Quantcast
Channel: WaarMaarRaar.nl - RSS-feed van alle WMR blogs
Browsing All 18691 Browse Latest View Live
Mark channel Not-Safe-For-Work? cancel confirm NSFW Votes: (0 votes)
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel.
0

Top 5 van: 07-07-2012

onze hond

0
0
Mijn huisgenoten zijn heel druk in de tuin bezig geweest.En het is al een plaatje.
Maar 1 wou een betonnen muur gaan spuiten.
Hij pakt de spuitbus en van uit het niets stormde 1 van onze honden naar hem toe en had hem in zijn arm beet.
Die hond kan het echt niet hebben als je met een spuitbus loopt.
Wij vermoeden dat een huisgenoot die al een hele tijd weg is, lief en aardig deed tegen de honden als we er waren en als wij weg waren dat die ze zat te sarren.
Gelukkig zien we die niet meer, want als we die wel mochten tegenkomen dan is stora en huisgenoten niet echt vriendelijk.
Van de beesten blijf je af.
Er woont hier ook een kattenhater in het blok. Maar wie weten we nog niet.
Want we kregen een brief in de bus van een buurvrouw, dat er in anderhalf jaar tijd al 5 katten zijn verdwenen uit de grote binnentuin.
2 zijn teruggevonden. 1 dood en een ander met een gebroken poot.
Ook wij zijn 3 katten kwijt.

jippie vakantie +info bouwertje

0
0
Ik heb vakantie en verruil mijn interviewpet voor mijn schipperspet.
Dus in de vakantie zijn er geen bouwertjes. maar als ik online kom kunnen jullie mijn avonturen op het water lezen.

Wonder Hortensia

0
0


Is die mooi of niet heel veel kleuren aan één plant. Hoe dat kan ????

Cyanide amp; Happiness

Vakantie: Aankomst

0
0
Hallo aardlingen, vanuit het zonnige (en zeer warme) Frankrijk

Zoo, gisteren een lange dag gehad, om 02.00 uur opstaan, en om 19.4x uur aangekomen

Vandaag dus een lekker lui dagje

.

Zoals jullie ongetwijfeld gemerkt hebben, heb ik hier internet
Daar is dan ook gelijk álles mee gezegd

Momenteel bezig met de spelcomputer van mijn moeder aan te sluiten op 't internet, tot nu toe weinig succes

Samenvatting van bovengenoemde:

Stap 1: Zoek Acces point (check)
Stap 2: Test connectie (Dit kan niet, omdat eerst in de browser toegang moet worden verleend)
Stap 3: Download en open de User's Agreement (Zie stap 2)
Stap 4: Open het Internet (Zie stap 2)

Dus
Dat gaat 'm helaas niet worden

.

Ik schrijf binnenkort nog wel eens een blog
Toodles

Dag 31, 5 juli 2012

0
0
Gisteravond aangekomen, helemaal volgens de planning rond een uur of acht 's avonds. We werden opgewacht door een ventje in een auto, die een handtekening eiste onder de "Security Declaration". Dat moest door de "Ship's Security Officer" gebeuren, hier de kapitein. Maar omdat meneer te lui was om z'n dikke reet uit de auto te hijsen (nou moet ik toegeven dat ik zijn omvang slecht kon beoordelen, juist omdat hij z'n auto niet uitkwam) eiste mijnheer dat de kapitein mij autoriseerde, op een wijze zodat hij het kon horen, om dit document te ondertekenen. Kapitein zei dat hij onderweg was naar de gangway, maar dat duurde te lang. De loods was bij hem in de auto gestapt en die wilde hij eerst wegbrengen. Kwartiertje later was hij terug en mocht de kapitein dit gewichtig document ondertekenen. Welcome to America. Voor de rest geen hond. Geen agent, douane, immigratie, niets. Vierde juli, iedereen heeft vrij. Zonder inklaring mag er niemand aan of van boord, dus moest ik de lasploeg, die al stond te trappelen om de lading los te sjorren, wegsturen. Twee man in de wacht voor het geval dat de autoriteiten toch nog zouden komen en toch maar knorren (nou ja, eerst een biertje op de goede aankomst).
Volgende ochtend (vandaag dus) kwam om kwart over zes de agent aankakken. Autoriteiten???? Die komen helemaal niet! Je komt vanuit Palm Beach, Florida, en daar is de inklaring al gedaan. Als die agent ons dat de avond tevoren had verteld hadden we een stuk rustiger geslapen / biertje gedaan.
Dus als een gek de kranen opgezet, luik twee open gemaakt, want om zeven uur staan de stuwadoors op de gangway. Het schip mag nooit de reden zijn van een vertraging, dat kost duiten. Lassers waren ook weer van de partij, die begonnen met de lading, die in het ruim was vastgelast, los te branden, de stuwadoor begon met het lossen van de containers aan dek. Stuwadoor ging door tot 6 uur 's avonds, en de lassers bleven aan de gang tot half tien. Ik benijd die jongens niet: van zeven tot half tien in de brandende zon met gas en zuurstof op een stalen dek zitten te branden. Werktijden van 16 uur per dag.
Werktijden van zeven tot zes zijn uniek in Amerika. Meestal plakken ze er nog een avondploeg bij, en vaak werken ze klokje rond, dus we hadden het rustig. Maar 12 uur per dag, eigenlijk een beetje meer omdat je na einde lossing nog moet voorbereiden voor de volgende dag. Meestal waren we tegen achten klaar.
Verder kwamen er een nieuwe kapitein, tweede en derde stuurman en een matroos aan boord. Weer wat nieuwe gezichten en verhalen er bij. Het is altijd gek hoe snel zo'n nieuwe bemanning ingewerkt is. Na een paar dagen ben je de oude ploeg zowat vergeten, en is het alsof je de nieuwe mensen al maanden kent.

