Quantcast
Loading...
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)
Loading...

More Channels


Showcase


Channel Catalog


Loading...

Channel Description:

Rss feed van alle WaarMaarRaar.nl blogs

older | 1 | .... | 464 | 465 | (Page 466) | 467 | 468 | .... | 935 | newer

  0 0
 • 09/29/12--16:56: Wie laat wie nu uit?
 • Samen een straatje om.. Even een blokje om met Senna en ineens hoorden we een flinke knal, wat, waar, ik weet het niet, maar ze trok me zowat over de klinkers heen terug het erf op. Ik zal zo maar eens wat valeriaan in haar waterbak druppelen, wie weet wordt ze wat kalmer, de zenuwenpees..

  0 0
 • 09/29/12--20:11: Pauze
 • Gisteren echt een hele lange dag op mijn benen gestaan.
  Was blij toen ik overal mee klaar was en naar mijn bedje kon.
  En nu heb ik even pauze van het slapen

  0 0
 • 09/29/12--23:00: Top 5 van: 29-09-2012
 • 0 0

  Het blijft regenen in buien: de tijd van het jaar. Volgens de weersverwachting kan dat nog leuk worden in Owendo. Als ik de weerkaart mag geloven dat zwemmen de vissen regelrecht de wal op, als ze tenminste tegen de stroom in kunnen komen.
  Vandaag maakt het voor de jongens niet zoveel uit. Het is zaterdag, dus schoonmaakdag. Veel mensen moeten ergens een speciale dag voor hebben, en dan kan de hemel naar beneden storten, dat moet dan ook per sé gedaan worden.
  Over hemel gesproken, er zitten weer wat gaatjes in de bewolking waar zo af en toe het zonnetje doorheen piekt. Één van die dingen die we dan doen, als het zonnetje laag genoeg staat, is een kompasfout controle, oftewel een "azimut". Azimut betekent in principe de richting van een hemellichaam ten opzichte van het ware noorden. In het geval van een kompasfout controle meten we het azimut, berekenen we het en het verschil is de fout van het kompas.
  We meten met het gyrokompas, dat is het gemakkelijkst. Dat gaat met een peiltoestel. Daar zijn verschillende modellen van in omloop: de "kompas pen", het "keep en draad vizier" en het "Thompson peiltoestel".
  De kompaspen is het simpelst. Stomweg een pinnetje rechtop in het midden van het kompas. Lees af waar de schaduw valt, of als er geen schaduw is, kijk naar een sterretje of zo: kijk over het kompas en lees de roos af achter de pen. Is niet bijster nauwkeurig, maar wel simpel. Zorg er alleen voor dat je met slingerend schip niet die pen in je oog krijgt. Dat is minder prettig.
  Het keep en draad vizier is een stalen plaat die je over het kompas klemt. Aan de ene kant staat een plaat met een sleuf erin rechtovereind, aan de andere kant een raamwerk met daarin een draadje. Via een gat in de horizontale plat kun je de roos zien, al dan niet met behulp van een spiegel of prisma. Kijk door de sleuf (de keep) langs de draad naar het object en lees via het spiegeltje de roos af. Is niet moeilijk maar je moet er een beetje handigheid in hebben.
  De Thompson is het meest ingewikkeld. Ook dat beest klem je op het kompas. Het bestaat uit een kijkertje die vast gemonteerd is onder een hoek met de verticaal. Er zijn twee manieren om te meten. Voor hoge objecten kijk je regelrecht door het kijkertje naar de roos. Boven de kijker zit prisma. Draai het prisma tot je het object ziet en lees de roos af. Voor objecten vlak boven de kim kijk je eroverheen, via hetzelfde prisma-tje loer je door de kijker naar de roos. Het voordeel van de Thompson zit in de lens in de kijker. Die heeft een zodanige brandpuntsafstand dat het lijkt of de roos groter is: nauwkeuriger meten. Verder is het via een wiskundige truc te bewijzen dat de hellingfout bij hoge objecten minder wordt.
  Een kompas moet precies horizontaal liggen tijdens de meting. Peiltoestellen zijn daarom nog wel eens uitgerust met een waterpas. Voor een object op de kim maakt het weinig uit, maar met hoge objecten staat het hele fabriek scheef. En dan lees je de verkeerde peiling af. Dankzij de lens in de Thompson is die fout tot 55° beperkt. De brandpuntsafstand is zo gekozen tov de diameter van de roos dat de fout bij 27½° hoogte nul is, en bij 0 en 55° hoogte acceptabel (0,5° = de nauwkeurigheid van de peiling). Bij een keep en draad vizier loopt de fout boven de 27½° hoogte razendsnel uit de klauwen.
  Een azimut kun je op elk hemellichaam meten, zolang je de gegevens ervan hebt (declinatie en GHA). Bij voorkeur meet je op lage hoogte, zoals ik hiervoor al uitgelegd heb. We doen dat gewoonlijk bij zonsopkomst en zonsondergang, dus twee keer per dag. We berekenen dan de fout van de gyro en die van het magnetisch kompas: de deviatie.
  Als je voldoende waarnemingen hebt kun je met die gegevens een deviatie-grafiek tekenen. Sommige autoriteiten, zoals de Panamacanal Authority, eisen dat de deviatie-grafiek niet ouder is dan één jaar. Kun je een eigen grafiek tekenen, dan controleren ze wel of je betrouwbare gegevens hebt. Die halen ze uit het kompasjournaal waar we alle waarnemingen in noteren. Als het er betrouwbaar uitziet accepteren ze dat. Als ze het niet accepteren dan laten ze een mannetje komen die het kompas voor je compenseert. Dat kost tijd en duiten, dus daar is de baas weer niet blij mee.

