Quantcast
Channel: WaarMaarRaar.nl - RSS-feed van alle WMR blogs
Browsing All 18691 Browse Latest View Live
Mark channel Not-Safe-For-Work? cancel confirm NSFW Votes: (0 votes)
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel.
0

Top 5 van: 13-08-2012

Voor iedereen die het heeft gemist

0
0

Wel heel knap van Lego gemaakt hoor

Dag 71, 14 augustus 2012

0
0
Dakar begint zich te roeren. Een halve dag voor aankomst moeten we ASAP (As Soon As Possible) honderdduizend verschillende formuliertjes, lijstjes en andere zaken voor elkaar krijgen. Het grootste gedeelte ligt gewoon in de kast, dus dat hoeft alleen maar in honderdduizendvoud gekopieerd te worden (oké, ik overdrijf een beetje), maar de verbruiksmaterialen veranderen per dag. Normaal zijn die lijstjes een wassen neus, geen hond die het komt controleren. Alleen in Afrika komt er nog wel eens een hele kudde autoriteiten aan boord, inclusief plunjebaal, en gaan op hun dooie akkertje de boel controleren. En hoe meer omissies ze vinden, hoe voller die plunjebaal wordt. In Nigeria, bijvoorbeeld, komt, onder andere, de medische dienst van de haven aan boord, en gaat van willekeurige potjes medicijn, het aantal pilletjes tellen. Als er dus 39 inzitten terwijl er 40 op het potje staat, en dus ook op de medicijnlijst, dan heb je valsheid in geschrifte gepleegd. En dat is uiteraard een gigantisch probleem. Dat kost duizenden dollars boete. Uiteraard is het niet de bedoeling dat die betaald wordt. De bedoeling is dat je ter plaatse met de ambtenaar in kwestie een regeling treft. Vroeger kostte dat een aantal flessen whiskey en sloffen sigaretten. De laatste keer dat ik er was, was de scheepsagent aanwezig, die voor dat doel een hele stapel Naira's (Nigeriaanse munt) in de tas had. De agent deed de onderhandelingen en betaalde de plaatselijke ambtenaar kas voor zijn welwillendheid.
De medische dienst is niet de enige die aan boord komt. Immigratie, Douane, Sanitation (voor het afval), brandweer, havenmeester, loodsdienst en meer, zijn er als de kippen bij. Één keer kwam zelfs de plaatselijke padvinderij aan boord. Die wilden ook wat hebben.
Hoe het in de praktijk in Dakar werkt weet ik niet. Een aantal havens en landen zijn bekend en berucht vanwege dit soort praktijken. In Dakar ben ik één keer geweest, ongeveer 13 jaar terug. Dus daarmee heb ik geen ervaring.
Als nuchtere Europeaan zeg je uiteraard, laat die gasten aan het gas gaan, ze hebben geen been om op te staan. Misschien, misschien niet. Punt is, als een ambtenaar een overtreding constateert, dan kan hij de belading of de lossing stilleggen, en daar is de rederij niet mee gebaat. Uiteraard kun je de beslissing van de ambtenaar aanvechten, maar dan moet het schip wachten op de uitspraak. Één maand? Twee maanden? Wie weet? Dat is dus niet praktisch. Hoe graag we een eind zouden willen zien aan dit soort praktijken, het schip (de bemanning) heeft op dat punt geen enkele macht, zeker niet in de praktijk.

Top 5 van: 14-08-2012

Bibliotheek leeglenen

0
0
Zometeen naar de bieb, een paar boeken uitzoeken voor een weekendje bij oma
(Wedden dat ik ze allemaal uit heb voordat ik daar zelfs maar ben... )

.

Zonet ben ik na een tijd ook weer begonnen met Skyward Sword, m'n laatste save was ergens in Maart En ik kan vrij goed schieten

Kanon

0
0

Soundtrack van Japanse animeserie Kanon 2006
Een heel zielige anime met hele mooie muziek.

