut niet nat mogen worden. Even naar de lucht kijken. Stikdonker nog steeds, dus niks te zien. Even wachten en niet in een lamp kijken. Goed, heel vaag wat wolken te zien. Welke kant drijven ze op? Vanaf de vaste wal, vanuit noordoost ongeveer. Zit er een bui in die richting? Moeilijk te zien in het donker, maar het lijkt er wel op. Oké, jongens, laat maar dicht die ruimen. Eerst maar eens wachten op daglicht. Om zeven uur is het helderweg dag, dus dan kunnen we zien wat we zeggen.
Kok was al bezig, die is er elke dag om zes uur bij, en de ontbijtboel stond al op tafel. Even een boterhammetje met een bak thee naar binnen geslagen en voor de Filipijnen een bak rijst. Het is altijd weer verbazingwekkend te zien wat voor porties die lichaampjes kunnen verstouwen.
Om half zeven weer aan dek. Het begon al flink dag te worden. dat gaat snel in deze streken. Valt toch mee met de regen, of anders is die bui opeens opgelost. Kan gebeuren. Opentrekken die handel. Voor het vouwluik open, en de rolpontonnetjes met z'n vieren helemaal naar achteren. Gisteren avond was ik namelijk vergeten om de tweede zware spruit uit het onderruim te laten halen. Dus 's avonds laat zijn ze nog even langs geweest om "onze" spruit te lenen. Die hadden ze nodig om het stuk van de 56 wieler te tillen met de mobiele kraan. Dus dáárom hadden we er drie meegekregen. Tweede spruit uit het ruim gevist en alvast klaar gemaakt. Toen het de eerste het stuk ingepikt, de eerste 130 tonner. Controle: allebei de kranen op 90 ton. De kranen hebben vier stappen: 32, 50, 90 en 120 ton. Bij elke stap hoort een bepaalde vlucht. Hoe lichter, hoe verder je kunt reiken. 2×50 tilt 'ie niet, dus 2×90 gaat prima. Dus niet. Gil uit kraan één: hij doet 't niet! Wat is er nou weer met dat @#$%^ ding aan de hand. Beetje aan klooien: standje lichter, beetje optoppen, wat wil hij wel, wat wil hij niet, conclusie: het stuk staat te ver weg; de kraan zakt in z'n veiligheid. Daar zijn geen alarmeringen voor. Het beestje stopt gewoon.
De grote, 260 tons, hijsbalk tevoorschijn getrokken, gelukkig lag die in de buurt, omdat we hem in Leixões gebruikt hadden. Grommertjes idem dito, dus vier twee meters in de haak, balk eronder, en spruit inpikken. @#$%^. Het oog van de spruit is te klein. De hijspunten van de balk zijn een soort bolders, met een bepaalde diameter. En daar paste de spruit niet op. Balk weer aan dek, uitpikken, twee acht meter grommers uit het bakje gehaald en klaar gelegd. Balk weer optillen, acht meters aan één kant erop, door het oog van de spruit, aan de andere kant op de balk, en tillen maar. Makkelijker gezegd overigens dan gedaan. Een oog moet je met minstens twee man tillen, en ook dan kom je ruim over de limiet van de arbeidsinspectie. Het hele fabriek eerst uitproberen op 90 ton, en inderdaad, met die 1½ meter extra lengte van de balk viel hij wel binnen z'n veiligheid, en konden we tillen. Zucht.
Stuk omhoog en buitenboord gezwaaid. Karretje stond al klaar, mooi. Alleen dankzij die regenbui stond er een plas, stinkend, water op de kaai van zowat 20 cm. Net genoeg om over de werkschoenen heen te klotsen. En we moesten er wel doorheen.
Het schip lag namelijk leuk te rijen op de deining. Niet veel, maar het stuk zwaaide toch een goede meter heen en weer. En die zwaai moet er wel uit, anders ram je met die 130 ton dat karretje naar de filistijnen, en daar zal de stuwadoor niet blij mee zijn. Die heeft er maar één. En anders bestaat de kans dat het stuk verkeert op de kar komt, en op hetzelfde moment omvalt. Dus al zwaaiend afvieren tot vlak boven de kar, en op de vier hoekpunten van het stuk een 10 tons spanband gezet naar de kar. Aantrekken en met een beetje gevogel konden we de zwaai eruit halen. Gelukkig ging het stuk niet met de kar aan de haal, die was zwaar genoeg.
Volgende truc. Met twee kranen buitenboord, 130 ton lading en 10 ton hijsgerij op vijf meter van het schip, wil ze scheefvallen. Daar pomp je ballast tegen in, zodat de boel overeind blijft. Op het moment dat het stuk op de kar komt maakt het hele schip een zwieper naar de andere kant. Daarmee kun je het hele stuk scheef van de kar trekken, en, als je over echt zwaar spul praat, kan het complete schip scheefvallen of zelfs kapseizen. 130 ton is daarvoor te weinig, maar schade kun je wel maken. Niet doen dus. Hijs laten zakken tot ze net de kar raakt, tonnetje of tien, twintig, dat kan de kraandrijver aflezen op de hijsmonitor, en dan de ballast de andere kant op pompen. Je gebruikt dan het hele schip om de hijs neer te zetten, en niet de kraan. Als er nog tien of twintig ton in de kraan hangt, dan kun je rustig de beide haken laten zakken. Het schip zwaait dan nog wel, maar niet zoveel dat het kwaad kan.
En dat vier keer achter elkaar. Ietsje na elven waren we klaar. 50 minuten per hijs. Mooi. Hijsbalk terug het ruim in, in de buurt van de Port au Prince lading, daar hebben we hem weer nodig. Tussendek dicht. De twee pontons waar de zware stukken gestaan hebben naar dek, dan kunnen de jongens op hun dooie akkertje de stoppertjes eraf slijpen, zonder bang te zijn voor brandgevaar voor de lading eronder. Luikjes dicht, kranen naar beneden en zoeken naar verstekelingen. Het blijft Afrika. De plaatselijke bevolking loopt hard gillend richting West Europa of Amerika, want daar is tenminste te eten. Dat er plaatselijk meer dan voldoende te eten is dat schijnt niet bekend te zijn. Je hoeft maar een stok in de grond te steken en er groeien mango's aan, bij wijze van spreken. Maar dan moet je die stok er wel in steken, bemesten en bewateren. Maar dat is politiek, schijnt het.
Voor ons is het alleen zaak om die ongeregistreerde emigranten niet aan boord te hebben, want daar zijn ze in de volgende haven niet blij mee. Daar worden ze op kosten van mijn baas op het eerste vliegtuig weer naar huis gezet. Tenminste als ze papieren hebben. Als ze geen papieren hebben, meestal dus, blijven ze aan boord tot er wat geregeld wordt. En dat kan máánden duren. Wat dat voor een scheepsbemanning én voor de verstekelingen betekent op sociaal, hygiënisch en logistiek gebied, daar hebben de heren en dames autoriteiten geen boodschap aan.
Om drie uur vertrek. Hè hè, eindelijk.