Dag 32, 6 juli 2012

0
0
Weer om zeven uur beginnen, zowel de stuwadoor als de lassers voor hun dagje van 16 uren. Wij mogen dat niet eens, onze werktijden zijn beperkt tot 14 uur per dag. Nog zwaar genoeg. Het leuke is overigens de controle op die werktijden. Ik ben de opdrachtgever (in naam van de kapitein) en moet tegelijkertijd het bewijs bijhouden dat de mensen niet teveel uren maken. Dat bewijs kan weer door een veelheid van instanties gecontroleerd worden. Dus als ik zou willen zwendelen, niets is makkelijker.
Maar de lossing ging vlot, tot na de lunchpauze. De stuwadoors gingen het ruim weer in via een ruimladder (gebouwd volgens de Australische stuwadoorswet, de strengste ter wereld), één van die jongens glijdt uit en dondert een paar meter naar beneden. Menselijkerwijs kan dat niet gebeuren, maar daar heeft de zwaartekracht geen boodschap aan. Tussen ons gezegd en gezwegen, hij had een bekertje drinken in de hand, en heeft zich daardoor niet goed vastgehouden. Maar dat kan ik niet bewijzen, want ik was er niet bij. De man die na hem kwam heeft direct 911 gebeld, en tellen later kwam de tatuut er al aan. Ik ben verantwoordelijk officier, en ik was net bezig om met de mensen proviand aan boord te dragen. Wist nog nergens van.
De man hebben ze een kraag omgelegd, zover mogelijk rechtuit getrokken en via de ruimdeur op een stretcher gelegd. Ingepikt met de kraan en naar de wal gedraaid. Ze dachten in eerste instantie aan een gebroken been, maar de man was bij bewustzijn, en als je op die manier gemanipuleerd wordt dan gilt iemand met een gebroken poot huizenhoog. Ik denk dus dat het wel meevalt.
De lossing ging daarna gewoon door, alleen trager, omdat ze een man kwijt waren. Natuurlijk naderhand met die stuwadoors in het ruim gesproken, en die zeiden ook: Als je zo stom bent om van zo'n ladder af te donderen, dan verdien je eigenlijk niet beter. Volgens hun vallen er regelmatig gewonden, maar dat is dan meest door draadbreuk of een andere mechanische oorzaak.
Ongevallen rapport opgemaakt, en de juridische afdeling van de rederij ingelicht. In Amerika moet je altijd bedacht zijn op de meest idiote juridische gevolgen. Meestal komt van dat soort claims niets terecht, maar het kost wel veel aan advocaatkosten. Gestopt om zes uur, en de lassers gingen weer door tot kort voor tienen.

Dag 33, 7 juni 2012

0
0
Weer om zeven uur beginnen. De laatste loodjes van de lossing. Omdat die het zwaarst zijn, 73 ton, krijgt het schip als zo'n ding (nacelle) buitenboord gedraaid wordt een helling. Die mag niet meer worden dan 3 graden, anders gaan de kranen moeilijk doen. De stuwadoors aan de wal maakt dat allemaal geen moer uit en manoeuvreren de trailer zoals voor hen het makkelijkst is, en dat is een flink eind van het schip. Dat scheelt weer een extra bochtje maken. Dat is dus weer met enige regelmaat naar die jongens toestappen en zeggen dat die trailer toch echt dichterbij moet. Hoe dichterbij, hoe veiliger. Daar zijn ze het meest gevoelig voor, en het is nog waar ook. Je wilt niet dat zo'n kraan bij de fundatie afbreekt met een 73 tons hijs erin. Natuurlijk loopt het zo'n vaart niet, maar de beveiligingen zijn er niet voor niets. Die helling wordt wel steeds groter, want hoe meer er van onderuit gelost wordt, hoe slechter de stabiliteit wordt. Het blijft voldoende, ook al omdat we extra ballast gezet hebben.
Als de stukken zwaarder zijn, en de helling wordt te groot, dan moeten we tijdens het overdraaien en neerzetten ballast gaan verpompen. Daar zijn hele mooie systemen voor, maar die hebben wij niet aan boord, dus doen wij het volgens de JBF methode (JanBoerenFluitjes). Je laat de kraan zakken tot een paar centimeter boven de kaai, en gaat dan ballast pompen. Omdat het schip scheef komt gaat de top van de kraan naar beneden en zet op die manier de hijs op de kaai. Op een gegeven moment komt er slack in de draden en kan de boel worden losgemaakt.
Nu was dat niet nodig, stabiliteit bleef voldoende en de lasten waren niet extreem zwaar (voor de afmetingen van het schip).
Het lossen was klaar om vier uur 's middags. De stuwadoors kwamen nog langs (allemaal) om een handje te geven, bedanken voor de goede samenwerking en goede reis. Ik stond versteld: meestal weten die jongens niet hou gauw ze van boord moeten komen. Moeten toch op de één of andere manier een goede indruk gemaakt hebben.
De lassers gingen door. Omdat er nog een gigantische hoeveelheid te branden en slijpen was heb ik de matrozen, de derde stuurman, een poetser en de derde machinist ook laten meehelpen. Klokje rond, want we wisten nog niet wat de volgende reis zou worden. Voor hetzelfde geld moet je bulk laden in Baumont of Port Arthur, en daar ben je voordat de hoofdmotor warmgedraaid is (beetje overdreven, de hoofdmotor wordt via koelwaterverwarming altijd op temperatuur gehouden).