In de plaatje kun je mijn favoriete karakter Mai uit de serie zien

I hope you enjoy it.

geen bouwertje maar

0
0
-------------------------
een knettetgekke gast die hier doorbreekt.

een salut aan botter

0
0
Vandaag is botter zeiler 5 jaar lid.
helaas zit hij nooit meer op wmr.
maar hij is wel 1 van de leden die lange tijd een stempel op wmr heeft gedrukt.
Gezellige blogs, van een gezellig persoon.
Botter, mocht je dit lezen, namens mij en ik denk namens vele andere leden die jou nog herinneren, gefeliciteerd.
Ik wens je alle goede in wat je tegenwoordig doet en mocht je ooit weer wil wmr'en, dan ben je meer dan welkom
gefeliciteerd met je lustrum

Voetbal

0
0
En, wat denken jullie wie er gaat winnen : Nederland of België?

moeilijke maar vruchtbare jaren.

0
0
Autisme bij mijn jongste.........

Het viel idd. met name vooral in de pubertijd niet mee.
We hebben haar best streng moeten opvoeden, omdat de wereld om haar heen niet autistisch is en we niet wilde, dat dat haar later op zou gaan breken.
Het deed soms best pijn om mijn eigen emoties uit te schakelen, want natuurlijk wil je graag vaker iets toegeven.
Nou ben ik zelf volgens mijn eigen ma net een Italiaanse (druk en emotioneel haha)dus viel af en toe niet mee.

Maar soms leek het ook onbegonnen werk ook weer met name in de pubertijd, als ik zie hoe ze nu is, ben ik gelukkig en blij, dat we ondanks die moeilijke tijd, toch met zijn allen hebben doorgezet.
Voornamelijk ZIJ, want moeilijk is het geweest voor haar, ik ben zo trots op mijn meissie!

Ze woont nu in een beschermde omgeving met 24 uurs begeleiding en dat is maar goed ook haha, 20 kids met autisme op een kluitje, ga er maar aan staan.

Ze heeft hiervoor in een trainingshuis gewoond, meer vrijheid, dus meer de mogelijkheid, om zelfstandig te worden, maar dat liep na een half jaartje al fout.
Hun bleven volhouden dat ze dat makkelijk aankon, ik bleef zeggen van niet.
Ja maar ze kan toch zelfstandig stofzuigen en voor haar eten zorgen werd er gezegd, mijn mond viel open..

We hebben zo vreselijk vaak aan de bel getrokken, maar nope, het ging goed vonden ze.
We kregen op een vrijdagmorgen een telefoontje van de begeleiding, of ik het signalement van haar extra goed kon omschrijven en doorgeven voor op de politie telex............
Mijn hart zat in mijn keel, wat bleek, ze was 2 dagen (!) tevoren s'nachts weggegaan, niemand had het gemerkt...
Achteraf bleek ze een briefje te hebben achter gelaten bij een van de begeleiders, dat ze naar een vriend was.
Maar die begeleider had nix doorgegeven bij het wisselen van de wacht!

Na heel veel bellen naar haar, belde ze eindelijk die middag terug, mam, niet ongerust zijn, maar ik heb een migraine aanval gehad, heb heel de dag geslapen, daarom zie ik nu pas dat je hebt gebeld, wat is er???
Toen ze hoorde hoe het was gegaan flipte ze en wij erbij!
Toen heb ik voet bij stuk gehouden, ze zat daar niet goed, te veel vrijheid en s'nachts geen begeleiding.
Maar nee de begeleiders vonden dat ze misschien wel MINDER begeleiding nodig had, want daar ging ze toch maar dwars tegenin!

We werden naar een ander huis gestuurd, om eens een kijkje te nemen....
We kwamen binnen in dat huis, daar zat een man van halfweg 30 met zijn hoofd tussen zijn knieën op en neer te wiebelen, zo stoned als een garnaal.
Het waren allemaal gewone huizen, waarvan 3 mensen ieder een paar kamers hadden voor zichzelf, jongste zou boven komen, naast de wiebelende man.......
Het huis zag eruit of dat er een bom was ontploft, kapotte muren, vloeren, gordijnen enz.

