Quantcast
Channel: WaarMaarRaar.nl - RSS-feed van alle WMR blogs
Browsing All 18691 Browse Latest View Live
Mark channel Not-Safe-For-Work? cancel confirm NSFW Votes: (0 votes)
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel.
0

Loverboyslachtoffers dom en naief?

0
0
Gisteravond het programma van de EO bekeken. De thema-avond over loverboys. Samen met ruim 500.000 mensen heb ik het programma gekeken. En kan ik als slachtoffer van een loverboy alleen maar zeggen, dat de EO een prima programma heeft neergezet. Toch merkte ik, ook aan de reacties op Twitters hashtag #loverboys dat het heel moeilijk is om slachtoffers niet neer te zetten als domme meiden, die er zelf voor kiezen. Want deze mening blijven veel mensen toebedeeld na het zien van het programma. En dat is het stukje waar ik me iedere keer als er een programma over loverboys op tv is ontzettend aan irriteer.

Jarenlang heb ik gevangen gezeten in een web van macht, geweld, mishandeling, bedreiging, psychische spelletjes, leugens, dwang en prostitutie. Heel veel moeite, zeven vluchtpogingen, en tot de dag van vandaag bedreigd worden, buiten achterom kijken of ze me niet gevonden hebben, als de voordeur bel gaat, eerst dubbelchecken of het wel vertrouwd is. 's Nachts badend in het zweet wakker worden. Mezelf afvragen hoe mijn leven was geweest als ik hem niet was tegengekomen. Kijkend naar mijn dochter en me afvragend in hoeverre haar toekomst veilig zal zijn. Denkend aan mijn ouders en zusje, die nog iedere dag geconfronteerd worden met de angst of er iemand bij ze aan de deur zal komen, om mij te zoeken. Dus tot de dag van vandaag nog iedere dag worden beïnvloed door deze man, die met zijn geldzucht al zoveel kapot heeft gemaakt in mijn leven.

Frustrerend is het dan, om te zien, dat mensen, bij het horen van de zin: Misschien was ik naief, zoals Anouk uitte, in het programma, zo makkelijk kunnen zeggen: “Nou? Ze kiest er toch zelf voor?” Want met die reaktie blijkt dan maar weer, dat er ook nog veel mensen in Nederland zijn, die me dat wat ik nu moet doormaken in mijn leven, blijkbaar gunnen, want je koos er toch zelf voor? Had je maar niet zo naief moeten zijn? Mensen die dit denken, kan ik alleen maar zeggen: Wat ben ik blij voor jullie, dat jullie nog nooit van dichtbij zoiets heftigs hebben hoeven meemaken!

Een loverboy en de gevolgen daarvan dat gun je niemand! En er is geen meisje in de wereld die vrijwillig de keus maakt om haar leven te verpesten. De loverboy daar en tegen wel.

Moedwillig zoekt hij zijn slachtoffers. En moedwillig draait hij de situatie zo dat een meisje, zelfs als ze zelf ja zegt, eigenlijk geen keus heeft gehad. Misschien is dat heel moeilijk voor te stellen als je het zelf nog nooit mee hebt gemaakt. En zelfs de meeste meisjes die dit meemaken geven zichzelf jarenlang de schuld omdat ze zelf ja zeiden, vooral omdat de maatschappij hierover zo klakkeloos een vooroordeel velt.

En aan die mensen is deze blog gericht. Ok, ze heeft ja gezegd. Dom.. Ja misschien wel.. Heb jij nooit op iets ja gezegd, waarvan je achteraf dacht: nee, zo had ik dat niet bedoeld?! Precies.. Zo makkelijk bega je die fout. Alleen kun je dat wel roepen als slachtoffer van een loverboy.. Dat zo had ik het niet bedoeld! Alleen word er dan al totaal niet meer naar je geluisterd en wordt je met grof geweld, intimidatie, bedreigingen, psychische spelletjes en chantage op de plek gehouden waar je zelf allang niet meer vrijwillig bent.