  0 0

  Is er net een meisje naar me scooter gaan kijken met de reservesleutel,

  DOET IE HET NOG.

  Like huh?

  Voorkant is helemaal weg, maar me windscherm + beide spiegels, achterkant en zijkanten zijn perfect..

  foto's ;

  http://twitter.yfrog.com/esip9faj
  http://twitter.yfrog.com/ob1o2vnj
  http://twitter.yfrog.com/oci24otj

  zover de haatliefde verhouding, ik verongeluk, is alleen me bovenbeenbot (bestaand woord ) helemaal doormidden, en zijn me voorkappen dood..

  ik val echt raar..

  Nouja, had way erger kunnen uitpakken..

  xoxo Samantha

  Loading...
  0 0

  Er beginnen nu echt gaten tussen de wolken door te komen. Met een beetje goede wil kunnen we proberen een sterretje voor het avond azimut te pakken. Gewoon om te proberen. Probleem met een sterretje is: naar wie zit je nou eigenlijk te koekeloeren. Iemand die er echt in beknijst is ziet het zo. Ik niet. Bij mij houd het op met de Grote Beer, Orion en Cassiopeia.
  Toch is het niet zo moeilijk. Wat je nodig hebt is een zogeheten Sterrenplotter of Starfinder. Er zijn verschillende modellen van, maar degenen die ik ken werken op hetzelfde idee.
  De aarde draait in de rondte, maar de sterren staan op vaste plekken aan het uitspansel. Ik noem dat de sfeer, maar dat is alleen maar een manier van uitdrukken. De vast posities van die sterren, de zogeheten Navigational, of Selected, Stars staan op hun vaste plaatsen op een vel papier (of plastic, afhankelijk van het model). Rond die sterren is een cirkel gedrukt, met daarop een schaalverdeling met de LHA van Aries. Daar binnen in lopen cirkels die de breedte voorstellen.
  De LHA (Local Hour Angle of lokale uurhoek) van Aries is de GHA plus de lengte van de waarnemer. Die lengte maakt het lokaal. Aries is een punt op de evenaar dat even snel als de sterren over de evenaar loopt. Het wordt gebruikt als referentiepunt voor de sterren.
  Voor elke breedte, in stappen van 10°, is er een doorzichtige overlegkaart. Op die overlegkaart zijn lijnen gedrukt die azimut (= richting tov het noorden) en hoogte (boven de horizon) aangeven. Leg de kaart op de juiste manier, volgens instructieboek op het papier.
  Draai de kaart totdat de noord-zuid lijn van de kaart door het midden en door de LHA van Aries gaat. Schuif de kaart tot het midden ervan de breedtecirkel op het papier bereikt.
  Door de kaart heen zie je de sterren, en op de kaart kun je dan azimut en hoogte aflezen. Het is even pielen met dat schuiven en draaien, maar als je het een paar keer gedaan hebt, heb je de slag te pakken.
  Ik peil dus een willekeurige ster, zolang zij maar goed helder is. Daarmee weet ik het azimut. De hoogte schat ik: Met uitgestrekte arm is een handbreedte ruwweg 10°. Is nauwkeurig genoeg, hoewel wat ervaring wel aan te bevelen is.
  Op de Sterrenplotter zoek ik azimut en hoogte, en eronder zie ik het sterretje. Zo niet, dan heb ik het fout gedaan, of per ongeluk een een planeet gepakt. Daar zijn er maar vier van. Met de karakteristieken ervan vis je zo uit welke het geweest moet zijn. Anders even kijken in het Planetary Diagram van de Nautical Almanac.
  Er bestaan ook zogeheten sterrenkaarten. Daar gaat het ook mee, maar die zijn wat lastiger in het gebruikt, en zijn vaak voor één bepaalde breedte. De zogeheten stationaire waarnemer.
  Als je het allemaal weet is het zóó simpel.