Ik voelde me heel stil worden van binnen volgens blaadje een "veeg" teken aan de wand.
We liepen naar buiten om in het gebouw aan de overkant een praatje te gaan maken met de begeleiding, die op dat moment net aan kwam scheuren met de auto, want ja hey, begeleiding was er niet altijd he, we gingen zitten, mijn ma was er ook bij en ze stelde zich voor en vroegen of we vragen hadden??
Nouuuuuuu, die had ik idd. ja, ik vroeg haar, zitten hier ook mensen ( leeftijd was daar tussen de 34 en 5 die regelmatig drugs gebruiken?
Nou kijk mevrouw, het zit namelijk zo, ik zei hou maar op!

Ze zei, ja ik mag geen gegevens van cliënten vrijgeven, waarop ik zei, welnee joh, doe je ook niet, dat doen ze zelf wel he.
Na lang zwijgen zei ze schuchter, oke er zitten hier ook mensen die onder behandeling van de NOVADIC zijn, en daar zou ik mijn jongste tussen moeten zetten met haar 19 jaar die zin had in al die vrijheid?
Ik zag heel onze moeizame opvoeding al in het water donderen!!
We zijn opgestaan en vertrokken.

De week erna hadden we een gesprek met de doorverwijzers naar het huis, deze keer was het niet mijn jongste die flipte, maar ik!
Mijn ma barstte in huilen uit en vroeg aan die hoofdakela, hebt u zelf kinderen en kleinkinderen?
Antwoord was ja, nou zei mijn moeder, hoe hebt u dan in hemelsnaam mijn kleindochter daar naartoe kunnen willen sturen??
Ze gaf toe, dat ze het hele huis nog nooit gezien had en een week later kregen we te horen, dat het huis van de lijst met doorverwijzing was geschrapt!

Nu woont ze dus in een heel ander kaliber huis, een huis waarvoor ze al jaren ingeschreven stond vóórdat het trainingshuis op de proppen kwam, maar omdat het een nieuw op te starten project was dat trainingshuis en volgens de hulpverlening perfect voor haar zou zijn, zijn we daarin meegegaan.
Daarmee verdween ze dus van de wachtlijst van het eerder huis (bleek later pas).
We hebben voet bij stuk gehouden, en ze is na een paar maanden wachten en zéér veel gezeur van mijn kant (bijnaam pitbull)daar kunnen komen wonen!!

Nou moet ik zeggen, dat blaadje een erg positieve invloed heeft gehad op haar, door zijn eigen autisme, begreep hij haar als geen ander.
Als ze zich angstig of onzeker voelde, was vooral hij degene die haar kon helpen, vooral omdat hij door zijn eigen autisme heel straight to the point is.
Ik vond het soms heel moeilijk, om mijn eigen emoties uit te schakelen, maar dat hebben ze wel nodig op dat moment!

Wij hebben er ook nooit een punt naar de buitenwereld van gemaakt dat ze een "stoornis" had, ook niet van die van blaadje.
We hebben altijd gezegd, ja en, je hebt autisme, iedereen heeft wel wat, dit vooral om haar niet in een uitzonderingspositie te plaatsen, wat je toch nog wel eens ziet gebeuren.
Hoe sneller ze het zelf kunnen accepteren, hoe makkelijker dat het word.

Ook maakten we er hier grappen over (dochter en blaadje zelf ook) dan zaten we aan tafel te eten en ging het ergens over, hoorde ik jongste zeggen, mam niet mee bemoeien, heb jij toch geen verstand van hahahaha....

Bij een vriend van haar thuis, ging het soms anders, ook die vriend had een vader, die niet zijn "echte" vader was.
Als hij dan zijn zin niet kreeg en die pa wilde ingrijpen dan zei die moeder wel eens tegen haar man, het is MIJN kind en ik wil het zo.

Dat probeerde jongste hier soms ook, als ze haar zin niet kreeg zei ze, ja maar jij bent niet mijn echte vader.....
Dan zei ik o nee?
Waarom zou hij niet mogen ingrijpen meidje, hij is degene die zorgt dat je te eten hebt, hij is degene die zorgt dat je het goed hebt.....hij is degene die er altijd voor je is, is dat geen echte vader????????
Dan werd ze boos en liep naar boven, om een uurtje later naar beneden te komen en te zeggen, ik zit ergens mee, ik heb lelijk gedaan tegen je, terwijl ik heel veel van je houd en ik meende het niet, sorry!