En dat is nou juist waar de programma's rondom loverboys voor willen waarschuwen. Loverboys herken je pas, als het te laat is! En zie er dan nog maar eens uit te komen! Daarnaast vraag ik me af om mensen echt zo hard kunnen zijn, of dat ze zo kortzichtig zijn om te kunnen denken. Nou? Ze is zelf zo dom geweest, dus is haar eigen schuld. Want ondanks dat slachtoffers van Loverboys dan de domme fout maken verliefd te worden(heel normaal iets dat verliefd worden???), of zoals in mijn geval, door een heleboel geweld en intimidatie in een hoek laat drukken, is het dan maar hun eigen schuld dat ze voor de rest van hun leven kapot gemaakt worden?

Geeft bovenstaande gegevens een loverboy echt het recht deze meisjes te slaan, te schoppen, te bedreigen met vuurwapens, te verkrachten, en ze pas te laten gaan wanneer een loverboy het uitkomt? Want dat is wat door mijn hoofd gaat, als mensen zo kortzichtig durven te beweren dat loverboy-slachtoffers dom zijn of dat het hun eigen schuld zou zijn.

De enige boodschap die ik voor deze mensen heb is: Ik ben blij te merken dat met alle vooroordelen, je blijkbaar nog nooit een loverboy te werk hebt zien gaan!

Maar geloof me, ook in jou omgeving houden ze zich op! Doe je ogen open! Kijk om je heen! Wees alert! Want ook jou kan het overkomen! Juist met die houding van het is hun eigen schuld! Want dan zou het jou dus nooit kunnen overkomen! En om die gedachtengang kan ik dan alleen maar lachen! Want dat heb ik 8 jaar lang gedacht! Terwijl ik onderdrukt, uitgebuit, mishandeld, bedreigd en gedwongen in de prostutitie werkte! En nee ik ben niet dom!

Die gasten zijn geraffineerd en daarnaast buiten ze vrouwen met een vooropgezet plan uit. De meeste meiden die hier intrappen zijn niet dom, maar veel te goedhartig, hulpvaardig, vertrouwend, opofferend en open, en juist op deze kenmerken worden slachtoffers geselecteerd door loverboys. Echt slechte eigenschappen kun je dat toch niet noemen?

Loverboys hebben dus ook absoluut niet het recht om wie dan ook, en dan is dom of niet dom dus helemaal niet aan de orde, zo kapot te maken,voor hun leven te tekenen en zoveel gruwelijks aan te doen! En de gedachte, ze zijn dom, eigen schuld dikke bult is in deze context bijna onmenselijk te noemen!

meer lezen over mijn ervaringen?
Mijn weblog over een leven na een loverboy

Jezus. Petrus en ene José

Spookburgers

0
0

Spookburgers


Burgers ontrokken aan het zicht
die mazen in de administratie gebruiken
De gemeenschap voelt zich opgelicht
door voornamelijk financieel ontduiken


Toch is herkenbaarheid bij deze lichting
op de kermis vindt men hun huizen
Ze rijden vaak in de verkeerde richting
hoe vaak zie je ze je pad niet kruizen


Het kan ook nog onttrekking zijn
aan het groot criminele organiseren
Waar leiders witte boorden zijn
die met je vrijheid marchanderen


Of zijn het misschien virtuelen
vermomd als hobbydichters
Of bewoners van luchtkastelen
emotionele gevoelsontwrichters


Ze eten bij de King of Mac
hun bijpassende gerechten
Spookburgers zijn in trek
maar dan wel de echte ....

Opruiming

0
0
Zo! Ik heb even opruiming gehouden hier. Ben vanmorgen eerst maar eens begonnen met leren van het tentamen van morgen, totdat ik het hele boek (me samenvatting dan ) doorgewerkt had, en ik al zoiets had van: "Ja, maar dit ken ik al". Dus eerst maar eens de voorraadkast uitgemest, alles wat over de datum was weggegooid, en meteen even een lijstje gemaakt met dingen die we echt nodig hadden (zoals olijfolie, gemalen peper) voor later.