  0 0
 • 09/30/12--22:46: Eredivisie 7

 • 0 0
 • 09/30/12--23:00: Top 5 van: 30-09-2012
 • 0 0
 • 10/01/12--07:10: 1111ste forum post
 • is toch wel heel speciaal je 1111ste forum post. op naar de 1234ste forumpost

  Quote:
  OTindex: 1.111

  0 0
 • 10/01/12--08:42: msn
 • Ik kreeg vandaag van 2 mensen, eigenlijk tegelijk en onafhankelijk van elkaar, de opmerking, waarom mijn msn altijd aanstaat.
  Zolang ik al msn heb staat hij aan.
  ook als ik er niet ben, staat hij gewoon op beschikbaar of hoe dat ook heet.
  Veel mensen , bijna alle weten dat ook.
  En als ik dan achter mijn computertje plaatsneemt, dan staan er vaak berichtjes op.
  Soms ook hele leuke
  Met sommige , die ik bijna nooit tref, daar heb ik dus ook een soort van briefjeshuwelijk mee
  Die ratelen door waar ze de vorige keer gestopt zijn.
  Ik vind dat prima werken

  Loading...
  0 0
 • 10/01/12--08:54: Bouwertje met giovanni
 • beetje later dan normaal maar hier is ie dan

  1 heb je zin in dit interview?
  ja
  2 welk land woon je?
  Nederland
  3 met wie zou je op een onbewoond eiland willen zitten?
  Monica Belluci
  4 hou je van de muppets?
  uiteraard en nu mogen jullie raden wie
  5 hoe kom je aan je wmr naam?
  rijles lerares noemde me altijd zo
  6 favo vakantieland?
  Nederland
  7 leukste moment ooit op wmr?
  blog van Luna toen ze voor haar verjaardag een vlindertje gekregen had. Is iets seksueels
  8 leukste mop?
  Sam tegen Moos: Moos jouw vrouw bedriegt ons
  9wil je nog iets zeggen tegen de wmr'ers?
  fijne maandag

  0 0
 • 10/01/12--13:10: Dag 119, 1 oktober 2012
 • Opeens weer slingeren. Bezuiden de evenaar zal er wel een lekker stormpje gestaan hebben. Het is een oude deining, die van ver weg komt. Dat kan maar zo een duizend mijl of meer zijn. De deining is lang en mooi afgerond. Daar zie je het aan.
  Het is alleen dat we hem dwars in krijgen. Om overmatig slingeren tegen te gaan, tenslotte willen we onze lading heel overbrengen, en uiteraard, onszelf ook, zijn we maar 20° naar stuurboord gegaan. We gaan wel de verkeerde kant op, maar dat compenseren we later wel weer.
  Eindelijk een machinist aan dek voor wat laswerk. Bij een vorige reis zijn er een paar houthakkers aan het slijpen geweest op het luik. Ietwat te fanatiek, en hebben gaten in het luik geslepen en gebrand. Die holtes zijn oneffenheden die voor extra roest kunnen zorgen. Bovendien is het een zwakke plek. Die plekjes stonden al wat langer op de lijst. In het ruim waar de schade groter was is het inmiddels gebeurd, maar op het hoofddek was er altijd wel wat dat meer prioriteit had.
  Uiteindelijk zou vandaag iemand met een lastang aan dek komen. Joepie. Is het dikke betrokken, en dus is de condens, dauw heet dat aan de wal, blijft wat langer aan dek staan. Maar de machinist is bang voor schokken.
  Tuurlijk, op een nat dek ga je niet lassen, maar in dit geval lost dat vanzelf op. Waar beginnen? Achterop lijkt me, want voorop zijn we aan het buizen. O ja! Dat had 'ie dus weer niet gezien. Voordat één en ander liep was het al na negenen, maar toen was het inmiddels wel droog aan dek. Om tien uur hadden we opeens weer een buitje. Soms zit het een beetje tegen.
  De rest van de dag is het in ieder geval mooi gebleven, dus op het eind van de dag, tegen vijven, waren de heren ongeveer halfweg. Morgen de rest, en daarna moeten de nieuwe beugels voor de reddingboeien ook nog opgehangen worden.
  Om elf uur komt de kapitein naar me toe. Ze willen je in Owendo naar huis sturen. Ik had al helemaal op Singapore gerekend, volgende maand. In Afrika ga ik liever niet naar huis, ik heb gauw ruzie met plaatselijke autoriteiten, om het maar eens vriendelijk te zeggen. In Singapore heb je ook autoriteiten, maar doen ze gewoon hun werk en heb je er verder geen last van.
  In dit geval zit het wat moeilijker. Ik zit inderdaad aan het eind van mijn term van vier maanden, en aan het eind van de zomer is er altijd meer volk beschikbaar. Vooral Russen willen de zomermaanden thuis zijn. De rederij zit dus met een aantal mensen die aan het eind van hun verlof zijn en die dus een schip moeten hebben.
  Voor mij is dat wat minder. Als je Afrika en haar eigenaardigheden even niet meetelt zit ik toch met het feit dat ik in twee dagen m'n overdracht moet regelen. Voor de nieuwe collega opschrijven wat de lopende zaken zijn, wat is kapot en moet gerepareerd worden. Voorraad, hoeveel is er nog en waar ligt het. Lading, zijn er nog bijzondere dingen waar rekening mee gehouden moet worden. Reis, waar gaat het heen. Stabiliteit, bunkers, ballast. Allemaal even op papier zetten want je weet nooit hoeveel tijd je hebt om het te vertellen. Soms heb je een hele dag, meestal een paar uur en soms een paar minuten. Soms helemaal niets, dan zie je elkaar niet eens.
  In de middag bericht: loos alarm. Ik was verdorie al halverwege m'n aflosbrief! Gabon eist van onze Russische medewerkers, misschien ook van Europeanen, dat weet ik niet, een visum. En dat is niet op korte termijn te regelen. Dat wordt dus toch Singapore. More days more dollars, zullen we maar zeggen.