Ze weet dat blaadje lichamelijk contact buiten mij om moeilijk vind (een knuffel of een aanraking) en dan zei ze tegen hem, ik wéét hoe moeilijk je dat vind en toch geef je mij een knuffel en hou je me vast als ik het moeilijk heb, dus wéét ik dat je van me houdt!

Die moeder van dat vriendje vroeg me eens, vind je het niet moeilijk, dat je vriend zo maar ingrijpt als het uit de hand dreigt te lopen?
Zij vertelde me, dat ze dat zo moeilijk vond, ook tegen haar zei ik, je vriend werkt, onderhoud jullie, geeft je kind wat het nodig heeft en niet alleen op financieel gebied, vind jij het dan niet moeilijk om hem verder buiten de opvoeding te houden, om hem geen echte vader te laten zijn????

En nou niet dat ik de wijsheid in pacht heb, ik heb veel fouten gemaakt, wij allemaal, maar als je je best doet (of denkt te doen) dan kom je een heel eind.

Ik wil alle ouders van autistische kinderen dan ook meegeven, wat de hulpverlening dan ook zegt,het is JOUW kind en JIJ weet het beste hoe hij/zij zich voelt, aankan en kan verwerken, luister naar je hart!
En tegen alle autistische mensen zelf zou ik willen zeggen: JIJ BENT NIET MINDER DAN EEN ANDER, NOOIT OF TE NIMMER, JE BENT GOED ZOALS JE BENT!!!!!

Dag 72, 15 augustus 2012

0
0
Wel, we liggen d'r. ETA (Estimated Time of Arrival) op zes uur 's ochtends gesteld. Eerder heeft toch geen zin, hoewel in de gegevens staat dat er 24 uur per dag beloodsing is, komt het in de praktijk op neer dat de plaatselijke bevolking 's nachts gewoon ligt te knorren. Kom je eerder aan dan kun je alsnog wachten. Toen ik om vier uur van de 2e stuurman overnam zei deze dan ook dat de loods pas om zeven uur kwam. Als ze dat de dag ervoor gezegd hadden, dan hadden wat eerder kunnen terugnemen. Nu heb ik een wat ruimere bocht gemaakt om op zeven uur op het loodsstation te zijn. In praktisch opzicht kan het beter zijn toch nog een beetje stuurvaart te houden.
Zeven uur kwam inderdaad de loods naar buiten, en om zeven uur stapte hij aan boord. Naar binnen, en vastgeknoopt. En waar ik ban voor was gebeurde niet. De heren autoriteiten kwamen uiteraard aan boord en verlieten het schip met een paar sloffen sigaretten in de tas en een doos cola op de nek, maar het enige dat geïnspecteerd werd was de inhoud van de koelkast van de ouwe (kapitein). Dat viel dus honderd procent mee.
De lossing was uiteraard volledig ongeorganiseerd. Dat begon overigens gisteren al. We hebben bovenop containers staan, in het tussendek 2200 ton spoorrails met daar bovenop wat kistjes. In een ander gedeelte staan vier zware machines (130 ton per stuk) en nog wat kistjes, in het derde gedeelte wat meer kistjes, en onderin nog meer kistjes. Dat zijn overigens best grote jongens, niet bijzonder zwaar, een tonnetje of tien, maar wel omvangrijk. Kwamen ze dus met de wens om eerst de spoorrails eruit te halen. Ze hadden des eventjes niet op het stuwplan gekeken. Normaal doe je dat dus ruim van te voren. Hier niet. Dus heeft de kapitein er maar een telefoontje aan gewaagd: weet je wel waar je mee bezig bent? Oh, sorry, helemaal overheen gekeken.
Dus de stuwadoor die aan boord kwam om de boel te lossen wist ook nergens van. Nou is dat niet ongebruikelijk. Dus: hoeveel ploegen heb je? Één. da's makkelijk. Pluk eerst die containers er maar af, en dan zien we wel verder. Nee, nee, we moeten zo gauw mogelijk die rails eruit. Dan moeten toch eerst die containers eraf. Waar zitten die rails dan? Onder de containers, slimpie, hier heb je een stuwplan. Oké, dan halen we eerst de containers van boven de rails weg. Lijkt me niet zo slim. De ruimen gaan naar voren en naar achteren open, dus om ruim twee te lossen, moeten eerst alle containers van het luik van twee weg.
Nog wat discussies later werd dus eerst luik twee vrijgemaakt, en de kistjes eruit getrokken. Toen was het etenstijd. 94% van de plaatselijke bevolking is moslim, dus moet er na zonsondergang wel gegeten worden, anders vallen ze van de graat. Uiteindelijk een productie van lik me vessie, maar ja, ze willen die spullen toch in Dakar hebben. En dan zullen ze zich wel aan Dakar moeten aanpassen. Volgens de opperstuwadoor gaat het lossen van de rails minstens twee dagen duren. Dan de kistjes, zeker één dag, als ik zo naar de manier van werken kijk. Dan moeten we naar een andere kaai voor de machines. Dat zal al met al ook een dag duren, ben ik bang.
De baas zal er niet vrolijk van worden, maar voor mij zit het er na vier maanden weer op. Na Savannah nog een maandje, en dan gaat het weer op huis aan.