Die voorraad kast was zo leeg ( ), en weer had ik zo iets van, en nu? Dus ik heb de stoute schoenen maar aangetrokken, en heb de keuken even een grote beurt gegeven, voorraad kast had ik al gedaan, alleen enkele kastjes moeten nog maarja, je kan niet alles hebben

En tussen de bedrijven door nog even bij de AH geweest, me weer verbaast over de klant onvriendelijkheid van het personeel aldaar, alsmede het feit dat sommige dingen bij de AH alleen maar duurder worden terwijl het bij andere supermarkten wel meevalt. Mja, veel keus heb je hier niet, aangezien ik geen zin heb om verder weg te gaan met dit zeikweer dan nodig is

Nu nog even wat dingen doen voor me tentamen, en dan komt het allemaal helemaal goed

Ongemerkt je huis geveild

0
0
Even op plaatje klikken

Einde!

0
0
Net m'n examen/mondeling gehad ter afsluiting van het psychiatrie-coschap. Ging goed
Bijna 1.5 uur ( ) vragen beantwoord over medicijnen (en hun bijwerkingen, overdoseringssymptomen en interacties met andere medicijnen), richtlijnen en criteria voor psychiatrische aandoeningen Ik wist niet alles, maar genoeg om een 8 te krijgen
Dus
Alleen morgen nog een dagje op de ouderenafdeling en dan ben ik alweer klaar hier
Is hard gegaan 't was leuk hier, maar ik word toch maar geen psychiater

Gister was een vriendin van me op bezoek gekomen en ze bleef ook logeren Was gezellig

de liefde bedrijven

Toen ik geboren werd hadden ze dit kaartje

0
0
mijn ouders hielden wel van humor

Het vrijgezellenleven

0
0
Technisch gezien leid ik het niet, want ik heb een vriendin. Maar als ik Foul Bachelor Frog plaatjes zie krijg ik vaak toch een gevoel van herkenning. Te vaak misschienVan de andere kant is het wel geruststellend dat ik blijkbaar niet de enige ben

meer openhuis criminaliteit

no fly zone boven ajax

Kip met Mozzarella

0
0
Gerecht nummer 26 in 2011.

Offtopic:


Kip met mozzarella geserveerd met sla, tomaat en aardappelen.
Bereidingstijd: 45 minuten.
Aantal personen: 2.

Een gemakkelijk gerecht om te maken.
De kipfilet wordt gekruid en vervolgens omwikkeld met Spaanse Serrano ham.
Vervolgens gaat die de oven in en 10 minuten voor het einde wordt er de mozzarella erop gelegd.
De salade bestaat uit jonge bladsla met veldsla met daarover zeer dunne plakjes tomaat (ongeveer 1 millimeter dik) en bedruipt met een dressing van olijfolie, citroensap en kruiden.


Lieve oproep aan alle DE koffie drinkers

0
0
Zoals jullie nog wel weten, had ik een tijd terug een oproep voor codenummers voor uitjes ten behoeve van de kinderen die verblijven jn het opvanghuis voor tijdelijk ouderloze kinderen
net kwam de directeur van ggnet, samen met het hoofd van de opvang bij me met de vraag of ik al wist van de oudhollandseuitstapjes actie van DE
nee dat wist ik niet nu wel
ze hebben mij gevraagd of ik weer actie wil houden doe ik
ook aan jullie wil ik vragen of je de punten als je ze niet zelf gebruikt aan mij wilt opsturen
als je mij een mailtje stuurt kan je mijn adres krijgen
vast bedankt

Wiskunde A Toets

0
0
Heb vandaag dus me wiskunde a toets gemaakt, en hij ging heel erg %#$#*!@@@!! ,

Ik dacht ik ga vet scoren op de binominale verdeling want dat kan ik goed en dan komt er maar 1 kleine opdrachje die weinig punten waard is erover nja hij ging bestwel kut dus.... nu maar even leren voor gs....

Cat vs Annoying Bird

Nog 1 nachtje slapen en dan????

0
0
nog 1 nachtje slapen en dan????
DDAY

Nadenkertje

0
0
even klikken op de tekst

Pashokjes

0
0
Een dame komt een kledingzaak binnen en vraagt: "Mag ik die mooie jurk in

de etalage passen?"Zegt de verkoper: "Natuurlijk, maar we hebben ook

pashokjes hoor."

Welterusten lieve WMRers

kent u deze nog?

Browsing All 18691 Browse Latest View Live