Laatste 4 uitslagen Tour de France

Maandagochtend blog

Top 5 van: 08-07-2012

sjacherijnig

0
0
voor iedereen die een beetje sjacherijnig is of en slechte start van de week heeft.
Bekijk dit oude blog dan maar eens.
Wedden dat er minimaal een big smile op je gezicht staat

The cutest thing ever

bouwertje met dreamerTje

0
0
1 heb je zin in dit interview?
Ja hoor

2 hoe kom je aan je wmr naam?
Mijn naam dateert alweer van bijna 6 jaar geleden. Ik weet niet meer zo goed waarom. Ik vond dat ik altijd veel aan het dagdromen was en zo op DreamerTje uit kwam (met een leuke twist door die T).

3 met wie zou je op een onbewoond eiland willen zitten?
Met Joey Ook al maken we onszelf soms helemaal gek en worden we helemaal gek van elkaar, het komt altijd weer goed. Zijn humor en zijn geduld zijn de dingen die ik nooit zou willen missen En daarnaast natuurlijk nog veel meer, maar dat ga ik niet met jullie delen

4 favo vakantieland?
Ik heb niet echt een favoriet vakantieland. Door mijn vliegangst en claustrofobie durf ik niet te vliegen. Voor zover ben ik in Griekenland geweest en dat was wel mooi Maar ik wil nog naar zoveel landen toe, alleen staan m'n angsten mij een beetje in de weg

5 leukste moment ooit?
Jeetje Dat is wel een vraag waar ik even over moet nadenken hoor. Leukste moment ooit, hmmmm *denkpoppetje*

Ik heb eigenlijk zoveel leuke momenten mee gemaakt dat ik niet kan kiezen! Zo heb ik het nu echt ontzettend naar mijn zin met al mijn vrienden van m'n studentenvereniging en maak ik daar heel veel leuks mee.

Met Joey maak ik natuurlijk heel veel leuks mee

Kan niet echt kiezen eigenlijk

6 favo website?
Mijnkookkriebels.nl Begin ik na de zomervakantie mee! Maar daarnaast ook Facebook en Nu.nl Ik kom eigenlijk niet meer zo vaak op WMR

Tip: Postcrossing.com

7 waar droom je over?
Om mijn studie goed af te ronden en een juf te worden die iedereen over 20 jaar nog herinnert! Dan heb je het goed gedaan

8 wat vond je van dit interview?
Leuk om te doen!

9wil je nog iets zeggen tegen de wmr'ers?
Heb nooit te hoge verwachtingen. Zo kun je alleen maar eerder teleurgesteld raken. ©Irene

Mazzel

Top 5 van: 09-07-2012

Supersnelle blog

met spoed gezocht

0
0
iemand die een half uur de tijd heeft voor het invullen van het bouwertje voor vanavond of morgen.

Hallo!

0
0
Hallo allemaal,

Sinds een paar dagen ben ik lid van WMR.
Dus dit is dan ook gelijk mijn aller eerste blog.
Heb ook al geprobeerd een grappig plaatje te verwerken in deze blog...maar helaas.
Het plaatje doet het niet
Volgende keer beter.

Daaag!!

Iets over mezelf...

0
0
Hallo allemaal!
Hier weer een nieuwe blog
In deze blog vertel ik iets meer over mezelf.

Ik ben blond (af en toe ook terug te zien in mijn oh zo handige acties haha)
Heb twee katten die echt super lief zijn!
Ik heb al een aantal jaren een vriend die aan MX doet sinds hij 3 jaar oud was.

Verder weet ik niet veel over mezelf te zeggen eigenlijk.

Groetjes
Browsing All 18691 Browse Latest View Live