Top 5 van: 15-08-2012

Yeehaw!

0
0


One, Two, Three O'clock, Four O'clock rock,
Five, Six, Seven O'clock, Eight O'clock rock.
Nine, Ten, Eleven O'clock, Twelve O'clock rock,
We're gonna rock around the clock tonight.

Put your glad rags on and join me hon',
We'll have some fun when the clock strikes one.

CHORUS:
We're gonna rock around the clock tonight,
We're gonna rock, rock, rock, 'till broad daylight,
We're gonna rock around the clock tonight.

When the clock strikes two, three and four,
If the band slows down we'll yell for more.

CHORUS:

When the chimes ring five, six, and seven,
We'll be right in seventh heaven.

CHORUS:

When it's eight, nine, ten, eleven too,
I'll be goin' strong and so will you.

CHORUS:

When the clock stikes twelve we'll cool off then,
Start rockin' 'round the clock again.

CHORUS:

bouwertje met thamishan

0
0
1 heb je zin in dit interview?
Jahoor, ik heb me er al een paar dagen op zitten verheugen. Ik heb er zelfs over gedroomd =3

2 hoe kom je aan je wmr naam?
Mijn WMR-naam is mijn echte naam =3 Dus het was niet zo moeilijk om te verzinnen. Bij websites zoals WMR en forums gebruik ik altijd mijn echte naam. Maar bij Youtube en andere sites heet ik ThePrayingMantisGuy of ThePrayingMantisMan

3 met wie zou je op een onbewoond eiland willen zitten?
Uhhmmm, met wie niet Ik zou er met iedereen willen zitten die niet zit te zeuren =3

4 favo vakantieland?
Ik ben tot nu toe niet verder geweest dat Frankrijk, maar ik al heel lang heel graag naar AustraliëDaar kan ik een beetje rondneuzen in de natuur =3

5 heb je een baard?
Nou, als ik me niet elke ochtend zou scheren, dan wel Maar ik ben 15, dus als je als 15 jarige met een baard rond gaat lopen, is dat nogal raar

6 hoe ben je op wmr gekomen??
Een vriend had het altijd over WMR. Hij is zelf geen lid(geen idee waarom niet) maar hij volgt het wel.

7 hoe doen sprinkhanen het
Je bedoeld hoe doen bidsprinkhanen 'het'?
Nou, je zet het mannetje achter het vrouwtje. Als hij haar opmerkt, gaat hij trillen. Als hij uitgetrilt is, springt hij op de rug van het vrouwtje. Dan probeert hij niet opgegeten te worden door het vrouwtje. Direct daarna koppelt hij zijn achterlijf aan het hare. Dan wordt het spermatofoor overgedragen, dat duurt een paar uur. Het mannetje blijft dan nog extra lang op het vrouwtje zitten om concurrentie af te schrikken.