  0 0
 • 10/01/12--13:40: modjes
 • Vandaag zagen we dat we een goed modteam hebben, Alle kleurtjes zoals gezegd werd
  Is me al vaker opgevallen dat ze niet over 1 nacht ijs gaan, maar dat ze zeker wel voor rede vatbaar zijn.
  Hulde dus aan het hele team

  0 0
 • 10/01/12--16:01: Colony

 • 0 0
 • 10/01/12--23:00: Top 5 van: 01-10-2012
 • Loading...
  0 0
 • 10/02/12--06:02: Update
 • Weer een tijd geleden dat ik heb geblogd.
  Zit teveel te vertellen op Facebook en dan geen zin meer om hier te doen
  Zo slecht

  Vandaag heeft Twaggy zijn eerste werkdag als beveilger in het ziekenhuis waar ik ook werk
  Maar dan op andere locatie
  Ik hoop dat het goed gaat bevallen

  We zijn pas op vakantie geweest naar Dominicaanse Republiek.
  Nieuw tattootje erbij op mijn voet.
  Misschien eind oktober eentje op mijn pols, maar moet even kijken of dat gaat lukken tegen die tijd

  Op werk nog altijd chaos.
  Rooster is nog niet goed, vaste plekken zijn opgedeeld en ik was op vakantie en ze zijn mij vergeten mee te nemen.
  Dus ik zit nu nog beetje gaten op te vullen op werk.
  En dat resulteert weer in rare tijden en veel dagen werken

  Met afvallen nog steeds op -20 kg
  Ga nu nog voor de laatste tien, maar de laatste kilootjes zijn fucking moeilijk eraf te krijgen


  0 0
 • 10/02/12--11:10: Stomme telefoon
 • Ik moest neefje en nichtje van school halen. Sta meestal weggedoken bij een muurtje tot de bel gaat, want ik heb een hekel aan dat schoolpleinpraat.
  De vaders zijn nooit erg, maar die moeders kleppen zoveel over dat ze weer kaarten hebben versierd met theezakjespapier, hoe de planten in de tuin erbij staan en dat ze niet meer tegen strings kunnen.
  Jaloerse blikken van de Miss Etammoeders naar de sexy mama's...
  Verschrikkelijk

  Bel gaat en krioelt gelijk van de kinderen. Dan beginnen de moeders te gillen,: Roooos, kom hier en Aaaaabe, hiiiiier komen nou, ...ook ik gil : Nooooa....maar ze luistert niet, dus ik stuur neefje met opdracht om haar te gaan halen. Hij staat naast haar en zegt iets, wijst naar mij. Nichtje zie ik schouders ophalen en ze klimmen allebei in het klimrek.
  *zucht*

  Nichtje was boos vandaag. Ze moest gymen in haar hemd en onderbroek net als de kleutertjes, zei ze. Alleen zonder hemd, want die had ze ook niet aan.
  En dat komt allemaal door mama, roept ze. Want die zit veel te veel te spelen met haar stomme telefoon
  Tjaaaa, mama heeft nieuw vriendje

  0 0
 • 10/02/12--12:37: goed advies nodig
 • Ik heb oortjes nodig maar waar kan ik die het beste halen???

  0 0
 • 10/02/12--14:44: Fire and Water

 • 0 0
 • 10/02/12--23:00: Top 5 van: 02-10-2012
 • Loading...

older | 1 | .... | 464 | 465 | (Page 466) | 467 | 468 | .... | 935 | newer


Loading...