Gefeliciteert amour

0
0
Vandaag is Amour 2 jaar lid.
Helaas is hij niet zo vaak meer op wmr te vinden.
Ik weet dat het heel goed met hem gaat.
Bij deze gefeliciteert

Portal 2 spelen?

0
0
Voor de geïnteresseerde, ik heb een 75% off coupon in m'n steam account zitten zodat je maar €5,- betaald voor Portal 2 in plaats van €20,-. Mail maar even als je wilt!

Onderstaande filmpje is voor iedereen leuk en legt ook uit wat Portal 2 is Eerste 4 minuten kan je wel skippen

zijn er goede daden?

0
0
zijn er goede daden?? persoonlijk denk ik niet want iedere ``goede daad`` is egoiesties(niet zeker of ik dat goed spel)
bijvoorbeeld je help een oude oma met oversteken je houdt er niks aan over(tenminste met materiele zaken) maar het geeft je een goed gevoel wat weer egoisties is

kan iemand me aub ongelijk bewijzen?

Belgieuml;

0
0
Heel grappig

Zus (M) en haar vriendje (J) waren een tijd geleden in België, en daar zaten ze in een café.

Ze zitten daar aan een tafeltje waar nog een stoel vrij is. Vervolgens komt Belg (B) langs, en vraagt: "Allè, gaat ge die stoel nog gebruiken?"

J: "*Zucht* ..neeee

B: "Ah nee, bent ge een Nederlander"

J: "*Zucht alweer* Jaaaaa"

B: "Awel, gecondoleerd hè"


Prachtig

Top 5 van: 23-08-2012

cool! Edit

0
0
gaaf om es uit te proberen tijdens een WMR uitje, en dan zo door Utrecht CS te lopen
Ben dus alleen nog op zoek naar iemand die de make up doet, en iemand die mee wil helpen denken over de kleding
En als je dan een aantal mensen zo hebt rondlopen, eventueel met iet wat ander uiterlijk, dan weet ik zeker dat je veel, wat zeg ik heeeeeeel veel bij kijks hebt

Dus wie doet er mee?

Oh en mocht je niet weten waar ik het over heb, dan is hier het filmpje:Het kost wel wat meer tijd dan dat het filmpje duurt, maar je zou er zo geld mee kunnen verdienen
Qua materialen kost het niet veel, alleen wat voorbereidingstijd.

Edit:

En nog een leuk filmpje

Top 5 van: 07-09-2012

Save me

0
0
Zij kan echt heel erg mooi zingen !!@!@

Shogun feat. Emma Lock -Save Me

Dag 93, 5 september 2012

0
0
Wachten op het verlossende woord van de Coast Guard. Ondertussen de tweede machinist pesten met de verwachte aankomstdag. Kan nog wel vier dagen duren. De tweede gaat in Savannah naar huis, maar in de huidige situatie wordt dat uitgesteld. Tot wanneer? Dat weet niemand. De twee vakantiewerkers die in Hull aan boord gekomen zijn gaan ook naar huis. Die moeten begin september naar school. Ze moeten het dus ook ontgelden. Ze blijven filosofisch. We zitten liever aan boord dan in de schoolbanken. Toch is het voor niemand fijn als je op zo'n manier op je aflossing wacht. De onzekerheid is het ergste.
In de loop van de ochtend komt het verlossende woord, we kunnen 's middags naar binnen. Drie uur de loods, zeven uur vast. Uiteindelijk werd dat half vier en kort voor achten vast. Het is nog een flink stukje de rivier op naar Savannah. Verder nog geen nieuws over stuwadoren. Laatste bericht was morgenochtend beginnen, dus daar gaan we dan maar van uit.
Ietsje voor achten 's avonds liggen we voor de kant. Agent springt aan boord: gelijk beginnen, morgen om zes uur verhalen, zeven uur begin lossen, 's avonds klaar. Ze weten het wel leuk te brengen. Mogen we ook nog slapen? Enne, scheurde daar iets? Het arbeids- en rusttijden besluit bijvoorbeeld? Of het IMO onderzoek over het voorkomen van oververmoeidheid onder zeevarenden? Het voordeel is wel dat je sneller uit je lijden bent en dat je in twee dagen weer rustig op zee zit. Tyfoon Leslie tegemoet.
Babbeltje gemaakt met de stuwadoor. Staat het stuk wel goed in het ruim? Voor ons wel, we moesten het op deze manier laden in Leixoes, want anders paste het niet. Het ding heeft een lange kant en een korte kant, en daarom kon hij er maar op één manier in, dat was in Antwerpen al besloten. Lange kant naar achteren. Nee hè, het beestje moet gelost worden op een spoorwagon, waar ze versterkingen op gelast hebben. En die passen óók maar op één manier. Andersom. Kun je hem met de kraan omkeren. Eerste reactie: nee. Het is een hijs van 160 ton en onze kraantjes trekken maar 120. Keren gaat dus niet want dan zitten de gieken in de weg. Kun je dat karretje niet keren. Nee, daarvoor moten we een locomotief hebben, en die zijn van de spoorwegen. En die jongens, heel verstandig, liggen al te knorren.
Toch maar even in het ruim kijken, want misschien is er nog wel een truc op te verzinnen.
Stoppertjes staan in de weg, daar kun je niet op landen. Een bakje met slijpsel en oud ijzer, eigenlijk te zwaar, maar met een paar man krijg je die wel uit de weg. Valt één en ander binnen bereik van de kraan? Is het proberen waard: stuk tillen, dwars zetten, losmaken, balk 180° draaien, opnieuw aanpikken en 90° verder draaien. Oké, mister stuwadoor, truc gevonden, zal wat langer duren, we moeten twee keer tillen, maar het moet gaan. De arme man lag zowat op de knieën van dankbaarheid. Als ik nee had gezegd hadden we eerst die wagon moeten draaien, en gezien de plaatselijke efficiëntie had dat makkelijk een dag kunnen kosten.
Zo gezegd zo gedaan. Ik had me alleen verkeken op het bereik van kraan 3. Bij neerzetten stond het ding net te ver weg. Zo ver optoppen tot het wel gaat, en dan maar een stukje slepen. Niet meet dan een meter gelukkig.
Neerzetten op de wagon was ook een avontuur. Inmiddels had ik met dezelfde bemanning al 9 stukken gedaan in Dakar, Castries en Port au Prince, dus de mensen wisten het wel. Alleen de stuwadoor. Hogere stuwadoorskunde pur sang. Laat ik net het stuk zakken, geeft één of ander idioot met een forklift een drukkert tegen de wagon dat 'ie 20 meter verder vliegt. Die moesten ze eerst weer ophalen, want ik moet wel kunnen zien waar ik hem neerzet. In dit geval moest het op de centimeter, vanwege de opgelaste versterkingen.
Wagonnetje min of meer op z'n plek. Stuk erboven laten zakken. Zitten de versterkingen verkeerd. Niet helemaal, maar als ik hem aan de ene kant goed zou zetten, viel hij er aan de andere kant buiten. Dus aan de ene kant half erop, en aan de andere kant ook half erop. Ze zullen centimeters wel verkeerd vertaald hebben naar duimen of zo. Toen moesten ze opeens de transportbalken er vanonder weghalen. Als ze geen versterkingen hadden gelast hadden we hem zo, ook zonder draaien, neer kunnen zetten. Nu, een halve meter boven de wagon moest er een mannetje onder kruipen met een slijptol om de balken weg te halen.
Bijna in positie, springt er een ander ventje met een schietlood op de wagon om te kijken of hij wel in het midden staat. Ik wachten op of 'ie nou naar links of naar rechts moet, en hij maar kijken. Dus maar eens vragen, wat is de bedoeling? Eh, ja, nee, stukje naar het schip. Oké. Nee, dat is te ver, beetje terug. Etc. etc. Toen maar een stel spanbandjes opgetuigd, en via systeem Dakar het stuk op z'n plek getrokken, anders waren we nu nog bezig geweest. Toen hij eenmaal stond was het half twaalf. Toen moesten de kistjes er nog uit, en daarna de tussendekken op z'n plek leggen voor de volgende lossing. 0600 verhalen, 0700 start lossen op de andere kaai.
Browsing All 18691 Browse Latest View Live