8 wat vond je van dit bouwertje?
Ik vond het erg leuk om aan het bouwertje mee te werken

9wil je nog iets zeggen tegen de wmr'ers?
Uhmmm, Tja, uhhh Ik hoop dat jullie hier iets aan gehad hebben =3 Oh, trouwens dit is mijn favoriete niet-emoticon smiley: =3


Dag 73, 16 augustus 2012

0
0
De eerste dag binnen. Het schiet allemaal op als een luis in een teerton. Volgens één van de supervisors doen we op een goede dag 600 ton rails. We hebben 2200 ton bij ons, dus alleen voor de rails zijn we al zowat drie dagen bezig. Dan moet de rest van de kistjes en niet vergeten de zware stukken er ook nog uit. Ik moet er verdorie nog over gaan nadenken hoe ik m'n matrozen aan de slag houd. Normaal in de haven lopen ze als een gek ventje heen en weer om de lossing bij te houden: pontonnetjes gooien, ruimpje vegen, trosjes doorhalen etc. etc. De twee vakantiewerkers heb ik in ieder geval onder de pannen. Die zijn met z'n tweetjes druk doende de positioners te overhalen. De positioners zijn scheve stukken ijzer op het luikhoofd die er voor zorgen dat het luik op de juiste plek komt te liggen. Die dingen staan in een V-vorm, en op het luik zit een keg die daar precies tussenvalt. Kan geen kant meer op, en dat is de bedoeling ook, want voor een goede afdichting moeten ze op de centimeter nauwkeurig op de plek liggen. Dat is nodig omdat de luikenafdichting bestaat uit rubbers, die precies voldoende sterk ingedrukt moeten worden. Tolerantie 12 mm. Zo'n positioner bestaat uit een vast en een los deel. Dat losse deel slijt en moet zo af en toe vervangen worden. Om dat te kunnen doen moeten de bouten waarmee het losse deel vastzit los kunnen. Bij de nieuwbouw is er uiteraard geen vet op de schroefdraad aangebracht, en daarna zijn ze vergeten. Tot vandaag.
De bootsman zorgt voor de matrozen, ik hoef alleen maar te informeren en met een ernstig gezicht (best moeilijk) m'n toestemming te geven. Voorlopig zijn ze bezig met de arm van kraan twee. Die was in Antwerpen beschadigd tijdens het inrijgen van de nieuwe draad. Bovendien was hij in Rauma maar gedeeltelijk afgekomen. Afmaken en de plekjes bijwerken, en dan kan hij er weer een tijdje tegen. Nu nog een manier verzinnen om de arm van drie te doen, en dan hebben we ze alle drie gehad. Maar hier in Dakar blijft dat kreng in bedrijf en dat is lastig schilderen.
Tijdens komende reis moeten de draden weer eens gevet worden en erachteraan kunnen ze mooi de kraanhuizen schoonmaken. Hopen maar dat het weer een beetje geschikt is daarvoor. Verder zijn er nog de nodige stoppertjes weg te halen. Dat kost ook weer een paar dagen. Maar daarvoor hebben we de tijd tot aan Savannah, begin september.

headset

0
0
kapoet microfoon heefth et na een jaar intentsief gebruik begeven
ach
was 30 euro en was het meer dan dat waard
ach tijd voor een nieuwe

Eredivisie speel ronde 2

Top 5 van: 16-08-2012

Zomerse perikelen

0
0
En opgefokte buren.. Al sinds een tijdje weer vieren de buren ramadan, dat is allemaal leuk en aardig, maar ook weer niet. Dat iemand zich op de dag uithongert om in de nacht zich vol te stoppen is mij prima. Maar alstublieft, val geen mensen lastig in het holst van de nacht met geschreeuw wat praten wordt genoemd.

bidsprinkhanen paring

0
0
Hellow =3

Aangezien jullie zo geïnteresseerd waren in parende bidsprinkhanen, heb ik een kwartier geleden even foto's gemaakt van het 3e vrouwtje
So here ya go:

Ik hoop dat jullie het 'leuk' vinden
Browsing All 18691 Browse Latest View Live